بهروز افخمی: فضای جشنواره فیلم فجر بیشتر شبیه سیرک است

کارگردان فیلم سینمایی «عروس»، گفت: درباره جشنواره ها نظر خوشی نداشته و از فضای آنها خوشم نمی آید، چون تماشاگرانش واقعی نیستند. فضای جشنواره فجر بیشتر شبیه سیرک است.

بهروز افخمی: فضای جشنواره فیلم فجر بیشتر شبیه سیرک است

بهروز افخمی در نشست «گفتمان فرهنگی انقلاب» که در دومین روز از جشنواره بین المللی فیلم مقاومت برگزار شد، درباره شکل فیلمسازی خود، اظهار داشت: وقتی خودم فیلم می سازم، تفاوت ها و شباهت هایی با فیلمسازان دیگر دارم و احتمالا هر دوی این فیلمسازان در سینمای غرب و مثلا آمریکا رشد کردند و بیشتر سینمای آمریکا را می پسندند.

وی با اشاره به افت سینمای آمریکا، افزود: معتقدم سینما به طور کلی افت کرده و کم مایه شده و در معرض از هم پاشیدگی قرار گرفته است.

به گفته وی دیجیتالی شدن، راحتی دسترسی به ابزار سینمایی و رادیکالیزه شدن باعث سختی فیلمسازی شده و ساختن فیلم های واقعی سخت است.

کارگردان فیلم سینمایی «روباه» با توضیح مفهوم فیلمساز مستقل از نظر خود، اظهار داشت: فیلمساز مستقل فردی است که از حمایت هیچ سفارش دهنده ای برخوردار نباشد و ساخت فیلم مستقل با تصمیم شخصی هر روز سخت تر می شود.

وی افزود: باید یادآوری کنم که منظورم از این نوع سینما، سینمای غیرقابل فهم و هنری نیست. هر اثر هنری یکه است و در هیچ دسته بندی واقعی قرار نمی گیرد.

افخمی ادامه داد: خیلی کم فیلمسازی مثل شان بکر در آمریکا پیدا می شود و حیرت می کنم که چرا دیر فیلمسازی را شروع کرد. او هر سه سال یکبار با پول های کم فیلم می سازد و حاضر نیست فیلم خود را به جشنواره های معتبر بفرستد. به این نوع دسته بندی ها در سینما مشکوکم و معتقدم هیچ فایده ای ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی «عروس»، گفت: هنر از راه و رسم و اصول زیبایی شناسی پیروی می کند که همان منطق صوری و ارسطویی است و به نظرم خیلی زیباست. اگر قرار باشد فیلمی فرم داشته باشد، خود به خود به معنا داشتن اشاره می کند.

افخمی در ادامه درباره این نظریه که آثار هنری، هنرمندان را به وجود می آورند، گفت: ظاهرا «کوچک جنگلی» را ساختم، اما سختی های فیلم مرا ساخت. عالم به وجود آوردن آثار هنری همین قدر مبهم است و اگر فکر کنید این بدیهی است که هنرمند اثر هنری را به وجود می آورد نیز ممکن است تصور غلطی باشد.

این کارگردان سینما در خصوص تفکری که بعد از دیدن قسمت هشتم «کوچک جنگلی» در ذهن مردم نقش بست، توضیح داد: قسمت هشتم از ابتدا تا انتها با جنگ همراه بود و یک پنجم کل تولید سریال به آن صحنه اختصاص داشت. وقتی با مردم همکلام شدم فکر می کردند که ما این طور که در سریال نشان داده شده، قطعنامه جنگ تحمیلی را پذیرفتیم و این موضوع را به صورت تلویحی بیان کرده بودیم. در آغاز این موضوع را نپذیرفتم، اما به تدریج با فاصله گرفتن از جریان ساخت سریال متوجه شدم جزئیات پرداخت جنگ از تجربه من از عملیات والفجر مقدماتی نشأت می گیرد.

وی افزود: این نخستین شکستی بود که روی من تأثیر گذاشت و در پرداخت جنگ منجیل در «کوچک جنگلی» از آن استفاده کردم.

افخمی در ادامه این نشست درباره اهمیت و کیفیت جشنواره فیلم فجر، گفت: درباره جشنواره ها نظر خوشی ندارم و از فضای جشنواره ها خوشم نمی آید، چون تماشاگرش واقعی نیست. فضای جشنواره فجر بیشتر شبیه سیرک است.

وی با بیان اینکه در 15 سال اخیر جشنواره ها تغییر کرده اند، افزود: مدارس سینمایی امروز در حال از بین رفتن هستند.

وی افزود: در گذشته با ترجمه معدود کتاب های سینمایی باید کتاب می خواندیم و الآن هم به فارسی و هم انگلیسی است و دسترسی به استادان آسان شده است و به همین دلیل مدارس سینمایی بی معنی شده اند.

کارگردان فیلم سینمایی «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» ادامه داد: جشنواره ها جانشین مدارس سینمایی شده اند، چون مسابقه و رقابتی بین فیلمسازان جوان به وجود می آید و در 20 سال اخیر جشنواره های سینمایی بسیار خوب بودند. معتقدم جشنواره فجر باید تجاری شود و در فصول بی رونق، رونقی به سینما ببخشد و در سه دوره 10 روزه بهمن ماه می تواند ادامه پیدا کند.

افخمی خاطرنشان کرد: گسترش جشنواره ها به دلیل اینکه مدارس سینمایی در حال از بین رفتن هستند، بهتر است.

منبع: ایرنا

1981

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید