حدادعادل:
استاد سمیعی گیلانی شخصیتی جریان ساز در ادب و فرهنگ بود
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، احمد سمیعی گیلانی را یکی از چهره های برجشته در ادبیات و فرهنگ عنوان کرد و گفت: آثار بجا مانده از این استان نه تنها غنای ادبیات ایرانی و اسلامی را ارتقا بخشید، بلکه به نوعی جریان ساز بوده است.
غلامعلی حداد عادل بعد از ظهر چهارشنبه در آئین پاسداشت احمد سمیعی گیلانی، پدر ویراستاری نوین ایران بر ضرورت تالیف کتابی برای شخصیت شناسی این چهره فرهیخته تاکید کرد و افزود: پیشنهاد می کنم در کتابی که می بایست تالیف شود فصولی شامل پرداختن به خصوصیات ادبی فرهنگی و سیاسی زادگاه ایشان رشت بعنوان دروازه ورود افکار تجدد،زمان تحصیل و فعالیت های سیاسی ایشان نگاشته شود.
رئیس فرهنگستان ادب فارسی اضافه کرد: خصایص نیک اخلاقی، بینش فکری و جهانبینی استاد سمیعی بعنوان فردی معتقد به اسلام و معنویت اسلامی، بسیار حائز اهمیت است که باید به طور کامل به آن پرداخته شود.
حداد عادل گفت: این شخصیت عظیم علاقمند به تفکر است و کتاب هایی را ترجمه می کنند که معرف جریان ادبی باشد و به مردم گیلان و رشت برای پروراندن چنین گهرهایی تبریک میگویم.
احمد سمیعی گیلانی حافظ غنای ادبی کشور
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گیلان نیز در این آیین گفت: استاد احمد سمیعی گیلانی از غنای ادبی فرهنگی و هنر کشور حفاظت کرده است. بزرگداشت احمد سمیعی رونمایی از اصالت، غنای فرهنگی، ادبی و تاریخی گیلان است.
رضا ثقتی اظهار داشت: بزرگداشت استاد سمیعی گیلانی، بزرگداشت روحیه و رویکرد خستگی ناپذیر برای استعداد های خلاق و نو است وتبلور اراده “ما می توانیم “است. گیلان وزن و عیار فرهیختگی را با احمد سمیعی گیلانی به رخ جهانیان می کشد.
احمد سمیعی گیلانی، چهره ماندگار در رشته ادبیات و ویرایش، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پژوهشگر، مترجم و ویراستار، زادهی ۱۱ بهمنماه ۱۲۹۹ که او را پدر ویرایش در ایران میشناسند، سرزمینش گیلان را هر بار به یمن وجود، بزرگواری لفظ و لطافت طبع شادمانی تازه میبخشد .
پاسداشت استاد احمد سمیعی گیلانی با حضور گسترده مفاخر ،استادان،فرهیختگان و علاقه مندان به فرهنگ و ادب گیلان برگزار شد.
چه بد بختی بوده که حداد ازش تعریف میکند .