چرا «مختارنامه» هنوز پرطرفدار است؟

یازده سال از ساخت و پخش سریال «مختارنامه» می‌گذرد؛ ولی هنوز هم بعد از تکرارهای زیاد بیننده دارد و تماشایی است.

چرا «مختارنامه» هنوز پرطرفدار است؟

چند روز پیش بود که محمدرضا شریفی نیا با حضور در برنامه تلویزیونی «سریالیست» در باب ساخت آثار سینمایی و تلویزیونی با رویکرد تاریخی و مذهبی صحبت کرد.

او در بخشی از این برنامه گریزی هم به سریال «مختارنامه» و نقش خود در آن زد و برخلاف فریبا کوثری موافق پخش هر ساله این سریال از تلویزیون بود! محمدرضا شریفی نیا سریال «مختارنامه» را کار ارزشمندی دانست که هر چقدر هم پخش شود، تکراری نشده و ارزش تماشا را دارد.

این بازیگر در این باره بیشتر توضیح داد و گفت: من حس می‌کنم هر بار که «مختارنامه» پخش می‌شود می‌توانیم آن را ببینیم؛ زیرا هر بار نگاهمان عوض می‌شود. ما کتابی را در ۲۰ سالگی می‌خوانیم، بعد در سی سالگی همان را می‌خوانیم؛ اما انگار کتاب جدیدی است. «مختارنامه»‌ای که امسال می‌بینیم با پنج سال پیش متفاوت است؛ زیرا نگاه ما هم عوض شده. چه اشکالی دارد این سریال را یکی دو شبکه نشان دهند. همه ما فیلم «محمد رسول الله» را بارها دیده‌ایم، ولی امسال اگر پخش شود باز نگاهش می‌کنیم.

شاید در نگاه اول از این حرف شریفی‌نیا تعجب کنیم و در دل به آن بخندیم، اما به نظر می‌رسد پر بیراه هم نگفته است.

آمارهای نظرسنجی صدا و سیما در این سال‌ها نشان می‌دهد، «مختارنامه» با وجود اینکه بارها از تلویزیون پخش شده هنوز هم بیننده دارد و خیلی از مخاطبان آن را می‌بینند. اما چرا؟ چه چیز باعث می‌شود که «مختارنامه» هنوز هم دیدنی باشد؟

سال ۱۳۸۹ بود که برای اولین بار «مختارنامه» در قاب تلویزیون جا گرفت. سریالی ۴۰ قسمتی به کارگردانی داوود میرباقری که مخاطب از او آثاری به یادماندنی چون امام علی، مسافر ری و معصومیت از دست رفته را دیده بود. همین اولین دلیل برای دنبال کردن این سریال است.

میرباقری از سال ۸۲ برای تولید «مختارنامه» زمان گذاشت. او درباره تصمیمش برای ساخت «مختارنامه» گفته است: «پس از ساخت فیلم «امام علی (ع)» شیفته جست‌وجوی سلمان، صحابی کبار و ایرانی تبار «حضرت محمد (ص)» شدم، قریب ده سال. درست در واپسین لحظاتی که فکر می‌کردم با سلمان فارسی به انتهای راه نزدیک شده‌ام، ناگهان دونده‌ای ظاهر شد و چون باد خود را به خط پایان رساند. خوب که نگاه کردم دیدم مختار است؛ مختار ثقفی. مختار جایی خود را نشانم داد که نتوانستم نبینمش.»

«مختارنامه» به شدت سریال خوش ساختی است. میرباقری نشان داده است که در ساخت سریال‌های تاریخی استعداد بی‌نظیری دارد. بازیگران انتخاب شده برای ایفای نقش در این سریال همه حرفه‌ای هستند و کاربلد. دیالوگ‌های این سریال هم دلنشین، آهنگین و به یادماندنی است. حتی برخی از بازیگران که صدای دوبله شده دارند، بهترین دوبلورها برایشان انتخاب شده است. همه این‌ها باعث می‌شوند بارها دیدن «مختارنامه» برای مخاطب لذت بخش شود.

دلیل دیگر برای دیدنی بودن این سریال این است که مردم شخصیت مختار و کاری که کرد را دوست دارند. او منتقم خون سیدالشهداست و با کاری که کرده تا آخر تاریخ قلب شیعیان را ربوده است.

سومین دلیل این است که بجز سینمایی درخشان «روز واقعه»، «مختارنامه» تنها سریالی است که به صورت مستقیم به حادثه کربلا و روز عاشورا می‌پردازد. قصه کربلا ولو کوتاه و در چند قسمت در این سریال روایت شده و همین امر پیوند عمیقی را میان مخاطب و این سریال ایجاد کرده است. گویی مهر حسینی خود عامل پیوند مخاطبان با این سریال شده است. همه این‌ها دلایلی می‌شود برای بیننده داشتن این سریال حتی بعد از گذشت ۱۱ سال از ساختش.

این شب‌ها مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» همزمان با فرا رسیدن ایام محرم از شبکه الکوثر به زبان عربی، شبکه قرآن و معارف سیما در حال پخش است.

داوود میرباقری این روزها در حال ساخت سریال «سلمان فارسی» است؛ سریالی پربازیگر و پرلوکیشن که زندگی صحابه پیامبر اکرم را با بازی علیرضا شجاع نوری به تصویر می‌کشد. سریالی که به گفته خودش ۵ سال برای ساختش زمان لازم است.

آیا باید منتظر یک سریال فاخر تاریخی دیگر از میرباقری باشیم؟ چشم بسته می‌توان گفت، بله.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

18

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • یوناس
    0

    سریال مختارنامه یک سریال معرفت افزایی است که هرسال پخش میشود در اکثر سکانس های این سریال حال و هوای جامعه مارا تداعی میکند مخصوصا در این 8 سال دولت روحانی با اعوان و انصارش - دریان سریال با افراد تند روی برخورد میکنیم که هیچ وقت اقتضائات زمانه خود را نشناختند - در این سریال با افراد ابن الوقتی برخورد میکنیم که روی موج سوارند روزی با این گروه هستند روزی دیگر با گروه دیگر - در این سریال از بی وفایی و عدم همراهی با حق همراه هستیم - دراین سریال دیدیم که کسانی با لباس دین به مناصب رسیدن و پدر امت رو در آوردن( لحظه ورود ابن زیاد به کوفه با لباس حسین)- در این سرسال دیدیم کسانی که از خواص بودند و تا پایان قیام بودند و الحق زحمت کشید به وعده دشمن اعتماد کردند و دست از مقاومت برداشتند ( اسماعیل بن یزید که همراه 5000نفر گردن زده شد)