پادرمیانیها برای بازگشت «نود» ادامه دارد
۹ ماه از توقف برنامه «۹۰» میگذرد؛ برنامهای که حذف آن از آنتن از همان ابتدا واکنشهایی را از سوی اهالی ورزش و رسانه در پی داشت و حالا بعد از بینتیجه ماندن تمامی این تلاشها که به اشکال مختلف هم بروز و ظهور کرد، این بار عالم سیاست درگیر ماجرا میشود.
به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، برنامه «۹۰» اواخر اسفند ماه ۹۷ و در حالی که چند روز قبلش عادل فردوسیپور تندیس جایزه مردمی بهترین برنامه از جشنواره جامجم را به دست آورده بود، با توقف پخش روبهرو شد.
از زمان حذف «نود» ۲۰ ساله از شبکه سه، تمام حضور صوتی و تصویری عادل فردوسیپور در قاب تلویزیون، به برنامه «فوتبال ۱۲۰» شبکه ورزش خلاصه شد و صدایی که به هنگام پخش تیزر برنامه شنیده میشد و اتفاقاً بارها در شبکههای مجازی هم دست به دست شد.
آخرین حضور رسمی عادل فردوسیپور در ساختمان جام جم هم به هنگام دریافت دو تندیس جشنواره جامجم برمیگردد که در جریان آن خود را فرزند رسانه ملی دانسته و اینگونه عنوان کرده بود که به رسانه مدیون است.
مجری «نود» سپس تأکید کرده بود که در این ۲۲ سال، در رسانه صادقانه و پاک کار کرده است و جایزه دومی که مردم به او دادند بسیار برایش ارزشمند است.
با این همه و در شرایطی که بسیاری این جایزه را نقطه عطفی برای ادامه «نود» میدانستند، در تاریخ ۲۷ اسفند سال گذشته این برنامه که قرار بود به آیتمهای نوروزی و گلچین اتفاقات سال اختصاص پیدا کند، از جدول پخش برنامههای شبکه سه خارج شد که انتقادهای بسیاری را متوجه مدیر جوان شبکه کرد.
و اما در طول ۹ ماهی که از حذف برنامهی نود و عادل فردوسیپور از شبکه سه میگذرد، تلاشهای بسیاری از سوی اهالی ورزش و تلویزیون برای بازگشت این برنامه صورت گرفت که گاه در قالب انتقادهای صریح از مدیران و گاه به صورت پادرمیانیهای آشتی طلبانه بروز و ظهور کرد. حتی در مقطعی حرف و حدیثهایی برای بازگشت فردوسیپور به تلویزیون در مقام گزارشگر مطرح شد که به نظر میرسید مجری «نود» در نهایت ترجیح میدهد حضورش در شبکه سه با این برنامه همراه باشد.
حالا با آمدن مزدک میرزایی روی آنتن شبکه ایران اینترنشنال، تلاشها برای بازگشت فردوسیپور و نود به عالم سیاست هم سرایت پیدا کرده است؛ به نحوی که برخی از شخصیتهای سیاسی در روزهای اخیر به این موضوع واکنش نشان دادهاند.
حسامالدین آشنا، مشاور رییس جمهور و نماینده قوه مجریه در شورای نظارت از جمله این افراد است. او در نامهای که دهم آذر ماه برای رییس شورای نظارت ارسال شد، خطاب به حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای خواستار بررسی مجدد موضوع عادل فردوسیپور و برنامه نود در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما شده است.
آشنا با اشاره به آغاز برنامه هتتریک مزدک میرزایی در شبکه ایران اینترنشنال از نبود تدبیر مناسب مدیران رسانه ملی در رقیبسازی نوشته است.
رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه نسبت به محدودیتهای ایجاد شده برای عادل فردوسیپور انتقاد کرده و عملکرد شورای نظارت و سیاسیکاری این شورا در موضوع تعطیلی برنامه نود را هم موضوع بحث قرار داده است.
نماینده رییس جمهور در شورای نظارت در پایان این نامه خواستار بررسی مجدد موضوع تعطیلی برنامه نود و حذف عادل فردوسیپور شده است.
پیشتر، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه تحرکهایی انجام داده بودند.
اما دیگر فردی که در روزهای اخیر به حذف برنامه «نود» از آنتن شبکه سه واکنش جدی نشان داده است، رضا امیرخانی است.
این نویسنده در یادداشتی در سایت شخصیاش به موضوعی پرداخته که یکی از بحثهای داغ این روزهای ورزش و رسانه کشور بوده است. ماجرای فحاشیهای با لایههای سیاسی و قومیتی در ورزشگاهها بهعنوان یک عامل تهدید امنیت ملی و بیتوجهی صداوسیما به این اتفاق که در یادداشت نویسنده سفرنامه مقام معظم رهبری به سیستان و بلوچستان، با نگاهی به تعطیلی برنامه نود مورد توجه قرار گرفته است.
امیرخانی در بخشی از مطلب خود نوشته است:
«در شرایط طبیعی وقتی با چنین مشکلی در استادیوم مواجه میشدیم چه میکردیم؟ هیچ! سهل و ساده منتظر میماندیم تا دوشنبه شب فرا برسد و طبیعیترین برنامهی ورزشی تلهویزیون با مجریِ باهوشش این عقده را بازگشاید...»
«نود که از بین رفت، روشن بود که یک مدیر بیتجربهی... سیاسی نمیتواند تبعات تصمیم حذف نود را تحمل کند. پس موضوع ظرف مدت کوتاهی به گردنِ بالادستیها انداخته شد. در یک مقایسهی ساده باز روشن شد که نود بزرگتر از رییس رسانهی ملی است و مجرای این تصمیم باز هم بالاتر رفت. این خود مهمترین نشانهی جایگاهِ رسانه بود.»
«کسی که مرجعیتِ اجتماعی داشته باشد، نیک میداند که رقیب را نباید و نمیتواند حذف کند. شاید با او دشمنی کند، اما هرگز تلاش غیراجتماعی و غیررسانهای نمیکند برای حذف او. موضوع حذف نود فقط برمیگشت به حذف مرجعیت اجتماعی به دست گروهی که هیچ مرجعیتی نداشتند!
نود، موفقترین برنامهی رسانهی ملی بود. بعضی جذابیت فوتبال را عامل موفقیت نود میدانستند. اما برای فوتبال که جذابترین سوژهی رسانهای است در شرایطی که رقبای جهانی و دشمنان سیاسی، هیچ موضوعی را در شبکههای رسانهایشان نادیده نمیگرفتند، هیچ برنامهی ماهوارهای نداشتیم. چرا؟ چون نود به راحتی آنها را به شکل رسانهای ضربه میکرد!
در توجیه تصمیمِ ... گفتند که نود یک باکس تبلیغاتی قوی داشت ... که حالا با ... ستاره مربع از آن پیش افتادهایم. طرفدارِ زیاد هم داشت که حالا با عصر جدید مخاطبِ بیشتر داریم... پیامک هم که بازی بوده است! نفهمیدند که اولا فقط با این دو عامل برنامه را نمیسنجند و درثانی کارکرد نود متفاوت است با عصر جدید. نود به مردم آگاهی میداد ...
مشکل بزرگتر در مقایسهی عصر جدید و نود فهمِ نفحات نفتی مدیر ... بود... من یک اسب کهر دارم که سالهاست برندهی مسابقات اسبدوانی است. حالا یک شترمرغ میآورم که در یک مسابقهی رقاصی برنده شده است. لازم نیست جلو شترمرغ اسبم را سر ببرم! مگر نود جای عصر جدید را تنگ کرده بود!؟»
رضا امیرخانی در پایان یادداشت خود، از مدیران شبکه سه سیما دعوت کرده است که بحران افزایش شعارهای با پشتوانه تجزیهطلبانه را در ورزشگاهها، به مدد "ستاره - مربع" حل کنند.
72
حالا نیست که فردوسی پور ستون خیمه وحدت ملی اقوام و طوایف و ملل بوده!!! اونهم یکی مثل مزدک میرزاییه. به هر حال، دوست جون جونی او بود،، البته کمی زیرک تر از آنکه فعلا به خارج برود. به قول شاعر: تو اول بگو با کیان دوستی- من آنگه بگویم که تو کیستی.
بابا شماها دنبال چی میگریدن خداییش پر مخاطب ترین برنامه تلویزیون رو بی هیچ دلیل موجهی حذف کردن بعد تو داری دنبال قاتل بروسلی میگردی؟؟
موندم چرو هرکی این تلویزیون میلی وبی ارزشو ول میکنه میره کشوردیگه خائن و...نوکر خطاب میشه مزدک رفت کارخوبی کرد اسمش وطن فروشی نیست جناب طرفدار کدوم صحبت مزدک دال بروطن فروشیه
مردم را به این خبرهای ابکی مشغول نکنید. برنامه های سیمای غیر ملی و عربی دغدغه هیچ ایرانی وطن دوستی نیست
به شهادت تمام گزارشگران و مجریان بی غرض اقای فردوسی پور یک استثنا ء و یک پدیده بعد از مرحوم عطاالله بهمنش در ایران است که هم از نظر علم و دانش کاری و هم سواد و دانش فوتبالی و از همه مهمتر یک فرد مسلمان و وطن پرست است که عاشق وطنش ایران میباشد را نباید احساسی و هیجانی و برحسب سلیقه شخصی این مردم بخصوص تیپ جوان مملکت را از او محروم کنند ایشان به سادگی به این درجه و موقعیت اجتماعی در کار تلویزیون نرسیده بلکه هزینه ها از بیت المال برای ایشان شده وقتی شاگرد ایشان را در خارج از کشور روی سرشان میگذارند و با مبالغ هنگفت جذب میکنند فکر میکنم برای ایشان هزار تا گاو و گوسفند هم ذبح میکنند تلویزیون جمهوری اسلامی ایران مربوط به آحاد ملت ایران است امثال ایشان را اسان بدست نیاوردند که برحسب سوء مدیریت یک شبه عذر ایشان را بخواهند اگر در سمت های حساس مملکت مدیریت ها بر حسب سواد و دانش و شایسته سالاری واگذار شود این بلبشوئی ها کمتر دیده میشود امثال اقای فردوسی پور ستونهای رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی هستند هرکس توانائی جذب این همه مخاطب در تمام سطوح سنی کوچک و بزرگ در زمینه ورزشی در تلویزیون را ندارد لطفا نگذارید مردم و بخصوص جوانان ورزشکار ما به تلویزیونهای ماهواره ای گرایش پیدا کنند . هر کجا کردم محبت غرق محنت شد دلم ----- یا من این حکمت ندانم یا محبت باب نیست .
وای و اسفا برای مملکت ما. از کی تا حالا وطن فروشی و نوکری عربستان و فوتبالش آنهم به سبک مزدک میرزایی، جزو افتخارات شده است که امتیاز آن را به حساب استادش فردوسی پور واریز فرمودید.
خدا کنه برگرده
با سلام خدمت دست اندرکاران سایت مفید و واقع بین خبر فوری،مطلب در رابطه با پادرمیانی جهت باز گشت فردوسی پور عزیز به تلویزیون- که مطلب جالبی بود- و نظر کاربران عزیز را خواندم و از بین مطالب نظر کاربر محترم که بسیار متفکرانه و موشکافانه بود برای جناب داودی بود را خواندم که بسیار دلسوزانه نگاشته بود اما میخواستم با عرض پوزش و جسارت خدمت جناب داودی و دیگر عزیزانی که این نظر را دارند معروض بذارم که این بزرگواران مطلبی را نادیده گرفته اند و آن این مطلب است که متاسفانه نوعی لجبازی در لایه ای از مسئولین مملکت وجود دارد و آن اینست که وقتی می بینند مردم چیزی و یا شخصی را دوست دارند سریعا شمشیر را از رو بسته و کمر به حذف آن فرد محبوب می گیرند و این تفکر در مسئولین صدا و سیا به طور اعم و مدیر شبکه سوم به طور اخص متاسفانه وجود دارد.البته امیدوارم حقیر اشتباه کرده باشم ولی در این چند سال اخیر این موضوع در موارد سیاسی،اجتماعی،ورزشی و....دیده شده است.امیدوارم روزی برسد که مدیران و مسئولین مملکت از محبوبیت افرادی که دل در گرو وطن و سرافرازی آن دارند به نحو شایسته استفاده کنند.وبه قول شاعر کار به جایی نرسد که آنچه خود داریم برای به دست آوردنش تمنا از بیگانه داشته باشیم. یا علی
دقیقا فرمایش بجا بود. حذف ادمهای محبوب در صدا و سیما یک سن است که به حوزه های مختلف سرایت کرده. ولی، زمانی فردوسی پور که با کمک تمام باندش در رسانه ملی، و ورزشی نویسان و هنرمندانی که برایشان بازی ترتیب می داد بعلاوه میلیونها پرسپولیسی که عاشقش بودند، میخواست قلعه نویی را بر زمین بزند و تا الان هم زیر رگبار آنهاست. خدا باند او را از هم فروپاشید.
اقازاده ......مدیر شبکه 3 خیانت به این کشور کرده باید محاکمه شود
اگر مدیر شبکه 3 یک هزارم فردوسی پور از ورزش اطلاع داشت دلمان نمیسوخت بعدش اینجا نیاز نیست کسی چیزی بلد باشد مدیر یعنی فامیل داشته باشی که بتواند برای کار کند صد درصد مدیر شبکه سه یک جایی ریشه دارد نان اون میخورد نه نان مدیریت خودش ولی عادل فردوسی پور نان خودش را میخورد و من از زمانیکه فردوسی پور رفته تمام شبکه های تلویزیون را تحریم کردم
چیزی در صداوسیمای میلی عوض نشده باوجودیکه همه عادل رو دوست دارند .ممکن نیست با یه پادرمیانی ساده به این راحتی برگرده .حالا که جای خالی نود رو داره هت ریک پر میکنه آقایان به تکاپو افتادن عادل رو برگردونند .با غروری که این جوانک در شبکه ۳ داره برگشتن نود غیرممکنه.
عادل واقیعیت ها رومیگفت وهیچ کدوم ازراس کارا ومقامات دوست نداشتن دستشون رو بشه وضایع خلق وملت بشن برای ریس صداوسیما حرفی جزاینکه بره بمیره وصداش بالانیاد ندارم....متاسفم برات صدا وسیما
چی بکم والاه ........
باسلام من فکر میکنم عادل چون طالب عدالت در فوتبال بود براش آقازاده هایی چون فروغی که آبروی بسیج روهم برده وازعنوان بسیج این ارتش بیست میلیونی داره سوئ استفاده میکنه میاد با فردی مثل فردوسی پور سالم دارای دانش فوتبالی و تحصیلکرده استاد دانشگاه و مهمتر از همه عاشق وطن در میافته وجالبه که رییس صدا و سیما هم انگار که بی میل نبوده به حذف نود و فردوسی پور نبوده شاید از دید آقایان مثل بعضیا که برن به شبکه آل سعود خوبن. نمیدونم چرا کار دانهایی نظیر عادل باید چون محبوبن حذف شن ولی افرادی که اصلا محبوبیت ندارن چون بند پ دارن باید بمونن برنامه پر طرفدار 90,حذف شه و بجاش برنامه فوتبال برتر بدون محتوا با یه مجری بی تجربه و ابتدایی پخش شه آقای سلطانی فر لطفا از سمتت نترس ورود کن ونظر مردم برات مهم باشه.