آشفته بازار جشنواره فیلم فجر
چهلمین جشنواره فیلم فجر اولین آزمون وزارت ارشاد دولت ابراهیم رئیسی برای برگزاری بزرگترین جشنواره پرده نقرهای است. اما این آزمون از همان ابتدا با ابهام و حاشیه آغاز شد و حالا به حالت چالش برانگیز و عجیبی رسیده است.
اولین حاشیه جشنواره فجر از آنجایی آغاز شد که مدیرروابط عمومی سازمان سینمایی در تلویزیون حاضر شد و اعلام کرد که امسال فرش قرمزی در کار نبود. استدلال هم این بود که، چون فرش قرمز بازنمایی از یک الگوی غربی بوده، قرار است که امسال اصلاح شود. بعد هم با شروع جشنواره مشخص شد که رنگ فرش به طوسی تغییر یافته است.
پس از آن هم دبیرخانه جشنواره فجر در اطلاعیهای اعلام کرد که رسانهها برای دریافت کارت خبرنگاری مخصوص جشنواره اینترنتی ثبت نام کنند.
اما پس از پایان زمان مقرر و در زمان تحویل کارتها به بخشی از رسانهها اعلام شد که سهمیهای به آنها اختصاص نیافته است.
کارتهای خبرنگاری برای مهمانهای خاص و با نسبتهای خانوادگی!
بعدتر و با آغاز جشنواره و اکران فیلمها و برگزاری نشست ها، مشخص شد که بخش اعظم سهمیه رسانههای رسمی همچون خبرگزاریها و پایگاههای خبری و روزنامهها به افراد فعال در فضای مجازی و اینستاگرام اختصاص یافته است.
در این رابطه خبرنگار سینما و تئاتر خبرگزاری ایسنا تایید میکند که فضای نشستهای خبری در نخستین روز جشنواره فضای کافی برای کار عکاسهای فعال در رسانههای رسمی نداشته است و جای آنها را افرادی که برای تولید محتوا در فضای مجازی و اینستاگرام به نشست آمده بودند، گرفتند.
این مسئله نیز در نهایت منجر به درگیری میان آنها و تعداد زیاد فعالان فضای مجازی و ایسنتاگرامی حاضر در نشست فیلم مرد بازنده شد. سر آخر نیز عکاسان خبری به نشانه اعتراض نشست را ترک کردند. پس از آن ویدیو این اتفاق در رسانه ها و شبکه های اجتماعی وایرال شد و سر وصدای بسیاری به پا کرد.
علاوه بر این خبرنگاران میگویند که تعداد بسیاری مهمان خاص در خانه جشنواره فجر دیده اند که صرفا با مدیران رسانهای نسبت خانوادگی داشته اند. طبق گفته آن ها، حضور بسیار بالای مهمانهای غیر خبرنگار، اما دارای کارت، نشان میدهد که تعداد کارتهای صادر شده چندان محدودیت و حساب و کتاب خاصی نداشته است.
این در حالی است که سالهای اخیر به شکل شفاف فایل کارتهای صادر شده به تفکیک رسانهها و تعداد سهمیه آنها در سایت جشنواره منتشر میشد. اما امسال خبری از انتشار میزان سهمیه و افراد کارت گرفته نبود و تلاشهای فرارو نیز برای دست یافتن به این فایلها بی نتیجه ماند.
در این رابطه فرارو با محسن نقاش زاده، دبیر جشنواره فجر و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره فجر و مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی تماس گرفت، اما هیچ یک به تماسها پاسخی ندادند.
بلیطهایی برای فریب رسانه ها!
جشنواره فجریها که به بخشی از رسانهها کارت حضور در نشستهای خانه جشنواره را نداده بودند، تعدادی بلیط برای دیدن دو فیلم در باغ موزه دفاع مقدس در اختیار آنها قرار دادند، تا از قرار معلوم از پوشش نقد فیلمهای جشنواره جا نمانند.
اما زمانی که تعدادی زیادی از خبرنگاران رسانههای رسمی به محل اکران فیلم در باغ موزه دفاع مقدس مراجعه کردند، متوجه شدند که هیچ گونه هماهنگی از سوی مسئولان جشنواره فجر و سازمان سینمایی با آنها انجام نشده و بلیطهای بی ارزش و بدون پشتوانه برای رسانهها صادر شده است. اقدامی فریب گونه که در طول جشنوارههای گذشته بی سابقه بوده است.
از طرفی مشخص شد که تنها سالن سینمایی مجهز باغ موزه دفاع مقدس براساس یک قرارداد تا پایان جشنواره به همراه اول واگذار شده تا فیلمهای جشنواره را برای کارکنان خود به نمایش درآورد.
به مسئولان جشنواره گفتیم شما این بلیطها را بدون اجازه چاپ و توزیع کرده اید!
یکی از نمایندگان شرکت همراه اول در جشنواره فجر که نخواست نامش فاش شود، در مورد اتفاقات رخ داده در تنها سالن سینمایی مجهز باغ موزه دفاع مقدس و اقدام عجیب و غیر منطقی مسئولان جشنواره فجر و سازمان سینمایی گفت: همراه اول یک سالن اختصاصی دفاع مقدس را برای پرسنل خودش قرارداد بسته تا در واقع از ظرفیت ۴۳۰ نفری این سالن، با رعایت پروتکلهای بهداشتی ۲۵۰ نفر از کارکنان همراه اول در هر سانس به تماشای فیلمهای سینمایی جشنواره بنشینند و درکل هر پرسنل ما میتواند یک فیلم از مجموع ۲۲ فیلم را ببیند. البته این مسئله در قرارداد ما با جشنواره فجر وجود دارد که با توجه به اینکه ما اسپانسر جشنواره هستیم، پرسنل ما نیز از این موضوع بتوانند بهره ببرند. اما آقایان جشنواره بدون هماهنگی با مدیریت سالن دفاع مقدس اقدام به چاپ بلیط برای ظرفیتهای باقیمانده کردند. تصور من این است که آقایان دفاع مقدس هم احتمالا با توجه به هماهنگیای که شاید با آقای نقاش زاده داشته اند، یک تعدادی مهمان هم آنها دعوت کردند. البته این مسئله را خیلی مطمئن نیستم. اما در خلال صحبتها حدس زدم که این اتفاق افتاده باشد.
وی ادامه داد: بنده تقریبا یک هفته پیش از آغاز جشنواره فجر به هر دو طرف، آقایان جشنواره از جمله آقای عشیری مدیر روابط عمومی و آقای رمضان پور که مسئول پیگیری برخی امور جشنواره است، بارها و بارها اعلام کردم که لطفا با مسئولین سینمای دفاع مقدس تماس بگیرید و هماهنگ کنید. شما این بلیطها را بدون اجازه چاپ و توزیع کرده اید. از این سو مسئولین باغ موزه هم میگویند که ما با همراه اول ۲۵۰ نفر قرارداد داریم و بیش از این ظرفیت هم به داخل سالن راه نمیدهیم. بعد هم اشاره کردم که اگر هماهنگی صورت نگیرد و مهمانهای شما بیایند اتفاقات بدی میافتد. فکر میکنم که بیشتر از ده بار به هر دو بزرگوار این موضوع را گفتم. آنها هم هر ده بار گفتند که حتما صحبت میکنیم و مشکلی نیست. نگران نباشید.
گفتند نگران نباشید، اما در عمل هیچ کاری انجام ندادند!
نماینده شرکت همراه اول افزود: چون دوستان جشنواره تماس نگرفتند. به آقای تاجیک از مسئولان باغ موزه دفاع مقدس گفتم که دوستان جشنواره فجر که تماس نمیگیرند، حداقل شما با آقای فرجی تماس بگیرید و هماهنگ کنید. ایشان هم میگفتند که به بنده ارتباطی ندارد. من با همراه اول قرارداد بسته ام و هیچ کسی را به غیر این راه نمیدهم. به من چه ارتباطی دارد که به جشنواره زنگ بزنم؛ بنابراین نه این طرف تماس میگرفت و نه آن طرف راضی میشد که تماس بگیرد. حتی ظهر قبل از آغاز جشنواره هم شخصا به دفتر آقای رمضان مراجعه کردم و گفتم که من برای آخرین باز خدمت شما میگویم که فردا اتفاقات بدی رخ خواهد داد. ایشان باز هم تکرار کردند که نگران نباشید من حتما امروز این مسئله را هماهنگ میکنم.
این منبع آگاه در همراه اول در مورد اتفاقات رخ داده در باغ موزه دفاع مقدس هم گفت: من تنها کاری توانستم انجام دهم یک روز پیش از برگزاری جشنواره به آقای تاجیک از مسئولان باغ موزه مراجعه کردم و گفتم که بلیط چاپ و توزیع شده، شما چگونه میتوانید این همه تعداد را از یکدیگر تشخیص دهید. بعد به ایشان گفتم که ما پشت بلیطهای کارکنان خودمان را مهر میزنیم که حداقل پیش کارکنان خودمان آبرو داری کنیم. تا گذشت و جشنواره آغاز شد و مسئولان باغ موزه اجازه ورود مهمانهای جشنواره فجر را ندادند. بعد دیدیم که پشت سر هم دوستان جشنواره فجر پشت سر هم با ما تماس میگیرند و میگویند که شما چرا مردم را راه نمیدهید که وارد سالن شوند. من گفتم مگر ما مسئولیتی در باغ موزه دفاع مقدس داریم که کسی را راه ندهیم. آقای عشیری به نقل از مسئولان باغ موزه میگفت که اگر شما اجازه بدهید همه چیز حل میشود. من هم مکالمه را تبدیل به تماس کنفرانسی کردم که هر سه نفر بتوانیم با هم صحبت کنیم. بعد به هر دو طرف گفتم که من یک هفته است که به شما میگویم که با هم هماهنگی کنید، اما هیچ کسی توجه نمیکند، الان ما مقصر هستیم و راه نمیدهیم؟ در این لحظه آقای تاجیک از مسئولان باغ موزه موضع گرفتند و گفتند که ما همان ۲۵۰ نفری که قرارداد داریم را راه میدهیم.
وی اضافه کرد: ما در نهایت روز گذشته ما به مسئولان باغ موزه پیشنهاد دادیم، از دو سالن سینما موجود دیگر، یکی که آمادهتر است را تجهیز کنند تا مشکلی پیش نیاید و افرادی که بلیط دریافت کرده اند، امکان دیدن فیلمهای جشنواره را پیدا کنند. اما تا آن جایی که اطلاع دارم باغ موزه گفته بود که سرور آن سالن هم مشکل دارد و آقای فرجی و آقای علیزاده از مسئولان جشنواره فجر از دیروز در حال تلاش بودند تا سرور را برای امروز درست کنند. اما هنوز معلوم نیست که این سالن در حال حاضر آماده شده یا خیر.