آیا «هفت» به تلویزیون باز می گردد؟
ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه که زمزمههای رفتنش از این شبکه هم به گوش میرسد، عنوان کرده:در تلاش هستیم تا برنامه «هفت» قبل از ماه رمضان روی آنتن برود
موفقیت «90» باعث شد تا زمزمه تولید برنامههای مشابه در زمینههای دیگر از جمله سینما نیز مطرح شود. برنامه تلویزیونی «هفت» که نامش استعارهای از هنر هفتم بود، با اجرای «فریدون جیرانی» متولد شود. هفت ادعای این را داشت که قرار است «نود سینمایی» باشد. اما زبان تند جیرانی خیلی زود سر برنامهاش را به باد داد و در یک سالگی برنامه «هفت» عذر بنیانگذار برنامه را خواستند!
«هفت» میخواست فقط باشد!
بعد از وقفهای کوتاه بعد از رفتن جیرانی، محمود گبرلو، روزنامهنگار باسابقه اصولگرا که در جشنواره فیلم فجر مجری نشستهای نقد و بررسی فیلمها بود، سکاندار برنامه «هفت» شد و تیم خودش را به برنامه آورد. مهمترین شاخصه گبرلو در اجرا، اخلاق معتدل وی و تلاش برای راضی نگه داشتن همه بود به طوری که کمتر در دوره گبرلو پیش میآمد «هفت» بحث چالشی را پیش بکشد و سراغ موضوعی برود که موج رسانهای ایجاد کند. گبرلو باعث شد تا برنامه «هفت» از یک برنامه پیشرو به سمت برنامهای کم حاشیه و بیبو و خاصیت برود که صرفاً در شبکه حضور داشت و همین موضوع باعث شد تا سه سالی «هفت» را در اختیار داشته باشد.
وقتی «هفت» پشتش به بالا گرم میشود
وقتی فریدون جیرانی از «هفت» رفت، خیلیها گفتند که بدون جیرانی هفت دیگر به دوران اوج خود باز نمیگردد، این اتفاق افتاد و حتی آمدن «بهروز افخمی» و میدان دادن مجدد به مسعود فراستی هم نتوانست «هفت» را به اوج برساند ولی فرق مهمی که افخمی نسبت به جیرانی و گبرلو داشت، این بود که رابطه خوبی با مدیران تلویزیون برقرار کرده بود. نماینده اصلاحطلب مجلس ششم، زمانی که روبهروی دوربین تلویزیون قرار گرفت، حتی از تندروترین منتقدان اصولگرای سینما، تندتر شد و برای نشان دادن اینکه تا چه حد میتواند تند برخورد کند، از ادبیاتی استفاده کرد که چندان در تلویزیون رایج نبود. مسعود فراستی هم که دوباره بهعنوان منتقد ثابت در هفت حضور پیدا کرده بود، میدان عمل بالایی پیدا کرد. رابطه خوب افخمی با داماد اصغر پورمحمدی مدیر وقت شبکه سه، باعث شد تا شائبه حمایتهای بالاسریها از «هفت» پررنگتر از همیشه شود و البته تغییراتی نیز ایجاد شود.
هفت نیامده رفت!
برنامه تلویزیونی هفت، ویژه برنامهای را با اجرای رضا رشیدپور در ایام سی و ششمین جشنواره فیلم فجر روی آنتن برد، رشیدپور هفت را به سبک «حالا خورشید» اجرا کرد و به خاطر نقد «به وقت شام» با واکنش تند ابراهیم حاتمی کیا روبهرو شد. حاتمیکیا در اختتامیه جشنواره، به برنامه هفت و شخص رشیدپور حمله کرد و بلافاصله هم علی عسکری انتقاد حاتمیکیا را وارد دانست. با این اقدام عملاً فاتحه هفت با اجرای رشیدپور خوانده شد و دوباره این برنامه به صندوق اسرار تلویزیون بازگشت.
اکنون نزدیک به 4 ماه از زمان برگزاری ویژه برنامه «هفت» با اجرای رشیدپور میگذرد. مدیران شبکه سه درباره «هفت» بشدت محتاطانه صحبت میکنند. در آخرین اظهار، ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه که زمزمههای رفتنش از این شبکه هم به گوش میرسد، عنوان کرده: «در تلاش هستیم تا برنامه «هفت» قبل از ماه رمضان روی آنتن برود اما اگر مجری مشخص شود، نام مجری را نمیگوییم چراکه هر بار اعلام شده است حاشیههایی برای مجری در مقابله با اظهارات سینماگران ایجاد شده است.» علت این همه حساسیت درباره برنامه «هفت» هنوز مشخص نیست، اما نکته بارز این است که «هفت» بهعنوان برند برنامههای سینمایی در تلویزیون مطرح شده و تلاش شبکههای دیگر سیما از «سینما یک» شبکه اول تا «سینما 2» شبکه دو سیما یا «سینمای ایران» برنامه بیسرانجام شبکه چهار یا حتی «سینما آیفیلم» شبکه آیفیلم، هیچ کدام نتوانستهاند جای خالی «هفت» را برای تلویزیون پر کنند. هفت حتی اگر پیش از ماه رمضان به تلویزیون بازگردد، دو رخداد مهم اکران نوروزی و جشنواره جهانی فیلم فجر را از دست داده و زمانی به تلویزیون میآید که سینما از رونق افتاده است!
منبع: روزنامه ایران
15