نوسانات ارز به نفع صادرات انیمیشن شد!
مدیر شبکه کودک معتقد است که به دلیل نوسانات بازار ارز، تولید انیمیشن در ایران از بسیاری از کشورهای جهان همانند چین و هند ارزانتر شده است و میتوان به راحتی روی صادرات خدمات انیمیشن ایرانی کار کرد.
محمد سرشار درباره ظرفیتهای مالی و محتوایی انیمیشن ایران و در پاسخ به این پرسش که چقدر این وعده که انیمیشن ایران میتواند به قطب انیمیشن اخلاقی در جهان تبدیل شود، عملی است، اظهار کرد: به چند دلیل این موضوع امکان پذیر است؛ در حال حاضر به دلیل نوسانات بازار ارز تولید انیمیشن در ایران از چین و هند و برخی از کشورهای دیگر ارزانتر شده است و میتوان به راحتی روی صادرات خدمات کار کرد و اگر دولت بتواند مشکل انتقال پول را حل کند، قطعا صادارات خدمات انیمیشن فرصت خیلی خوبی برای انیمیشن ایران خواهد بود. در شرایط فعلی کشوری همانند چین که از تمام دنیا سفارش تولید انیمیشن میگیرد، بسیاری از این انیمیشنهایش را به دلیل ارزانتر بودن به ایران میسپارد.
او با اشاره امکانات فنی انیمیشن در ایران، ادامه داد: ما در تکنیکهایی همانند «کات اوت» حد نصابهای جهانی را داریم و آثاری که با این تکنیک تولید شدهاند توانستهاند در جشنوارههای جهانی رتبههای بالایی به دست آوردند و در واقع میتوان گفت که در این تکنیک به یک مکتب هنری دست یافتهایم. در عرصه تولیدات سه بعدی طبیعتا ما از کشورهایی که تجهیزات پیشرفتهای دارند عقبتر هستیم، ولی در ردههای دیگر میتوانیم رقابت کنیم و پیش برویم. البته در عرصه دو بعدی نیز که نیاز به کار دست هست، کمی مشکل داریم؛ چراکه این نوع سبک پیچیده نیاز به کار گروهی دارد و از آنجا که فرهنگ کار گروهی در ایران خیلی قوی نیست، انیمیشن هم از این قاعده مستثنی نیست.
مدیر شبکه کودک درباره انتقاد برخی از فعالان انیمیشن مبنی بر عدم حمایت مالی از آنها، اظهار کرد: این انتقاد را هم میتوان تایید و هم تکذیب کرد. از این جهت درست است که در همه دنیا به غیر از ایالت متحده آمریکا دولت یارانه هایی برای عرصه انیمیشن در نظر گرفته است و از این صنعت حمایت میکند؛ بنابراین از این نظر انیمیشنسازان جوان درست میگویند، چراکه باید حدود ۷۵ درصد از هزینههای تولید انیمیشن را دولت به شیوههای مختلف پشتیبانی کند که متاسفانه این اتفاق نمیافتد. اما از جهتی دیگر میتوان گفت که این انتقاد درست نیست، چراکه هر انیمیشنسازی باید بتواند برای خود یک پیوست تجاری طراحی کند. این پیوست تجاری در واقع منابع ملی و سختافزاری است و اگر انمیشینساز جوانی نمیتواند یک پیوست تجاری برای خود بنویسد بهتر است اصلا وارد این عرصه نشود.
او همچنین درباره جایگاه انیمیشن ایران در جهان اظهار کرد: ما جایگاه خوبی در جهان داریم. انیمیشن در ایران سن زیادی ندارد و صنعت جوانی است و به همین خاطر هم نیاز به یک جهش در صادرات خدمات نیاز دارد. چند شرکت ایرانی تاکنون این کار را انجام دادهاند و توانستهاند همکاریهای بینالمللی خوبی برقرار کنند که امیدوارم نمونههای این موضوع زیاد شود.
منبع: ایسنا
10