هیچکس پای فیلمنامه امام علی(ع) را امضاء نکرد؛ جز رهبر انقلاب/ ویدئو
تهیهکننده سریال امام علی(ع) ناگفتههایی را از ساخت این مجموعه تلویزیونی مطرح کرد که در میانِ آنها امضایِ رهبر انقلاب پایِ فیلمنامه سریال، ماجرای منقلب شدن بازیگران و سختیهای ساختِ این مجموعه قابل توجه بود.
محمد بیکزاده کار تهیهکنندگی را به عهده داشت. وی فارغالتحصیل دکترا در رشته ادبیات و حقوق از دانشگاه مشهد مقدس و تهران و محقق و پژوهشگر در عرصه علوم دینی است. او در دهه ۱۳۶۰ مسئول طرح و برنامه گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما بود و سریال امام علی(ع) را به عنوان اولین سریال بزرگ مذهبی پس از انقلاب تهیهکنندگی کرد. بیکزاده مسلط به زبان و ادبیات عربی است و در پژوهش و تحقیق از منابع شیعی و اهلسنت برای سریال امام علی(ع) فعالیت داشته است.
او در این گفتگو اظهار داشت: همانطور که قبلا گفتم این سریال ویژگیهای زیادی داشت و البته به دلیل اهمیت مذهبی آن نمیتوانستیم سطحی کار کنیم بنابراین نظر مراجع و علما لازم بود بنابراین فیلمنامه را خدمت آنها بردیم، تا نظرشان را بدهند و اگر ایرادی بود مطرح شود. علما میگفتند فیلمنامه خوبی است اما هیچکس همت اینکه زیرِ متن نکتهای بنویسد و یا به قولی همین تأیید را مکتوب کند را از خودش نشان نداد و تنها کسی که زیر فیلمنامه ما مطلبی نوشتند و از آن تمجید کردند رهبر انقلاب بود.
بیک زاده گفت: وقتی فیلمنامه از سوی رهبری پس از مطالعه و بازخوانی به دست ما رسید، در مرقومهای پای فیلمنامه از ایشان بود که آن را تأیید کردند و از خداوند برای ما توفیق خواستند. اما نکته اصلی اینجا بود که در وهله بعدی آن قدر متن را با دقت خوانده بودند که جلوی یک دیالوگ نوشتند: [چه خنک!]. اتفاقاً درست نوشتند و آن دیالوگ را حذف کردیم.
او ادامه داد. برای ساخت این سریال، ارتش به ما کمک کرد به واسطه آنچه آقای خامنهای (مقام معظم رهبری) نوشتند، سپاه کمک کرد به واسطه همان نوشتهای که رهبر معظم انقلاب پایِ فیلمنامه سریال امام علی(ع) ثبت فرموده بودند. واقعاً با این نوشته کارمان را پیش بردیم و برای ما پشتیبان بود.
بیکزاده گفت: سریال «امام علی(ع)» اولین کار بود خیلیها نمیدانستند سرانجامش چه خواهد شد فقط خودمان میدانستیم و کسانی که پلانها را روی پرده دیده بودند، میدانستیم کار، کار خوبی خواهد شد.حتی از مدیران سازمان صداوسیما کمتر کسی میدانست این کار، کار خوبی میشد، بنابراین ما گرفتار بودجه طرح شدیم و تقریباً ۲۰، ۳۰ میلیون دیگر نیاز داشتیم تا کار ابتر بسته نشود. مجبور نشویم یک جفت پا را ببینیم که به سمت دریا میروند و کفشهای پاره علی بن ابیطالب را نشان دهیم. این در واقع یک تصویر سورئال بود یک جفت پای همان کسی که در سریال، نقش حضرت علی(ع) را بازی میکرد به سمت دریا میرفت و سریال همینجا ختم شد. اما چیزی که خودمان طراحی کردیم ادامه تاریخ بود و تا شروع خلافت امام حسن(ع) پیش میرفت.
او گفت: عدهای در زمان پخش این سریال، شروع کردند به منفیبافی و علیه این سریال صحبت کردند. من لیست متون تاریخی که ۷۲ یا ۷۳ کتاب بود را به عنوان فهرست اعلام کردم و گفتم مأخذ و منبع ما اینها بودند و همه سکوت کردند. نتوانستند از این سریال ایراد تاریخی بگیرند، چون از موارد اختلافی بین مذاهب هوشمندانه صرفنظر کرد.به دلیل اینکه اولین کاری بود در حوزه ائمه اطهار(ع) ساخته میشد همه ارکان با ظرافت و دقت بیشتری کار میکردند؛ چون حساسیتها بسیار زیاد بود و از طرفی شاید غیرت ما قویتر بود…
چه افاخاری😢😢😢😢😢
اصن ادم به وجد میاد😢😢😢😐😐😢😢😢😢😢😢😢😢😢
خوش به سعادت فیلمنامه😢😢😢😢😐
خب فیلم رستم و سهراب یا کاوه آهنگر و بابک خرمدین نساختگی که ایرانیان از آن تمجید کنند و پای فیلمت را امضا کنند.اون کسی که پای فیلمت را امضا کرده سید است و نصبش به محمد تازی در عربستان برمی گردد.اگر اون از اجدادش دفاع نکنه کی میخاد دفاع کنه.
سید بودن افتخار است ....
آقا یا خانم رایی،،،،،،
فردا هر دو در قبری تنگ و تاریک می خوابیدم و باید برای زبانی که می چرخد و اراجیف می بافد پاسخگو باشی ،
پس اگر همین دنیاست حد اقل با کمی تحقیق حرف بزن
خودت هم می دانی دروغگو هستی ومزخرف میگویی