طی کردن ره صد ساله در یک شب، در دستور کار قهرمانان ورزشی اینستاگرامی!
ورزشکاران فضای مجازی این روزها در نظر دارند با عوامفریبی خود را به جای قهرمانان اصلی جا بزنند.
طی چند سال گذشته ورزشکاران کشورمان در آوردگاههای مختلف جهانی با تلاشهای بسیار بارها پرچم کشورمان را بالا بردند و نام ایران و ایرانی را به گوش همگان رساندند. اما چند وقتی است با همه گیر شدن شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام، اینفلوئنسرهای اینستاگرامی این روزها علاوه بر حیطههای مختلف کاری از ورزش به عنوان حربه جدیدی برای پولسازی بهره میبرند.
در جایی که حمیده عباسعلی اولین بانوی المپیکی کاراته کشورمان از سال ۸۹ به عنوان اولین بانوی کاراته ایران به طور رسمی برای کشورمان در مسابقات قهرمانی جوانان جهان کشور هنگ کنگ مدالآوری کرد، یک اینفلوئنسر خود را به عنوان اولین بانوی کاراتهای جا زد که در مسابقات جهانی توانست به مدال ارزشمند طلا دست پیدا کند. این در حالی است که با پیگیریهای انجام شده مشخص شد این خانم در یکی از سبکهای فرعی در مسابقهای گمنام روی تاتامی رفته و توانسته است مدالی را به خود اختصاص بدهد و همچنان اثری از نام او در فدراسیون جهانی کاراته دیده نمیشود.
خانم دیگری در ادعایی مشابه خود را قهرمان آسیایی و بین المللی کاراته خواند، در حالی که باز هم سایت فدراسیون جهانی روی این ادعا خط بطلانی کشید.
مربی بدنساز مشهور فوتبال که چند وقتی را هم در تیم ملی فعالیت جزئی داشت، خود را قهرمان کیک بوکسینگ در سال ۱۹۹۹ دانمارک معرفی کرد، در حالی که این رقابتها در ایتالیا برگزار شده است و هیچ ورزشکار ایرانی موفق به تصاحب مدال در این تورنمنت نشده است.
دیگر خانمی خود را قهرمان و غول بدنسازی دنیا معرفی میکند در حالی که طی سالیان گذشته خبری از این ادعا در سایت فدراسیون جهانی دیده نمیشود.
آقایی با ۱۳۵ هزار دنبال کننده در لایو اینستاگرامی اخیر خود مدعی شد قهرمان مسابقات سامبوی جهان در سال ۲۰۱۱ مسکو بوده در حالی که نمیداند این مسابقات در لیتوانی برگزار شده است و بعد از چند دقیقه از این لایو اینستاگرامی ادعا میکند مدال برنز این رقابتها را به خود اختصاص داده است، در حالی که باز هم این ورزشکار در جریان نیست مسابقاتی که او در آن به مبارزه پرداخته است جنبه تبلیغاتی داشته و عوام فریبی او همچنان در قالب ورزشکار ملی ادامه دارد.
خانمی به همراه همسرش خود را قهرمان جهانی MMA معرفی میکند، در حالی که مدالهای این خانم متعلق به سبک ISKAA است که همسرش پایه ریز این سبک در ورزشهای رزمی ایران و آسیا بوده است. اما همچنان این زوج قصد دارند خود را به عنوان قهرمان MMA جا بزنند و قصد ندارند با واقعیت سایت جهانی مبنی بر رد این ادعا رو به رو شوند!
ادعای این ورزشکاران جعلی و پوشالی با واکنش تند ورزشکاران واقعی رو به رو شده است و یوسف کرمی المپین تکواندو کشورمان و دارنده چند مدال جهانی و آسیایی طی به راه انداختن پویشی از ورزشکاران ایرانی درخواست کرد با گذاشتن استوری و یا پستی اینستاگرامی در جهت آگاه سازی کاربران مجازی به معرفی خود و سوابقشان در دنیای ورزش بپردازند.
فرزانه فصیحی دارنده رکورد سرعت در کشور و لژیونر دوومیدانی کشورمان که به تازگی به این پویش پیوسته است در گفت و گو با خبرنگار ما در این خصوص عنوان کرد: دنیای مجازی مکانی برای افرادی شده است تا به هر طریقی خود را به قهرمانی برسانند و برای مطرح کردن خود دست به هر کاری از جمله سوء استفاده در ورزش بزنند.
به نظر میرسد در صورتیکه آسیب شناسی درستی در ورزش صورت نگیرد و تبلیغات برای شناساندن ورزشکاران واقعی در اولویت رسانهها نباشد، تکثیر ورزشکاران جعلی را باید بیش از پیش شاهد باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
70