سفر به تهران قدیم؛ پهلوان اکبر طرشتی چگونه به قتل رسید؟/ عکس

پهلوان اکبرخان طرشتی که اصالت طرشتی داشت هرگز موفق به بستن بازوبند پهلوانی پایتخت نشد، اما معروف‌ترین پهلوانان دوره پهلوی اول بود و بارها با پهلوانان معروف زمانه خودش سرشاخ شد.

سفر به تهران قدیم؛ پهلوان اکبر طرشتی چگونه به قتل رسید؟/ عکس

طرشت از روزگار قدیم با نام و سبک زندگی بسیاری از ورزشکاران مشهور پایتخت عجین بوده و برخی ورزشکاران نخبه تهران در دل همین محله رشد کردند و به مدارج بالای ورزش ایران رسیدند. اکبر زمانی که به پهلوان اکبر طرشتی مشهور شده بود هم می‌توان در ردیف همین ورزشکاران دسته‌بندی کرد.

پهلوان اکبرخان طرشتی که اصالت طرشتی داشت هرگز موفق به بستن بازوبند پهلوانی پایتخت نشد، اما معروف‌ترین پهلوانان دوره پهلوی اول بود و بارها با پهلوانان معروف زمانه خودش سرشاخ شد.

قدیمی های طرشت روایت می کنند که پهلوان طرشتی در جوانی آنقدر به ورزش پهلوانی علاقه داشت که بارها به سبک عیاران تهران قدیم، یک لنگ دور کمرش می بست و یک گردنبند از انجیر خشک برای خوراک بین راه دور گردنش می انداخت و پای پیاده برای زیارت حرم حضرت معصومه(ع) راهی قم می شد.
حاج محمدباقر حسین‌مردی از اهالی قدیمی محله طرشت درباره سلوک پهلوان اکبر طرشتی می گوید: «علاقه اکبرخان طرشتی به ورزش باستانی بر کسی پوشیده نبود و گاهی اوقات اهالی طرشت او را همراهی می کردند. همین ماجراها موجب شد تا سال‌ها بعد از فوت پهلوان اکبر طرشتی، اهالی محله زورخانه ای در یکی از باغ های طرشت ایجاد کنند.»

88

اکبر طرشتی، نفر سمت چپ از جوانمردان طرشت بود.
پهلوان اکبر طرشتی به زورخانه های معروف پایتخت مثل زورخانه پهلوان‌پور و نیرو و شادی می رفت و گاهی اوقات در مسابقات کشتی پهلوانی شرکت می کرد. وقتی اکبرخان در اوج قرار داشت پهلوان مصطفی طوسی در تهران حریف نداشت و بازوبند پهلوانی را بر بازو می بست.

محمد باقر حسین‌مردی، پهلوان اکبر طرشتی را یکی از عیاران تهران قدیم می داند: «اکبر خان معمولا بانی کارهای خیر بود و برای کمک به فقرا و نیازمندان گلریزان برپا می کرد.

به همین دلیل بین اهالی طرشت احترام فراوانی داشت. او سال‌ها قهرمان یا به عبارتی پهلوان منطقه طرشت بود، اما از آنجا که بیشتر وقتش را صرف کارهای خیر و عام‌المنفعه می کرد، مجال آماده‌سازی برای جدال با قهرمانان بزرگ پایتخت را پیدا نکرد.»

پهلوان طرشتی در سال ۱۳۲۰ و به خاطر اختلاف‌های قومی-قبیله‌ای که آن سال‌ها در قریه‌های اطراف تهران رواج داشت به قتل رسید.

گفته می شود که او قربانی برخی اختلافات ملکی شد، اما یک روایت دیگر این است که پهلوان طرشتی بارها برای احقاق حق رعیت‌ها در برابر ارباب‌ها ایستاد و همین موضوع موجب شد برایش دشمن‌تراشی کنند و در یک نزاع دسته‌جمعی او را به قتل برسانند.

منبع: فرادید
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    1

    پهلوون طوسی چیکارمیکردبارقیباش بعدنکنه بابای سعیدطوسی بوده

  • س
    0

    متاسفانه راه و رسم پهلوانی جایش را به چند لات بی سر وپای قمه کش داده. تنها دلخوشی نسل ما اینه که در دوران جوانی با خیلی از پهلوانان و لاتهای با مرام هم نسل بودیم

  • چای دبش باغ ازگل
    1

    پهلوان های کار درست هرگز نمی میرند! پهلوان پوریای ولی پهلوان غلامرضا تختی که روحشان شاد باد!!! و پهلوان رسول خادم پهلوان علی دایی قدردان زحمات شما هستیم!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      جهان‌پهلوان علیرضا دبیر از قلم افتاد😄

  • ناشناس
    0

    پس چرا میگن پهلوانان نمی‌میرند ؟

    نظرات شما -
    • چای دبش باغ ازگل
      1

      پند حافظ بشنو خواجه برونیکی کن که من این پند به از در و گهر می‌بینم! اعمال و رفتار نیکو و پسندیده انسانها در یادها زنده است همه می‌توانند زنده یاد باشند زن و مرد هیچگونه تفاوتی ندارد!!!