نگرانی همراه با آرامش مدیر شبکه کودک از ورود بی‌بی‌سی به حوزه کودک

مدیر شبکه کودک در واکنش به پخش برنامه‌های مختص به کودکان از شبکه بی‌بی‌سی، به آمار تعداد بیننده‌های شبکه کودک خودمان اشاره می‌کند و می‌گوید، ‌گروه‌های محدودی بیننده شبکه‌های ماهواره‌ای هستند. او در عین حال از بودجه و آرشیوی که شبکه‌ای مانند بی بی سی در اختیار دارد، ابراز نگرانی می‌کند.

نگرانی همراه با آرامش مدیر شبکه کودک از ورود بی‌بی‌سی به حوزه کودک

محمد سرشار ـ مدیر شبکه کودک تلویزیون (پویا و نهال) دوشنبه در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به پرسشی درباره پخش برنامه کودک از شبکه خبری بی بی سی و اقدامات شبکه کودک در این خصوص اظهار کرد: ۸۴ درصد از خردسالان و ۸۲ درصد از کودکان بیننده کانال‌های ما هستند. بیشترین میزان بیننده تلویزیون را شبکه کودک شکل می‌دهد‌ و گروه‌های محدودی بیننده شبکه‌های ماهواره‌ای هستند که البته دلایل مشخصی هم دارد.

وی ادامه داد: با این حال آماده‌سازی‌ای که در داخل کشور انجام می شود، بسیار بیشتر از آن چیزی است که در خارج انجام می‌شود؛ به طور مثال دوبله و نسخه‌ای که از کارهای خارجی در داخل کشور آماده می‌شود، بسیار باکیفیت تر است.
از طرف دیگر ساخت برنامه‌های داخل با نوعی فرهنگ بومی منطبق است و وقتی می‌توان کودکان را در محل زندگی خودشان نشان داد، مخاطب بیشتر علاقمند می‌شود و این عناصر پایگاه قدرتمندی را برای شبکه کودک ایجاد کرده است.

مدیر شبکه کودک در عین حال گفت: نگرانی ما از ورود سازمان بی بی سی به حوزه کودک بودجه ای است که دارد. بودجه بی بی سی از وزارت خارجه انگلیس اداره می‌شود و ترسی از هزینه ندارد و می‌تواند هر برنامه ای را که می خواهد به تولید برساند. نکته دوم آرشیو بزرگی از برنامه‌های کودک در دسترس آنهاست که با دوبله می‌توانند پخششان کنند.

سرشار گفت: ما تا به حال با رویکردی سطحی و تجاری روبه‌رو بودیم و حالا دزدی است که با چراغ وارد شده است؛ کسی که تاثیر تربیت را می‌شناسد، پول دارد و وارد عرصه رقابت رسانه‌ای در جنگ نرم شده است. باید گفت یک حریف جدی وسط میدان آمده است که البته شبکه کودک به دقت حرکات رقیب را شناسایی می کند.

وی گفت: در این مسیر بدون حمایت مالی نمی‌توان با قوت جلو رفت. نیاز است که اعتبارات بیشتری تخصیص یابد.
۲۵ درصد جمعیت کشور ما را خردسالان تشکیل می‌دهند و دست کم یک چهارم بودجه‌ها باید به این بخش اختصاص یابد. در حالی که بودجه برنامه‌سازی برای کودک بسیار ناچیز است. باید انیمیشن ها و سریال های بسیاری تولید شود و بضاعت فعلی برطرف‌کننده این نیاز نیست.

مدیر شبکه کودک در ادامه درباره فعالیت این شبکه در حوزه ادبیات فارسی نیز عنوان کرد: شبکه کودک در حوزه پاسداشت زبان فارسی پیشروترین شبکه است و در این زمینه به وضعیت قابل قبولی رسیده‌ایم. مجریان ما در این شبکه هر واژه انگلیسی که استفاده کرده اند سه هزار تومان جریمه شده اند.

سرشار درباره ساخت سریال برای کودکان هم اظهار کرد: این کار بر عهده سیمافیلم است و ما اجازه تولید فیلم و سریال را نداریم.

او درباره ساخت آثار موسیقایی نیز توضیح داد: در حال گفتگو با فعالان قدیمی و باتجربه این حوزه هستیم. ما هنوز یک جریان غالب موفق آهنگسازی در کشور نداریم که نیازهای موسیقایی را تامین کنیم. از طرفی استفاده از سازهای مختلف برای موسیقی کودک نادرست است؛ چرا که کودک فقط به دنبال ملودی است.

مدیر شبکه کودک سپس از پخش آگهی‌های بازرگانی برای کودکان و شیوه پخش برخی تبلیغات و سازوکار آن در صداوسیما و در این شبکه انتقاد کرد.

سرشار در بخش دیگری به تشریح برنامه های تابستانی این شبکه پرداخت و اعلام کرد: در تابستان ۲۸ عنوان برنامه جدید در کانال‌های پویا و نهال پخش خواهد شد. یعنی به طور میانگین هر سه روز یک عنوان برنامه جدید به روی آنتن خواهد رفت.
در جشنواره تابستانی شبکه کودک، ساعات پخش برنامه‌ها دو ساعت افزایش خواهد یافت. براساس نظرسنجی‌ها، الگوی تماشای تلویزیون توسط کودکان در فصل تابستان با دیگر فصل‌های سال متفاوت است و بر همین مبنا، کانال نهال از ساعت ۱۴ تا ۲۴ برنامه‌های خود را برای کودکان زیر ۱۲ سال پخش خواهد کرد. کانال پویا نیز به روال پیشین، از ساعت ۸ تا ۱۴ برنامه‌های ویژه خردسالان زیر شش سال را پخش می‌کند.

او سپس اعلام گرد: کانال پویا با هفت عنوان برنامه ایرانی جدید به پیشواز تابستان رفته است. فصلهای دو و سه پویانمایی «ببعی» مهمان خردسالان در تابستان ۹۸ است. همچنین شبها، در برنامه «شب به‌خیر بچه‌ها» خانم مریم وطن‌پور، یک قصه جدید را همراه با چند عروسک اجرا می‌کند تا مروج قصه‌گویی و کتاب‌خوانی برای خردسالان باشد. فصل سوم مستند «خدا چه آفریده» نیز تولید شده که بچه‌های زیر شش سال را از دیدگاهی توحیدی، با پدیده‌های جهان و شگفتی‌های خلقت آشنا می‌کند. یک برنامه بزرگ ترکیبی استودیویی نیز برای خردسالان در راه است که جزئیات آن جداگانه اعلام خواهد شد.

وی گفت: پویانمایی‌های خارجی جدید «ماشین‌کوکی‌ها»، «صندوقچه بازی»، «موفی»، «پنگوئن کوچولویی به نام پورورو»، «ماجراهای جنگل» و «اتوبوسهای کوچولو» نیز از کانال پویا برای خردسالان پخش خواهند شد.

سرشار درباره کانال نهال و برنامه های آن توضیح داد: این کانال نیز در فصل جدید با برنامه «مل‌مل» میزبان اوقات فراغت تابستانی کودکان شش تا ۱۲ سال است. خانم فاطمه امینی مجری تلویزیون اجرای این برنامه را برعهده دارد و چند عروسک و کارشناس عروسک‌سازی نیز کنار ایشان نقش‌آفرینی می‌کنند.

همچنین برنامه جدید «پف‌فیلم» هم یک جشنواره دیدنی از فیلمهای سینمایی پویانمایی را به راه انداخته و هر روز، یک فیلم را برای کودکان پخش می‌کند. مرکز پویانمایی صبا هم فصل جدید دو مجموعه پویانمایی ایرانی به نام‌های «مهارتهای زندگی» و «خانه ما» را تولید کرده که از کانال نهال پخش خواهند شد.

وی گفت: سال ۹۸، سال توجه بیشتر شبکه کودک به قالب مستند است. فصل دوم مستند گردشگری «دورت بگردم ایران» نیز آخرین روزهای پس‌تولید را طی می‌کند و روایتگر سفر دو خانواده جدید با ۵ کودکشان به غرب کشور است. همچنین مستند خارجی «کتاب وحش» نیز برای اولین بار از کانال نهال پخش خواهد شد.

سرشار در پایان از پخش انیمیشن‌های خارجی در ایام تابستان خبر داد و گفت: شبکه کودک با ۱۱ عنوان پویانمایی خارجی خواهد داشت. «خرس‌های محافظ جنگل»، «ریون ناقلای کوچولو»، «رکاب‌زنان»، «تعمیرکاران»، «پنگوئن ببری»، «پیمان دوستی»، «موش خبرنگار»، «نگهبانان شیردل»، «نیکو و شمشیر نورانی»، «پاندای کنگفوکار: پنجه آتشین» و «کنام اژدها» مجموعه‌های پویانمایی خارجی جدیدی هستند که در تابستان ۹۸ از کانال نهال شبکه کودک پخش خواهند شد.

منبع: ایسنا

24

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید