بازیگر «پدر سالار» روانه آرامگاه ابدی شد/ صادقی: خسرو شجاع زاده ۲۰ سال پیش فوت کرد
مراسم تشییع پیکر خسرو شجاع زاده بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر صبح امروز برگزار شد و به درخواست خانواده او پیکرش به تالار وحدت انتقال پیدا نکرد.
مراسم وداع با هنرمند سریال به یاد ماندنی «پدرسالار» در واپسین روزهای زمستانی با حضور تنی چند از همکاران، دوستداران و هنرمندان برگزار شد.
خسرو شجاعزاده بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون به دلیل سکته مغزی صبح روز سه شنبه ۲۴ اسفند در سن ۷۱ سالگی چشم از جهان فروبست.
شجاع زاده سال ۱۳۲۴ در بندر ترکمن متولد شد. وی دانش آموخته رشته بازیگری از هنرکده هنرهای دراماتیک بود و بازی در سینما را از سال ۱۳۴۸ با حضور در فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی آغاز کرد.
بنابر گزارش خبرگزاری «باشگاه خبرنگاران جوان»، مراسم وداع با خسرو شجاعزاده صبح امروز ۲۶ اسفند از مقابل تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم هنرمندانی از جمله، احترام برومند، اتابک نادری، قطبالدین صادقی، رضا ناجی، ایرج راد، اصغر همت، سعید داخ، بهزاد فراهانی، قاسم زارع، منوچهر شاهسواری، جهانگیر الماسی حصور داشتند.
قطب الدین صادقی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در این مراسم گفت: «خسرو شهرت خود را از اصولی کار کردن و کار گروهی به دست آورده بود و به سینما راه پیدا کرد. خسرو برای یک دهه یکی از بهترین چهرههای سینمایی ایران بود با کارگردانان بزرگی همچون مهرجویی عیاری، بیضایی، کیمیایی کار کرده است و جایگاهی که به دست آورد از طریق لابیها و جنجالها نیست.»
او ادامه داد: «خسرو شجاعزاده با دو ضربه کاری مواجه شد ضربه اول از طریق متلاشی شدن اداره تئاتر بود چرا که با تصمیم نابجا تمام هنرمندان کاربلد و خوش تکنیک بیکار شدند. با این اتفاق بسیاری به سمت تلویزیون و سینما رفتند که متاسفانه خسرو که جایگاه خوب در تئاتر داشت یک بار دیگر جایگاه سینمایی خود را از دست داد. از 21 سال پیش خسرو بازی نکرد، در این مدت شانس این را داشتم به جز دوستی چند سفر و جشنواره با او همراه باشم. به قدری بازتاب بیکاری خسرو که متضاد با استعداد و توانایی بود این بازیگر را آزار را میداد که خسرو هشت نوع آرامبخش مصرف میکرد. به نظرم خسرو دو روز پیش از بین ما نرفت بلکه 20 سال پیش فوت کرد.»
صادقی عنوان کرد: «با جلوگیری از کار و نشان شایستگیهای این بازیگر او دچار بحران خانوادگی نیز شد امیدوارم خانوادهاش از من راضی باشند که این موضوع را میگویم زمانی که راه رشد و شکوفایی هنری شما را میگیرند، بحرانهای اجتماعی در دل خانواده شما راه پیدا میکند.»
این بازیگر اظهار داشت: «خسرو انسان والایی بود هرگز کسی را ندیدم از آن گلهمند باشد بسیار نجیب فهیم بیحاشیه بود متاسفم کاری کردند که با آن سابقه و فضلیتهای اخلاقی به این مرگ زودرس رسید.»
ایرج راد نیز در این مراسم درباره این هنرمند گفت: «از اداره تئاتر با خسرو آشنا شدم خسرو جوان اول سینما و تئاتر این کشور بود با توجه به مشهوریت و محبوبیتی که داشت وقتی با او در خیابان راه میرفتیم مجبور بودیم برای رسیدن به مقصد از گوشه و کنار حرکت کنیم اما متاسفانه بعد از 21 سال این اواخر کسی او را نمیشناخت.»
او ادامه داد: «زمانی که با او درد دل میکردم مشکلاتش را بیان میکرد خسرو در گذشته اتومبیل و خانه داشت اما در اواخر به جایی رسید که جایی برای خوابیدن نداشت به نظر من هنرمندان زمانی در اوج هستند با آنها انس و الفت داریم و زمانی که از صحنه دور میشوند، آرام آرام از یاد میروند و نسل بعد آنها را نمیشناسد. خسرو در عرصه تئاتر زحمات زیادی میکشید حتی در سینما هم تاثیرگذار بود متاسف هستم که زندگی هنرمند پیگیری نمیشود.»
مهدی شفیعی رئیس مرکز هنرهای نمایشی نیز در این مراسم اظهار داشت: «سال 95 سالی پر از سوگ بود برای جامعه هنری بود از دست دادن همه هنرمندان ناراحت کننده است. از اصغر همت به دلیل پیگیریها و حضور پررنگ در این مراسمها تشکر میکنم و به خانواده این هنرمند و جامعه هنری تسلیت میگویم.»
پیکر این هنرمند برای تسریع در امور تشییع و به درخواست خانواده او به تالار وحدت منتقل نشد.
«راز خنجر»،«دل نمک»، «آخرین لحظه»، «آری چنین بود»،«آن سوی آتش»،«گودال» و «غریبه و مه» از جمله آثار سینمایی و سریالهای «دبیرستان خضرا»، «پدرسالار» و «هشت بهشت» کارهای تلویزیونیای هستند که مرحوم شجاعزاده در آنها ایفای نقش کرده بود.
منبع: خبرآنلاین
10