عمارت پدری مؤسس کارخانه خودکار بیک تخریب شد
عمارت تاریخی و ارزشمند موسویان، خانهی پدری علیاکبر رفوگران موسس کارخانهی خودکار بیک، در بیخبری وزارت میراث، گردشگری و صنایع و سایر نهادها تخریب شد. عمارتی که قرار بود، مرکز گردشگری سنتی و خانه فرهنگ شود.
عمارت و باغ تاریخی موسویان در زمینهای برادران «حسین و کریم شریفی حقیقی» بنا شده بود، برادران شریفی در قسمت شمالی همین عمارت، یک یخچال طبیعی ساخته و وقف عام کرده بودند، که شوربختانه در دهه ۵۰ تخریب شد.
بین سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۲۱ عمارت مذکور توسط افرادی به نامهای یحیی کرلو، حاج میرزا علیاف (از اعضای اتاق تجار)، نصرالله قانع میلانی و قربانعلی شرقی خریداری و دست به دست شد تا در نهایت امر در سال ۱۳۲۱ آقای علی رفوگران (پدر علیاکبر رفوگران موسس خودکار بیک در ایران) این عمارت زیبا را خریداری کردند.
علی رفوگران از کسبه و تجار بازار بودند، که در حوزهی لوازمالتحریر و... فعالیت میکردند و به همین دلیل در میان بازاریان به نام علی تحریریان شهره شده بودند. با توجه به وضعیت بد اقتصادی، در زمان جنگ جهانی دوم و شکست مالی تُجار، علی رفوگران و کاظم رفوگران (برادر)، خانه را در سال ۱۳۲۳ به سید ابوالقاسم موسویان واگذار کردند.
مشخصات عمارت موسویان
آدرس عمارت موسویان: استان تهران، شهر تهران، خیابان ۱۷ شهریور (شهباز سابق)، بزرگراه شهید محلاتی (کمال وجودی سابق، آهنگ اسبق) پلاک ۱۱ و ۲۹۲ (شمال باغ بنیش)
این عمارت فاخر در دو طبقهی حدودا ۲۰۰ متری، در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ مترمربع بنا شده بود، جدارهی شمالی با پنجرههای جناغی روشنایی عمارت را تامین میکرد در ضلع جنوبی خانه یک باغ با بیش از ۳۰ اصله درخت مثمر و غیرمثمر فضای سبز دلنشینی را ایجاد کرده بود در حیاط جنوبی یک حوض و استخر حدودا ۲۰ متری قرار داشت و دو عمارت سرایداری در بخش غربی عمارت بود.
جدارهی جنوبی با کاشیهای معرق مزین شده بود و سرستونهای عمارت متاثر از دورهی هخامنشی، شبیه ستونهای گاو دوسر کاخ آپادانای شوش گچبری شده بود و در بالای بالکن شرقی یک نماد فروهر خودنمایی میکرد.
داستان تخریب عمارت موسویان
مالک این خانه، سیدابوالقاسم موسویان، که به فکر حفاظت عمارت بودند، در اوایل دههی ۸۰ چندین مکاتبه با نهادها و سازمانهای مربوطه کردند و خواستار تبدیل این عمارت زیبا به مرکز گردشگری سنتی، خانه فرهنگ، تالار، مرکز اقامتی و… شدند. آقای محمود احمدینژاد، به عنوان شهردار تهران هم دستور مساعد برای این خانه را داد اما....
اما این خانه در طرح تفصیلی تهران به عنوان بنای ارزشمند لکهگذاری نشده بود و وزارت میراث، گردشگری و صنایع هم اصلا این خانه را شناسایی نکرده بود و عوامل شهرداری تهران بدون استعلام رسمی از این وزارتخانه، مجوز تخریب و نوسازی آن را صادر کرد و حالا قرار است در جای خالی این عمارت نفیس، یک برج تجاری مسکونی با چندین طبقه ساخته شود.
پرسش نهایی این است که متولی میراث این سرزمین کیست؟ و آیا آقای سید رضا صالحی امیری که هیچ سابقهی کاری و تخصصی در حوزهی گردشگری و میراث ندارد و صرفا در شهرداری که مجوز تخریب همین ملک را صادر کرده، مشغول بوده، میتواند آیندهی روشنی برای میراث این سرزمین باشد؟
عمارت سیدابوالقاسم موسویان بعد از تخریب
حتما میخوان جاش یه مسجد خالی از نمازگزاران درست کنن
خدا ایران را نجات بده
بهش میگم
کاری نداره. یه قوطی مکعب مستطیل جاش میسازن . قوطی
فقد شهرداری مثل شهرداری مجوز تخریب میدهد
احتمالا یا هیات میسازند یا حسینه و شاید هم آموزشگاه قرآن میزند و مدیرش هم طوسی میشود
طالبان هم آثارباستانی زیادی رو تخریب کرده!
یهودی بودن
ایرانی بودن
هر جامعه ای که هویت تاریخی را به فراموشی بسپارد نه تنها فرهنگ بلکه تمام زیرساختهای آن جامعه علاوه برتباهی به فراموشی سپرده میشود و نتیجه این میشود که جامعه ای بی هویت شکل گرفته و فرهنگ نیز تماما نابود میشود.اگرچه در مملکت ما مسئولین تماما بی تقصیرند!!! حالا ببینید ازالآن به بعد جواب امثال زاکانی چیست آن وقت دستگیرتان میشود که هویت امثال اینها از کجا وبا چه نگرشی شکل گرفته است.
انگار که مردیم ، کابوس میبینیم....
خدالعنت کند بانی را
مسجد پاساژ بسازند.مسجد پاساژ
هم اجر معنوی،اخروی،دنیوی داره.
کدام میراث کدام سرزمین .مثل اینکه عده ای هنوز به آن درک نرسیدن که قرار است این سرزمین چه شود .
این کار بسسسیار بد بوده است و حتما باید رسیدگی شود...اما یه سوال:
شما این همه پیشرفت ایران در زمينه هاي مختلف نمیبینید؟؟ چرا این قدر سیاه نمایی میکنید؟
کشور عزیزمان ایران در بسیاری از فناوری ها جزو کشورهای اول دنیا است
تا کی باید مسئولای بیسواد سر کار باشن
تا وقتی که ما ایرانی ها مثل گاو نگاه کنیم
الهه لطفا خودتحقیری نکن
ما ایرانیها باهوشترین و باغیرتترین ملت جهان هستیم
همه دنیا آرزو دارند که ای کاش حتی فقط یک روز میتونستند جای ما باشند
اونوقت تو اینطوری خودتحقیری میکنی
واقعا برات متاسفم
خدالعنت کنه هر چی ادم بی کفایت وبی لیاقت رو خاک بر سر این مملکت شده دیگه چوب حراج به همه چی دارن میزن..
چه فرقی میکند فعلا برزگترین دغدغه این هست کشور از دست افاغنه نجات بدبم
روحش شاد
افسوس و هزاران افسوس چقدر آسان و با بی مسؤلیتی و بی تعهدی نسبت به تاریخ صفحات تاریخ خط خطی یا پاره میشوند کاشکی تاریخ ایران در اروپا و در ایتالیا ورق می خورد هم اکنون دنیا برای دیدن ورقهای تاریخ مان مواج میشد اما افسوس که تمام آثار ایران چه باستانی و چه معاصر همگی دستخوش نابودی هستند و تاسف بیشتر اینکه بسیاری از آنها تعمدی و آگاهانه نابود میشود ولی همه ما این را باید بدانیم که صفحات تاریخی ایران پاک شدنی نیست هرچه و هرجای دنیا زمین را به کاوی تاریخ ایران سر بلند می کند و می گوید ایران سرزمینی کهن و مرکز کره زمین و خورشید جهان است
موقعی که میراث فرهنگی رانمی فهمه گذشته وتمدن این سرزمین رادرک نمیکنه.. کتاب تاریخ وجغرافیا راتمیخونه وفقط کارش بروز وبرای خوشی خودتودنیازندگی میکنه که دیگه انتظاراندیشه از آن نداشته باش.
مقصر شهرداری و زاکانی بدون تخصص در امور شهری و شهرداریه .
چرا؟ اینا کیند به سرملت مسلط شدند
فقط بابک خرمدین ..ویاابو مسلم خراسانی یا نادرشاه افشار بوسیله مردم میتواند ایران را از این متجاوزان غیر ایرانی پس بگیرد و مردم در هر شهری تا ایران نجات پیدا کند از این همه خرابی نسل گذشته و آینده ایرانی شک نکنید......
سلام خراب کردن خانه تاریخی بسیارکاراشتباهی بودبجایش جای دیگری همین بنای تاریخی روبسازند وازیادنبرندش بزاید تاز گذشته هامون چیزی واسه آینده هامون داشته باشیم
حالا بعد از ۷۰ سال خور وخواب و بحث وگفتگو صالحی نرسیده چگونه پیگیری کند واصلا چه ربطی به وی دارد.
بی خبری😂،کوچکترین کاری روی ساختمان انجام بدی ،گشت میرسه .مردم و چی فرض کردین
😮😮😮😧😳
یه خبر خوب نباید بشنویم
خدا لعنتشون کنه. ما هم که سواد معماری و تاریخی نداریم با عکس هم میتونیم تشخیص بدیم این یک عمارت معمولی نیست. چه طور دلشون اومد؟! 😳😢
آخه چرا این قد نسبت به میراث گذشتگانمان بی تفاوت هستیم. پس کار میراث فرهنگی چیه؟این وزارت خانه دقیقا چه وظیفه ای داره. آخه تا چه حد بی تفاوتی؟ والله نو بره. حیف بودجه که به این وزارت خانه داده میشود. حیف و صد افسوس.
درود . خب درج خبرش الان جز اینکه دل مارو بسوزونه چ فایده ای داره ...پس اونایی که داعیه دلسوزی برای اینگونه مسایل فرهنگی و تاریخی که سرمایه ای بزرگ برای یک ملت محسوب میشن تا قبل از تخریب این بنا کجا بودن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟چطور ممکنه و چطور میشه سازمان میراث فرهنگی پس از تخریب از وجود چنین بنایی در دل پایتخت بیخبر مونده باشه ؟؟؟؟؟بیشتر بنظر میاد مافیایی وحشتناک پشت این قضایاست که هر چند وقت بچیکبار خبر تخریب چنین بناهایی رو در پایتخت و در دیگر شهرها میشنویم و مایه دریغ و حسرت و تاسف...سوالم از متولیان امر اینه ...اگر نگوییم که دستتان با طماعان و فرصت طلبان اقتصادی و مافیای بیسواد شهرداری توی یک کاسه ست ، آیا حق داریم بگوییم تنبلی و غفلت و بیخبری و بیحالی در جستجو در مورد سایر بناهای ارزشمند این مملکت ،تا تخریب نشدن ، دیگر کافیست
خیلی ساده هستید که هویت شهر تهران با اپارتمان و برج عوض میکنید اپارتمان میبرن تو بیابان میسازن ولی تهران باید هویت و اصالت داشته باشه و معماری شورش در اوردن دیگه این بساز و بفروشا قوطی کبریت میسازن زندگی غار نشینی شده