علت استفراغ شدید در بارداری، چیست؟

علت استفراغ شدید در بارداری، چیست؟

به استفراغ شدید قبل از هفته بیستم بارداری، استفراغ وخیم حاملگی می‌گویند.

به استفراغ شدید قبل از هفته بیستم بارداری، استفراغ وخیم حاملگی می‌گویند. این استفراغ‌ها مکرر و مداوم هستند و معمولا قبل از هفته بیستم بارداری (ماه پنجم) پایان می‌یابد. در این بیماری مشکل تغذیه‌ای شدید برای مادر ایجاد می‌شود و می‌تواند سلامت جنین را به خطر اندازد.
ویار با استفراغ وخیم حاملگی فرق دارد:
در ویار تهوع و استفراغ در اوایل بارداری وجود دارد یعنی تقریبا در هفته بعد از قطع قاعدگی شروع می‌شود و حدودا در هفته چهاردهم بارداری کاهش می‌یابد. تهوع و استفراغ در ویار معمولا صبح‌ها شدیدتر است ولی در طول روز نیز ممکن است ادامه داشته باشد، به همین دلیل به آن بیماری صبحگاهی نیز می‌گویند. بر عکس ویار، استفراغ وخیم حاملگی شایع نیست و تنها در 2 درصد بارداری‌ها پیش می‌آید. علامت استفراغ وخیم حاملگی، استفراغ‌های شدید و مکرر است، به حدی که باعث از دست رفتن وزن و کم آبی و کاهش املاح بدن می‌شود. علت ایجاد تهوع و استفراغ کاملا واضح نیست ولی موارد زیر را می‌توان جز علت‌ها محسوب کرد.
احتمالا تغییرات هورمونی: (مثل هورمون جنسی) در دوران بارداری مسؤول بروز این حالات هستند.
عوامل روانی: بدون شک در شدت تهوع و استفراغ در دوران بارداری دخالت دارند (مثلا در اولین بارداری و یا بارداری در خانم‌های جوان، تغییر رژیم غذایی، تغذیه بد، کمبود ویتامین B6، پرکاری تیروئید، اختلال فعالیت غده فوق کلیه، ورم کبد (هپاتیت)، ‌اسهال و استفراغ عفونی، التهاب کیسه صفرا عوارض استفراغ وخیم حاملگی رشد جنین دچار اشکال می‌شود و سلامت وی به خطر می‌افتد به دلیل بالا رفتن مواد مضر در خون مادر، ناهنجاریهای جنینی اتفاق می‌افتد وزن کاهش می‌یابد و کم آبی در بدن ایجاد می‌شود. اختلال املاح در بدن رخ می‌دهد اختلال موقت در عمل کبد ایجاد می‌شود و زردی خفیف رخ می‌دهد قند خون کاهش پیدا می‌کند اقدامات لازم و درمان خوردن غذای کم در دفعات زیاد و دست کشیدن از غذا قبل از سیری، موثر است. از آنجا که بوی برخی غذاها، اغلب موجب شروع و یا تشدید علایم می‌شود از مصرف چنین غذاهایی تا حد امکان باید خودداری کرد. اصلاح کم آبی و اختلالات آب و املاح، این امر احتیاج به مقادیر کافی سدیم، پتاسیم، کلر، قند و آب دارد. رژیم غذایی سرشار از مواد قندی تا زمانی که استفراغ کنترل نشده باید تغذیه از طریق سرم باشد. جهت رفع تهوع و استفراغ می‌توان با اجازه پزشک از داروی ضد استفراغ استفاده کرد. مصرف آرام‌بخش در صورت توصیه پزشک، جهت رفع مشکلات روحی مؤثر است.

منبع: نی نی بان

16

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید