سارق بنفش این شب ها، تلویزیون را نجات میدهد؟
سریال «خوشنام» با آغاز ماه رمضان با فضایی طنز به روی آنتن شبکه یک رفته و عوامل این سریال رمضانی، همچنان مشغول تصویربرداری این سریال هستند.
احتمالا گل سرسبد سریالهای رمضان 1401 همانیست که پس از اخبار شبانگاهی، خانوادهها را گردهم میآورد. سریال «خوشنام» با آغاز ماه رمضان با فضایی طنز هر شب ساعت 22 به روی آنتن شبکه یک رفته است و عوامل این سریال رمضانی، همچنان مشغول تصویربرداری این سریال هستند. «خوشنام» داستان زندگی شخصی به نام «شهرام» است که از زندگی قبلی خودش بازگشته و به فکر توبه و جبران اشتباهات گذشته خود است.
این کار به کارگردانی علیرضا نجفزاده و تهیهکنندگی احمد زالی ساخته شده. حمید لولایی، هومن حاجی عبداللهی، عباس جمشیدیفر، شهره لرستانی، فریده سپاهمنصور، سحر ولدبیگی، امیر کربلاییزاده، امیر غفارمنش، رضا فیاضی، مهرداد ضیایی، ساناز سماواتی، خسرو احمدی، نیلوفر رجاییفر، رابعه مدنی و ... به ایفای نقش پرداختهاند.
روزنامه جام جم درباره اثر محبوب این شبهای تلویزیون مینویسد: کافی است نوار زندگی را برگردانیم به چند سال پیش تا راهی آن روزگارانی شویم که یکی از بهترین اتفاقات زندگیهایمان بود.
روزگارانی که همه دور هم جمع میشدیم و با علاقه کنار هم سفرهای پهن میکردیم و نان و آبگوشت را به بدن میزدیم و چقدر هم میچسبید اما حالا روزگار رنگوبوی دیگری گرفته و زندگیها شده کپسولی. دیگر کمتر دور هم جمع میشویم تا با هم غذایی بخوریم. گرچه دلمشغولیهای الان مانع این مسأله میشود اما ته دل همه ما این دورهمیها آرزوست. شاید توجه به این مباحث بود که باعث شد تا احمد زالی، تهیهکننده و علیرضا نجفزاده، کارگردان دست به کار شوند تا سریالی را بسازند که خانواده نقش پررنگی داشته باشد. آنهم در یک خانه قدیمی که مادرشوهر کنار عروس و دختران، پسر و همراه نوهاش زندگی میکند.
همین تعریف زندگی یادآور خاطرات خوب است. البته گروه سازنده فقط به این موضوع نپرداخت و در کنارش به معضلات اجتماعی هم اشاره داشت تا رنگ و لعاب زندگی شخصیتهای قصه کاملا برای مردم قابللمس باشد. نجفزاده در تازهترین اثرش بهنام «خوشنام» زندگی شخصی به نام شهرام (هومن حاجیعبداللهی) را به تصویر کشیده که درگیر ماجراهای متفاوتی میشود. این سریال که با شروع ماه رمضان از شبکه یک پخش میشود توانسته نظر بسیاری از مخاطبان را جلب کند.
علی بحرینی، نویسنده «خوشنام» را اینگونه توصیف میکند: ایـن شـبها سریال « خوشنام » را با دقت میبینم . انـگـار بیـن ۱۵ تا ۲۰ سال از سـنـم کـم شـده اسـت! با دیدن این سریال ، انگار برگشته ام به دهه هشتاد .
حـالم خـوب اسـت! «خوشنام» زرق و برق کورکننـدهای ندارد. فخرفروشی نمی کند. علیرضـا نجـف زاده می خواسته یک سریال قصـه دار سرگرم کننده بسازد و بـه نظـرم مـوفـق شـده اسـت. خوب می دانـم هـمـه کاراکترهای اصلی «خوشنام»، عاقبت بخیر میشـوند امـا خـودم را بـه آن راه میزنم و ماجراهایشان را با هیجان زدگی دنبال می کنم!
«خوشنام » سریال پرهزینه ای نیست و دقیقاً به خاطر تولید نـه چـنـدان گـران و مغرورانه اش بـه دل من مینشیند! نام هیچ کدام از بازیگران « خوشنام » در لیست سوپراستارهای تلویزیون و سینما قـرار نـدارد! بـه همیـن دلیـل کارگردان ، تبعیض را کنار گذاشـته و تک تک آنهـا را بـه حـد لازم ، مـورد توجـه قـرار داده اسـت.
ستاره اصلـی «خوشنام» کسی نیست جـز هومـن حاجیعبداللهـی کـه اگـر کاراکتـر شهرام را تر و تمیـز بـازی نمی کرد، همه چیز به هـم میریخت.
انتخـاب حاجیعبداللهی بـرای ایـن نـقـش ، مهم تریـن ، مطمئنتریـن و هوشمندانه ترین انتخـاب نـجـف زاده بـوده اسـت. حاجـیعبداللهـی شـاید به دلیل سـن و سـال خـودش و شـاید بـه خاطـر تجربـه زیسـتیاش، شــهرام را فهمیـده و بـــرای او دل سوزانده است.
نقدهای کاربران به «خوشنام»
سعید کوشافر در توئیتر نوشت:
سریال خوشنام نشان داد که مدیران جدید صداوسیما به نویسندگان و کارگردانانی میدان و بودجه دادهاند که توانایی لازم را ندارند.
تا الان که چند قسمت از سریال گذشته جز ولنگاری و دیالوگهای ابلهانه بین یک لات و نوچهاش هیچ چیزی به مردم ارائه نشده.
زمانی سریالهای رمضانی، کوچهها را خلوت میکرد.
برخی به کپی بودن داستان سریال اشاره کردهاند، مثل کاربر نوستالژیا:
سریال my name is earl رو کپی کردن یه سریال درست کردن به اسم خوشنام.
کاربران زیادی اما به این مورد خاص اشاره داشتهاند:
یه سریال داره از شبکه یک پخش میشه به اسم "خوشنام"
یکی هست (عباس جمشیدیفر) اسمش فریدونه
کارش کلا جالب نیست
رنگ لباسش بنفشه
شماره پیراهنشم ۷ (هفتمین رئیسجمهور)
یک سریال خسته کننده و دیگر هیچ
اتفاقا سریال بدی نیست چون از خانواده تهوع آور شریفی نیا ، تنابنده و شرکا ، و بسیاری از پاچه خاران و رانت داران در آن خبری نیست.( البته به دلیل تعداد زیاد خودفروشان و پاچه خاران این سریال هم مجبور به استفاده از بعضی ها شده ). ما که اصلا تلویزیون ( چه شبکه های درون مرزی سیما و چه شبکه های برون مرزی متعلق به نظام مثل GEM , من و تو ، بی بی سی و صدای آمریکا و ایران اینترنشنال ) را تماشا نمی کنیم فعلا آن را دنبال می کنیم.