کارگردان فیلم لاو در گفتگو با خبر فوری:
مجوز ندادند چون فیلم به اختلاف پدر و پسر میپرداخت/ عامل اصلی شکاف نسلها تکنولوژی و مدرنیته است
خبرنگار: ونوس بهنودکارگردان فیلم مستند «لاو» گفت: این فیلم در دور هفدهم جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران به دلایلی که خودم هم متوجه نشدم، پذیرفته نشد اما در دور هجدهم اکران شد.
رضا غلامیمطلق در گفتگو با خبر فوری با بیان اینکه لاو در زبان کرمانجی به معنی پسر است و این فیلم در خراسان شمالی شهرستان بجنورد ساخته شده است، افزود: در آن مقطع زمانی به من گفته شد مجوز پخش ندارد اما به نظر خود بنده موضوع فیلم که اختلاف بین پدر و پسر هست یکی از دلایل عدم پذیرش آن بود. با وجود اینکه این اختلافها هست و در جامعه وجود دارد و نمیتوان منکر شد.
وی تصریح کرد: اکثر فیلمهایی که در مورد مهاجرت ساخته شده به پروسه حین و بعد از مهاجرت میپردازد اما لاو فیلمی در خصوص ماقبل مهاجرت است و اینکه چرا یک نفر تصمیم به مهاجرت میگیرد. در این فیلم مشاهده میشود که شهرام نمیتواند در نهایت مهاجرت کند و برمیگردد و به خدمت سربازی میرود.
وی اضافه کرد: مسئله این فیلم طرح این موضوع است که یکی از دلایل فکر کردن به مهاجرت اختلاف فرهنگ و اختلاف نظر بین نسلها است و اختلاف شهرام با پدر و مادرش در این فیلم مطرح شده است.
به گفته این مستندساز چنین فیلمی را باید بزرگسالان ببینند تا نوجوانان. نوجوانان به لحاظ فکری و درک از جامعه هنوز در مرحلهای هستند که باید مراقبشان بود و نمیتوان از آنها انتظار داشت که نوجوان پدر و مادر خود را درک کند. من معلم شهرام بودم و نباید از او انتظار داشت پدر و مادر خود را درک کند.
غلامی مطلق معتقد است عامل اصلی شکاف نسلها تکنولوژی و مدرنیته است. تفاوت دیدگاه بین نسلها همیشه بوده اما هر چقدر جلوتر میرویم همچنان که همه چیز سرعت میگیرد، اختلاف نسلها هم سرعت بیشتری پیدا میکند.
این کارگردان و معلم با اشاره به اینکه همیشه نوجوانان و زنان دغدغه او برای فیلم سازی بوده است، ادامه داد: به عنوان یک معلم اختلاف بین نسلها را در دانش آموزان خود دیدهام و طرح دغدغه آنها را ضروری میدانم.
هر چه میخواهد دل تنگت بگو! ولی اسرار را مگو که...