همه مجریان برنامه کودک از دهه ۶۰ تا به امروز
برنامه کودک از آن دست برنامههایی است که حتما مجری متخصص خودش را میخواهد. اگرنه چنانچه کودک انتخاب دیگری برای تماشا مثل کارتون و فیلم داشته باشد، حتما سراغ آن خواهد رفت.
یک مجری متخصص با روحیات کودکان آشنا است، روانشناسی کودک میداند و طرز رفتار با او را بلد است. علاوه بر آن برای لحن دلشینی برای کودک دارد. برای همین است که در تمام دنیا مجریان و برنامهسازان کودک عده چندان زیادی نیستند. در ایران هم تعداد این افراد پرشمار نیست و از میان آنها هم عده کمی هستند که توانستهاند در طول سالها با کودکان همراه باشند.
در دهه شصت چند مجری خانم اجرای برنامه کودک را در دو شبکه برعهده داشتند. سونیا پوریامین، الهه رضایی و گیتی خامنه. آنها با لحنی آرام و مهربان با کودکان صحبت میکردند و در طول صحبتهایشان هم که البته تماما پند و نصیحت بود، سه یا چهار کارتون پخش میکردند. کودکان هم که انتخاب دیگری برای دیدن کارتون نداشتند، صحبتهای آنها را گوش میکردند و کمکم با آنها دوست شده بودند.
سونیا پوریامین
مجری برنامه کودک
سالهای فعالیت: دهه شصت
او از شناختهشدهترین مجریان کودک دهه شصت است. سونیا پوریامین با صدای گرم و خاصش در طول دهه شصت برای کودکان برنامه اجرا کرد و بعد دیگر برای مدتها دیده نشد و به کار روزنامه نگاری در مجله سروش پرداخت تا این که از چند سال قبل در چند برنامه تلویزیونی مثل خندوانه حاضر شد و از خودش گفت.
الهه رضایی
مجری کودک
سالهای فعالیت به عنوان مجری کودک: دهه شصت
کودکان دهه شصت به خوبی صدای آرام او را به یاد دارند که به آنها میگفت: چشمهای قشنگتون خراب میشه...برو عقب ...عقب ...عقب تر. صحبتهای او هم البته بیشتر نصیحت بود. رضایی سال ۱۳۵۸ زمانی که ۱۵ ساله بود، برای اجرا در برنامه کودک پذیرفته شد و کارش را شروع کرد.
در تیر همین سال اولین اجرای خود را مقابل دوربین انجام داد و طول در دهه شصت به عنوان مجری برنامه کودکان توانست به اوج معروفیت خود در تلویزیون برسد. سال ۱۳۷۸ او اجرای برنامه کودک را کنار گذاشت و در بعضی از برنامههای بزرگسالان مجریگری کرد. پس از گذشت سالها، در سال ۱۳۸۹، در برنامهای تحت عنوان «بچههای دیروز»، که کارتونها و برنامههای قدیمیرا به منظور تجدید خاطره پخش میکرد، به اجرای برنامه پرداخت.
گیتی خامنه:
مجری برنامه کودک
سالهای فعالیت دهه شصت تا هفتاد
او از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۷۰ مجری برنامه کودک بود و بعد از آن هم در دهه هشتاد در شبکه تهران به اجرای برنامه «بچههای دیروز» مشغول شد که در واقع بیان خاطرات کودکان دهه شصت بود. در سالهای بعد او اجرای برنامههایی غیر از برنامه کودک را به عهده گرفت. از جمله مجموعه مستند «میراث ایران» و برنامه «تا همیشه». او در فروردین ۹۵، پس از نزدیک به ۲۰ سال، دوباره به حوزه مجریگری کودک بازگشت.
مجید قناد
برنامهساز و مجری کودک
سالهای فعالیت: از دهه پنجاه تا امروز
مجید قناد برای بچههای دهه شصت، هفتاد و هشتاد چهره بسیار آشنایی است. او مجری برنامههای پربیننده کودک بود و در سالهای بعد هم عموفتیلهایها را ساخت که بسیار زیاد مورد توجه بچهها قرار گرفت. هرچند بعدتر به دلایل اختلافات در گروه، او فقط تهیهکننده برنامه بود و دیگر جلوی دوربین این برنامه نیامد. او تا امروز برنامهها و مسابقههای بسیاری را برای تلویزیون ساخته است.
عمو فتیله ایها
بازیگر و برنامه ساز کودک
سالهای فعالیت دهه هشتاد و نود
عموفتیلهایها گروهی متشکل از محمد مسلمی، حمید گلی و علی فروتن اعضای سابق گروه تئاتر «چهره نما» بودند. آنها با هم به صورت مستقل با عنوان گروه فتیلهها در مجموعههای تلویزیونی و تئاترها برای کودکان نقش اصلی را اجرا میکردند. این گروه در فروردین ۸۱ فعالیت خود را در تلویزیون ایران آغاز کرد و تا زمان فعالیت کاری خود چندین مجموعه تلویزیونی با اجرا و تهیه کنندگی مجید قناد ساختند و تبدیل به یکی از محبوب ترین گروههای برنامهساز برای بچهها شدند. اما این گروه در ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۴ و پس از حاشیههایی که برای برنامه فیتیله پیش آمد و با تعطیلی این برنامه رسماً به کار خود تلویزیون پایان دادند.
داریوش فرضیایی
بازیگر، مجری و برنامه ساز کودک
سال های فعالیت: دهه هفتاد تا امروز
داریوش فرضیایی اولین بار سال ۱۳۷۶ در تلویزیون و در در برنامه «ما و شما» حاضر شد. دو سال بعد او در برنامه پورنگ و تورنگ حضور داشت که به صورت ضبطشده و تولیدی پخش میشد. اما مهمترین برنامهاش برنامهای به نام عمو پورنگ بود که به همراه امیرمحمد آن را از فروردین ۱۳۸۰ را بهصورت زنده اجرا کرد. این برنامه که پخشش تا سال ۹۳ طول کشید، از او چهرهای بسیار شناختهشده برای کودکان ساخت.
عموهای فیتیله ای یه سر و گردن از بقیه بالاتر بودند
خانم خامنه ای عزیز، یاد روزهای فرحناک جوانی بخیر، سالهای پر تلاطم 61 تا 67 که آن زمان در اکثر روزها شیفتهای کاری من «گوینده اخبار شبکه٢» با شما «مجری جوان برنامه کودک» و همکاران خبری، مرحومه مریم ریاضی و مرحومه ایران شاقول و خانمها شیرازی و سلیمانی «گویندگان اخبارشبکه ١» یکی بود و توسط نیسان پاترول های زرد رنگ صدا و سیما از جلو درِ خونه هامون برای حضور سروقت و اجرای زنده برنامه هامون به جام جم «ساختمان قدیمی پخش، آفیش می شدیم و سراسیمه جهت اجرای زنده به رژی پخش و استودیوهای طبقه زیرین ساختمان می رفتیم، بعد از کارهم در مسیر بازگشت به منازلمون داخل همان نیسان پاترول های نوستالژیک جام جم در مورد کیفیت کارمون و چگونگی اجرا کلّی گپ و گفت داشتیم، انشاءالله که همیشه پایدار و پدرام بمانید و سایه تون برسر خانواده و عزیزانت مستدام باشه، من هم اکنون بازنشسته نیروی هوایی ارتشم اما همچنان سالهاست که هنر گویندگی، نویسندگی و تدریس فن بیان و آیین سخنوری را ادامه میدم.
خخخ الان نیگاه میکنیم
چند نفر که هیچی حالیشون نیست برای کودک دارن برنامه های مفتضح و بیخود درست میکنن
یعنی یخ بستن به تلوزیون
جماعت بی نمک بدرد نخور
تو خوبی؟