«ملسو» عروسکی که از سیاره دیگر به زمین آمد/ پخش بهزودی از شبکه ۲
«قصه های ملسو» به کارگردانی ندا وفایی این روزها برای پخش از شبکه دو سیما در حال تصویربرداری است.
«قصه های ملسو» عنوان جدیدترین مجموعه شبکه دو است که روزهای پایانی تصویربرداری را پشت سر میگذارد. مجموعهای به کارگردانی ندا وفایی و تهیه کنندگی حسین همازاده که این روزها سخت مشغول کار هستند تا به زودی آماده پخش از شبکه دو شود. این مجموعه در ۵۴ قسمت و برای گروه سنی کودک و خردسال ساخته میشود. گروه تولید و تهیه این مجموعه تصویربرداری را از سال گذشته آغاز کردهاند و همزمان تدوین و مراحل فنی هم در حال انجام است. لوکیشن اصلی «قصههای ملسو» سوله ای در شهرک نور است که دکورهای برنامه در آنجا زده شده است. در یکی از روزهای بهاری به پشت صحنه این مجموعه میرویم و همراه آنان قسمتهایی از ضبط برنامه را تماشا میکنیم.
کرونا همه چیز را تحت تاثیر قرار داده است و گویا انسانها دیگر عادت کردهاند که با وجود این ویروس منحوس به زندگی روزمره ادامه دهند. به همین خاطر گروههای سازنده برنامهها و سریالهای تلویزیونی تلاش کردهاند تا با تعداد محدودی از عوامل به تولید آثار خود اقدام کنند. سازندگان مجموعه «قصههای ملسو» هم ترجیح دادند در فضای وسیعی و با تعداد محدودی عوامل، این مجموعه را تولید کنند. برنامه ۲ دکور ثابت دارد که یکی متعلق به پذیرایی منزل است که در کنار آشپزخانه قرار دارد و یکی دیگر اتاق خواب بچه هاست. این خانواده شامل پدر، مادر، دایی و یک دختر و یک پسر است که همگی در حال مرور فیلمنامه و تمرین و روخوانی هستند. عروسک گردان ملسو هم مشغول مرتب کردن عروسک است. عروسک بانمک و دوست داشتنی با موهای قرمز و چشمهای درشت که میتوان پیش بینی کرد کودکان ارتباط خوبی با آن برقرار کنند.
آموزش سبک زندگی برای کودکان
کنار دکورهای این برنامه راهرویی وجود دارد که در انتهای آن سالن غذاخوری، اتاق گریم و اتاق لباس قرار دارد. با حسین همازاده تهیه کننده هم صحبت میشویم. او درباره روند تولید این مجموعه میگوید: پیشنهاد ساخت این مجموعه از طرف ما به شبکه ارائه شد که البته در ابتدا فرم به شکل دیگری بود. ایده اصلی این برنامه در دوران کرونا شکل گرفت و شاید بهانهای شد تا بتوانیم مجموعهای در زمینه آموزش نکات بهداشتی به بچهها بسازیم. چون شاید بسیاری از بیماریها ارتباط مستقیمی با سبک زندگی داشته باشد. بنابراین آموزش سبک زندگی درست و رعایت نکات بهداشتی و سلامتی برای بچهها بهانهای شد تا این مجموعه شکل بگیرد. ما در این مجموعه سعی کردیم با ادبیات خود به بچهها پیامهای آموزشی ارائه دهیم تا مورد توجهشان قرار بگیرد.
از او درباره ساخت فصلهای بعدی میپرسم و او نیز پاسخ میدهد: هنوز زود است که در این باره سخنی گفته شود و باید منتظر پخش بمانیم و ببینیم بچهها چقدر از برنامه استقبال کنند و ملسو را دوست داشته باشند.
از او سوال دیگری میپرسم مبنی بر اینکه تا چه حد «ملسو» میتواند به یک شخصیت ماندگار تبدیل شود که پاسخ میدهد: به عوامل مختلف بستگی دارد. البته بخشی از آن به ما و کار ما برمی گردد که ما تلاش میکنیم این اتفاق برای ملسو بیفتد و بتواند مورد توجه بچهها قرار بگیرد. اما زمان پخش، تبلیغات و عوامل بسیاری وجود دارد که در حوزه اختیارات ما نیست. اما فکر میکنم ملسو این قابلیت را داشته باشد که بتواند ماندگار شود.
ملسو کودکی که از سیارهای دیگر به زمین سفر کرده است
سری به ضبط برنامه میزنیم. مادر و دایی خانواده در حال بازی هستند و ملسو هم پشت میز ناهارخوری نشسته و در حال گوش دادن به صحبتهای بزرگترهاست و به علامت تعجب سرش را به اطراف میچرخاند. دختر خانواده هم در آشپزخانه به مادرش کمک میکند. دایی و مادر درباره استفاده داروها با توجه به دستور پزشک صحبت میکنند و ملسو هم که از همه جا بی خبر است وارد بحث میشود. کارگردان مجموعه که در گوشهای از سوله پشت میز مستقر شده از جای خود بلند شده و با بازیگران صحبت میکند. فرصتی پیش میآید که با کارگردان همکلام شویم.
ندا وفایی کارگردان مجموعه در ابتدا میگوید: ملسو به نوعی کودک خردسالی است که از یک سیاره دیگر به زمین آمده و به طور اتفاقی وارد این خانواده میشود. بنابراین ویژگیها و خصوصیات جالبی دارد که فکر میکنم برای مخاطبان جذاب باشد. چون با دنیای انسانها بیگانه است و با چیزهایی مواجه میشود که برایش آشنا نیست. همین اتفاق ماجراهایی را برایش رقم میزند که قصههای این مجموعه را شکل میدهد.
به تماشای ضبط بخشهایی از این مجموعه مینشینیم. دایی و مادر برای بچهها برنامه دارند. قرار است که مادر قصه بگوید و دایی هم با عروسکهایی که دارد نمایش اجرا کند. ملسو هم روی تخت یکی از بچهها نشسته و با دقت به قصه گوش میکند و گاهی که برایش سوال پیش میآید مطرح میکند.
مرضیه ابراهیمی صداپیشه ملسو در اتاقک خودش نشسته و تمام تمرکزش را روی کار گذاشته تا بدون هیچ مشکلی ضبط ادامه پیدا کند. هماهنگی عجیبی با عروسک گردان ملسو دارد و همین موضوع باعث میشود کمتر مشکلی ایجاد شود. با او گپ کوتاهی میزنم و در توضیحاتی درباره کار با عروسک میگوید: شخصیت ملسو به این خاطر که از یک سیاره دیگر آمده با خیلی از ابزارهای این دنیا آشنایی ندارد. بنابراین خیلی از کارهای آدمها او را شگفت زده میکند. اما سعی میکند خودش را با شرایط تطبیق بدهد. بنابراین شخصیت جالبی دارد که کار کردن با او را جذاب میکند. من و عروسک گردان هم سعی میکنیم زمانی را برای تمرین و هماهنگی با هم بگذاریم تا به مشکلی برخورد نکنیم. کار کردن برای بچهها خیلی لذت بخش است و همین از سختیهای کار کم میکند.
سختی جذب بچهها به تلویزیون با وجود رقبای سرسخت
آرش صادقیان یکی از بازیگران اصلی این مجموعه است که نقش پدر خانواده را بازی میکند. البته جوان است و به همین خاطر گریمور کمی موهایش را سفید میکند تا برای مخاطب باورپذیرتر شود. با او درباره این تجربه هم کلام میشویم. صادقیان میگوید: پدر خانواده آدم خلاقی است و نگاه کمیکی دارد. در عین حال که بزرگسال است اجازه اصلاح رفتارش را به فرزندانش میدهد. مثل پسربچهها دوست دارد مهندسی کند ولی در عین حال ویژگیهایی دارد که بتواند بزرگترها را هم مخاطب این مجموعه نگه دارد.
وی درباره ایجاد جذابیت برای بچهها هم عنوان میکند: نشاندن بچهها پای تلویزیون و علاقه مند کردن به چیزی که ارائه میکنیم خیلی سخت است، آن هم با رقبای سرسختی که تلویزیون دارد اما ما تلاش میکنیم که بتوانیم این اتفاق را رقم بزنیم. البته نمیدانم تا چه حد میتوانیم در این کار موفق باشیم، سعی ما این است که بتوانیم با اصالت کار کنیم، ضمن اینکه کیفیت محتوا در این امر خیلی تاثیرگذار است.
بعد از گفتگو با تعدادی از عوامل باز هم به تماشای بخشی از این مجموعه مینشینیم. دایی و بچهها در این سکانس با هم بازی دارند و دیالوگهایی ردوبدل میشود. نگاه کردن به این مجموعه حس خوشایندی برای ما دارد چون یادآور دوران کودکی و زمانی است که پای برنامههای تلویزیون مینشستیم و کلی از دیدن انها لذت میبردیم. با آنچه که ما در پشت صحنه این مجموعه دیدیم، به نظر میرسد «قصههای ملسو» بتواند مورد توجه قرار بگیرد و این شخصیت در ذهن کودکان ماندگار شود.
منبع: مهر
72