اطلاعات شخصی بیش از 50 میلیون کاربر گوگلپلاس در اختیار هکرها
شرکت گوگل مشکل امنیتی تازهای را در شبکه گوگلپلاس شناسایی کرده که اطلاعات شخصی از جمله نام، شغل و سن بالغ بر ۵۲.۲ میلیون عضو این شبکه در دسترس هکرها قرار میگیرد.
شرکت گوگل مشکل امنیتی تازهای را در شبکه گوگلپلاس شناسایی کرده که ممکن است برای بالغ بر ۵۲.۲ میلیون کاربر این شبکه مشکل ایجاد کند. این نقص امنیتی باعث شده که نام، آدرس ایمیل، شغل و سن کاربران، با وجود طبقهبندی در اطلاعات محرمانه شخصی، در دسترس هکرها قرار بگیرد.
با کشف این نقص جدید گوگل تصمیم گرفته است زودتر از موعد و ظرف نود روز آینده شبکه گوگلپلاس و تمام اپلیکیشنهای مربوط به آن را ببندد.
در ماه اکتبر، در پی مشخص شدن اینکه اطلاعات شخصی نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از کاربران این شبکه افشا شده شرکت گوگل از قصد خود برای بستن گوگل پلاس خبر داد.
خبر شناسایی نقص امنیتی تازه در گوگلپلاس درحالی منتشر میشود که قرار است ساندار پیچای مدیر اجرایی گوگل روز سهشنبه در جلسهای در برابر اعضای کنگره آمریکا به پرسشهای آنان پاسخ دهد. گوگل پلاس در رقابت با فیس بوک ایجاد شد ولی نتوانست در این زمینه موفق باشد.
گفتنی است، پیشتر نیز فیس بوک نیز با فروختن اطلاعات کاربران خود چندین رسوایی را متحمل شده است. وال استریت ژورنال گزارش داده بود، فیسبوک به عنوان یکی از شرکتهای متخلف شناخته شد که به صورت غیر قانونی به اطلاعات اختصاصی کاربران دسترسی دارد. مستندات نشان میدهد تبلیغ کنندههای تجاری با پرداخت پول بیشتر، شرکت فیسبوک را به ارائهی هرچه بیشتر اطلاعات کاربران تشویق میکردند. کسب درآمد از طریق فروش اطلاعات خصوصی کاربران میتواند برای فیس بوک دردسرساز شود.
همچنین به گزارش باشگاه خبرنگاران، چندی پیش رسوایی بزرگی موجب زیر سئوال رفتن فیس بوک شد. این اطلاعات حکایت دارد که فیسبوک اطلاعات بیش از 50 میلیون از کاربران خود را در دسترسی مرکز آماری دانشگاه کمبریج قرار داده است. پیش از این خبر افشای اطلاعات شخصی 50 میلیون کاربر به اندازه کافی فیسبوک را به لبه پرتگاه کشاند، اما گویا اطلاعاتی که فیسبوک در اختیار دانشگاه کمبریج گذاشته رقمی بسیار فراتر از رسوایی اخیر این شرکت است.
آمارها و گزارشهای رسمی و مستند نشان میدهد فیسبوک اطلاعات شخصی 87 میلیون کاربر خود را در معرض دسترسی قرار داده و این فاجعهای بسیار بزرگتر را برای این شرکت رقم خواهد زد.
شبکه اجتماعی که ادعای داشتن بیشترین امنیت در جهان را داشت، حال اسناد رسوایی آن یکی پس از دیگری رو میشود و به همین دلیل طی هفته های اخیر بسیاری از شرکت ها و مراکز مهم تحقیقاتی و اطلاعاتی کشورهای مهم، صفحات شخصی خود را از فیسبوک حذف کرده و مارک زاکربرگ را مورد انتقاد شدید قرار دادهاند.
گفتنی است، ذکر این نکات از این جهت ارزش دارد که پس از شروع به کار اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی ایرانی، رسانههای غربی این شبکه های را فاقد امنیت خواندند تا بدین وسیله مردم ایران را به استفاده از شبکههای اجتماعی غربی وادار کنند و در نهایت به راحتی بتوانند اطلاعات مردم ایران را در دسترس داشته و از آنها در جهت کار اطلاعاتی و براندازی نظام جمهوری اسلامی بهره ببرند. از این مسئله که بگذریم این رویکرد رسانههای غربی در حالی است که شبکههای اجتماعی متعلق به این کشورها از مشکلات امنیتی فراوانی رنج میبرد و تا کنون رسواییهای زیادی را متحمل شده است که نمونه هایی از آن بیان گردید.
منبع: جام نیوز
1981