هنرمندان درباره مهدی یراحی چه گفتند؟

هنرمندان درباره اجراشدن حکم مهدی یراحی واکنش نشان دادند.

هنرمندان درباره مهدی یراحی چه گفتند؟

پس از خبر اجرا شدن حکم شلاق مهدی یراحی ، بسیاری از اهالی هنر و موسیقی واکنش نشان دادند.

ترانه علیدوستی، ستاره اسکندری، علیرضا قربانی، کوشان حداد،شروین حاجی‌پور، روزبه بمانی ،مونا برزویی ،  احسان خواجه نوری، کیهان کلهر و نیلوفر محبی  از جمله هنرمندانی  بودند که به اجرای حکم شلاق برای « مهدی یراحی» واکنش نشان دادند .

خواندن یک قطعه اعتراضی

حوالی بعدازظهر چهارشنبه زهرا مینویی وکیل مهدی یراحی این خبر را اعلام کرد. این خواننده   در جریان انفاقات ۱۴۰۱ به خاطر خواندن قطعه‌ای به زندان و یک سال حبس با پابند و اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

او برای این که بتواند وثیقه۱۵ میلیاردتوماتی خود را آزاد کند به دنبال اجرای کامل حکم خود بود. یراحی در ویدئویی مراحل اجرای حکم را توضیح داده بود. سرانجام دیروز ۱۵ اسفند و در روز چهارم ماه رمضان این حکم اجرا شد.

اجرای حکم یراحی

زهرا مینویی وکیل مدافع مهدی یراحی،   از اجرای حکم  موکل خود به صورت تام و تمام خبر داد. او در شبکه ایکس نوشت: «امروز آخرین بخش احکام صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران_مبنی بر ۷۴ ضربه شلاق، در شعبه چهارم اجرای احکام دادسرای امنیت اخلاقی تهران، به طور تام و تمام اجرا شد و پرونده آقای مهدی یراحی مختومه گردید.»

اتفاق شوکه کننده

  اجرای حکم شلاق برای «مهدی یراحی» بسیاری را شوکه کرد و برای جامعه هنری واکنش برانگیز بود. این هنرمند در شبکه‌های مجازی با انتشار پستی عنوان کرد:«شیشه در آورده ای تا شکنی سنگ ما

سپاس برای حمایت همیشگی شما عزیزان و همراهی صمیمانه وکلای محترم آقای مصطفی نیلی و خانم زهرا مینویی گرامی ! همینطور رفیق شفیق آقای کوشان حداد.»

از ترانه تا اسدالله امرایی

اولین هنرمندی که واکنش نشان داد ترانه علیدوستی بود. او با بیانی اعتراضی نسبت به شلاق زدن یک هنرمند واکنش نشان داد.

مریم بوبانی یکی دیگر از هنرمندانی بود که در حمایت از یراحی صحبت کرد. او نوشت :« آقای یراحی شما بزرگ و شریف هستید» .

ستاره اسکندری در صفحه اینستاگرام خود با هشتگ نام مهدی یراحی بیان کرد:« برای واقعیتی که تویی برای ناتوانی این همه دست»

اسدالله امرایی، مترجم و نویسنده نیز با انتشار پستی بیان کرد::«آقای یراحی شاید هیچگاه ترانه هایت را گوش نداده باشم. اما بسیار شرمنده ام که خبر شلاق خوردنشان را شنیدم و دق نکردم ».

علیرضا قربانی با پخش اذان مهدی یراحی این سخن «احمد شاملو» را  نوشت:«امروز بیشتر از دیروز دوستت دارم و فردا بیشتر از امروز، این ضعف من نیست ، قدرت توست»

واکنش مسئول و نهادهای صنفی

به نظر می‌رسد این بار نیز قرار است استقلال قوا سد راه وفاق شود. در حالی که رابطه هنرمندان با دولت و قوای سه گانه لرزان است، اجرای احکامی این چنین تلاشهایی برای وفاق و برقراری رابطه را ضعیف‌تر و ضعیف‌تر می کند.

تا این لحظه وزیر ارشاد سیدعباس صالحی و روابط عمومی این وزارتخانه و همچنین  خانه سینما و خانه موسیقی در این باره واکنشی نشان نداده‌اند.

خاطره تلخ شلاق

در طول سالهای اول انقلاب نگهداری ساز و خواندن احکام سنگینی  داشت و اهالی موسیقی بارها از خاطرات خود در زمینه شکسته شدن ساز و یا شلاق خوردن و‌مجازات شدن نوشته و گفته اند. با اجرای این حکم بسیاری از این خاطرات دوباره زنده شد و  از  «نعمت الله آغاسی»، «عباس قادری» و «پرویز مشکاتیان» یاد شد.

واکنش دو وکیل به اجرای حکم مهدی یراحی

پس از اعلام اجرای حکم شلاق برای مهدی یراحی واکنش محسن برهانی مورد انتقاد قرار گرفت.

محسن برهانی نوشت:« براساس ماده ۱۳۴ «آیین‌نامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات …. شلاق و …» مصوب ۱۳۹۸ و‌ رویه‌های موجود، معمولاً نحوه اجرای شلاق تعزیری بنحوی است که مشتمل بر درد نیست اما بشدّت تحقیرآمیز است و کرامت شخص محکوم را مخدوش می‌کند.هنرمندان باید تکریم شوند و نه تحقیر.»

پس از آن مصطفی نیلی دیگر وکیل «مهدی یراحی» نوشت: «اطمینان دارم که شما نیز اگر مانند من پشت در محل اجرای حکم بودید و صدای ضربات شلاق بر بدن آقای ‌مهدی یراحی⁩ و فریاد خدایا شکرت ایشان را می‌شنیدید و چهره پردرد امّا لبخند بر لب ایشان را بعد از اجرای حکم می‌دیدید این طور نمی‌نوشتید و اگر می‌دانستید که از دیروز حتی نتوانسته‌اند کمرشان را به جایی تکیه دهند و… هرگز این‌گونه  اظهار نظر نمی‌کردید»

برهانی در پاسخ نوشت:« با سلام خدمت جناب نیلی بزرگوار ‌نوشته اینجانب اساساً در مقام آن نبود که آیا بر جناب یراحی درد وارد شده است یا نه فلهذا از عبارت «معمولاً» استفاده کردم. ‌اتفاقاً از این جهت که بر تحقیرآمیز و خلاف کرامت بودن -صرفنظر از درد و عدم درد، تأکید شد برای اثبات اشتباه بودن این نوع مجازات بود.»

منبع: شرق
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید