۶ سال حبس برای کارگردان جاسوس!

دادگاهی در کامبوج امروز (جمعه) یک فیلمساز استرالیایی را به اتهام جاسوسی به شش سال حبس محکوم کرد.

۶ سال حبس برای کارگردان جاسوس!

جیمز ویکتسون، فیلمساز ۶۹ ساله استرالیایی ژوئن گذشته پس از آن که با استفاده از یک پهپاد در حال فیلمبرداری از یک تجمع جناح مخالف بود، بازداشت شد. این تجمع توسط حزب نجات ملی کامبوج سازماندهی شده بود؛ حزبی که اندکی بعد از سوی نظام حاکم این کشور منحل شد.

ویکتسون به جاسوسی متهم شده اما این که برای چه جناح یا کشوری جاسوسی کرده، مشخص نیست. خانواده این فیلمسازی استرالیایی صدور چنین حکمی از سوی دادگاه را به شدت فاجعه‌بار قلمداد کرده‌اند و خود این فیلمساز نیز در خصوص آن ابراز ناباوری کرده و گفته است: من برای کدام کشور جاسوسی کرده‌ام؟

خانواده ویکتسون با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند: جیمز تقریبا ۷۰ ساله است و وضعیت سلامت وی چندان مناسب نیست. خانواده ما درباره آنچه برای او اتفاق خواهد افتاد، بسیار نگران است.

قاضی این دادگاه هنگام صدور حکم گفت: این دادگاه جیمز ریکتسون را به خاطر جاسوسی و گردآوری اطلاعات مغایر با امنیت و منافع ملی بین دسامبر ۲۰۱۰ و ژوئن ۲۰۱۷ به شش سال حبس محکوم می‌کند. در حکم دادگاه و پرونده اتهامی مشخص نشده است که انگیزه ریکتسون از جاسوسی چه بوده است.

در طول محاکمه، که به طور علنی از هفته گذشته آغاز شد، دادستان آثار تولیدی این متهم را مصداق "تبلیغ علیه حکومت کامبوج" به منظور آسیب رساندن به امنیت و اعتبار این کشور توصیف کرد و گفت که فعالیت‌های او به وجهه مردم کامبوج در جهان آسیب رسانده است.

جیمز ریکتسون از حدود بیست سال گذشته بارها به منظور تهیه فیلم مستند به کامبوج سفر کرده است.

بازداشت این شهروند استرالیایی در جریان موج جدید فشار بر مخالفان صورت گرفت که هدف اصلی آن، محدود کردن آزادی بیان و رسانه‌ها در آستانه انتخابات پارلمانی جدید بود. ماه گذشته، حزب مردم کامبوج، به رهبری هون سن، نخست‌وزیر در انتخابات پارلمانی بار دیگر اعلام پیروزی کرد. با توجه به محدودیت‌های اعمال شده علیه احزاب و گروه‌های مخالف و منتقد و فشار بر رسانه‌های خبری، سلامت و منصفانه بودن انتخابات و صحت نتیجه اعلام شده آن با تردید تلقی شده است.

کشور کامبوج در جنوب شرق آسیا در ساحل خلیج تایلند واقع شده و با کشورهای تایلند، لائوس و ویتنام هم‌مرز است. این کشور حدود پانزده میلیون جمعیت دارد که اکثر آنان پیرو مذهب بودایی هستند.

کامبوج در سال ۱۹۵۳ به عنوان یک کشور دارای نظام مشروطه پادشاهی استقلال خود را از فرانسه به دست آورد اما در سال‌های بعد، از بحران‌های منطقه‌ای از جمله جنگ ویتنام، آسیب دید. بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۸، کامبوج تحت حکومت خمرهای سرخ بود که در اجرای ایدئولوژی خاص خود، هزاران تن را کشتند و اقتصاد کامبوج را به ویرانی کشاندند.

در سال ۱۹۷۸، ویتنام با حمله به کامبوج، رژیم خمرهای سرخ را سرنگون کرد و این کشور تا سال ۱۹۹۲ درگیر بی‌ثباتی سیاسی و نزاع داخلی بود. در سال ۱۹۹۳، قانون اساسی جدید مشروطه در این کشور به تصویب رسید و اعلام شد که کامبوج از دموکراسی برخوردار شده است.

اگرچه کامبوج دارای نظام پارلمانی است اما هون سن، نخست‌وزیر که از فرماندهان سابق خمرهای سرخ است، کمابیش از سال ۱۹۸۵ در قدرت سهیم بوده یا قدرت را در دست داشته است.

با وجود برگزاری مرتب انتخابات پارلمانی و رعایت ظواهر قانونی، طی سال‌های اخیر، دولت به رهبری هون سن با فشار بر احزاب و رسانه‌های مخالف قدرت را در انحصار خود حفظ کرده و حزب مردم کامبوج، به رهبری او، اکثریت قاطع کرسی‌های پارلمان را در اختیار داشته است. در جدیدترین دور انتخابات، این حزب ۱۲۱ کرسی از ۱۲۵ کرسی مجمع ملی و ۵۸ کرسی از ۶۲ کرسی سنا را به خود اختصاص داد.

نظام سیاسی کامبوج مشروطه سلطنتی است و قدرت اجرایی در دست نخست‌وزیر است و نهاد سلطنت جنبه تشریفاتی دارد. در کامبوج سلطنت موروثی نیست بلکه پس از درگذشت پادشاه، شورایی متشکل از شخصیت‌های کشور، از جمله نخست‌وزیر، فردی را از میان شاهزادگان به سلطنت انتخاب می‌کنند. نوردوم سیهامونی، پادشاه فعلی در سال ۲۰۰۴ به سلطنت برگزیده شد.

منبع: ایسنا

10

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید