جای خالی فانتزی در ادبیات کودک/ بردیا به نبرد گولاخ‌ها می‌رود

نویسنده مجموعه «بردیا و گولاخ‌ها» گفت: فانتزی هم گونه‌ای واقعیت نمادین است و ادبیات فانتزی می‌تواند خاصیت جبران‌کنندگی داشته باشد و نیازهای روحی بچه‌ها را تامین کند.

جای خالی فانتزی در ادبیات کودک/ بردیا به نبرد گولاخ‌ها می‌رود

مهدی رجبی از انتشار مجموعه سه جلدی «بردیا و گولاخ‌ها» خبر داد و گفت: این مجموعه درباره‌ پسربچه‌ای به نام بردیاست که لکنت زبان دارد و نمی‌داند شاهزاده است و باید کتاب‌های جهان را از نابودی نجات دهد. از این رو به نبرد با گولاخ ها می‌رود که هیولا و دشمن کتاب اند و به ارباب تاریکی خدمت می‌کنند.

به گفته نویسنده «بردیا و گولاخ‌ها»، جلد اول این مجموعه «شاهزاده‌ شنل تشتکی»، جلد دوم «پیشگوی چشم‌نقره‌ای» و جلد سوم «هیولای کلمه‌خوار» نام دارد. این مجموعه سه جلدی در شمار ادبیات فانتزی می‌گنجد چراکه جای این نوع ادبیات، در داستان‌ها و رمان‌های تالیفی ما برای کودکان و نوجوانان خالی است و ضرورت وجود آن به چشم می‌خورد.

رجبی به این که ادبیات فانتزی خاصیت جبران‌کنندگی دارد اشاره و بیان کرد: بردیا لکنت زبان دارد و اعتماد به نفسش، پایین است چون بچه سر به سرش می‌گذارند و مسخره اش می‌کنند اما پناهگاه او کتاب خواندن است چون وارد جهان فانتزی می‌شود و به قدرت هایش پی می‌برد. از این رو ادبیات فانتزی می‌تواند خاصیت جبران کنندگی داشته باشد و نیازهای روحی بچه‌ها را تامین کند.

نویسنده «کنسرو غول» در پاسخ به این که بعضی معتقدند فانتزی باعث کندن بچه ها از دنیای واقعی می‌شود گفت: فانتزی هم یک جور واقعیت نمادین است و این امکان را فراهم می‌آورد تا بچه ها جنگ خیر و شر و غلبه بر شر را تجربه کنند. ضمن این که خیال پردازی، نیاز فطری بشر است و به هر حال، باعث ارضا روحی انسان می‌شود آن هم در شرایطی که واقعیت با تلخی و زمختی خود می‌کوشد انسان را شکست خورده مطلق جلوه دهد.

رجبی در جواب این که نگارش مجموعه سه جلدی «بردیا و گولاخ ها» چقدر تحت تاثیر «ارباب حلقه ها» و «جنگ ستارگان» است بیان کرد: من تلاش کردم استاندارد کارهای موفق دنیا را تجربه کنم چرا که کار خوب، ایرانی و خارجی ندارد و مهم این است که داستان ها، خواننده را راضی و کاری کند که او کتاب را تا آخر بخواند و زمین نگذارد. من در این مجموعه از عناصر زندگی ایرانی و برخی اساطیر ایرانی هم بهره برده ام و نکته مهم این مجموعه، آمیختگی با زندگی شهری معاصر است؛ یعنی مثل کارهای دیگر به یک گذشته اسطوره ای سفر نمی‌کنیم بلکه عناصر شر، وارد زندگی شهری می‌شوند و این مساله می‌تواند برای بچه‌ها خیلی جذاب باشد.

مجموعه «بردیا و گولاخ ها» نوشته مهدی رجبی با تصویرگری مریم محمودی مقدم از سوی نشر افق منتشر و در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد.

منبع مهر

منبع: مهر

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید