خبرفوری بررسی می‌کند

شجریان دوم ایران کیست؟/ وقتی ابد چشم تو را پیش از ازل می‌آفرید، ما عاشق چشمت شدیم/عکس

علیرضا قربانی خواننده سرشناس موسیقی سنتی، در ۱۵ بهمن ۱۳۵۱ در تهران متولد شد. او در کودکی از تلاوت قرآن استعداد خود را شناخت و به سمت موسیقی رفت.

شجریان دوم ایران کیست؟/ وقتی ابد چشم تو را پیش از ازل می‌آفرید، ما عاشق چشمت شدیم/عکس

قربانی در سن ۱۲ سالگی، آموزش موسیقی ایرانی را به صورت جدی آغاز کرد و با ردیف‌های آوازی آشنا شد.

علیرضا قربانی سه‌تار نوازی را در زیر نظر استاد بنان به عنوان الگوی خود در عرصه هنر یاد گرفته است.

اساتید علیرضا قربانی، خسرو سلطانی، بهروز عابدینی، استاد مهدی فلاح، مرحوم استاد دکتر حسین عمومی، استاد احمد ابراهیمی و مرحوم استاد علی تجویدی بودند.

علیرضا قربانی از سال ۱۳۷۵ به طور حرفه‌ای وارد عرصه خوانندگی شد و تا سال ۱۳۷۸، یعنی یک سال پس از شروع فعالیت رسمی ارکستر موسیقی ملی ایران، به عنوان خوانندهٔ سوم، همکاری خود را آغاز کرد.

پس از کناره‌گیری محمدرضا شجریان از ارکستر ملی، به همراه حسین عمومی و علی تجویدی، به عنوان خوانندهٔ اصلی معرفی شد.

آشنایی و معاشرت وی با استادان علی تجویدی و فرهاد فخرالدینی دریچه های جدیدی از دنیای موسیقی ایران را به رویش گشود و تجربه‌های جدیدی از موسیقی ایرانی با نام‌های موسیقی گلها، برگ سبز و شاخه گل‌های رادیو را تجربه کرد.

علیرضا قربانی در سال ۱۳۷۸، با فرهاد فخرالدینی تیتراژ سریال «کیف انگلیسی» را منتشر کرد و یک سال بعد، آلبوم رسمی او با نام «اشتیاق» منتشر شد. سپس، تیتراژ سریال «شب دهم» در سال ۱۳۸۱، تیتراژ «روشن‌تر از خاموشی» در سال ۱۳۸۲، و «سایه آفتاب» در سال ۱۳۸۳ را منتشر کرد که نشان‌دهنده آینده درخشان او بود.

و در آخرین مرحله، اوج درخشش خود را با خواندن تیتراژ سریال پرمخاطب «مدار صفر درجه» در سال ۱۳۸۶ داشت.

لقب شجریان دوم

اجراهای متعدد علیرضا قربانی در فستیوال‌های موسیقی بزرگ در سراسر جهان که نتایج آن‌ها در آلبوم‌های منتشر شده در اروپا قابل مشاهده است، برگزاری کنسرت‌های موفق و پربیننده در داخل و خارج از کشور و دریافت جوایز بسیار، نام او را به عنوان یکی از بهترین خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی برجسته کرده است، تا جایی که او به عنوان شجریان دوم شناخته می‌شود.

علیرضا قربانی سال‌ها قبل با خانم منیر سادات غیاثی (مژگان) ازدواج کرد و این ازدواج، فرزندانی به نام حافظ و آواز به ارمغان آورد. او معتقد است که حضور این دو نعمت از سوی خداوند، زندگی او و همسرش را رنگارنگ و معنوی‌تر نموده است.

علیرضا قربانی

متأسفانه، در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۴۰۲، آقای قربانی اعلام کرد که همسرش پس از مبارزه با یک بیماری سخت، به فراخوان حق پاسخ داده است.

فعالیت جدی و خوانندگی بر روی شعرهای مهم

علیرضا قربانی در عرصه بین‌المللی و در بسیاری از جشنواره‌های جهان در آسیا، اروپا و شمال آفریقا حضور داشته‌است. دو آلبوم او به نام‌های «جلوه گل» با همراهی داریوش طلایی و «سودایی» به آهنگ‌سازی سامان صمیمی در اروپا منتشر شده‌اند.

همچنین همکاری مشترک او با خواننده تونسی (درصف حمدانی) به نام سرمستی (Ivresses) بر روی رباعیات خیام نیشابوری در اروپا با استقبال مواجه شد و در تعدادی از جشنواره‌های جهان به اجرا درآمد.

او همچنین دو همکاری مشترک با گروه شمس به نام‌های برسماع تنبور و قطره‌های باران را منتشر کرده‌است. دو همکاری او با مهیار علیزاده، به نام‌های حریق خزان و دخت پری‌وار مورد استقبال قرار گرفتند.

اثر دیگر او به نام هم‌آواز پرستوهای آه با آهنگ‌سازی سیاوش ولی‌پور و بر اساس اشعاری از مهدی اخوان ثالث، از دیگر آثار علیرضا قربانی با آهنگ‌سازان موسیقی ایرانی است.

دو آلبوم دیگر به بازخوانی آثار آهنگ‌سازان معروف و قدیمی ایرانی ارتباط دارند. اولی بر اساس ساخته‌های همایون خرم به‌نام رسوای زمانه که سال 1388 و دومی بر اساس ساخته‌های علی تجویدی به‌نام رفتم و بار سفر بستم که در سال 1393 منتشر شد.

علیرضا قربانی

آلبوم مشترک او و فردین خلعتبری، من عاشق چشمت شدم نام دارد که مجموعه‌ای از همکاری‌های این دو هنرمند در زمینه موسیقی فیلم و تیتراژهای مجموعه‌های تلویزیونی است.

آلبوم فروغ نیز به آهنگ‌سازی سامان صمیمی از طرف مؤسسه فرهنگی هنری آهنگ اشتیاق وابسته به خود او منتشر شده‌است.

این خواننده محبوب پیش از این گفته است: «بیشترین تأثیر را روی من مرحوم بنان داشته‌اند. از ابتدا تا به امروز، آثار مرحوم بنان را از قوی‌ترین کارهای موسیقایی می‌دانم.مرحوم بنان برای من جایگاه ویژه‌ای دارند و جزو معدود اساتیدی بودند که آثار ایشان جامعیت داشته است. این جامعیت شامل تصنیف‌خوانی، کارکردن با ارکسترهای بزرگ مانند ارکستر گلها و همچنین ارکسترهای کوچک بوده است و نیز آوازهای مختلفی که خوانده‌اند نشان از این جامعیت دارد.گوناگونی آوازها از دیگر موارد جامعیت ایشان است. ایشان از اولین کسانی بوده‌اند که آواز را همراه پیانو اجرا نموده‌اند. البته اساتید دیگری نیز بر من مؤثر بوده‌اند از جمله مرحوم طاهرزاده، مرحوم ظلی و مرحوم ادیب خوانساری. اما باز تأکید می‌کنم که مرحوم بنان بیشترین تأثیر را بر من داشته‌اند. همچنین مرحوم دکتر حسین عمومی بر من تأثیر زیادی داشته‌اند و جزو معدود افرادی بودند که خواندن ایشان به شدت مرا منقلب می‌کرد. ایشان در مکتب آوازی اصفهان بی‌نظیر بودند. خدا ایشان را رحمت کند. دورۀ کامل ردیف‌ها را نزد استاد مهدی فلاح گذراندم.»

علایق شخصی علیرضا قربانی

او در مورد علایق شخصی خود نیز گفته است: «تمام فرصت، توان و انرژی من صرف خوانندگی و موسیقی می‌شود. اگر فرصتی باشد ورزش می‌کنم و کتاب می‌خوانم. یک روز در هفته هم تدریس می‌کنم و چون کارهایم خیلی فشرده است، بیشتر مشغول مطالعه و موسیقی هستم.من به عنوان یک آدم بسیار بسیار معمولی با همین مردم زندگی می‌کنم و هیچ وقت دلم نخواست توی شو باشم و خیلی شوآف عجیب و غریبی داشته باشم.خیلی راحت‌تر از آنچه که شما ممکن است متصور باشید دلم می‌خواهد بین مردم باشم، چون از همین نگاه مردم احساس می‌گیرم و خودم را پر می‌کنم تا بتوانم موسیقی اجرا کنم.اینکه اختلاف طبقانی وجود دارد و ممکن است برخی از آرتیست‌ها با مردم فاصله داشته باشند، یک واقعیتی است و پرهیزی ازش نیست.

آلبوم های علیرضا قربانی

1379 آلبوم اشتیاق به آ هنگ سازی فرهاد فخرالدینی به عنوان اولین اثر ارکستر موسیقی ملی ایران

1383 آلبوم فصل باران به آهنگ سازی مجید درخشانی

1384 آلبوم از خشت و خاک به آهنگ سازی صادق چراغی و بر روی اشعار فردوسی

1385 آلبوم سوگواران خموش به آهنگ سازی پژمان طاهری

1385 آلبوم روی در آفتاب به آهنگ سازی صادق چراغی

1387 آلبوم سرو روان به آهنگ سازی علی قمصری

1387 آلبوم سمفونی مولانا به آهنگ سازی هوشنگ کامکار

1388 آلبوم رسوای زمانه به آهنگ سازی همایون خرم

1388 آلبوم قاف عشق از گروه موسیقی اشتیاق

1390 آلبوم بر سماع تنبور به آهنگ سازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری

1390 آلبوم جلوه­ ی گل به آهنگ سازی داریوش طلایی (اجرای کنسرت 1382 در کشور فرانسه) پخش توسط شرکت آوای باربد

1391 آلبوم حریق خزان به آهنگ سازی مهیار علیزاده

1391 آلبوم هم­ آواز پرستوهای آه به آهنگ سازی سیاوش ولی پور

1393 آلبوم رفتم و بار سفر بستم به تنظیم کامبیز روشن روان

1393 آلبوم قطره های باران به آهنگ سازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری

1393 آلبوم سودایی به آهنگسازی سامان صمیمی، منتشر شده در فرانسه

1394 آلبوم دختِ پری وار به آهنگسازی مهبار علیزاده

موسیقی فیلم

  • مجموعه تلویزیونی پرده نشین
  • مجموعه تلویزیونی کیف انگلیسی
  • مجموعه تلویزیونی شب دهم
  • مجموعه تلویزیونی سایه آفتاب
  • مجموعه تلویزیونی روشنتر از خاموشی (ملاصدرا)
  • مجموعه تلویزیونی مدار صفر درجه
  • مجموعه تلویزیونی وضعیت سفید
  • مجموعه مستند ایران
  • مجموعه مستند آخرین روزهای زمستان
  • مجموعه تلویزیونی راستش را بگو
  • فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط
  • مجموعه تلویزیونی تنهایی لیلا
  • مجموعه تلویزیونی کیمیا (مجموعه تلوزیونی)
  • شهرزاد (مجموعه تلویزیونی)
منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید