اصول رفتار با شخصیتهای راهبر در خانواده
در این مطلب قصد داریم به بررسی الگوهای رفتاری تیپ راهبر در خانواده بپردازیم.
یکی از کاربردهای بسیار مهم شخصیت شناسی، به حوزه خانواده مربوط میشود. در واقع وقتی شما با ویژگیهای هر تیپ رفتاری آشنا شوید، به راحتی میتوانید حدس بزنید که همسر یا فرزندانتان چه علایقی دارند، چگونه به وجد میآیند، از چه چیزی ناراحت میشوند و ...؛ بنابراین در ادامه به بررسی الگوهای رفتاری تیپ راهبر در خانواده میپردازیم.
لازم به ذکر است که این مطالب صرفا با هدف آشنایی بیشتر شما مخاطبان گرامی با تفاوتهای فردی انتشار مییابد و به هیچ عنوان جایگزین مراجعه به افراد متخصص و صاحب صلاحیت در حوزه مشاوره خانواده نیست.
رفتار اصولی با همسر راهبر!
اگر همسرتان در تیپ شخصیتی راهبر قرار میگیرد، بهتر است بدانید:
* افراد گروه راهبر نیازمند قدرت هستند. آنها عاشق چالش، قدرت و تمایزند. به این حس آنها احترام بگذارید. هیچگاه این افراد را به خصوص جلوی دیگران تحقیر نکنید و همیشه اقتدار، مسئولیتپذیری و تلاشهای آنها را تحسین کنید.
* افراد این گروه از مقایسه شدن بیزار هستند. هیچگاه آنها را با دیگران مقایسه نکنید و دستاوردها و موفقیتهای دیگران را به رخ آنها نکشید.
* یکی از مسائلی که مخصوصا خانمهایی که همسرانی از گروه راهبر دارند با آن مواجه هستند این است که افراد این گروه به خصوص آقایان علاقهای به خرید کردن ندارند! آنها تنها زمانی که به چیزی نیاز دارند، میروند و آن را میخرند. از این رو شاید یک خرید کردن طولانی و لذتبخش برای همسران افراد گروه راهبر بیشتر شبیه یک آرزو باشد!
رفتار اصولی با فرزند راهبر!
اگر تیپ شخصیتی فرزندتان راهبر است، بهتر است بدانید:
* از همان کودکی به او مسئولیت بخشهایی از زندگی را واگذار کنید. اینگونه هم انرژی زیاد این افراد کنترل میشود و هم زمانی که ذهنشان درگیر انجام کاری باشد و مسئولیتی داشته باشند فضای ایجاد چالش برای آنها کمتر فراهم میشود.
* فراموش نکنید که افرادی با تیپ شخصیتی راهبر، مدیران و مسئولان بسیار توانایی هستند و قدرت نفوذ بسیار زیادی دارند. پس اگر از همان کودکی شیوههای صحیح مدیریت و مسئولیتپذیری را با آنها تمرین کنید، قطعا آینده درخشانی برای فرزندتان رقم زدهاید بنابراین اجازه دهید آنها از همان ابتدا عضو یک تیم تصمیم گیرنده در خانواده باشند.
* افراد گروه راهبر تمایلی ندارند در کارها از کسی حرف شنوی داشته یا تحت تسلط دیگران باشند. از این رو در صورتی که فرزندتان در این گروه قرار میگیرد، بهتر است گاهی به او یادآوری کنید که به دیگران و نظرات آنها احترام بگذارد و به خاطر داشته باشد به هرحال همه انسانها در زندگی خود به تعامل با دیگران نیاز دارند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
1980