چرا جذابیت جهانی زبان چینی در حال افزایش است؟
از 171 مدرسه برگزار کننده دورههای زبان چینی در امارات متحده عربی گرفته تا لحاظ زبان چینی در آزمونهای ورودی دانشگاهها در کشورهایی مثل مجارستان، ایرلند، انگلیس و فرانسه، زبان چینی در حال کسب محبوبیت در سراسر جهان است.
آمار و ارقام رسمی نشان میدهد تا مه 2023، بیش از 180 کشور برنامههای آموزش زبان چینی را اجرا کردهاند و 81 کشور زبان چینی را وارد سیستم آموزش ملی خود کردهاند.
اشتیاق روزافزون برای زبان چینی در سراسر دنیا نشان دهنده شوق جهانی برای در آغوش گرفتن فرصتهای فراوان توسعه ارائه شده از جانب چین به منظور بهره بردن از بازار آن و ارتقاء همکاری با دومین اقتصاد بزرگ جهان است؛ کشوری که شریک تجاری اصلی بیش از 140 کشور و منطقه محسوب میشود.
«گرگلی سالات» پژوهشگر ارشد «موسسه امور بینالمللی مجارستان»، با تاکید بر نقش چین به عنوان یک شریک قابل اعتماد که فرصتهای روزافزونی در اختیار شرکایش قرار میدهد، پیش بینی کرد که دانشجویان علاقهمند بیشتری به زبان چینی روی آورند و چینی را به عنوان رشته اصلی خود انتخاب کنند.
در ضمن، تسلط بر زبان چینی مسیرهای شغلی جدیدی را برای زبان آموزان میگشاید. افزایش تقاضا برای کارشناسان مسلط به زبان چینی در روسیه منجر به افزایش تقاضا برای آموزگان زبان چینی شده است.
«راشا تودی» به نقل از دادههای «آویتو رابوتا» سایت مطرح آگهیهای استخدام و اشتغال نیاز به آموزگاران زبان چینی در روسیه طی سال 2022 تقریبا چهار برابر شد. طبق این گزارش حقوق پرداختی نیز به شکل قابل توجهی برای این مشاغل افزایش یافته است.
علاوه بر این، اشتیاق جهانی برای زبان چینی نشان دهنده جذابیت منحصربفرد فرهنگ چینی است. زبان به مثابه پنجرهای است که زبان آموزان خارجی از طریق آن میتوانند، جنبههای سر زنده تمدن چینی را عمیقا درک کنند. بسیاری از جوانان خارجی بخاطر تحسینشان از فرهنگ چینی مشتاق یادگیری زبان چینی هستند.
در رقابتهای «پل چینی»، لباس سنتی چین، خوشنویسی، نمایش، آهنگها و هنرهای رزمی این کشور مخاطبان را مجذوب خود کرده است. به علاوه فیلمها و سریالهای تلویزیونی چین هم در سراسر جهان علاقهمندانی را پیدا کرده است.
مشخصه فرهنگ چینی باز بودن و جامعیت است و ارزشهایی مانند هماهنگی با طبیعت، همسایگی و احترام متقابل را در خود دارد. تمایل شدید برای یادگیری زبان چینی بازتابی از طنین آن آرمانهاست.
«جوزف لبرر» برنده گروه دانشگاهی در رقابت «پل چینی» سوئیس طی سخنرانی خود به اصطلاحات چینی مانند «دریا دست رد بر سینه هیچ رودخانهای نمیزند» و «باوجود حفظ اختلافات، به دنبال زمینههای مشترک باشید»، تا درک خود را از شعار این رقابت یعنی «یک دنیا، یک خانواده» را توضیح دهد.
وی گفت در دنیای امروز که مملو از چالشهای مختلف است، او از این اصطلاحات چینی بهره میبرد تا نشان دهد مردم چگونه باید موقع مواجهه با تفاوتها و اختلافات بین فرهنگهای مختلف پل بسازند.