حراج داغ تهران؛ بازار ۲ هزار میلیارد تومانی هنر

با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که درآمد بازار هنر ایران متشکل از بازار‌های سینما (بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان)، کنسرت‌های موسیقی (بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان)، تئاتر (بیش از ۲۰ میلیارد تومان) و تجسمی (بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان) در سال ۱۴۰۲ و تاکنون در حدود ۲ هزار میلیارد تومان بوده است.

حراج داغ تهران؛ بازار ۲ هزار میلیارد تومانی هنر

حراج تهران در چند سال اخیر رشد قابل‌توجهی در فروش آثار داشته و توانسته رکورد‌های قابل‌توجهی را ثبت کند. نگاهی به نمودار فروش حراج تهران در دوره‌های حراج هنر مدرن و کلاسیک نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه قیمت‌هاست.

بازار۲ هزار میلیارد تومانی هنر در سال ۱۴۰۲

نوزدهمین حراج

اجرای مراسم نوزدهمین حراج تهران را رضا کیانیان بر عهده داشت و ۸۹ آثار از ۶۹ هنرمند شامل ۸۲ اثر نقاشی و ۷مجسمه به هنردوستان ارائه شد که درنهایت ۸۲ اثر به فروش رسیدند. در این دوره آثاری از سهراب سپهری، حسین زنده‌رودی، منیر فرمانفرماییان، محمد احصائی، پرویز تناولی، منصور قندریز، منوچهر یکتایی، محمود فرشچیان، حسن زرین‌قلم، حسین قوللرآقاسی و... عرضه شد. در این دوره از حراج تهران ۶۳ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعه‌داران ایرانی پیشنهاد شد، که در نهایت ۵۷ اثر، یعنی بیش از هفتاددرصد از آثار فروخته شده در حراج نوزدهم با قیمت میلیاردی چکش خوردند.

رکورد این دوره حراج به تابلوی بدون عنوان از مجموعه «تنه درختان» سهراب سپهری به قیمت ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرد. پس از آن تابلوی نقاشی‌خط «چه کسی می‌نگرد؟» از حسین زنده‌رودی به قیمت ۱۴میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان در جایگاه دوم قرار گرفت و اثر دیگری از مجموعه «تنه درختان» سهراب سپهری نیز با قیمت ۱۴میلیارد تومان در جایگاه سوم ایستاد.

تا اینجای کار سهراب سپهری به عنوان پولسازترین هنرمند نقاش ایرانی توانسته ۳۷.۵ میلیارد تومان در این حراج و حدود ۳۴ میلیون تومان در حراج تیرماه تهران در بازار هنر ایران گردش مالی ایجاد کند. مجموع فروش آثار سهراب در سال ۱۴۰۲ تنها در حراج تهران نزدیک به ۷۲ میلیارد تومان است. او همچنین تیرماه امسال در حراج تهران توانست با ثبت رکورد ۲۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی به عنوان گران‌ترین نقاش ایرانی شناخته شود.

دیگر آثار

در ادامه حراج تابلوی «مرگ و زندگی» از آیدین آغداشلو با قیمت ۱۳میلیارد و ۲۰۰میلیون در جایگاه چهارم و تابلوی نقاشی‌خط «محبت» محمد احصایی با قیمت ۹میلیارد تومان در جایگاه پنجم قرار گرفت. اثری بدون عنوان از منیر شاهرودی فرمانفرماییان با قیمت ۸میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان و اثری از فرامرز پیلارام با قیمت ۸میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی حراج نوزدهم ایستادند.

همچنیین نگاره‌ای از محمود فرشچیان ۷میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان، مجسمه «نی‌لبک‌زن نشسته» بهمن محصص به مبلغ ۷میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان، تابلویی از مسعود عربشاهی ۶میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان، اثری از منوچهر یکتایی ۵میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان، مجسمه‌ای از مجموعه «هیچ» پرویز تناولی ۵میلیارد تومان، اثر دیگری از منیر شاهرودی فرمانفرماییان به قیمت ۵میلیارد تومان و نقاشی دیگری از مسعود عربشاهی ۵میلیارد تومان، ۱۴ اثری بودند که در حراج نوزدهم بالای ۵میلیارد تومان به فروش رسیدند.

در این دوه ۴۳ اثر زیر ۵میلیارد تومان و ۱۶ اثر در فاصله ۵۰۰ میلیون تا یک‌میلیارد تومان چکش خوردند و ۹ اثر باقی‌مانده نیز کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان فروش رفتند. تابلوی «فرش دستباف در بازار تبریز» عطاالله ذی‌نوری با رقم ۱۷۰میلیون تومان ارزان‌ترین تابلوی چکش‌خورده در حراج اخیر بود. همچنین در این دوره از حراج ۷ اثر شامل آثاری از بهمن محصص، علی‌محمد حیدریان، قاسم حاجی‌زاده، هانیبال الخاص، توکل اسماعیلی (مش‌اسماعیل)، بهمن دادخواه و حجت شکیبا نیز خریداری نداشتند.

منبع: دنیای اقتصاد
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید