مرحله اول غربالگری، در هفته۱۱ تا ۱۴ بارداری، با آزمایش خون، سونوگرفی و آنالیز کامپیوتری انجام و میزان ریسک سندرم داون اعلام میشود.
سندرم داون که با نام منگولیسم هم شناخته میشود، بیماری رایجی به حساب نمیآید؛ از هر ۷۰۰ کودک، یک نفر مبتلا با این بیماری به دنیا میآید اما چون با این بیماری شکل زندگی نوزاد و حتی خانوادهاش به کلی تغییر میکند و از مسیر اصلی خارج میشود، پزشکان توصیه میکنند، آزمایش غربالگری جنین که امکان وجود سندرم داون را بررسی میکند، برای همه مادران انجام شود.
توصیه به انجام آزمایش غربالگری برای مادرانی که روزهای پرتلاطم بارداری را پشت سر میگذارند با اضطراب زیادی همراه است؛ اولین راه برای کنترل این اضطراب و حفظ آرامش، داشتن اطلاعات درست از این آزمایش است.
مرحله اول غربالگری، در هفته۱۱ تا ۱۴ بارداری، با آزمایش خون، سونوگرفی و آنالیز کامپیوتری انجام و میزان ریسک سندرم داون اعلام میشود. اگر این ریسک از عددی بالاتر باشد، پزشک معالج انجام آزمایش آمنیوسنتز را تجویز میکند. آمنیوسنتز، روی مایع اطراف جنین انجام میشود وقطعیت آزمایش ۹۰ درصد است چون سلولهای موجود در این مایع از سلولهای جنین هستند و هنجارهای کوروموزومی را نشان میدهند.
دومین غربالگری در سه ماه دوم بارداری و در هفته ۱۶ تا ۱۸ انجام میشود. در این آزمایش با سنجش ۳ یا ۴ مارکر خونی، احتمال وقوع سندرم داون و تریزومی کروموزوم 18 و13 و نقایص لوله عصبی در نوزاد بررسی میشود.
اگر ریسک هر کدام از موارد مورد آزمایش بالا باشد، مادر برای انجام آزمایش آمنیوسنتز معرفی میشود. اما بعد از انجام این ۲ مرحله غربالگری والدین میتوانند مطمئن باشند که چنین خطری نوزادشان را تهدید نمیکند. هر چند این آزمایشات با کمی اضطراب دروالدین همراه است اما این اضطراب از شوک تولد نوزادی با اختلال کوروموزومی بهتر و خوشایندتر است.
توصیه جدی پزشکان بر این است که برای انجام آزمایش غربالگری، مرکزی معتبر را انتخاب کنید تا شک و تردیدی در نتیجه آزمایش وجود نداشته باشد. آزمایشگاه پارسه، یکی از مراکز معتبر و شناخته شده است که شما را در روزهای بارداری از غربالگری تا تعیین جنسیت نوزاد و... همراهی میکند و با داشتن بهترین و جدیدترین تکنولوژیهای آزمایشگاهی، معتبرترین جوابها را به شما ارائه میدهد. با انتخاب آزمایشگاه پارسه به عنوان مرکز مورد اعتماد خود میتوانید از مشاوره ژنتیک رایگان این مرکز هم بهره مند شوید. اطلاعات لازم درباره آزمایشگاه پارسه، نوبت دهی و ... را در این لینک به دست میآورید.
منبع: نی نی بان
16