سیمرغ های جشنواره فیلم فجر به پرواز درآمدند / منتخبان جشنواره را بشناسید / کدام فیلم بیش از همه جایزه گرفت؟

مراسم پایانی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد و فیلم «موسی کلیم‌الله» ابراهیم حاتمی‌کیا در ۵ بخش سیمرغ گرفت که رکوردار شد و «پیشمرگ» علی غفاری و «پسردلفینی ۲» سیمرغ مردمی را گرفتند.

سیمرغ های جشنواره فیلم فجر به پرواز درآمدند / منتخبان جشنواره را بشناسید / کدام فیلم بیش از همه جایزه گرفت؟

آیین پایانی جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری عصر دوشنبه، ۲۲ بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد که به مدت ۱۰ روز میزبان اهالی رسانه بود،آغاز شد.

photo_2025-02-10_19-57-07

فیلم «موسی کلیم‌الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی با ۵ سیمرغ بیشترین جایزه را در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به خود اختصاص داد.

این فیلم در بخش‌ نقش مکمل مرد، طراحی لباس، طراحی صحنه، چهره‌پردازی و جلوه‌های ویژه بصری توانست جوایز را به خود اختصاص دهد.

همچنین دو فیلم «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی و «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد هرکدام با ۳ سیمرغ در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

فیلم «بچه مردم» در بخش‌ بهترین کارگردان فیلم‌ اولی، بهترین فیلم‌نامه و بهترین تدوین و فیلم «شمال از جنوب غربی» هم در بخش بهترین کارگردانی، نقش اول مرد و بهترین فیلمبرداری توانستند سیمرغ بلورین جشنواره را به خود اختصاص دهند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول سینمایی به سعید خانی (تهیه‌کننده) برای فیلم «رها» تعلق گرفت.

در ادامه مشروح مراسم اختتامیه را به روایت خبرنگار ایسنا می‌خوانیم:

آیین پایانی جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری عصر دوشنبه، ۲۲ بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد که به مدت ۱۰ روز میزبان اهالی رسانه بود،برپا شد.

مراسم ساعت ۱۹ با پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم برپا شد.

در ابتدای این مراسم پس از سخنرانی طولانی شهیدی فر (مجری مراسم) از دبیر جشنواره منوچهر شاهسواری دعوت شد تا گزارشی کوتاه ارائه دهد و او با حضور در پشت تریبون گفت: در اینطور مواقع همیشه می‌گویم چه گزارشی بدهم. اگر کار ما درست باشد حتماً به چشم تیزبین همه می‌آید و اگر هم خوب نباشد کسانی هستند که ببینند.

وی ادامه داد: اما گزارش اول اینکه، امسال به سال‌های قبل از کرونا برگشتیم با بیش از ۳۰ درصد رشد تا این لحظه که البته هنوز در شهرهای دیگر فیلم‌ها در حال اکران هستند. 

او افزود: تقریبا بیش از ۳۵۰ هزار بلیت فروخته شده و پس از کرونا و اتفاقهای اجتماعی سال‌های اخیر ما از دورهم بودن محروم شده بودیم و ما کسی نیستیم جز همه‌؛ پس باید مثل افتتاحیه گفت، چشم بد دور که همه هستند و حضور دارند.

او در ادامه از فیلم‌سازانی چون علیرضا رئیسیان، کمال تبریزی، ابراهیم حاتمی‌کیا، رسول صدرعاملی و... نام بُرد که فیلم می‌سازند و هستند و چشم بد از همه دور! 

در بخش اول مراسم اهدای جوایز اختتامیه، سیمرغ‌های فیلم کوتاه اهدا شد.

در این لینک نامزدهای بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بخوانید.

در این بخش با حضور داوران صادق موسوی، مجید شیخ انصاری، مریم اسمی خانی، محمدرضا عرب و آرش رصافی یک دیپلم افتخار و سیمرغ بلورین اهدا شد.
دیپلم افتخار برای اقتباس ادبی به سهیلا پورمحمدی برای فیلم «کوتی» اهدا شد.

او از هوشنگ مرادی کرمانی برای اجازه اقتباس از اثرش قدردانی کرد.

سیمرغ بلورین فیلم کوتاه به نادیا سادات سرکی برای فیلم «دادرسی» اهدا شد.

نادیا سادات سرکی از سوژه فیلمش که به تعرض و آزار کودکان ارتباط داشته سخن گفت و افزود: امیدوارم پیام فیلم برای اصلاح و تغییر قوانین مربوط به حمایت از کودکان و خانواده‌های آنها توسط قانونگذاران شنیده شود.
کارگردان فیلم کوتاه «دادرسی» همچنین جایزه خود را به پدرش برای حمایت از خودش، خواهرانش و مادرش تقدیم کرد.

در بخش بعدی مراسم با حضور هیات داوران بخش مستند، سیمرغ‌های این بخش اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردان فیلم مستند بلند، اهدا شد به نیما مهدیان برای «یک وجب خاک» به تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

مهدیان در سخنانی کوتاه پس از دریافت جایزه خود گفت: ژانرهای مختلفی کار کردم و برای این فیلم دو سال تحقیق کردم و بدون هیچ سیاست‌زدگی این جایزه را به فرزندان مدافع حرم تقدیم می‌کنم و می‌گویم که پرچم شما بالاست.

همچنین سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به تهیه‌کننده فیلم «شگرد» جعفر صادقی اهدا شد.

پس از اهدای جوایز این دو بخش، شهیدی فر به یکی دیگر از مستندهای جشنواره حقیقت درباره غزه اشاره کرد و به این بهانه با اشاره به خبرهای جدید از اقدام برای کوچاندن مردم غزه و فلسطین، بخش‌هایی از فیلم «بازمانده» ساخته سیف الله داد نمایش داده شد.

در این لینک نامزدهای‌ بخش مستند جشنواره فیلم فجر را بخوانید.

در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، با حضور کمال تبریزی،رضا درستکار،علیرضا رئیسیان،علیرضا زرین دست،مستانه مهاجر،عزت‌الله ضرغامی داوران بخش سودای سیمرغ، برگزیدگان معرفی می‌شوند.

هر کدام از این داوران در قالب کلیپ‌هایی کوتاه و جداگانه با معرفی طنزگونه و القابی صمیمانه روی سن دعوت شدند.

در ادامه و در حالی که یک ساعت از شروع مراسم گذشته بود، اهدای جوایز بخش داستانی (سودای سیمرغ) آغاز شد که در این بخش اشاره شد که تعداد داورها زوج است و یکی از داوران پاسخ داد که «زوج خوبی بودیم.»

دو سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری در بخش دستاورد فنی اهدا شد:

علیرضا واعظ برای فیلم «موسی کلیم‌الله»

امیر ولی خانی برای «صیاد»

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی با تقدیر از حمید رسولیان برای فیلم‌های «اسفند» و «۱۹۶۸» به رسولیان برای فیلم «صیاد» اهدا شد.

حمید رسولیان که در این دوره در سه فیلم«اسفند»، «۱۹۶۸» و «صیاد» نامزد بود، بعد از دریافت جایزه خود اظهار کرد: خدا را شاکرم که فیلم‌هایی کار کردم که ارزشی هستند و یاد شهدا را زنده می‌کنند، همه ما مدیون شهدا هستیم و این جایزه را هم به رئیس جمهور شهید و شهدای خدمت اهدا می‌کنم.

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به شهرام خلج برای فیلم «موسی کلیم‌الله» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به آذر محمدی برای فیلم «موسی کلیم‌الله» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به کیوان مقدم برای فیلم «موسی کلیم‌الله» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین صدا به میثم یاردیلو و حسین قورچیان برای فیلم «گوزنهای اتوبان» اهدا شد.

حسین قورچیان پس از دریافت جایزه‌اش گفت: انتظارش‌ نداشتم این‌جایزه به ما برسد، بنده همین الان از استودیو آمدم و نمی‌دانم چرا با وجود اینکه فیلم فجر تمام شده ما همچنان داریم کار تولید می‌کنیم، ما همیشه سهم‌ کوچیکی در سینمای ایران داریم و از نگاه عمیق هیات داوران ممنون هستم. من این سیمرغ را به پدرم تقدیم می‌کنم.

در ادامه میثم یاردیلو نیز جایزه خود را به خانواده‌اش تقدیم کرد و گفت: از نادر رضایی تشکر می‌کنم که در این‌ حرفه‌ مرا بسیار کمک‌ کرد.
 

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن فیلم به کارن همایون‌فر برای فیلم «اسفند» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری اهدا شد به میلاد پرتوی برای فیلم «بچه مردم» و سیمرغ بلورین این بخش تعلق گرفت به علی محمد قاسمی برای فیلم «شمال از جنوب غربی»
میلاد پرتوی پس از دریافت دیپلم افتخارش گفت: خیلی دوست داشتم سیمرغ بگیرم اما همین دیپلم را هم از دستان جادوی فیلمبرداری ایران یعنی آقای زرین‌دست گرفتن غنیمت است، از آقای کریمی (کارگردان ) و همه عوامل فیلم «بچه مردم» تشکر می‌کنم.

زرین‌دست در بخش جایزه بهترین فیلمبرداری در سخنانی کوتاهی تصریح کرد: جای جای این مملکت استعدادهای فراوانی دارد که می‌توانند به افراد بزرگی تبدیل شوند، میلاد پرتوی یکی از استعدادهای آینده سینمای ایران است. فیلم‌های کارگردانان بزرگی در این دوره به نمایش درآمد از جمله آقای حاتمی کیا اما ما نمی‌توانیم از استعدادهای این حوزه گذر کنیم.


محمد علی قاسمی به دلیل ترافیک به مراسم نرسیده بود و جای او محمد نادر فیلمبردار دوم فیلم جایزه‌ی او را گرفت.

در میانه مراسم و در پایان بخش اول اهدای جوایز، با حضور گروهی نوازنده روی سن، تصاویری از اختتامیه‌های سال‌های دور جشنواره فیلم فجر پخش شد.

سپس علی زندوکیلی به همراه گروهش قطعه‌های «رقص سایه‌ها»، «کوه قاف» و «وطن» را اجرا کرد.

در ادامه کلیپی از جلسه‌ داوری اعضای هیأت داوران پخش شد که هر کدام از آنها بر سختی داوری آثار تاکید کردند و در صحبتهای خود به اینکه رأی‌ها نتیجه تجربه و سلیقه این گروه است و با تغییر گروه داوری نتایج دیگری حاصل می‌شد، اشاره کردند.
 

سپس بخش دوم سیمرغ‌ها اعلام شد:

بهترین نقش مکمل مرد نیز دو جایزه داشت که دیپلم افتخار به عنایت بخشی برای فیلم «شاه نقش» اهدا شد.

حضور این بازیگر پیشکسوت روی سن با قدم‌های آهسته‌اش و استقبال داوران از او همراه شد.

عنایت بخشی پس از دریافت دیپلم افتخار خود در سخنانی گفت: امیدوارم همیشه در زندگی‌تان صحیح و سلامت باشید، من در مورد گذشته فعالیت‌های خودم در سینما، تلویزیون و تئاتر نمی‌خواهم حرف بزنم ولی خیلی برای آنها زحمت کشیدم. این ساختمان ۱۳طبقه تلویزیون با کمک ما ساخته شد و باور کنید هر زمان از آنجا عبور می‌کنم بدون هیچ‌گونه اغراقی اشکم سرازیر می‌شود.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به فرهاد آئیش برای «موسی کلیم‌الله» اهدا شد.

فرهاد آئیش نیز پس از دریافت جایزه خود گفت: خیلی خوشحالم هستم که اینجا هستم و از هیات داوران تشکر می‌کنم. من همیشه فکر می‌کردم هنر یک مقوله ذهنی و نسبی است و داوری و قضاوت هم یک مقوله نسبی و ذهنی است، آن وقت فکر می‌کردم یک اثر هنری هم که می‌خواهد قضاوت شود نسبی و ذهنی است اما الان می‌بینیم ‌که خیلی هم عینی است و حالا این سیمرغ در دستان من است. 

وی ادامه داد: اهل حرف زدن زیاد نیستم چون اولین سیمرغی است که می‌گیرم، خیلی خوشحالم اما وقتی این‌ نقش به من پیشنهاد شد همین ‌قدر خوشحال بودم و وقتی با همسرم تمرین صدا و بدن هم می‌کردم خوشحال بودم و از جلوی دوربین رفتن در این فیلم لذت بردم. 

این بازیگر سینما یادآور شد: من در ۷۰ سال زندگی خودم جدی نبودم‌ ولی کارم را خیلی جدی می‌گیرم و در تمام بازی‌هایم سعی کردم بهترین خودم را ارائه دهم. 

آئیش بیان کرد: فرق نقش‌های قبلی من با آنچه در «موسی کلیم الله» دیدید این است که هرکسی این نقش را بازی می‌کرد این سیمرغ را به دست می‌آورد. گریم و لباس من در نقش‌ام تاثیرگذار بود و از همه بچه‌ها فیلم «موسی کلیم‌الله» تشکر می‌کنم.

سپس رضا درستکار یکی از اعضا هیات داوران بیان کرد: ۵۰ سال قبل فیلمی به نام «مهر گیاه» ساخته شد که هیأت انتخاب جشنواره تهران آن را رد کرد و بعدها سازنده این فیلم بابت آن گله کرد.
او با اشاره به گله‌مندی عنایت بخشی و نقش جایگاه بازیگران از بهروز وثوقی گفت که همه او را به یاد دارند و افزود: حیف شد در این جشنواره «پیرپسر» (خارح از مسابقه) نمایش داده شد و حسن پورشیرازی امکان گرفتن جایزه نداشت. بازیگران ستون‌های سینما هستند و انتخاب از بین این دوستان سخت بود.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن اهدا شد به لیندا کیانی برای «۱۹۶۸»


لیندا کیانی پس از دریافت جایزه خود گفت: خیلی خوشحالم که پس از سال‌ها کار کردن نتیجه کارم دیده شد، از سال‌های جوانی بازیگری را در سینما شروع کردم و ثمره آن را زمان پختگی خود می‌بینم،‌ این سیمرغ برای من خیلی ارزشمند است و امیدوارم راه‌های بهتری پیش رو من بگذارد.

وی افزود: از همه کسانی که زحمات من را نادیده گرفتن در طول سال‌ها ممنون هستم چون کمک کردن راه‌های پیشرفت خود را پله به پله بپیمایم.

بخش بهترین بازیگری نقش اول مرد نیز دو جایزه داشت که دیپلم افتخار به نوید پورفرج برای فیلم «گوزنهای اتوبان» اهدا شد.

نوید پورفرج هم پس از دریافت دیپلم افتخار خود گفت: خیلی خوشحالم که پس از چهارسال نامزدی دیپلم ‌افتخار گرفتم و به همین‌ منظور از ابوالفضل صفاری ممنونم هستم‌ که به من اعتماد کردند.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم که این دیپلم ‌یا سیمرغی که بعدها خواهم گرفت زمانی باشد که حال دل مردم کشورم بهتر باشد و لب‌هایشان خندان و دل‌شان شاد باشد. این دیپلم را ‌به‌ مادر و پدرم‌ اهدا می‌کنم که همیشه حامی من هستند.
 

سیمرغ بلورین اهدا شد به مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی».

مصطفی زمانی پس از دریافت جایزه خود در سخنانی گفت: اگر حسن پورشیرازی (بازیگر پیرپسر) در این‌ جشنواره بود قطعا این‌جایزه به من نمی‌رسید، از برگزاری این جشنواره موفق ممنون هستم، از حمید زرگرنژاد هم تشکر می‌کنم بابت فیلم خوبی که ساخت. 

وی افزود: یک خداقوت به بچه‌های «شمال از جنوب غربی» می‌گویم که با وجود اتفاقات مختلف در جریان ساخت این فیلم از جمله سقوط هواپیما رییس جمهور و دوبار حمله اسرائیل به ایران کار به پایان رسید.

زمانی ابراز کرد: ما یک جمع خودمانی داریم که آقای آئیش و پورشیرازی در آن هستند و در همین جا این جایزه را به حسن پورشیرازی اهدا می‌کنم.

ضرغامی از اعضاء هیات داوران در این بخش گفت: پرسیده شده بود که اگر رأی‌ها سه به سه می‌شد ما چه می کردیم؟ این اتفاق خیلی کم رخ داد. ما حتی ۶ ، هیچ رأی داشتیم که من خاطره خوبی بابت این رأی بخاطر دوران جوانی ندارم. اما مهم این است که کسانی که نامزد شدند شایستگی داشتند و آنجایی که رأی‌ها سه به سه می‌شد به همراهی خوبی رسیدیم. یعنی برعکس اینجا که ما الان روی سن هیچ‌چیزی از صحبت برگزیدگان نمی‌شنویم در داوری کاملا صدای همدیگر را می‌شنیدیم و گروه قانع می‌شد. 
 

او با تقدیر از بازی مصطفی زمانی از فرج‌الله سلحشور یاد کرد که او را برای سریال «یوسف پیامبر» کشف کرد و گفت: اتفاقی نبود و درست بود و ایشان در عرصه بین‌المللی شناخته شده‌اند، به خاطر نقش یوسف. 

این افتخار برای سینمای پس از انقلاب است که این ریشه‌ها به درخت‌هایی تنومند تبدیل شدند.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن به فریبا نادری برای فیلم «شوهر ستاره» اهدا شد.

فریبا نادری هم پس از دریافت جایزه خود در سخنان کوتاهی تاکید کرد: به قول لیندا کیانی خیلی سخت است که ۲۰سال کار کنید و بعد نتیجه‌اش را ببینید و این جایزه ‌خستگی سال‌های کار من را از بین برد  و در مسیر کاری‌ام تاثیر داشت.

وی افزود: روزی که برای گرفتن پرینت سناریو به دفتر علی اوجی (تهیه‌کننده) رفتم، گفت که مواظب باش سیمرغ از وسطش بیرون نیافتد و از ایشان و همسرش (نرگس محمدی ) خیلی ممنون هستم.

پس از اهدای جایزه بهترین بازیگر زن، مستانه مهاجر (داور ) پشت تریبون آمد و از سه بازیگر زن نامزد شده در این بخش تقدیر کرد و گفت: ژولیت، شمیلا و پادینا درخشان بودید. 
او خطاب به بازیگر مرد فیلم بچه مردم هم گفت: «مهبد» ناراحت نباش چون درخشان بودی.
وی سپس گفت: می‌خواهم به احترام مریلا زارعی بایستید که برای تمام همکارانش در طول مراسم حسابی کف زد و این رفتار حرفه‌ای را باید یاد گرفت.
 

سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی به سازندگان فیلم «پسر دلفینی ۲» رسید.

محمد امین همدانی پس از دریافت جایزه خود گفت: انیمیشن در بخش بین‌الملل دارد طلایه دار سینمای ایران می‌شود و ما در پسر «دلفینی ۱» فروش خوبی داشتیم و امیدوارم در آینده همه به انیمیشن افتخار کنیم.

محمد خیراندیش هم در سخنانی گفت: از عوامل ۴۰۰نفره فیلم «پسر دلفینی ۲» که شبانه‌روزی فعالیت کردند تشکر می‌کنم و از دبیر جشنواره و هیات داوران که پویانمایی را جدی گرفتند کمال قدردانی را دارم.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی اول اهدا شد به محمود کریمی برای فیلم «بچه مردم»

محمود کریمی هم پس از دریافت جایزه خود از هیات داوران تشکر کرد و گفت: خیلی از بچه‌های فیلم ما امشب نامزد شدند و جای خانم خیراندیش خالی بود که باید مورد تشویق قرار بگیرند، این سیمرغ مشترکا به من و همسرم که نویسنده «بچه مردم» بود می‌رسد که دوسال با هم متن فیلم‌ را نوشتیم.

وی یادآور شد: البته جایزه اصلی این سیمرغ به بچه‌هایی می‌رسد که گمنام به جبهه‌های جنگ رفتند و شهید شدند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول سینمایی به سعید خانی (تهیه‌کننده) برای فیلم «رها» تعلق گرفت.

سعید خانی پس از دریافت جایزه خود با کنایه به آقای شهیدی‌فر مجری برنامه مبنی بر پرحرفی در ادامه گفت: شهاب حسینی اگر تو نبودی این فیلم ساخته نمی‌شد، تو همیشه اولین نفر آمدی و آخرین نفر رفتی و اگر تو نبودی یک فیلم در ۳۷ جلسه ضبط نمی‌شد.

وی این فیلم را به کیومرث پوراحمد تقدیم کرد و گفت: ‌خوشحالم ‌که سینما را از صفر شروع کردم و به اینجا رسیدم و بدانید در کشوری که روابط به ضوابط ارجحیت دارد آدم‌هایی مثل من بدون هیچ‌ جناح و نهادی می‌توانند فیلم بسازند و در بخش خصوصی موفق شوند. 

خانی در ادامه با کنایه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران فیلم «قاتل و وحشی» گفت: لطفا فیلم «قاتل و وحشی» را اکران کنید و بدانید که با اکران هیچ فیلمی در دنیا انقلاب نشده است. من اگر با هزینه ساخت این فیلم دلار خریده بودم بیشتر از اینها سود کرده بودم.

وی تاکید کرد: زحمات بچه‌های فیلم «قاتل و وحشی» زیر پا نگذارید. آقای وزیر از میزتان نترسید و این فیلم‌ را اکران کنید.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه سردار سلیمانی) به سعید سعدی برای فیلم «خدای جنگ» اهدا شد. در این مراسم اعلام شد که کسی از عوامل حاضر نیست و ما جایزه را به تهیه‌کننده می‌رسانیم.

در این زمینه بخوانید:

نامه عوامل «خدای جنگ» در آستانه اختتامیه / «سیمرغ ویژه را نپذیرفتیم» 

سیمرغ دوم این بخش به مهدی فرجی تهیه‌کننده «ناتوردشت» اهدا شد که جانشین تهیه‌کننده این جایزه را دریافت کرد.

در ادامه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه با حضور دبیر جشنواره، وزیر ارشاد و رییس سازمان سینمایی با همراهی هیات داوران اهدا شد به فائزه یارمحمدی و محمود کریمی برای فیلمنامه «بچه مردم».

محمود کریمی پس از دریافت دومین سیمرغ خود گفت: باید از سیدعلی احمدی و یوسف اصلانی تشکر کنم که دست ما را در فیلم‌نامه باز گذاشتند.

فائزه یارمحمدی نیز در سخنان کوتاهی تصریح کرد: ما وقتی با محمود کریمی می‌خواستیم این فیلم‌نامه را بنویسیم فال حافظ گرفتیم و سختی زیادی آمد که بعد از آن خوشی است و ما سختی‌های زیادی را در این فیلم کشیدیم و الان وقت خوشی آن است.

جایزه ویژه هیات داوران اهدا شد به فیلم «سونسوز» رضا جمالی.

رضا جمالی پس از دریافت جایزه‌اش گفت: از تک تک عوامل فیلم «سونسوز» تشکر می‌کنم، مخصوصا همسرم که شبانه‌روز کنار من بود.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر به حمید زرگرنژاد برای فیلم «شمال از جنوب غربی» تعلق گرفت.

حمید زرگرنژاد هم پس از دریافت سیمرغ بلورین خود گفت: از همه بچه‌های فیلم «شمال از جنوب غربی» تشکر می‌کنم کنار من بودند، ۲۵سال پیش یک فیلم کوتاه داشتم که آقای تبریزی به من جایزه نداد و ناراحت شدم ولی الان متوجه شدم که باید تلاش خودم را بیشتر می‌کردم.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره چهل و سوم فجر هم به «زیبا صدایم کن»به کارکردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی رسید.

سید مازیار هاشمی تهیه‌کننده روی صحنه حاضر شد و سیمرغ را دریافت کرد.

سید مازیار هاشمی هم پس از دریافت سیمرغ بلورین خود با یادی از علی معلم گفت: مفتخرم که رسول صدرعاملی به من اعتماد کرد، از کانون پرورش فکری کودک و نوجوانان هم بابت زحمات‌شان و از عوامل فیلم «زیبا صدایم کن» تشکر می‌کنم.

او خطاب به رسول صدرعاملی کارگردان فیلم گفت که جایزه برای شماست.

وی همچنین از ابراهیم حاتمی‌کیا (در مراسم حاضر بود) تشکر کرد که با فیلم‌هایش عاشق سینما شده است.

سید مازیار هاشمی از هنرمندان درگذشته کیومرث پوراحمد، فرشته طائرپور و کامبیز پرتوی هم یاد کرد.
 

بهترین فیلم از نگاه تماشاگران با حضور علی دهکردی، مدیر عامل خانه سینما معرفی شد. 

شاهسواری در این بخش اضافه کرد که برای بهترین فیلم انیمشین نیز جایزه مردمی درنظر گرفته شده است.

علی دهکردی با اشاره به اهمیت جایزه مردمی و با تقدیر از علی آشتیانی پور (مدیر جایزه مردمی) که روی سن حاضر شد، گفت: فیلم انیمیشن‌ «پسر دلفینی ۲» برگزیده نگاه تماشاگران در بخش انیمیشن شد.

شاهسواری در بخش مسابقه سینمای ایران فیلم «پیشمرگ» علی غفاری را به عنوان بهترین فیلم از نگاه مردم معرفی کرد.

نماینده فیلم «پیشمرگ» این‌ جایزه را به خانواده شهید سعید قهاری تقدیم کردند.
 

فیلمهای دوم تا هفتم هم به ترتیب عبارتند از: رها، موسی کلیم‌الله، ناتور دشت، بچه مردم، زیبا صدایم کن، خدای جنگ.

منوچهر شاهسواری در سخنانی از یک تفاهم نامه با سازمان سینمایی سخن گفت که باید در مراسم تجلی اراده ملی اهدا شود و افزود: سازندگان دو فیلم «بچه مردم» و «چشم بادومی» از سوی سازمان مشاوران امور اجتماعی و سازمان سینمایی در اولویت حمایت سال آینده قرار گرفته‌اند.

ضرغامی پس از پایان آمدن از صحنه به سمت عوامل فیلم «موسی کلیم‌الله» آمد و از ابراهیم حاتمی‌کیا و سایر عوامل تشکر و قدردانی کرد.

در اینجا نامزدهای سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر را بخوانید.

سیدعباس صالحی وزیر ارشاد، ابراهیم حاتمی‌کیا،رسول صدرعاملی، شهاب حسینی، کمال تبریزی، مستانه مهاجر، علی دهکردی (مدیرعامل خانه سینما)، محمود رضوی، عزت‌الله ضرغامی، رضا درستکار، عنایت بخشی، کارن همایونفر، تورج منصوری، عبدالله اسکندری، علی قائم‌مقامی، مریلا زراعی، مصطفی زمانی، سعید خانی،حبیب‌ایل بیگی،رائد فریدزاده،ابراهیم داروغه‌زاده، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد و... از جمله حاضران در مراسم بود.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    1

    نماد کامل در اعطای جایزه به تولیدات ۲ زاری

  • ناشناس
    0

    👀😂 نظرات عالی بود

  • ناشناس
    2

    آنها حاصل چسباندن دیالوگ ها و تصاویر و صداهای از زندگی مردم هستند 👀😂 نادی جون بوس بوسی 👀😂

  • ناشناس
    2

    صدا سیما ایران دیگه گندش و در آورده 👀😂

  • ناشناس
    0

    بهتر هست برای جلوگیری از تعرض ها صبح ها بریم لالا تا کمتر تفت بدن 👀😂

  • ناشناس
    1

    آنقدر ذلیل شدن کسی نمیشینه پای تلویزیون

  • ناشناس
    2

    مثلا این مریلا زارعی خود منم ، دیشب یه لحظه رفتم دم پنجره ببنیم چی شده ، اومدن عکس گرفتن 👀😂