انتقاد شدید مدیر صداوسیما به همسر رئیسی، سیاست را رها کنید، به دانشگاه برگردید
رئیس دانشگاه صداوسیما با انتقاد از گفتگوی جمیله علم الهدی در امریکا از او خواست به حوزه آموزش برگردد.
شهاب اسفندیاری، عضو شورای عالی سینما و رئیس دانشکده صداوسیما در رشته توئیتی با انتقاد از اغراق گویی ها درباره همسر رئیس جمهور نوشته است؛
با این اغراقها و گزافگوییها و قطبیسازیها مخالفم و این ادبیات و برخی مطالب مشابه این روزها را برای سرکار خانم دکتر علمالهدی هم مفید نمیدانم. لذا ضمن بیان نقدهایی یک توصیه برای ایشان دارم.
به نظرم خواندن این نقدها برای خانم دکتر مفیدتر از آن ستایشها و تحسینها است.
همانطور که خانم دکتر علمالهدی در مصاحبهی نیوزویک چند بار تصریح و تأکید کردهاند، ایشان تا قبل از انتخاب همسرشان به ریاست جمهوری هیچ فعالیت سیاسی نداشتهاند و اصلأ شخصیت سیاسی نبودهاند. این اذعان صادقانه و متواضعانه بسیار ارزشمند است. عرصهی سیاست، عرصهی بسیار پیچیدهای است و برای افرادی که هیچ تجربهای در آن ندارند میتواند بسیار پرمخاطره و دارای تبعات ناگوار باشد.
نقد وضعیت زنان در جوامع غربی توسط خانم دکتر در مصاحبه با رسانههای غربی طبعا ارزشمند است. اما ایشان در این مصاحبه چند جمله گفتهاند که مناسب نبود و بعضاً حاشیهساز شد. اول اینکه گفتهاند: « در ایران مردان ترجیح می دهند از زنان خود نخواهند که کار کنند و پول در بیاورند.»
اولا مشخص نیست منبع و مستند چنین ادعا چیست. ثانیاً چه لزومی داشته ایشان به عنوان یک زن از طرف مردان ایران نظری اعلام نمایند. ثالثاً مگر همهی مردان ایرانی از یک طبقه و گروه و طیف هستند؟ واقعیت این است که میلیونها زن ایرانی در روستاها و شهرها ناچارند برای کمک به تامین هزینههای زندگی کار کنند و لذا مانند برخی طبقات دیگر نمیتوانند براساس حق انتخاب و ترجیح شخصی خود یا همسرشان عمل کنند. رابعاً برخی زنان - که احتمالا خود خانم دکتر هم از همین دسته هستند - با تصمیم و ارادهی شخصی تحصیلات عالیه داشتهاند و در جامعه مشغول به کار شده اند.
طبعأ همسر آنها هم ممکن است در این زمینه حمایت و همراهی کرده باشد. اما این به معنی انتظار مالی از کار همسر نیست. خامسا تاکید بر اهمیت نقش مادری و همسری نباید با تحقیر و تخفیف کار کردن زنان انجام شود. همانطور که رهبر فرزانهی انقلاب فرمودند «خانهداری به معنی خانهنشینی نیست».
لذا به دلایل فوق به نظرم بیان جملهی فوقالذکر نامطلوب و حتی نقض غرض محسوب میشود و یک زن سیاستمدار آن را بیان نمیکرد.
جملهی عجیب دیگری که خانم دکتر علمالهدی در این مصاحبه بیان کردهاند این است که «زنان ایران بر خلاف زنان غرب برای به دست آوردن حقوق خود مبارزه نکردند زیرا از این حقوق برخوردار بودهاند». این جمله ضمن اینکه بیانگر ناآشنایی ایشان با حوزهی تخصصی مطالعات زنان و تاریخ مبارزات و مطالبات حقوق زنان در ایران است، زاویهی دید زنی را تداعی میکند که انگار خود از همهی حقوق و مواهب برخوردار بوده و از اوضاع و احوال زنان محروم و مظلوم و ستم دیده در جامعه خبر ندارد.
شاید خانم دکتر علمالهدی اینگونه نباشند و از ظلمها به زنان در برخی عرصهها آگاه باشند، ولی بیان این جمله متاسفانه چنین تداعی ایجاد میکند که باز ناشی از همان فقدان مهارت و تجربه در کنشگری سیاسی است.
این جملهی اخیر خانم دکتر حتی با دیدگاه رهبر معظم انقلاب دربارهی لزوم پیگیری حقوق زنان هم در تعارض است. آیتالله خامنهای در در دیدار جمعی از بانوان میفرمایند: «حرکت در جهت احقاق حقوق زنان در جوامع اسلامی و در جامعهی ما حتماً باید انجام گیرد منتها بر مبنای اسلامی و با هدف اسلامی. یک عده نگویند که: این چه نهضتی است، این چه حرکتی است؛ مگر زن در جامعهی ما چه کم دارد؟ متأسفانه ممکن است بعضی اینگونه فکر کنند. این ظاهربینی است. زن در همه جوامع از جمله در جامعه ما گرفتار ستم و دچار کمبودهایی است که بر او تحمیل میشود
اما این کمبود، کمبود آزادی به معنای بیبندوباری نیست؛ این کمبود، کمبود میدانها و فرصتها برای علم و معرفت و تربیت و اخلاق و پیشرفت و شکوفایی استعدادهاست. این را باید تأمین و جستجو کرد. این همان چیزی است که اسلام بر روی آن تکیه کرده است.» (بیانات، ۳۰ مهر ۱۳۷۶)
یک موضوع حاشیهساز دیگر نقش ایشان در برگزاری همایشی پرهزینه با عنوان «زنان تأثیرگذار» بود که صرفنظر از کیفیت، شیوهی برگزاری و مدعوین اساساً نام آن غلط بود زیرا این پیشفرض نادرست را القا میکرد که گویی فقط گروه خاصی از زنان «تأثیرگذار» هستند، در حالی که یک مادر، یک همسر، یک زن کارگر، یک زن کشاورز و یک زن معلم هم میتوانند بسیار تأثیرگذار باشند.
بر این اساس به عنوان یک برادر خیرخواه توصیهی شخصیام به سرکار خانم دکتر علمالهدی این است که در همان عرصهی تخصصی و بسیار با اهمیتی که سالها در آن درخشیدهاند، یعنی فلسفه تعلیم و تربیت، به خدمات ارزندهی آموزشی و پژوهشی مشغول باشند و از ورود به عرصهی پرمخاطرهی سیاست پرهیز کنند چرا که هر خطا و لغزشی در این عرصه، غیر از هزینههایی که برای خود ایشان به همراه دارد، میتواند به تصویر رئیس جمهور محترم و دولت هم لطمه بزند.
کاش خانم علمالهدی میدانست بخاطرفقر...وووبعضی ازمردان همسرش رامحبوربه خ..ود..ف.رو..ش..ی میکنند.خانم خودتونگاه نکن که درپرقو رشدونموکردی
خانوم علم الهدی مسئولیت اجرایی شما چیه توی این مملکت برای چی راه افتادی اینور اونور این کشور اون کشور مصاحبه میکنید سخنرانی میکنید. شما چکاره هستید؟ شوهر شما رئیس جمهور هستش به شما چه ارتباطی داره. شما تحت چه عنوان سیاسی رفتید به اجلاس سران در امریکا دختر شما چه کارست که با شما به امریکا امد.
چرا دارید از کشور های غربی تقلید میکنید در حالی که هر روز بهشون مرگ میفرستید.
خدا زن رو نیافریده که کار کند زن چنین وظیفه ای نداره
بدن زن با مرد فرق داره
زن باید کارهای سبک انجام بده و در مدت زمان کوتاه
غفلت از فرزندان و زندگی باعث خسارتهای جبران ناپذیر به خانواده میشه و بیشترین آسیب رو خود زن میبینه
حرف حساب جواب ندارد.
متاسفانه مسولین ما فقط از تمجید و تعریف های به دور از واقعیت خوششون میاد و نقد رو حتی منصفانه و برادرانه نمیپسندن
ان شاالله که بخوانند و گوش کنن
حضرات مدام برای خانمم ها و دخترهای ایرانی نسخه میپیچن که
وظیفه زن خانه داری و شوهر داری و رسیدن به امورات شوهر
بهترین جای دنیا برای زن مطبخ خانه و پای گاز و قابلمه است
اما
زنهای خودشون
بهترین شغلها و مناسب و درآمدهای بالا و حق الجلسه و حق الماموریت و ... را بگیرن
زنهای اونها باید مسافرتهای خارجه برن و خودشون رو معروف کنن و محبوب نشون بدن
اما دیگر زنها در پستوی خانه بماند و بپوسن !!!
جناب شهاب الدین دچار سفسطه شده ای چون حرفهای شما دقیقا تایید حرفهای ایشون است چرا کلمه ترجیح خود به این معناست که اگر می توانستم راضی به به زحمت افتادن همسرم برای انجام کار برای کسب در آمد نمی شدم و هیچ ربطی به مسئولیت داشتن یک زن ندارد چون خود گوینده مطلب خود مسئولیت دارد و مفهوم ترجیح نیز از سوی دیگر اینست که بهترین ها را برای رفاه همسرم می خواهم لذا اگر یک مسئولیتی در تضاد با رفاه و امنیت شرعی و قانونی ایشان نباشد انجامش مرا خوشحال می کند چون همسرم خوشحال است
فقط مردانی که چشمشون دنبال پول زن هست عصبانی شدند
بهرحال ایشون خودشو عقل کل میدونه و نماینده زنان ایران،با تریبونی که در اختیار داره هر چی بخاد میگه،در صورتی که بهتره ایشون اول خوب فکر کند سپس حرف بزند.
روایت داریم که: فکر فکر ثم تکلم، ایشون احتمالا با این روایت آشنا هستن،بهتره بهش عمل کنن.
چه کسی به ایشان چنین سمتی داده ؟!؟!؟
اگر گوش شنوایی باشد نکات مهمی را مطرح فرمودید
حب دنیا را شیطان در نظر حاکمان ما تزیین کرده است و انها در گمراهی پیچیده ای در امر حب دنیا هستند . نشانه ان چیست ؟ اگر فردا به انها بگویند دیگر در این سمت نباید باشی و بروی مثل بقیه مردم باشی رنگ چهرهایشان دگرگون میشود و دست و پاهایشان سست میگردد. باور ندارید امتحان کنید
با این کار ندارم ولی مدیر صداسیما اسمشونو. سیاست مدار می ذارن اما در چندین مورد نظرات بسیار خاصی داشتم که کپی و سرقت شده
خواهشاً بزارید بحرفه چون به حرفیدن علاقمند هستند گناه داره جلوشو نگیرید
خداوند روح دکتر بهشتی را بیامرزد ایشان جمله خوبی گفتند که ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت که امروز مسئولان ما بر عکس همه تشنه قدرت و خودنمایی هستند مثلا طرف رشته تحصیلی کوپنی اش چیز دیگریست ولی با هزار ترفند شهردار میشود ایشان هم مدرس ملی یکدفعه سیاست مدار میگردد ضمنا در شرایط فعلی معیار اصلی انتخاب جوانان برای ازدواج شاغل بودن همسر است از جهات مختلف
آش چقدر شور شده که ...
وَ اضافه کنید شفاف سازی کنند چرا دخترشان را با هزینه ی بیت المال به نیویورک بُرده اند ؟!
و همچنین باقیِ حضراتِ همراه ، چه کسانی بوده و آیا آنها نیز از سفره ی بیت المال ، فرزند و همسران خود را همراه کرده اند؟!
در ایران و این نظام و دولت و.... هیچکس در جایگاه اصلی خود نیست و با توجه به سواد و موقعیت شغلی خود حرف نمی زند !!!
مگه نگفتید زن ایرانی کار نمیکنه ودر خانه است.پس بروید ب کارهای خانه برسید وسیاست ودانشگاه وحقوق نجومی را رها کنید
برخی استدلال های نویسنده مشکل داره و گاهی هم برای رسیدن به نتیجه اغراق کرده اند. خوب بود نقاط مثبت در مواضع سیاسی ایشان رو هم در نقد می آوردند تا همش یکطرفه نباشد.
شعار دادن الکی از کی شده نگاه مثبت شما ها چرا واقعیات رو نمی بینید و زر میزنید یک در صد از گفته های این خانم در ایران اجرا میشه هست اصلا
هیچوقت از یک مرد انتظار نداشته باشید از یک زن دفاع کند
مصاحبه و اظهار نظر - در حوزه تخصصی- اشکال منطقی و منع قانونی ندارد. اما جدای از محتوای صحبت های ایشان و صرف نظر از درست یا غلط بودن آن، همسر رئیس جمهور بودن حقی را برای کسی ایجاد نمی کند. قانون نیز جایگاهی برای همسران سران قوا و رئیس جمهور تعیین نکرده است.
از طرفی، اظهار نظرهای ایشان و مصاحبه با رسانه های خارجی ممکن است موضع رسمی و دیدگاه رئیس جمهور و دولت محسوب شود و در صورت تعارض احتمالی با سیاست های کلی و منافع و مصالح نظام، پیامدهایی نیز برای کشور به دنبال داشته باشد.
لذا توصیه رئیس دانشگاه صداوسیما - با هر انگیزه و هدفی- درست به نظر می رسد و بهتر است خانم علم الهدی در زندگی شخصی؛ تنها نقش همسری و مادری و مدیریت خانه و خانواده رئیس جمهور را ایفا نموده و در حوزه فعالیت های اجتماعی نیز به همان کار علمی - آموزشی خود و تدریس در دانشگاه برگردد و خود را درگیر حوزه پیچیده و دردسرساز سیاست نکند.
اخه این ها که سواد ندارند که
صدای کم بخورها هم در آمده
واقعیت اینه که مردان خارجی، پاک تر و بی ریا تر از مردان ایرانی هستند
مردان ایرانی لیاقت تعریف ندارند
فقط کافیه به واکنش این مردان نسبت به صحبتهای خالصانه خانم رییسجمهور توجه کنید
ایشون از مردان ایرانی تعریف و تمجید کردند که مردان ما آنقدر باغیرت و با محبت هستند که ترجیح میدن همسرانشون کار نکنند
زنان ما برای حقوق خود مبارزه نکردند) و این جمله کافی بود تا چهره واقعی مردان ایرانی آشکار بشه
کارشناسان مرد و کامنت گذاران مرد خیلی عصبانی شدند!
میدونید چرا؟؟
چون معنی این جمله این هست که زن وظیفه نداره کار کنه و مرد باید مخارج زندگی رو مهیا کنه
اما این خواسته خداوند متعال است و در قرآن حقوق زن و مرد تشریح شده
ولی از اون جایی که مردان ایرانی موجودات خودخواه و آب زیرکاهی هستند این جمله رو متضاد با منافع خود دیدند ...اینجا اگر در مورد چند همسری صحبت میکردند ذوق زده و تایید میکردند!
طبیعی است که به صحبتهای خانم رییسجمهور واکنش تند نشون بدن!
من به عنوان یک زن ایرانی به خانم علم الهدی تبریک میگم که از حقوق زنان ایرانی به درستی دفاع کرد و چهره واقعی مردان ایرانی رو آشکار کرد
هر چند با این همه ظلمی که مردان ایرانی در حق زنانشون مرتکب میشوند این کفایت نمیکند
مرسی از خبر فوری