درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری؛ فیلترینگ شبکههای اجتماعی هیچ کاربردی ندارد/ ویدئو
علی رغم فیلترینگ جمعیت بسیار زیادی در کشور از این شبکههای اجتماعی فیلتر شده استفاده میکنند و هم مردم و هم فیلترکنندگان به این نکته واقف هستند.
در برنامه اسکار مهران مدیری که در شبکه نمایش خانگی در حال پخش است برای هر شرکت کننده که کمترین امتیاز را کسب کرده باشد به عنوان جریمه، در نظر گرفتهاند که یک مسئولیت اجتماعی انجام دهد برای مثال آن هنرمند که در یک قسمت کمتر از بقیه امتیاز به دست آورده است باید به سرای سالمندان رفته و با هدیه بردن آنها را خوشحال کند.
در بعضی قسمتها از هنرمندی درخواست میشود که در صفحه اجتماعی که دارد و به صراحت هم گفته میشود مثلا برای 3 ماه در صفحه اینستاگرامی که دارید هفتهای یک کتاب را به مخاطبانت معرفی کنید، هنرمند هم با کمال میل حاضر به انجام چنین فعالیتی در قالب یک «مسئولیت اجتماعی» است.
نکته جالب توجه این است که در کشور ما شبکه اجتماعی اینستاگرام فیلتر است ولی برای انجام یک مسئولیت اجتماعی از آن کمک گرفته میشود! قطعا یک جای کار میلنگد.
واقعیت این است که علی رغم فیلنرینگ جمعیت بسیار زیادی از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند و هم مردم و هم فیلترکنندگان به این نکته واقف هستند. آمار استفاده ایرانیان از شبکههای اجتماعی هم که موجود است. علاوه بر این شبکه اجتماعی اینستاگرام در کشور ما یک کاربرد چند منظوره پیدا کرده است که شاید در بسیاری از کشورهای دیگر اصلا به این گونه نباشد.
اینستاگرام در ایران هم شبکه اجتماعی است که افراد در آن عکسها و خاطرات و اتفاقات روزمره را به اشتراک میگذارند و هم برای بسیاری یک درگاه اقتصادی و کسب درآمد است، حتی کارکرد رسانهای هم دارد و به همین دلیل بسیاری از خبرگزاریها، سایتها، سازمانها، نهادها و ... جهت اطلاع رسانی به مخاطب از صفحه اینستاگرام خود بهره میبرند و هم یک پلتفرم آموزشی برای بسیاری رشتههای شغلی و فنون محتلف است.
حال با توجه به این همه کارکرد چرا اینستاگرام فیلتر است؟ واقعا این فیلتر کردن هیچ دستاوردی داشته است؟ ب زرگترین خروجی این فیلترینگ این نکته است که مردم به هر شکلی شده و از هر طریقی فیلترینگ را دور میزنند و در ایسنتاگرام فعالیت خود را ادامه دادهاند.
از طرف دیگر یک بازار مبسوط هم برای برخی افراد بوجود آمده است که کاسبان فیلترینگ هستند و با فروختن فیلترشکن برای خود به نان و نوایی رسیدهاند.
تلگرام و واتساپ هم به همین گونه است، آنها هم فیلتر هستند ولی جمعیت بسیار زیادی در کشور از ان استفاده میکنند، حتی روزنامه کیهان، صداوسیما، خبرگزاریهای رسمی کشور و ... هم کانالشان در تلگرام فعال است.
چند روز قبل مجتبی کشوری (مدیرکل اتاق وضعیت معاونت فضای مجازی) آمار بازدید برنامههای تلویزیون در فضای مجازی آماری اعلام کرد و گفت: «در تلگرام 173 میلیون بازدید، در اینستاگرام 1.1 میلیارد بازدید، در ایتا 85.5 میلیون بازدید و در روبیکا 139 میلیون بازدید ثبت شده است.»
حتی مدیران هم برای اشاره به تاثیرگذاری برنامههای تلویزیون از این آمارهای شبکههای اجتماعی فیلتر شده بهره میبرند.
حال پرسش اصلی این است کارکرد این فیلترکردن چیست؟ وقتی هم میدانیم به اسم فیلتر است ولی در واقعیت همه دارند از آن استفاده میکنند، این چه استراتژی است؟ برای مردمی که انواع مشکلات اقتصادی و روحی وروانی دارند دارد این نصب، تهیه و خرید انواع فیلترشکن، این قطع و وصل کردن فیلترشکن غیر از سوهان کشیدن بر اعصاب و روانشان چه دستاورد دیگری دارد؟
وقتی میبینیم که در برنامه اسکار مهران مدیری برای انجام یک مسئولیت اجتماعی از شرکت کنندهها فعالیت در اینستاگرام را درخواست میکند به این دلیل است که او میداند برای تاثیر گذار بودن آن عمل مثبت در راستای یک مسئولیت اجتماعی باید از این پلتفرم استفاده کند، حال مدیران و مسئولان مربوطه نمیتوانند از این عمل مهران مدیری درس بگیرند و آنها هم برای به بار نشستن بسیاری از آموزهها و راهکارهای اجتماعی از این شبکه اجتماعی بهره ببرند؟
واقعا اگر درباره این همه تناقض هر شخص حقیقی یا حقوقی توضیح قابل قبول و منطقی دارد، بسیار لازم است که اطلاع رسانی کند و ما را هم از این اقیانوس پرسشهای بی جواب نجات دهد.
مسعولین ما عادت دارند منابع و منافع ملت ر ا به هدر بدن. دولت فیلتر می کند و خود رییس دولت عضو همان شبکه های فیلتر شده است. مضخرف تر از این در هیچ جای دنیا سراغ دارید؟
کسی که با شش کلاس سواد دارد جامعه دانشمندان و پرفسورهای کشور را امر و نهی می کند انتظار چه پاسخی دارید
در تعجبم برنامه هایی مثل خندوانه و اسکار مدیری و برنامه آهنگی و امثال اینها که عده ی ازخودشون رو دور هم جمع می کنند و چرندیات تحویل می دهند و آخر سری به هم دیگه جایزه می دهند چه جای تعریفی دارد چه نکات آموزشی دارد؟
آنهایی که به سراغ این برنامه ها می روند و تماشا می کنند صرفا طرفدار نیستند گاهی دیدن از سر بیکاری و برای تمسخر و دور همی خندین است
سلام کاشکی فقط واتساپ رفع فیلتر میشد خیلی برنامش عالی بود بدون هیچ ایراد
سلام. وقتی خود مسولین پیامهاشونو در شبکه ایکس که خودشون فیلتر کردن منتشر میکنن نشان از بی تدبیری و بی لیاقتی همه اونهاست!
حیف اسم ایران ، و حیف این آب و خاک ،
یه بار به عنوان خبرنگار برین داخل اون نهادی که دستور فیلترینگ رو داده ببینید چند نفر از کارکنانشون از تلگرام استفاده نمیکنن علت اینکه این جماعت حاکم مردم رو از دین گریزان کردن همینه مردم رو به ساده زیستی دعوت میکنن در حالی که خودشون و بچه هاشون اشرافی زندگی میکنند یه زمانی مردم رو از ماهواره نهی میکردن در حالی که الان اکثرشون دارن استفاده میکنند مردم رو به زور به حجاب دعوت میکنن بعد تو شهرهای توریستی مذهبی خانه عفاف برای خارجی ها درست میکنند در طول تاریخ بیشترین ضربه رو به دین انسانهای مقدس ماب زدن
فروش فیلتر شکن.؟