میزبانی آخرین ماه پاییز از چند نمایشگاه تخصصی کتاب
برپایی دهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی با رویکرد تجهیز کتابخانههای تخصصی و مؤسسات و دانشگاههای آموزش عالی و نمایشگاه کتابخانۀ تخصصی دانشگاه علوم حدیث تهران و همچنین دعوت از علاقهمندان برای شرکت در ششمین مسابقه کتابخوانی «هشت بهشت»، بخشی از رویدادهای فرهنگی این روزهای عرصه کتاب و ادبیات کشورمان را تشکیل میدهند.
نیمه دوم سال برای اهالی کتاب و ادبیات همزمان با برگزاری جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی و البته رقابتی مختلفی است؛ یکی از نزدیکترین برنامههایی که در همین رابطه و در اواخر ماه جاری شاهد برگزاریاش خواهیم بود، دهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی است.
این نمایشگاه با رویکرد تجهیز کتابخانههای تخصصی و مؤسسات و دانشگاههای آموزش عالی اواخر آذر ماه به صورت مجازی برپا خواهد شد.
کاظم آرمانپور، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در همین رابطه اطلاعات بیشتری در اختیار ایبنا گذاشته، او گفته: «این نمایشگاه همزمان با هفته پژوهش برگزار میشود و در این خصوص درخواست همکاری و تخصیص یارانه بیشتری نسبت به سال گذشته از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز مساعدت معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را خواستار هستیم.»
به گفته آرمانپور، همافزایی مشارکت کتابخانههای تخصصی در این حوزه اتفاقی ضروری است. وی با اشاره به دیگر اقدامات پیشبینی شده برای این رویداد، توضیح داده: «تدوین روزشمار برنامههای اجرایی انجمن بهصورت سالانه، طراحی سایت رسمی انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، تمدید قرارداد و ثبتنام از ناشران برای بیمه تکمیلی دوره جدید و برگزاری نشست هماندیشی با هیأت مؤسس و پیشکسوتان نشر دانشگاهی با موضوع هفته کتاب برخی دیگر از اقدامات هیأت مدیره در دوره جدید است.»
نمایشگاه کتابخانه تخصصی دانشگاه علوم حدیث تهران
یکی از اتفاقاتی که همین روزها شاهد آن هستیم برپایی نمایشگاه کتابخانه تخصصی دانشگاه علوم حدیث تهران است.
این نمایشگاه که از بیستوهشتم آبان ماه کار خود را شروع کرده همچنان تا اواسط آذرماه جاری در کتابخانه پردیس تهران این دانشگاه واقع در ضلع جنوبی حرم عبدالعظیم حسنی(ره) میزبان اساتید، دانشجویان، طلاب و پژوهشگران مرتبط با علوم اسلامی و سایر علاقهمندان است.
بنابر اطلاعات مندرج در نوشتهای که تسنیم منتشر کرده، کتابخانه دانشگاه قرآن و حدیث (پردیس تهران) از سال 1378 فعالیت خود را آغاز کرده است. با توجه به تأسیس رشته علوم حدیث در دانشکده سابق علوم حدیث، منابع مرتبط با این رشته در 5 سال ابتدایی توسط حجتالاسلام محمدمهدی معراجی تهیه شد. در ادامه راه مجوز تأسیس رشته در سایر گروههای آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ شد و از سال 1383 تاکنون در رشتههای کلام و عقاید، نهجالبلاغه، تفسیر اثری، فقه و مبانی حقوق، نهجالبلاغه و روانشناسی منابع مرتبط تهیه و بیش از یکصد هزار جلد متضمن 60 هزار عنوان کتاب و 10 هزار شمارگان نشریه در 180 عنوان برای کتابخانه تأمین شد.
تعداد پایان نامههای موجود بالغ بر 2500 عنوان است.
معرفی ششمین کتاب مسابقه مجازی کتابخوانی «هشت بهشت»
از ارائه اطلاعاتی درباره نمایشگاههای پیش رو که بگذریم، برپایی پویشهای کتابخوانی و همچنین مسابقاتی که با هدف تشویق مردم به مطالعه برگزار میشوند یکی دیگر از اتفاقاتی هستند که رنگوبوی تازهای به عرصه فرهنگ و هنرمان بخشیده است.
از آن جمله میتوان به برپایی مسابقه مجازی کتابخوانی «هشت بهشت» اشاره کرد؛ برگزارکنندگان این رویداد حوزه کتاب به تازگی دست به معرفی ششمین کتاب این رویداد رقابتی زدهاند. در همین رابطه معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب «امواج ارادهها» را به عنوان ششمین کتاب از سومین دوره مسابقه دانشجویی کتابخوانی هشت بهشت معرفی کرده است.
کتاب «امواج ارادهها» نوشته راضیه عزیزی، با گردآوری میلاد حبیبی و پژمان عرب، خاطراتی از توان و اراده ایرانی به سمت خودکفایی و پیشرفت است. بهعبارتی، تاریخ شفاهی پیشرفت انقلاب اسلامی یا «ایران پیشرفته» است. انتشارات راهیار این کتاب را که مجموعهای از تاریخ معاصر ایران، خاطرات، مجموعه ایران پیشرفته، مجموعه تاریخ شفاهی پیشرفت انقلاب اسلامی به شمار میآید را منتشر کرده است.
دانشجویان کتابخوان علاقهمند تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRc.ir نسبت به ثبتنام و شرکت در این مسابقه اقدام کنند. مسابقه برخط کتاب «امواج ارادهها» روز جمعه ۲۵ آذرماه از ساعت ۹ تا ۲۴ از طریق سایت مذکور برگزار میشود.