۱۱۳۰چاه غیرمجاز در استان فارس پلمب شد
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای فارس از وجود ۲۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان خبر داد و گفت امسال بیش از هزار چاه غیرمجاز در مناطق مختلف فارس با دستور قضایی پر شده است.
صیانت از منابع آبی بهویژه طی یکی دو دهه اخیر که با کاهش بارشهای فصلی، خشکسالیهای پی در پی و بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی شاهد کاهش سطح سفرههای زیرزمینی هستیم به اولویت برنامهریزیهای مسوولان استان تبدیل شده و هماهنگی خاصی بین قضات دادگستری، نیروی انتظامی و شرکت آب منطقهای جهت حفاظت از منابع آبی و برخورد با متخلفان وجود دارد.
در این زمینه علی اکبر بازیار با بیان این که حدود 22 هزار حلقه چاه غیرمجاز در این استان وجود دارد گفت: سالانه در حدود یک میلیارد متر مکعب آب از حجم آبخوانهای استان برداشت میشود که در این بین شهرستان مرودشت با بیش از پنج هزار حلقه چاه غیرمجاز دارای بیشترین حلقه چاههای غیرمجاز استان است.
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای فارس در تکمیل صحبتهای خود گفت: از ابتدای سال 99 تاکنون بیش از هزار چاه غیرمجاز در مناطق مختلف استان فارس با دستور قضایی پر و مسلوب المنفعه شده است.
وی افزود: با تلاش گروههای گشت و بازرسی آب منطقهای فارس در طول 10 ماه اخیر 1130 حلقه چاه غیرمجاز در نقاط مختلف استان پر و مسلوب المنفعه شد.
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای فارس افزود: بهرهبرداری بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی از طریق چاههای غیر مجاز باعث افت شدید سطح آب و کاهش حجم سفرههای آب زیرزمینی استان شده و این موضوع علاوه بر آثار زیانبار به محیط زیست، سبب میشود که تامین آب شرب و صنعت نیز با مخاطره مواجه شده و باعث تضیع حقوق بهرهبردارن مجاز منابع آب میشود.
بازیار تاکید کرد: هرگونه حفر چاه و بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آب تخلف و جرم محسوب شده و متخلفان از طریق مراجع قضایی تحت تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت.
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای فارس همچنین از اجرای طرح نصب تجهیزات هوشمند روی چاهها در قالب تعادلبخشی با هدف نظارت بر فرایند مصرف آب و صیانت از منابع آبهای زیرزمینی خبر داد و تصریح کرد: برنامههای کاهش حفر چاه در استان اجرای پروژههای طرح احیا و تعادلبخشی از قبیل اطلاعرسانی، آگاهیبخشی و فرهنگسازی، نظارت گروههای گشت و بازرسی، پر و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیر مجاز و اجرای برنامههای عملیاتی سازگاری با کم آبی در استان است.
منبع: تسنیم
68