جهرم بزرگترین مرکز تولید لیمو شیرین در جهان

شهرستان جهرم با سطح زیر کشت ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار و تولید ۴۸۰ هزار تن لیمو شیرین، بزرگترین مرکز تولید این محصول در جهان است.

جهرم بزرگترین مرکز تولید لیمو شیرین در جهان

محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در جشنواره مردمی لیموی جهرم، گفت: این شهرستان با سطح زیر کشت ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار و تولید ۴۸۰ هزار تن لیمو شیرین، بزرگترین مرکز تولید لیمو شیرین در جهان است.

وی افزود: کل سطح زیرکشت لیموشیرین جهان به غیر از ایران دو هزار هکتار با ۸۵ هزار تن تولید بوده، ایران ۲۷ هزار هکتار با ۹۱۸ هزار تن تولید و استان فارس ۱۸ هزار و ۸۷۵ هکتار با ۵۰۲ هزار تن تولید را دارد.

قاسمی با بیان این‌که استان فارس با دارا بودن ۶۱ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید بیش از ۱.۳ میلیون تن انواع مرکبات، رتبه دوم تولید مرکبات در کشور را داشته، تصریح کرد: در این استان ۱۲ هزار و ۳۵۰ نفر بهره‌بردار مرکبات فعالیت می‌کند که شهرستان‌های جهرم، قیروکارزین، داراب، کازرون و فسا مهم‌ترین مراکز تولید مرکبات هستند.

وی، استمرار تولید مرکبات در ۱۰ ماه از سال و رکورد‌های کشوری مرکبات در استان فارس از جمله ۱۳۷ تن در هکتار از دیگر ویژگی بارز مرکبات فارس دانست.

این مقام مسئول با بیان این‎که جشنواره‎ها فرصتی برای شکرگزاری از خداوند متعال بوده، افزود: در این جشنواره‌ها با معرفی جایگاه، تکیه بر داشته‌ها و با تعامل مثبت، هم‌افزایی و هم‌فکری می‌توان در جهت تقویت داشته‌ها، منافع بیشتر و بهبود سرمایه گذاری گام برداشت.

قاسمی ادامه داد: ایران با ۱۵۱ کیلوگرم سرانه مصرف میوه، بیشترین سرانه مصرف میوه را در جهان داشته، این در حالی است که در اتحادیه اروپا سرانه مصرف میوه ۱۰۳ کیلوگرم و در جهان این سرانه ۷۲ کیلوگرم است که این امر مرهون تلاش کشاورزان کشور بوده که علی‌رغم شرایط اقلیمی سخت حاکم بر کشاورزی و کشاورزی پرریسک به تولیدات خوبی دست یافتند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین گفت: امروز برای تولید اقتصادی و برون رفت از چالش‌ها باید از شرکت‌های دانش بنیان در بکارگیری دانش نوین، بازاریابی و راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها کمک گرفت.

قاسمی با اشاره به این‌که ایجاد مراکز سورت و بسته‌بندی و همچنین سردخانه گامی در جهت سودآوری بیشتر به کشاورزان است، افزود: پیشرفت ۲۰۰ درصدی مراکز سردخانه در چند سال اخیر نشان‌دهنده عزم دولت بر صنایع تبدیلی و تکمیلی بوده از این رو بهترین تسهیلات با نرخ بهره پایین به صنایع تبدیلی و تکمیلی از جمله سردخانه اختصاص داده شده است.

این مقام مسئول با بیان این‌که در شهرستان جهرم از سال ۵۲ سیستم آبیاری قطره‌ای اجرا شده و اکنون همه باغ‌های این شهرستان مجهز به سیستم آبیاری نوین است، گفت: این ظرفیت بسیار بزرگ بیانگر این مهم است که مردم این شهرستان قدر آب را می‌دانند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، از اقدامات و برنامه‌های پیش‌رو در شهرستان جهرم به پیگیری رفع مشکل زوال مرکبات، برنامه ریزی در جهت بازاریابی و صادرات وسیع‌تر مرکبات، تسریع در عرضه لیموشیرین کشور با همکاری تعاون روستایی، تسریع در صدور مجوز‌ها و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به پوشش سایبان در باغ‎ها، حمایت از توسعه صنایع تبدیلی- تکمیلی با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و در دستور کار قرار گرفتن ایجاد گلخانه باغی اشاره کرد

منبع: باشگاه خبرنگاران

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید