پیشگیری از ناهنجاری مادرزادی، تغذیه صحیح
کمبود بعضی مواد و ویتامینها همچون اسیدفولیک موجب مشکلات و ناهنجاری در کودکان میشود.
وی افزود: مثلا بیماری مننگوسل (سر، جمجمه و نخاع با بیرون ارتباط داشته باشد) با مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری میتواند پیشگیری شود. همچنین مصرف بعضی خوراکیها در دوران بارداری مانند فستفودها میتواند منجر به ناهنجاری شود به همین دلیل توصیه میشود زنان در دوران بارداری از مواد ساختگی کمتر استفاده کنند.
نحوی گفت: در بدن برای تشکیل هر عضو، یک تقویمی وجود دارد، بنابراین در هفتههای اول بارداری هر چه استفاده از مواد ناهنجاریساز بیشتر شود عارضههایی هم که ایجاد میکند سنگینتر خواهد بود. در بسیاری از موارد میگویند این مواد میتواند منجر به سقط جنین شود و اگر سقط را ایجاد نکند ناهنجاریها را به وجود میآورد.
وی گفت: ژنتیک هم در ایجاد این ناهنجاریها موثر هستند مثلا بیماریهایی داریم که تنها از طریق ژن منتقل میشوند.
این فوق تخصص جراحی اطفال گفت: برای باردار شدن انجام مشاورههای ژنتیک قبل ازدواج بسیار ضروری است. ما در دنیا جزو کشورهای پیشرفته در این زمینه هستیم زیرا اگر تشخیص ناهنجاری جنین داده شود مراجع دینی اجازه سقط طبی اینگونه موارد را دادهاند.
وی گفت:یکی از ناهنجاریهای مادرزادی سندروم داون (چهره مونگولیست) است، این بیماران از نظر ذهنی دچار مشکل میشوند و همچنین طول عمر مشخصی دارند. بیماریهای قلبی در بین این افراد 30 تا 50 درصد شدید و غیرقابل اصلاح است
نحوی افزود: سندروم داون، ژن مشخصی دارد و از روی ژنتیک قابل تشخیص است. علائم آن مشخص و ارگانهایی همچون قلب و عروق، گوارش، سر و صورت، چشم و مغز را درگیر میکنند اجازه سقط این جنین در ماههای مشخصی از بارداری داده میشود.
فوق تخصص جراحی اطفال در پایان گفت: ما در سیستم جراحی اطفال با متخصص زنان، ژنتیک و با متخصص جراحی پاتولوژی در ارتباط هستیم تا برنامههای خاص پیشگیری، کنترل و درمان این ناهنجاریها را اجرا نماییم.
منبع: نی نی بان
16