روایت بیوک میرزایی از آثار طنز سینمایی که تماشاگر را شرمنده میکند
طنز سینما مردم را به جای خنداندن، شرمنده و خجالتزده میکند و از طرفی از تلویزیون انتظار دارند که طنز پخش کند.
رادیو و تلویزیون کمتر میخندانند چون ذائقه مردم را سینما با طنازی سخیف و مبتذل تغییر داده است. البته که دیگر خبری از سریالهای ۹۰ قسمتی آموزشی اما طنز نیست. چون نویسندگان خوشقریحه دیروز یا امروز در نمایشخانگی مینویسند و یا ترجیح میدهند در سینما کار کنند. چون رادیو و تلویزیون مشکلات اقتصادی دارد که بسیاری از هنرمندان خودش را به این خاطر از دست داده است.
بیوک میرزایی از روزهایی میگوید که بدون هیچ رسانهای، طنز فاخر ساخته میشد و امروز با تعداد این فضاهای رسانهای کار بهتر باید جلو برود. اما چرا طنز نداریم؟ چون طنازان ما دیگر مخاطب را دست کم گرفتهاند و احساس میکنند نباید کار ویژهای انجام داد. او میگوید ترجیح میدهد در رادیو بیشتر کار کند چون احساس فرهیختگی بیشتری دارد. در سینما و تلویزیون اتفاقات فاخر رادیو نمیافتد.
وی افزود: طنز همان حلقه مفقوده آثار نمایشی امروز است. شاید بگویید سینما طنز وجود دارد اما چه طنزی؟ که ما با خانوادههایمان گاهی اوقات حاضر نیستیم پای تماشای این نوع آثار بنشینیم. آثار فرهنگی ما نباید یک نوع شرمندگی برای بینندگانش ایجاد کنند که مخاطب در پای آن جلوی فرزندان یا خانوادهاش از فلان دیالوگ و صحنهاش خجالت بکشد.
این بازیگر سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: افتخار میکنم در طنز رادیو بزرگ شدهام و هیچگاه به هر قیمتی مخاطب را نخنداندهام. یا موقعیت و یا متن خوب باعث شده این اتفاق بیفتد. میدانم حقوق رادیو کمتر است اما از آنجایی عشق و فرهیختگی را توأمان دارد دوست دارم بیشتر در رادیو باشم. قصههای خوب، نویسندههای خوب و رمانهای معروف در رادیو، نمایش میشوند و مردم از شنیدن آنها لذت میبرند. اما از تلویزیون قدری گلایه دارند که چرا طنز پخش نمیکند یا آثار ملودرام آن هم گیرایی و دلچسبی گذشته را ندارد.
او البته نسبت به بیتعهدی برخی از تهیهکنندگان خصوصاً سریال «افسانه هزارپایان» هم گلایه داشت که چرا هنوز به تعهدشان عمل نکردهاند و دستمزد او و چند بازیگر دیگر پرداخت نشده است.
منبع: تسنیم
1981