اولین واکنش منتقدان به فیلم اصغر فرهادی
فیلم «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی پس از رونمایی در جشنواره کن با بازخورد مثبت منتقدان رو به رو شد و برخی آن را بهترین فیلم این کارگردان از زمان ساخت «جدایی» توصیف کردند.
«دوید ارلیش» از مجله «ایندی وایر» در بخشی از نقدش درباره فیلم «قهرمان» نوشته: «این فیلم به اندازه «جدایی» غیرقابل پیش بینی و غم انگیز است.
ملودرام اجتماعی فرهادی؛ با پیش بینی های سرراستی آغاز می شود که لایه به لایه با پیشروی داستان رو میشوند، در حالی که بحران اخلاقی اصلی در عمق داستان آشکار می شود.
فرهادی ساده ترین فیلم خود را پس از آغاز موفقیت بین المللی اش در حدود یک دهه پیش ساخته است اما در عین حال می توان آن را چند وجهی ترین و همچنین بهترین فیلم او از زمان جدایی دانست».
«لی مارشال» منتقد نشریه اسکرین نیز در یادداشتی درباره نماینده سینمای ایران در بخش رقابتی کن آورده است: «در عصر رسانه های اجتماعی، قهرمان واقعی بودن چگونه است؟ اگر میدانید کار درست را انجام داده اید آیا می توان حقیقت را پیچاند و با نقش بازی کردن دیگران را متقاعد کرد که شما یک نابغه هستید؟ اگر دفاع از حیثیت آنان به معنای بی آبرو کردن دیگری باشد، چه می کنید؟ اصغر فرهادی کارگردانی ایرانی در درام جدیدش این موضوعات و دیگر پرسش های اخلاقی را گنجانده است، درامی به واقع قدرتمند که با بازی چشمگیر و مرکزی امیر جدیدی در نقش اصلی (رحیم) همراه شده است».
«قهرمان » بار دیگر ثابت کرد که گرچه فرهادی یک نویسنده و کارگردانی مستعد برای ملودارم های پیچیده درباره مسائل اخلاقی و احساسی است، آثاری که او در ایران می سازد همیشه غنی تر هستند.
فیلم قبلی فرهادی در کن با عنوان «همه می دانند»، علی رغم ستاره های بازیگر که در اسپانیا ساخته شده به ندرت دارای ظرافت های دراماتیک هوشمندی اخلاقی است که در فیلم «درباره الی»، «جدایی» و «فروشنده» می بینیم. می توان همه داستان های فرهادی را برداشت و آنها را تقریبا در همه جای دیگر جهان بازسازی کرد و این موضوع بویژه درباره فیلم «قهرمان» صدق می کند و داستان آن را می توان در جایی دیگر مثل آمریکا نیز دوباره ساخت.
اما فیلم ها تنها داستان نیستند و «قهرمان» بخش قابل توجهی از قدرت خود را از شیراز و جامعه ایرانی دریافت می کند»
فیلم «قهرمان» با مدت زمان دو ساعت و ۷ دقیقه، درباره شخصیتی به نام رحیم است که به دلیل عدم توانایی در پرداخت بدهی اش در زندان به سر می برد اما طی دو روز مرخصی در تلاش است، شاکی خود را با پرداخت بخشی از بدهی متقاعد به پس گرفتن شکایت خود کند، اما اتفاقات آنگونه که برنامه ریزی شده پیش نمی رود.
در این فیلم امیر جدیدی، محسن تنابنده، فرشته صدرعرفایی، سارینا فرهادی و جمعی دیگر از بازیگران که اغلب آنان چهرههای جدید هستند مقابل دوربین فرهادی رفتهاند و هایده صفییاری نیز تدوین فیلم را بر عهده دارد.
منبع: ایسنا
72
سیاه نمایی محض. تازه گفته ایران کشور سرکوب گری است.
احتمالاً تو این یکی تعداد بیشتری خونه و ماشین خرابه نشون داده
گفته ایران کشور سرکوب گری است. انگار نمیدونه تو خود جایی که داره خودنمایی می کنه و آبروی ایران رو میبره با اون فیلم های سیاه که هیچ چیز امید بخشی به آدم القا نمی کند. . همش سیاه نمایی همش سیاه نمایی،هر شنبه سرکوب گری های گستره وجود دارد« تظاهرات جلیقه زرد ها»
فیلمهایه آقایه فرهادی عین واقعیت است اگه شک دارید سری به زندانهایه این رژیم بزنید تا ببینید داخل زندان وبیرون زندان چه بر سر ایرانی وجوانهایمان میآورند همه را سابقه دار میکنند بلایی سرت میارن تا جیکت در نیاد اگه از گرسنگی بمیری مهم نیست کاری به سرت میآورند که نفست بالا نیاد جرعت نکنی اعتراض کنی تمام دادگاها به نفع خودشون رای صادر میکنه تمام مامورها فقط از حکومت دفاع میکنند اگه هر کس میگه دروغه باور نداره یه سری به زندانها بزنه اگه باز هم بگوید دروغه اون آدم مزدور خودشونه تمام
گفته ایران کشور سرکوب گری است مگر نیست؟؟؟ واقعا اونایی میگن حرف بدی زده واقعا فکر میکنن تو یه کشور آزاد و گل و بلبل زندگی میکنند؟؟ سیاه نمایی کدومه؟؟ سیاه تر از این مگه داریم
آدم مسائل درون کشور رو که بیرون از کشور نمیگه ایشون مخصوصا توی فرانسه ای که به جنبش جلیقه زرد ها میشناسیمش اما شما تاحالا دیدی یکی از گارگردان های فرانسه خارج از فرانسه راجع به این مسئله حرفی بزنه ؟ اگه واقعا اگر فقط دنبال گرفتن جایزه نیست و این حرف رو فقط واسه ی اون نمیزنه پس توی همین ایران اینو بگه نگین که نمیشه چون به قول خودشون با همون شبکه اجتماعی که در دست دارن هم میتونن حرفشونو بزنن یه لایو بگیرن یه پست بزارن! بله همه میتونن برن اون سر دنیا منتقد بشن این که هنر نیست هنر اینکه داخل ایران در کنار مردمت وایسی و حرفتو بزنی!
خائن فقط همین اگر اون نوجون ها و جوان های رعنا که رفتن جلوی آتش و گلوله مثل تو فکر می کردن الان آیا ایرانی بود؟ فکر کن بعد بگو