اطلاعیه‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در مورد بازتاب‌های درگذشت مرحوم کیومرث پوراحمد

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در مورد بازتاب‌های درگذشت مرحوم کیومرث پوراحمد اطلاعیه‌ داد.

اطلاعیه‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در مورد بازتاب‌های درگذشت مرحوم کیومرث پوراحمد

در اطلاعیه‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در مورد بازتاب‌های درگذشت مرحوم کیومرث پوراحمد آمده است:

هم‌میهنان عزیز

مرگ نابهنگام کارگردان مطرح سینما کیومرث پوراحمد که برای چند نسل خاطره‌های شیرین و ماندگاری رقم زده، باعث ایجاد حیرت و اندوهی بزرگ میان گروهی از مردم شد. ما عمیقا این فقدان را به خانواده و دوستان پوراحمد، جامعه‌ی سینمایی و مردم علاقه‌مند به آثار او تسلیت می‌گوییم. در مورد پیام‌ها و پیامدهای اجتماعی و عمومی این ماجرا مواردی را لازم است شرح دهیم.

۱. مرگ پوراحمد در هنگامه‌ای رخ داد که رنجی عمومی دامن مردمان زیادی را گرفته و کسانی را نیز شاید گرفتار احساس یاس، بی‌‌آیندگی، درماندگی و میل به تباهی خود نموده باشد. از این‌رو باور داریم پرداخت رسانه‌ای و عمومی به این ماجرا از قضا باید دقیق‌تر و با مراعاتی بیش از زمان‌های دیگر صورت پذیرد.

۲. فقدان خالق قصه‌های مجید به عنوان یک انسان متخصص با جایگاه حرفه‌ای و اثرگذاری در جامعه‌ی ایران دارای پیچیدگی‌های فلسفی، روان‌شناختی، جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی خاصی است که در بدون شناخت و تبیین و تحلیل آثار هنری و زندگی حرفه‌ای، فردی، و خانوادگی او نمی‌توان به سادگی در مورد زمینه‌ها و دلایل این کُنش " پایان دادن به زندگی" دست به تحلیل زد.

۳. از قربانی خودکشی نباید قهرمان ساخت. خودکشی را نباید دراماتیزه کرد. به اصحاب رسانه این را توصیه می‌کنیم که دوستان و خانواده در زمانه‌ی اوج رویارویی با مرگی این‌گونه، در شوک و ناباوری‌ هستند و بهتر است از خبررسانی بپرهیزند یا طرف گفتگوهای رسانه‌ها قرار نگیرند. باید بازماندگان را کمک و حمایت روانی نمود و اجازه داد به سوگواری بپردازند.

۴.خودکشی می‌تواند مورد تقلید قرار گیرد، همان طور که میل به تقلید خودکشی، در موارد مشابه قبلی در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود.در عین حال این ابراز آشکار میل به پایان دادن به زندگی می‌تواند نمودی از یک وضعیت اجتماعی و نیارمند توجه سیاستمداران باشد. از این رو مداخله در موضوع خودکشی نیازمند عزم همگانی و تفسیم کار ملی است. اکنون بهترین زمان برای" پیگیری" پیاده‌سازی سند ملی پیشگیری از خودکشی است.

۵. تورم مهارگسیخته و افزایش روزافزون هزینه‌های زندگی از عوامل جدی افزایش یاس و افت سطح سلامت روانی اجتماعی است که افزایش خودکشی یکی از تظاهرات آن است. چنان‌که اگر هواشناسی گزارش احتمال طوفان بدهد دستگاههای مسول در وضعیت آماده‌باش قرار می‌گیرند و تدابیر پیشگیرانه اتخاذ می‌کنند اکنون وظیفه‌ی نظام سلامت و شورای اجتماعی کشور است که چنین رویه‌ای را در این مورد در پیش بگیرند.

۶.  این نوع مرگ در بین طبقات اجتماعی مختلف جامعه وجود دارد. اظهار نگرانی از وقوع این نوع مرگ طی سال‌های اخیر در بین هنرمندان، متخصصان، روشنفکران، پزشکان، و دانشجویان، یک زنگ هشدار برای سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و متولیان امر تلقی می‌شود.

۷. انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در کنار مردم و به عنوان مشاور نظام سلامت کشور همواره آماده‌ی مشارکت در برنامه‌های پیشگیرانه و مداخله‌ای برای کاستن از آلام هم‌میهنان است. 

منبع: جماران
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • ناشناس
    2

    هر کس بر خدا توکل کند خدا برایش کافیست...

    نظرات شما -
    • 3

      من عمری به خدا توکل کردم ولی الان مستاجرم ماشین هم ندارم زنم هم طلاق گرفت بیخدایانی را میشناسم که اخلاق و عبودیت برایشان مهم نبود و الن صاحب ثروت و خانواده و مقام شده اند

    • ناشناس
      2

      به کاربر ۱۵:۱۵: توکل بر خدا بی نیازی به خلق می آورد ولی به معنای بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی در این دنیای فانی نیست! این دنیای مادی برای نیکوکاران تماماً دنیای عسر و حرج است برای نیل و رسیدن به آخرت بهتر!

  • ناشناس
    13

    قبول کنید در این حامعه با اینهمه تضاد و اختلاف و تبعیض و فقر و سکوت این بهترین عملکرد است

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      قبول نمی کنیم

  • بابک
    0

    متاسفانه ، تبعیض ، بی عدالتی ، عدم شایسته سالاری واقعی حدود ۲۵ سال است ، سرعت رشد آن در ایران چندین برابر شده....
    این مورد در اکثر طبقات اجتماعی و اکثر شرایط در جامعه زیاد شده...‌‌از استخدام بگیر تا حقوق و دستمزد
    از نظام آموزش و پرورش و نظام دانشگاه تا ورزش
    الان بطور واضح در جامعه ، این تبعیض و بی عدالتی مشخص است..‌..خودروهای شخصی چندصد میلیونی و میلیاردی ، خانه های چند ده میلیاردی ، لباس ها و لوازم چند صد میلیونی و...دربرابر درآمدهای کمتر از ۱۰ میلیون و یا حتی کمتر از ۵ میلیون در ماه و از آن طرف در آمدهای میلیاردی در ماه....فرزندان خارج کشور د فرزندان ناامید و بیکار و کم درآمد داخل کشور.....خیلی از عدالت و حقیقت فاصله گرفتیم....بعضی وقتها آدم به همه چیز و همه کس بدبین و از آینده ناامید می شود...

  • ناشناس
    0

    زنگ هشدار برای سیاستمداران؟؟ مگر مردم برای سیاستمداران مهم هستند ؟؟ تنها چیز مهم برای اقایان ایئدولوژِی و جهانبینی مربوط به خودشان و خودشان هست که نباید خدشهای به ان وارد شود

  • ناشناس
    4

    دیگه معلوم شد که کاسه ای زیر نیم کاسه است .

  • ناشناس
    0

    خودکشی هنرمندانی مانند عسل بدیعی، زهره فکور صبور و کیومرث پوراحمد زنگ خطر را برای سیاستمداران مستقل، جامعه هنری و مردم عادی از مدتها قبل به صدا درآورده است! اگر سیاستمداران مستقل، جامعه هنری و مردم عادی جهت آزاد کردن ایران دیر بجنبند آمار صعودی مرگ های خود خواسته و خودکشی جهشی و غیرقابل کنترل خواهد شد!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      و آزاده نامداری

    • ناشناس
      5

      تا جاییکه من اطلاع دارم عسل بدیعی خودکشی نکرده بلکه ایشون مریض بوده و گویا آمپول اشتباهی تزریق کرده بودن و به کما رفته بود و همین باعث مرگش شد

  • ناشناس
    0

    سلام بر اهل فضل وکمال( روانشناسان) ،خدا رحمتش کند،ولی ما همه آگاه باشیم که این فعل حرام ونکوهیده میباشد،لطفاقهرمان سازی ممنوع،اگر دوستش داریم برایش فاتحه بخوانیم ،لطفا امید به خدا وزندگی بهتر وکاروتلاش ونیکی را تبلیغ کنیم،تا شقایق هست زندگی باید کرد،متشکرم