۲ نیروگاه‌ خورشیدی و طرح‌های تامین برق و انرژی در استان فارس به بهره‌برداری رسید

همزمان با ایام الله دهه فجر ۲ طرح نیروگاه خورشیدی و همچنین کمربند فیبرنوری بین پست‌ها و ایستگاه‌های فوق توزیع برق در استان فارس به بهره‌برداری رسید.

۲ نیروگاه‌ خورشیدی و طرح‌های تامین برق و انرژی در استان فارس به بهره‌برداری رسید

همزمان با ایام الله دهه فجر 2 طرح نیروگاه خورشیدی و همچنین کمربند فیبرنوری بین پست‌ها و ایستگاه‌های فوق توزیع برق در استان فارس به بهره‌برداری رسید.

غلامرضا نصیری، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان فارس در آیین بهره‌برداری از این طرح‌ها اظهار داشت: نیروگاه خورشیدی لایزنگان داراب به ظرفیت شش دهم مگاوات و نیروگاه خورشیدی سروستان به ظرفیت یک مگاوات با سرمایه گذاری 113 میلیارد ریال احداث شده است ، برای نیروگاه لایزنگان داراب که با مشارکت ساتبا احداث شده، 48 میلیارد ریال و برای نیروگاه شهرک صنعتی سروستان 65 میلیارد ریال هزینه و سرمایه‌گذاری شده است.

وی افزود: نیروگاه شش دهم مگاواتی لایزنگان داراب با مشارکت و سرمایه گذاری ساتبا و نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی شهرک صنعتی سروستان با سرمایه‌گذاری و مشارکت بانک ملی و شرکت کهن سبز پاسارگاد راه‌اندازی شده و امروز با دستور رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید.

نصیری ادامه داد: همچنین طرح تکمیل کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس در قالب پویش الف - ب- ایران به بهره‌برداری رسید، با تکمیل این طرح، واحدهای دیسپاچینگ، حفاظت و کنترل و همچنین همه واحدهای مدیریت تامین و انتقال برق می‌توانند به پایش مستمر شبکه بپردازند، این کار به صورت متمرکز انجام می‌شود و هر گونه اختلال و اشکال در شبکه می‌تواند از راه دور پایش شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس اضافه کرد: بر اساس آخرین آمار، مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک بهره‌برداری شده در استان فارس برابر رقم 86.12 مگاوات است که مشتمل بر 10 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت تجمعی 67.6 مگاوات، یک نیروگاه زیست‌توده به ظرفیت 1.065 مگاوات، یک نیروگاه بادی به ظرفیت 0.66 مگاوات و 2 نیروگاه برق آبی به ظرفیت 12.25 مگاوات و همچنین تعداد 331 سامانه مقیاس کوچک خورشیدی (پشت بامی) به ظرفیت تجمعی 2021 کیلووات می‌باشد و هم اکنون نیز ظرفیت 1.6 مگاوات نیروگاه خورشیدی لایزنگان و سروستان به آن افزوده شده است.

به گفته نصیری نزدیک به 70.52 مگاوات از مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر نصب شده در استان فارس تنها در دولت دوازدهم توسعه یافته است.

وی افزود: شرکت برق منطقه‌ای استان فارس از جمله معدود شرکت‌هایی است که اجرای طرح کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس را به صورت یک طرح مستقل اجرا می‌کند که با توجه به گستردگی شبکه و طول آن می‌طلبد این طرح به صورت تخصصی اجرا شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس با بیان اینکه اجرای طرح تکمیل کمربند فیبرنوری بین پست‌ها و ایستگاه‌های فوق توزیع برق در این استان، یک کار ماندگار و اساسی برای تثبیت و پایداری تامین و انتقال برق است، اظهار داشت: برای احداث طرح‌های تکمیل کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست های تامین و انتقال برق در استان فارس در سال 99 اعتبار مناسبی اختصاص یافته و این اعتبارات در سال‌های آتی نیز پیش‌بینی خواهد شد تا با اجرای کمربند فیبر نوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در فارس، نیازهای اصلی این طرح تامین شود.

نصیری اضافه کرد: ما از حمایت‌های استاندار فارس و مسئولان استانی در اجرای این طرح برخوردار هستیم و امید است با تداوم این روند، شاهد ثبت یک شاخص قابل توجه در ایجاد کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس باشیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس همچنین با بیان مشخصات فنی این طرح بیان کرد: این استان دارای چهار کمربند بزرگ فیبرنوری است، فازهای یک و 2 این کمربند به گونه‌ای طراحی شده است که ارتباطات سریع بین ایستگاه‌ها را برقرار کند.

نصیری افزود: هم اینک فازهای بعدی هم در حال طراحی است و مابقی ایستگاه‌ها را در کلان‌شهر شیراز و سایر شهرستان‌ها پوشش می‌دهد تا درصد رویت‌پذیری شبکه‌های تامین و انتقال برق افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس ادامه داد: تاکنون میزان رویت‌پذیری ایستگاه‌های فوق توزیع در استان فارس و جنوب کشور بالای 99 درصد است و با اجرای فازهای بعدی طرح تکمیل کمربند فیبر نوری بین پست‌ها و ایستگاه‌های برق این رویت پذیری افزایش می‌یابد و رویت‌پذیری و قابلیت اطمینان پذیری به صد در صد نزدیک می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین این شبکه از جوانب مختلف تغذیه می‌شود و به صورت کمربند، ایستگاه‌های شیراز و سایر شهرها را پوشش می‌دهد و اگر ارتباط بین ایستگاه‌ها در این طرح به علت حوادث و یا هر اتفاق دیگری از یک سمت قطع شود، طرح به گونه‌ای طراحی شده که ایستگاه‌ها و پست‌های برق بتوانند رویت پذیری داشته باشند و ارتباط آن برای دیسپاچینگ و سایر واحدهای مدیریت شبکه قابل دسترسی باشد.

منبع: تسنیم

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید