خداحافظ آقای "ابراهیمآبادی"/ پیرمرد "آپارتمان شماره ۱۳" به قطعه هنرمندان رفت
یار
یکی از اتفاقات ناگواری که در کشور ما مخصوصاً هنرمندان نسل جدید به آن توجهی ندارند دستگیری از پیشکسوتان و توجه تهیهکنندگان به ارزشهای هنری بزرگان سینما، تئاتر و تلویزیون است. بسیاری بر تخت بیمارستاناند و خبری از آنها نیست و هیچ مسئولی مثلاً خبر ندارد بهروز بقایی چه روزگاری را میگذراند و یا اصلاً از اسماعیل سلطانیان خبری نمیگیرند؛ و حالا که "ابراهیم آبادی" دار فانی را وداع گفت؛ اما نه به دغدغههایش توجهی شد و نه به دیدارش در بیمارستان رفتند.
این اتفاق برای بسیاری از پیشکسوتان میافتد؛ چه در توجه به ایفای نقششان که عزلتنشین منزلشان شدهاند و چه در حال بیماری که خبری از مسئولان نمیشود! حتی بازیگران هم همدیگر را فراموش میکنند و بهوقت تشییع جنازه، پیدایشان میشود؛ آنهم که تبدیل به مراسم سلفی و خودنماییهای مجازی شده است و کسی از پیشکسوت و خانوادهاش احوالی نمیپرسد، دغدغههایی که به آنها اشاره شد و بیش از همه "ابراهیم آبادی" ابراز ناراحتی میکرد که؛ چرا با پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر خصوصاً سینما و تلویزیون اینگونه برخورد میشود؟
ابراهیمآبادی خطاب به سینماگران و اهالی تلویزیون گفت: "هنوز حسرت میخوریم که چرا این کارهای فاخر ساخته نمیشوند و با شناسنامه بااصالتم در هنر، گوشهای مینشینم و به روزهای پرفروغ سینما و تلویزیون ایران فکر میکنم؛ ساخته نشدن چنین کارهای بااصالتی جزو غمهای بیشماری است که هر روز من و امثال من به آنها میاندیشیم و ناخودآگاه بغضمان میترکد و گریهمان میگیرد که چرا از آن دورانها و شکل و شمایلهای اصیل فاصله گرفتهایم؟ امروز میبینم همهچیز در پول خلاصه شده است و کسی دلش برای سقوط اصالتهای هنری در سینما و تلویزیون نمیسوزد."
اما در روز تشییع او باز این جمله بازیگر پیشکسوت تکرار کردنی است: " واقعاً نمیخواهم خرج کفنودفن من را بدهند وقتی که این روزها کنارم نیستند! نمیخواهم برای من شامغریبان بگیرید؛ حداقل میتوانید یک تسلایی برای من باشید! من بیمارم و افتادهام در خانه، یکنفر از من خبری بگیرد."
امروز مرحوم "ابراهیم آبادی" رهسپار خانه ابدی میشود و البته قطاری است که کسی نمیتواند از آن پیاده شود؛ او پس از سه هفته بستری در بیمارستان آراد روز پنجشنبه نهم آبانماه برای همیشه با صحنه نمایش، قاب جعبهجادو و پرده نقرهای خداحافظی کرد. پیرمرد مهربان "آپارتمان شماره 13" و یار مختار در سریال "مختارنامه" حالا در میان ما نیست.
مراسم تشییع پیکر ابراهیم آبادی که نهم آبانماه پس از یک دوره بیماری درگذشت، صبح یکشنبه (دوازدهم آبان) در ساختمان شماره دو خانه سینما با حضور جمع محدودی از همکارانش برگزار شد.
علی دهکردی از اعضای صنف بازیگران خانه سینما در ابتدای این مراسم گفت: او یکی از اولین هنرمندان و جزء نخبههایی بود که برای یادگیری کارگردانی و بازیگری مدرن به چکسلواکی رفت و بعد به ایران برگشت. اندیشه نوین بازیگری را کسانی مثل ابراهیم آبادی وارد ایران کردند و او بود که از فانتزیترین نقشها تا تاریخیترین و کلاسیکترینها را ایفا کرد. او یک مدافع صنفی فعال برای صنف بازیگران بود و ما همیشه از حضور ایشان استقبال میکردیم.
این بازیگر یادآور شد: همیشه به بازیگران میگویند مراقب باشند تا لهجه نداشته باشند ولی آقای آبادی خیلی خوب لهجه شیرین آذری خود را به یک امتیاز تبدیل کرده بود.
دهکردی ابراز امیدواری کرد اطلاعات و خاطرات ابراهیم آبادی ثبت شده باشد و گفت: اگر اینطور نباشد خیلی حسرتبرانگیز است. وظیفه مستندسازان است که این موضوع را پیگیری کنند.
عزتالله رمضانیفر، بازیگر نیز در ادامه مراسم بیان کرد: ابراهیم آبادی یکی از ممتازترین افراد در نویسندگی و کارگردانی با ویژگیهای طنازی بود. او از تئاتر به سمت سینما و تلویزیون کشیده شد و در این چند سال اخیر هم با وجود شرایط سخت همچنان کارگردانی تئاتر انجام میداد.
حبیب اسماعیلی، بازیگر، تهیهکننده و پخشکننده سینما هم ابراهیم آبادی را از بازیگرانی دانست که هیچگاه برای کار پول در اولویتش نبود.
همچنین نرگس آبیار، کاگردان در سخنانی بیان کرد: متاسفانه هر ماه سرمایههای فرهنگی خود را از دست میدهیم و اگرچه سعادت همکاری با ایشان را نداشتم اما امیدوارم برای این تعداد از پیشکسوتان و هنرمندان باقیمانده قدر و ارزش قائل باشیم.
پایانبخش این مراسم نماز میت بود که بر پیکر ابراهیم آبادی خوانده شد و پیکر این بازیگر برای خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشت زهرا منتقل شد.
رضا ناجی، منوچهر شاهسواری، همایون اسعدیان، حبیب اسماعیلی و فرامرز روشنایی از جمله حاضران در این مراسم بودند.
مراسم ختم ابراهیمآبادی روز سهشنبه 14 آبان از ساعت 13:30 تا ساعت 15 در مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهد شد.
منبع: تسنیم
72
روحش شاد و خدا بیامرزدش