صداوسیما با 400 نیرو در جشنواره فیلم فجر/رقبای اصلی تلویزیون با نصف این تعداد عوامل اداره می‌شوند!

بی بی سی فارسی مشخصاً رویدادی چون مذاکرات هسته‌ای را با یک گزارشگر در صحنه، یک فیلمبردار و یک یا دو عامل فنی (در هر دور مذاکرات) پوشش می‌داد و همزمان برای بی بی سی ورلد نیز پوشش خبری می‌دادند.

صداوسیما با 400 نیرو در جشنواره فیلم فجر/رقبای اصلی تلویزیون با نصف این تعداد عوامل اداره می‌شوند!

این مقایسه ساده نشان می‌دهد یکی از دلایل گران اداره شدن صداوسیما عدم مدیریت مناسب منابع انسانی است. آیا نباید مدیریت منابع انسانی جدی صداوسیما وجود داشته باشد که اجازه تقاضای 400 نیروی انسانی‌اش برای حضور در یک رویداد واحد را ندهد؟


چهارصد تن از عوامل صداوسیما در قالب شبکه‌های مختلف و برنامه‌های مختلف متقاضی حضور در سینمای رسانه‌های جشنواره ملی فیلم فجر شده‌اند که بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای که با هشت ساعت برنامه رقیب تلویزیون ایران محسوب می‌شود، کل پرسنل‌شان چیزی در حدود نصف نیروهای اعزامی صداوسیما به یکی از رویدادهای سالیانه کشور است؛ اتفاقی به خوبی یکی از ضعف‌های بزرگ رسانه ملی در مدیریت منابع انسانی برای اطلاع رسانی با کمترین هزینه را نشان می‌دهد.

«ایران پرس»، «باشگاه خبرنگاران»، «باهمستان سینما»، «به اضافه مستند»، «پرس تی وی»، «مردم خبر»، « تهران بیست»، «چند رسانه‌ای»، «حالا خورشید»، «خبر رادیو»، «خبر سیما»، «خبر شبکه سحر»، «خبرگزاری صداوسیما»، «دستپخت شبکه یک»، «دستاورد 40 شبکه یک»، «رادیو اقتصاد»، «رادیو ایران»، «رادیو تهران»، «رادیو فرهنگ»، «رادیو جوان»، «رادیو گفت و گو»، «رادیو نمایش»، «روابط عمومی معاونت سیما»، «سی در چهل شبکه دو»، «سینما آی فیلم»، «سینما دو»، «سینماگرام»، «شبکه العالم»، «شبکه الکوثر»، «شبکه امید»، «شبکه آی فیلم»، «شبکه یک»، «شبکه پنج»، «شبکه خبر»، «شبکه سحر»، «شهر برگ شبکه پنج»، «عصر شبکه افق»، «عصرانه شبکه افق»، «فرکانس شبکه 2»، «گروه تولید شبکه افق»، «گروه سیاسی شبکه پنج»، «معاونت برون مرزی»، «معاونت صدا»، «میزانسن شبکه شما»، «نقد سینما شبکه پنج»، «نمادو شبکه دو»، «هفت شبکه سه»، «همای شبکه سه»، «هنربین شبکه دو»، «هیسپان تی وی»، «خبر رادیو»، اینها عنوان گروه‌هایی است که برای حضور از طرف صداوسیما در جشنواره ملی فجر ثبت نام کرده‌اند.

در صدر این گروه‎‌ها «خبرگزاری صداوسیما» با قریب به 50 نفر خبرنگار، فیلمبردار، عوامل فنی و... در این رویداد حضور دارد. این تعداد به جز خبرنگاران صداوسیما و دیگر شبکه‌ها است و عوامل شبکه‌ها سوای عوامل برنامه‌هایی است که در هر شبکه تولید می‌شود و موارد متعددی از آنها ارتباط یا تمرکز عمده‌ای روی سنیما ندارند اما قصد دارند به کاخ جشنواره بیایند. مجموع این گروه‌ها قریب به 400 نفر می‌شود! علنی شدنِ این مسئله مدیون اجرای کامل قانون شفافیت اطلاعات در سینمای ایران است که باعث شده بتوان به درک تازه‌ای از مکانیزم پوشش رویدادهای مهم توسط صداوسیما دست یافت.

صداوسیما با 400 نفر متقاضی حضور در سالن رسانه‌های جشنواره فیلم فجر شده که شبکه‌‌های ماهواره‌ای فارسی زبان نظیر «بی بی سی فارسی» و «من و تو» به عنوان رقبای اصلی صداوسیمای ایران با چیزی در حدود نصف این تعداد عوامل اداره می‌شوند! بی بی سی فارسی مشخصاً رویدادی چون مذاکرات هسته‌ای را با یک گزارشگر در صحنه، یک فیلمبردار و یک یا دو عامل فنی (در هر دور مذاکرات) پوشش می‌داد و همزمان برای بی بی سی ورلد نیز پوشش خبری می‌دادند. این مقایسه ساده نشان می‌دهد یکی از دلایل گران اداره شدن صداوسیما عدم مدیریت مناسب منابع انسانی است.

قاعدتاً ممکن است هر برنامه‌سازی ولو آنکه ماهیت برنامه‌اش سیاسی نباشد یا بخش ثابتی درباره سینما نداشته باشد، دوست داشته باشد ایام جشنواره را در کاخ جشنواره حضور یابد، صبح تا شب از ظرفیت ویژه پذیرایی کاخ جشنواره استفاده کند، بازیگران و فیلم‌ها را برای نخستین بار ببیند. برنامه ساز می‌تواند در همین راستای یک آیتم چند ثانیه‌ای تا چند دقیقه‌ای به بخشی از برنامه‌اش در ایام جشنواره فجر بیافزاید و بدین ترتیب یک لشکر را به همراه خود به کاخ جشنواره بیاورد؛ اما حقیقتاً آیا نباید مدیریت منابع انسانی جدی صداوسیما وجود داشته باشد که اجازه تقاضای 400 نیروی انسانی‌اش برای حضور در یک رویداد واحد را ندهد؟

نکته قابل تامل اینکه، صداوسیما به جز افتتاحیه و اختتامیه، پوشش زنده خبریِ جدی ندارد و بنابراین مشخص نیست چرا باید یک لشکر نیروی انسانی متشکل از خبرنگار، گزارشگر، کارشناس، مدیر، روابط عمومی و عوامل فنی در این رویداد حضور داشته باشند؟ مشخصاً چرا بخش‌هایی چون معاونت سیاسی صداوسیما، رادیو اقتصاد، دستپخت شبکه یک، حالا خورشید، عصر شبکه افق، عصرانه شبکه افق و... که عمده آنها ارتباط معناداری با جشنواره ندارد، درخواست کار کنند؟ مگر غیر از این است که جشنواره فیلم فجر یک رویداد تخصصی است؟

باید در نظر داشت این چهارصد نفر یا مستقیماً به عنوان کارمند رسمی و یا به شکل قراردادی در قالب پروژه در حال دریافت حقوق از صداوسیما هستند و در واقع عملاً صداوسیما به چهارصد نفر برای پوشش جشنواره ملی فیلم فجر حقوق پرداخت می‌کند! این اتفاقی است که در هیچ رسانه‌‌ای در دنیا رخ نمی‌دهد و بعید است در طول تاریخ سازمان رسانه‌ای در جهان برای پوشش رویدادی مشابه، چهارصد نفر از نیروهای انسانی‌اش را به کار گرفته باشد. به نظر می‌رسد تجدیدنظر جدی در نحوه مدیریت منابع انسانی و افزایش تمرکز و هماهنگی در این حوزه، به شدت منجر به کاهش هزینه اداره این ساختار عظیم و کم‌بازده خواهد بود.

منبع: تابناک

1981

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید