تعامل حوزه و دانشگاه در تسریع روند روشنفکری و سعادت بشری موثر است
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) گفت: تأثیر حوزه و دانشگاه بر یکدیگر نهتنها موجب تقویت این دو رکن میشود بلکه تعامل آنها با هم در تسریع روند روشنفکری جامعه و سعادت بشری و نیل به آرمانهای انسانی مؤثر خواهد بود.

به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، ابوالحسن نائینی رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در قزوین، با اشاره به سالروز شهادت استاد شهید مفتح و نامگذاری این روز به نام هفته وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: این شهید بزرگوار بهعنوان یک استاد بزرگ در حوزه علمیه و دانشگاه، در آن برهه زمانی که توطئه استعمار در جدا نگاهداشتن دو قشر دانشگاهی و روحانی از هم بود این مسئله را با تمام وجود احساس کرده و بر لزوم وحدت میان این دو قشر مهم جامعه تأکید داشت.
وی افزود: شهید مفتح به تدریس در دانشکده الهیات مشغول شد و سخنرانیهای وی در مسجد دانشگاه تهران در ترغیب نسل روشنفکر و تحصیلکرده به اسلام اثر بسزایی داشت.
نائینی با بیان اینکه فعالیتهای تبلیغی و علمی شهید مفتح موجب جمع شدن دانشجویان و روشنفکران به دور وی شد، گفت: دکتر مفتح بعد از انقلاب اسلامی بهعنوان اولین رئیس دانشکده الهیات پیش از طرح انقلاب فرهنگی از سوی امام(ره) تعدادی از اساتید و دانشجویان را در دانشگاه الهیات گرد هم آورده و مطالعاتی را در این راستا آغاز کرد.
این مسئول تصریح کرد: تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی بهفرمان امام(ره) منشأ برکات بسیار در دانشگاهها شد و شهید مفتح نیز از سوی امام به عضویت این شورا درآمد و در نهایت هنگام ورود به دانشکده الهیات، توسط گروهک فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به فیض عظیم شهادت نائل آمد.
وی ادامه داد: بیستوهفتم آذرماه به مناسبت فعالیت و مجاهدت شهید بزرگوار مفتح در راه تحقق وحدت میان حوزه و دانشگاه، از سوی حضرت امام خمینی(ره) بهعنوان روز «وحدت حوزه و دانشگاه» نامیده شد.
حوزه و دانشگاه دو بال برای پرواز و رسیدن به سعادت هستند
نائینی تصریح کرد: تدبیر بنیانگذار کبیر انقلاب در نامگذاری این روز به این دلیل بود که به باور و اعتقاد ایشان هم دانشگاه نیاز حوزه به علوم روز را رفع میکند و هم حوزه نیاز دانشگاه را به مبانی دینی و اعتقادی و اسلامی مرتفع میکند و هر دو بالی برای پرواز و رسیدن به سعادت هستند.
وی افزود: این دو قشر از همان قبل و اوج شکلگیری انقلاب اسلامی با هم و در کنار هم بودند که ثمره این اتحاد را شاهد بودیم و بعد از گذشت این مدت نیز این دو قشر همچنان در کنار هستند و در برهههای زمانی که با توطئه بیگانگان علیه کشور خطری احساس شد همچنان با حفظ وحدت در مقابل این هجمهها واکنش نشان داده و پاسخ دادند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با تأکید بر اینکه تقویت این دو پایگاه فکری نیازمند اقدامات اجرایی قابلتوجهی است، عنوان کرد: گامهایی در این راستا برداشتهشده که کافی نیست.
نائینی اعلام کرد: وحدت آرمانی حوزه و دانشگاه به معنای وحدت در روش و رویه تحقیق و پژوهش علمی نیست، بلکه این وحدت در معنای عمیقتر، یک راهبرد تلقی میشود.
حوزه دانشجویی فرصتی برای ایجاد وحدت بین دانشگاه و حوزه
وی با اشاره به راهاندازی حوزه دانشجویی اضافه کرد: حوزه علوم اسلامی دانشجویی شهید بهشتی از سال 1388 در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین راهاندازی شد که این اقدام یکی از ثمرههای ارزشمند و وحدت حوزه و دانشگاه است که برای اولین بار در استان قزوین صورت گرفت.
این مسئول خاطرنشان کرد: این حوزه دانشجویی با هدف ارتقاء سطح علمی_ دینی طلبه دانشجویان شروع به کار کرد که گزیدهای از سرفصلهای حوزه علمیه را در قالب کلاسهای درسی ارائه میدهد و دانشجویان را بیشتر با مبانی دینی، اعتقادی و اسلامی آشنا میسازد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه رابطه بین علم و دین همواره از موضوعات مورد چالش در کشورهای دنیا محسوب میشود، گفت: چیزی که کشورهای بیگانه میخواهند القاء کنند این است که این دو مقوله از هم جدا بوده و یا با هم تعارض دارد اما واقعیت این است که در دنیای امروز نهتنها این دو مقوله تعارض و منافاتی ندارند بلکه باورهای دینی و ارزشی همواره جایگاه مقدسی دارند.
تأثیرگذاری دو رکن تأثیرگذار حوزه و دانشگاه در جامعه امری بدیهی است
وی بیان کرد: تأثیرگذاری دو پایگاه فکری و منشأ تحولات سیاسی، فکری و فرهنگی حوزه علمیه و دانشگاه بهعنوان دو رکن تأثیرگذار در جامعه امری بدیهی است.
نائینی اتحاد و هماندیشی حوزه و دانشگاه در کنار هم را فقط به معنای اتحاد فیزیکی ندانست و افزود: وجود شکاف و نبود اتحاد به معنای ایجاد تفرقه و دشمنی و ارائه تصویری ناصحیح از باورها و معارف اسلامی و دینی است تا جوانان و جامعه دچار انحرافات اخلاقی و انسانی شوند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در پایان خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است تأثیر این دو حوزه بر یکدیگر نهتنها موجب تقویت حوزه علمیه و دانشگاه میشود بلکه تعامل آنها با یکدیگر در تسریع روند روشنفکری جامعه و سعادت بشری و نیل به آرمانهای انسانی مؤثر خواهد بود.
منبع: ایسنا
58