پرونده تقلب در نظرسنجی صداوسیما به کجا رسید؟

با گذشت ۴۰ روز از اعلام خبر بازداشت و بازجویی از عامل دستکاری آرای نظرسنجی صداوسیما، بررسی ها نشان می دهد چنین اتفاقی رخ نداده است.

پرونده تقلب در نظرسنجی صداوسیما به کجا رسید؟

ماجرا از آنجا آغاز شد که در جریان برگزاری نظرسنجی انتخاب بهترین های تلویزیون در اسفندماه سال ۹۷، در ابتدای برگزاری این نظرسنجی برنامه «نود» در رتبه اول قرار داشت اما به صورت ناگهانی در نهم اسفند برنامه «برنده‌باش» با مجری‌گری محمدرضا گلزار به جایگاه اول رفت.

این اتفاق باعث بروز اعتراضاتی در شبکه‌های اجتماعی شد. موضوع وقتی جدی تر شد که برخی کاربران از دریافت پیامک‌هایی خبر دادند که به آنان اعلام کرده بود به برنامه برنده‌باش رای داده‌اند و یا رای‌شان به این برنامه تغییر کرده است درحالی که این کاربران یا در نظرسنجی شرکت نکرده بودند و یا رای دیگری داده بودند.

در حالی که مسعود احمدی افزادی، دبیر جشنواره جام جم گفته بود «مورد حمله سایبری قرار گرفتیم»، روز ۱۳ اسفند، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات امروز وزیر ارتباطات تقلب در این نظرسنجی را تاییید کرد و نوشت: «بررسیهای بیشتر نشان می‌دهد دستکاری در نظر مردم برای انتخاب محبوبترین برنامه سال صداوسیما صرفا برای یک روز نبوده و در سه روز متوالی صورت پذیرفته است.»

جهرمی همچنین نمودارهایی منتشر کرد که نشان می‌داد «بیش از یک میلیون رای، از ساعت ۱ تا ۴ بامداد» در این نظرسنجی‌ها وارد شده است.

یک هفته بعد، سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتای ناجا با تشریح نحوه تقلب در نظرسنجی گفت: با شناسایی آی پی مداخله گر به یک نفر رسیدیم که در شرکتی که پیمانکار تولید این نرم افزار و فرآیند سیستم نظرسنجی بود، مشغول به کار بود که این فرد دستگیر شد و پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسراشد.

رئیس پلیس فتای ناجا درباره اینکه آیا این فرد با سازندگان برنامه برنده باش یا افرادی دیگر ارتباط داشته یا خیر؟ گفت: اینها همه باید در مرجع قضائی بررسی شود و تحقیقات هنوز در این زمینه ادامه دارد و کامل نشده است، اما آنچه که مردم باید بدانند این است که از آرای آنان صیانت لازم شده است.

با این حال، با گذشت حدود ۴۰ روز از اعلام دستگیری این فرد، نه تنها هیچ اطلاعات و جزییات جدیدی از این پرونده اعلام نشده، بلکه اطلاعات دریافتی از منابع آگاه و بررسی ها نشان می دهد که به دلیل اعمال نفوذ انجام شده، این فرد اساساً بازداشت نشده است. برخی منابع نیز از ارتباط این گروهها با پولشویی های کلان خبر می دهند!

جای دارد مسئولان صداوسیما و پلیس با بررسی دقیقتر اتفاقات جنجالی حول دستکاری اراء، هر چه سریعتر افکارعمومی را در جریان برخورد با عوامل این اتفاق بگذارند.

منبع: انتخاب

1981

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید