خبرفوری بررسی میکند
سلبریتی ها و رسوایی کوروش کمپانی/ آیا اینفلوئنسرها مقصرند؟
در روزهای اخیر تبلیغات کوروش کمپانی از سوی اینفلوئنسرها جنجال به پا کرده است. قانون درباره پیگیری تبلیغات سلبریتیها چه میگوید؟
به گزارش خبر فوری، شرکت «کوروش کمپانی» که با ادعای فروش آیفون ۲۰میلیونی نام خود را بر سر زبانها انداخته بود، این روزها تعطیل شده و مالک این شرکت متواری است؛ موضوعی که پلیس نیز آن را تایید کرده و در پی یافتن این فرد و احقاق حقوق مالباختگان است. با این حال، آنچه باعث بحث ها و جنجال های مختلف شده، تبلیغات وسیع این شرکت توسط سلبریتی ها بوده است.
اینفلوئنسرها و سلبریتی های مختلفی در طول چند ماه اخیر کوروش کمپانی را تبلیغ کردند (اینجا بخوانید). برخی از این اینفلوئنسرها با دریافت یک گوشی آیفون ۱۳ حاضر به تبلیغ کمپانی کوروش در پیج اینستاگرامی و صفحه شخصی خود شدند. این در حالی است که منتقدان مدعی اند بسیاری از این سلبریتی ها بدون تحقیق و بررسی دقیق اسناد و مدارک قانونی این کمپانی، به تبلیغ این شرکت مبادرت ورزیدند.
سلبریتی های تبلیغ کننده درباره کلاهبرداری کوروش کمپانی چه گفتند؟
این مساله باعث شده گروهی منتقد سلبریتی ها شوند و آنها را در حادثه پیش آمده مقصر بدانند. منتقدان معتقدند سلبریتی ها در جرم کوروش کمپانی شریکند و باید مسئولیت خود را در این حادثه بر عهده بگیرند، چرا که بسیاری از شهروندان به علت اعتمادشان به این سلبریتی ها، به کوروش کمپانی اعتماد کرده و از این شرکت گوشی آیفون ۱۳ ارزان قیمت خریدند.
سلبریتی های داخلی در رابطه با ماجرای کوروش کمپانی دو دسته شده اند. گروهی مسئولیت خود را پذیرفته و در صفحات مجازی خود بابت ماجرای پیش آمده معذرتخواهی کرده اند. الهام حمیدی یکی از این سلبریتی ها است که در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «بابت اتفاق پیش آمده بسیار متاسفم و من هم مثل شما فریب خوردم. قبل از معرفی این شرکت توسط مدیربرنامه و دوستانم به صورت حضوری تحقیقاتی انجام شد بابت احراز هویت، سلامت کالا و تحویل به موقع به مشتریان که در اون تایم همه چیز بدون مشکل انجام میشد و مدارک کتبی هم برای ما ارسال کردند. متأسفانه در حال حاضر این اتفاق ناراحتکننده به وجود آمده. بنده به همراه وکیل خودم پیگیر این موضوع هستیم و تا انتها کنار شما عزیزان حضور داریم» (اینجا بخوانید).
اما گروهی دیگر مدعی اند نقشی در ماجرای کوروش نداشته و صرفا تبلیغ این شرکت را کرده اند و از این جهت، ارتباطی با ماجرای کلاهبرداری این شرکت متوجه آنان نیست. محسن افشانی یکی از این سلبریتی ها است که در صفحه شخصی خود با انتشار ویدئویی تاکید کرد که اگر مدیر شرکت کوروش کمپانی متواری شده، به او که تبلیغش را کرده، ربطی ندارد (اینجا ببینید).
اما آیا به راستی هیچ ارتباطی میان سلبریتی های تبلیغ کننده و کوروش کمپانی وجود ندارد؟ و آیا سلبریتی ها و اینفلوئنسرها مسئولیتی در رابطه با این برندها ندارند؟
باید و نبایدهای قانونی تبلیغات مجازی توسط اینفلوئنسرها
طبق قانون، رسانه های تبلیغاتی در رابطه با محتوای تولید شده تبلیغاتی و برندهای مطرح شده در تبلیغات مسئولند. همان طور که محتوای پخش شده توسط رسانه های تبلیغاتی نباید منافی قوانین کشور باشد، برند تبلیغ شده نیز باید از قوانین کشور تبعیت داشته باشد. تبلیغ برندها و شرکت های کلاهبردار، جعلی، غیرقانونی و مساله دار توسط رسانه ها ممنوع است. سلبریتی ها و اینفلوئنسرهایی که یک برند یا شرکت یا کالایی را تبلیغ می کنند، در مقام رسانه هستند، چون از پیج یا صفحه خود برای تبلیغات استفاده می کنند. از این رو باید همانند رسانه ها به قانون توجه داشته و نسبت به محتوا و برند تبلیغ شده احساس مسئولیت داشته باشند.
با این حال، قانون فعلی ما در رابطه با مالکیت فکری و تبلیغات مجازی کارآمدی لازم را ندارد و برخی شکاف های حقوقی باعث فرار اینفلوئنسرهایی شده که بدون توجه به مدارک قانونی شرکت ها، آنها را تبلیغ می کنند.
سال قبل مرکز پژوهش های مجلس پیشنویس طرحی با عنوان مسئولیت تأییدکنندگان در تبلیغات بازرگانی فضای مجازی را ارائه کرد که هدفش تدوین قانون جدید تبلیغات افراد مشهور و همچنین شاخهای مجازی و البته صیانت از حقوق مصرفکنندگان کالاها و خدمات در برابر آگهیهای فریبنده و گمراهکننده بود. این پیش نویس تهیه شد اما نتوانست به یک قانون جامع و مانع تبدیل شود و شکاف های قانونی آن همچنان قابل رویت است.
قوانین کشورهای خارجی در رابطه با تبلیغات مجازی سلبریتی ها
باید توجه داشت که در کشورهای مختلف برای تبلیغات مجازی و به خصوص، تبلیغ کالاها و خدمات توسط سلبریتی ها و اینفلوئنسرها قوانینی تعیین و تدوین شده است. بد نیست به چند نمونه مشخص از این قضیه اشاره شود.
در ژانویه ۲۰۱۹ میلادی قانونی در انگلیس تصویب شد که به موجب آن، اگر اینفلوئنسری برای بررسی کالا یا سرویسی در پستهایش، وجه یا پاداشی به هر شکل دریافت کند، باید شفاف سازی کرده و مردم را از آن آگاه کنند. بر اساس این قانون، اینفلوئنسرها هنگام تگ کردن یک برند، ارائه لینک یا غیره باید محتوای تبلیغاتی را مشخص کنند و اگر فردی فالووئرهایش را گمراه کند، قانون حمایت از مصرف کننده را نقض کرده و مجازات خواهد شد. از سوی دیگر آژانس استانداردهای تبلیغاتی انگلیس (ASA) نیز صفحه اینترنتی مخصوصی را در وب سایت خود افتتاح کرده که اینفلوئنسرهای متخلف را در آن معرفی میکند.
همچنین، در هند نیز قانون حمایت از مصرف کنندگان مورد بازبینی قرار گرفته است. در نمونه جدید این قانون، اینفلوئنسرهایی که قانون را نقض کرده و در رابطه با محتوای تبلیغاتی پیج خود شفاف سازی نکنند، باید غرامتی یک میلیون روپیه ای پرداخت کند و در صورت تکرار این تخلف تا ۵ میلیون روپیه جریمه می شوند.
به جز انگلیس و هند، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله بلژیک و فرانسه و آلمان نیز قوانینی در رابطه با پست ها و مطالب تبلیغاتی ارائه شده در پیج ها و صفحات اینفلوئنسرها وضع کرده اند. برای مثال، طبق قانون آلمان، اینفلوئنسرها باید محتوای تبلیغاتی صفحات خود را مشخص کنند و فقط شرکت ها و برندهای قانونی را تبلیغ کنند.
به این ترتیب باید دید تجربه کوروش کمپانی چه تاثیری بر آینده تبلیغات در فضای مجازی خواهد داشت.
باید درامد تبلیغاتی این افراد از شرکت کوروش گرفته به افراد زیان دیده داده شود. نمی شود عده ای سود و عدهای زیان کنند.
۱- این شرکت محل فیزیکی داشته یعنی اماکن کنترلش کرده است .
۲- شرکت ثبت کرده و سرمایه شرکت داشته ، با چه سرمایه ثبت شده ای این حجم نقدینگی جذب کرده است .
۳- گردش مالی شرکت که مداوم واریز داشته ، پولشویی تلقی نشده است ؟ کلاهبرداری شک نکردند ؟
۴- خریداران متاسفانه مثل پینوکیو گول روباه مکار و گربه نره را خوردند !!
۵ - این حجم پول چطور و چرا از کشور خارج شده است ؟ قانونی خارج شده است ؟
۶- برای کسانی که به حرف های کسی مثل افشانی اعتماد کردند واقعا متاسفم
با این شرکت های ساختگی و من درآوردی هیچ وقت نمیتونید نام کوروش بزرگ ایران رو خراب کنید
حالا نه اینکه صدا و سیما میره تحقیق میکنه تبلیغ پخش میکنه کرم حلزون که یادمون نرفته یا سر دوش سوبان یا اولین موبایل ایرانی که به راحتی میرفت تو جیب شنونده باید عاقل باشه
قابلمه ، سرخ کن ، شامپو ، رنگ مو و... خود صدا و سیمای میلی که سر آمد است !!!
مقصر نهادهای عریض و طویل نظارتی و بازرسی هستند نه سلبریتی و بازیگر که تبلیغ کردند ،هزار تا انواع ستاد خبری و سازمان حفاظتی تو کشور بودجه میگیرند ولی از یک کلاهبردار درپیتی رودست میخورند و صبح جمعه میفهمند یه جرمی انجام شده اونم از طریق رسانه ها.
اینستاگرام که بازار شام و چاله میدونه. چه نظارتی میشه روش داشت؟
واقعا جای بسی تاسفه با وجود دهها نهاد امنیتی در کشور به این راحتی بستر فساد و دزدی فراهم میشه
این مهم نیست حجاب و تلگرام و ... مهمه
خود مردم طمع کردن به کسی ربطی نداره آخه چطور ی کالا که کف خرید داره قیمت جهانیش مشخصه رو گول این شرکت خوردن -
یا اتحادیه موبایل نباید قبل از اتفاق شرکت توبیخ میکرد خودشون که همه چیزی میدونن و بستر کلاه برداری هموار. کردن
قطعا اون کسایی که تبلیغ کردن میتونن بگن ما دیدیم در اون تاریخ کارها انجام شده بوده و مشکلی نبوده
آلان ی گوشی ۱۲ پرو دست دوم حدود ۲۸ میلیون کفشه؟؟؟
مقصر حکومته که به اینا مجوز میده
اول کارشون روقانونی انجام میدن بعدش که طمع پول برشون میداره میزنن توخط کلاهبرداری.سلبریتی های طمع کارپول پرستم میشن پادواینامردم روبدبخت میکنن
در حکومتی که با پول میشه هر نوع مدرک تحصیلی که دوس داری بهت ميدن حتی با کد استعلام پس گرفتن مجوز چنان سخت نیست
فسادش اندازه چای دبش بود؟؟؟
اون کسی که به این شرکت مجوز فروش داده مقصر سهت.
چاااااااای دبش
فولاد مبارکه
لاستیک سازی
تبلیغ کننده شریک جرم هست ولی انسان باید عاقل باشد وبه هرچیزی اعتماد نکند خودش تا مطمئن نشده در مسیر تاریک وناشناخته وارد نشود
حق این مردم همینه وقتی سلبریتی بی خاصیت رو دنبال می کنید واونها از دنبال کردذن شما پولدار می شن وجاش که بشه پشتتئن رئ خالی می کنند باید اوونها رابلاک کنید حق این مردم ساده لوح همینه دلم خنک شد
پشت این شرکت نهادهای بسیاری هستند که دور هم خوردند و لذتش را بردند. مردم هیچ چیزی در مورد کلاه برداری پانزی نمیدانند و حاکمیت هم در جهت آگاهی هیچ کاری نمیکند.
وقتی میگن به حرف این آدمای دوزاری توجه نکنید اینا نه سواد دارن نه درک کسی گوش نمیکنه*حالا به نظرم مردم با اتحادشون اینارو تو هر فیلم سریالی که نقش دارن تحریم کنن،سینما نرن تا کارگردان و تهیه کننده بفمه اگر از این آدمای مردم فریب تو کاراشون استفاده کنن فروش آثار هنریشون به شدت کم میشه و ضرر میکنن بلکه آدم بشن و مردمو فریب ندن
در مقابل کلاهبرداری و اختلاسگر اصلی چای دبش کلاهبرداری کوروش کمپانی عدد ورقمی نیست اگر قانون در برابر همه خلافکاران یکسان اجرایی میشد هرگز شاهد چنین رشادتهای از سوی شیادان و کلاهبرداران نبودیم!!!
هیچکس مقصر نیست جز طمعکاری ما مردم .
اخه عقل هم خوب چیزیه گوشی که قیمت جهانی 55 میلیونه رو طرف زده تحویل 20 روزه 35 تومن !!
خب ملت نوکیسه و طمعکارم میرن پول میدن و سرشون کلاه میره از این کلاه برداری ها که روش راپونزی هست کم نداریم .
تو خوبي عقل كل
مشکل طمع آدم هاست، آیفون 13 20 میلیونی مشخصه که تله است
به نظر من مقصر اصلی خود مردم طمع کاره که هر جا صف تشکیل میشه با کله میرند. حکومت دلاله مردم رو هم دلال بار آوردن. وگرنه کیه که الان حداقل 5 تا انواع موبایل تو خونش نباشه.
بعضیا از طریق بورس پول مردم رو غارت میکنن بعضی ها هم از طریق فروش گوشی و ماشین
چرا پدیده شاندیز رو فراموش کردین؟
بیشترین تبلیغش هم با صداسیما بود
این که چیزی نیست یادمه رضا رشیدپور
برای انتخابات ریاست جمهوری برای...
تبلیغ میکرد یا حسینی ازایران رفت وزیر
بارتبلیغات نرفت .ازاین راه هم کلی پول
به جیب زد
همه ش این خبرها دروغه
آیا گروه رقص و آواز در عروسی ها ضامن ادامه زندگی عروس و داماد یا ضامن پرداخت هزینه عروسی ، اگر جواب بلی تبلیغ کنندگان ضامن اند اگر خیر بس هیچی
ظاهرا حاکمیت کشور تنها و تنها به امنیت خودش می اندیشد و از دغدغه امنیت جانی و مالی و ناموسی مردم عادی فارغ یا از تامین ان ناتوان است.از نقطه ثبت یک شرکت تا خارج کردن اسوده خیال دارائی ان از کشور هیچ مقام دولتی و امنیتی مسئولیتی احساس نمی کند.اما در این کشور اگر یک عطسه سیاسی غیر مطلوب بکنی ,از دادستان کل گرفته تا کیهان و بوقهای دیگر یک موج سنگین اضطراب و هشدار و خطر راه میندازند که گوئی عقل و شعور در کشور قیام کرده است.نتیجه اینکه,این گونه بزن درروها در حق مردم ساده لوح اماده فریب,بی درم و دیناری برای حکولتی ها نمی تواند اتفاق بیفتد!
یک چیزی باید قبول کرد که1000بار خدارو شکر مردممون واقغا پول دارن
وتورم ندارم تحریم ها اثری نداره همه چیز گل بلبل ویک نفر مثل این شخص وعوامل وغیر ووووووووووووووووووووووو
میاد ن کلاهبرداری می کنن ویک عده ادم مشهور بی هیچ مزدو مواجبی فقط تبلیغات می کنند چقدر ساده الان تویی این دوره تا پول نگیرن فش هم نمدن ( ماگول خوردم ما کنارتونیم ) برووووووو
1-قیمت گوشی آیفون به دلار مشخصه.!
2-قیمت دلار به ریال مشخصه!
3-هزینه ترخیص و حمل مشخصه!
4-سود فروشنده خیلی منصف باشه 10% در نظر بگیر
5-وقتی داره میفروشه 20 تومن منطقی
مطمئنا بیشتر مالباختگان از قشر متوسط جامعه بودن چون توانایی خرید آیفون۱۳ با قیمت ۷۰ الی ۸۰میلیون و... رو نداشتن ،گفتن حالا با ۲۰ تومان صاحب آیفون ۱۳ بشیم....
اول و آخر خود مردم مقصر هستند و البته سلبریتی هم درصدی مقصر هست چون قطع به یقین متوجه شده که مساله مشکوک هست ولی از پول تبلیغات نتونسته بگذره. چرا مدیر شرکت رو تحت نظر نگرفتن که نتونه به آسونی فرار بکنه؟ حالا خاوری رو گفتیم وصل بود فراری اش دادن مدیر این شرکت چرا؟
به نظر شما اگه واردات این گوشی و یا خودرو آزاد بود،این کلاهبرداری ها صورت می گرفت؟؟پس کسانی که مانع واردات قانونی این کالاها هم شده اند در این مشکل مقصر و سهیم هستند
شهرداری تهران که بیلبوررد زده شریک جرم نیست؟وقتی یه نهاد دولتی و شهری تبلیغ میکنه و گردن نمیگیره .چه باید کرد
یک تیر و دو نشان ، خراب کردن کوروش و سلبریتی
برای مال باختگان متاسفم وجرم سلبریتی ها هم جای خود ولی آیا صدا وسیما که اینهمه تبیلغ میکنه وپولهای هنگفت به جیب میزنه آیا پاسخگوی اجناس بی کفیتی که تبلیغش رو انجام داده هست .همه مسئول هستند در مقابل ظلمی که به مردم شده .هرچند عزیزان باید بدونند که هیچ ارزونی بی دلیل نیست
تو این قضیه بله یک طرف سلبریتی ها هم مقصر ولی بعضی ها هم خوب بلدن توپ رو بندازن تو زمین سلبریتی ها و فقط اونا رو مقصر بدونن خوشون میدونن کیا رو داریم میگیم پس این وسط قوه قضاییه چیکار میکرد اصلا سرباز فراری چطور تونست از مرز خارج بشه و کلی سوال دیگه اماکنی که به خاطر چندتار مو پلمپ میشه تعجب داره این شرکت رو پلمپ نکردن مشخصه دست خیلی ها تو این کاسه هست