افزایش مهاجرتها به مازندران با تغییر اقلیم
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه تغییر اقلیم در کشور موجب افزایش مهاجرت به مازندران شده است، گفت: کوچکترین آماری از مهاجرت های داخلی وجود ندارد.
سید محمد رضا رضوی با اشاره به وضعیت اقلیمی و شرایط آبی این استان، اظهار کرد: وضعیت اقلیمی کشور به گونه ای است که با وجود بارندگیهای مناسب و کاهش مشکلات، با بارش 250 میلیمتری، تامین غذای 80 میلیون نفر، تحقق پذیر نیست.
وی با بیان اینکه کشاورزی سنتی، بهره وری پائین و مصارف در این حوزه بالا است و باید در ابتدا این مسائل را برطرف کرد، ادامه داد: همواره در جلسات و همایش های حوزه آب، به دنبال راهکاری برای افزایش منابع آبی به منظور رونق کشاورزی هستیم اما راهکاری برای افزایش بهرهوری ارائه نشده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه آمریکا قویترین اقتصاد و کشاورزی جهان را دارد، تصریح کرد: حداکثر چهار درصد "جی ام پی" ( تولید ناخاص ملی) آمریکا از طریق محصولات کشاورزی و 96 درصد از منابعی دیگر تامین می شود.
هر روز اوضاع اقلیمی برای تامین آب شرب و بخش کشاورزی بدتر از گذشته می شود
رضوی با بیان اینکه براساس مطالعات، هر روز اوضاع اقلیمی به لحاظ آب و کشاورزی بدتر از گذشته می شود، گفت: به دلیل افزایش راندمان در کشاورزی، همچنان مشاهده میشود که کشت دوم در اراضی شالیزاری صورت میگیرد این در حالی است که با این عمل، منابع آبی کمتر از گذشته خواهد شد.
بارش ها دریاچه ارومیه و بختگان را پر آب نمی کند
وی با اشاره به اینکه بارندگیهای امسال در سطح کشور مناسب ارزیابی شده است اما آیا با این بارشها، دریاچه بختگان و ارومیه پر آب می شود، تصریح کرد: آسیبی که طی سالهای گذشته به منابع آبی کشور وارد شده است با بارشهای چند میلیمتری جبران نمی شود.
مدیریت منابع آبی نداریم!
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه بارندگی امسال در مازندران به چند دلیل مناسب بوده است، گفت: بارش برف در ارتفاعات و باران در پائین دست، شرایط آبی امسال مازندران را مناسب کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باید مازندران را به قطب گردشگری کشور تبدیل کرد، افزود: مدیریت منابع آبی در مازندران وجود ندارد، وقتی در استانی آب برای کشاورزی وجود ندارد، نیازی به انتقال آن به سمنان نیست.
رضوی در بحث سودای انتقال آب، افزود: شاید این انتقال آب برای سمنان هم منافع چندانی به همراه نداشته باشد، سمنان هم جزئی از این کشور است و اگر آسیب ببیند، به معنی ایجاد مشکلاتی برای مازندران است، چرا که معتقدیم تمام کشور مانند اعضای بدن یکپارچه و یک کالبد است.
روستای هفتاد خانواری به ۴۷۰ خانوار رسیده و 400 خانوار آن غیر بومی هستند
وی درباره تاثیر تغییر اقلیم و کم آبی و مهاجرت به مازندران گفت: مهاجرت ها به مازندران اتفاق افتاده و همچنان در حال انجام است اما اینکه گروه های مهاجر از چه استانها و شهرهایی وارد مازندران شدهاند مشخص نیست و کوچکترین آماری از مهاجرت های داخلی وجود ندارد این در حالی است که روستای هفتاد خانواری به ۴۷۰ خانوار رسیده و 400 خانوار آن غیر بومی هستند.
مدیرکل هواشناسی مازندران در پیشنهاد به بهبود وضعیت فعلی مهاجرتها اظهار کرد: پیشنهاد من این است که گروههای مهاجرت کننده را با چالش مواجه کنیم تا از این مهاجرت ها کاسته شود، در حال حاضر کمآبی در استان گلستان منجر به این شده که مهاجرت ها به مازندران صورت گیرد.
رضوی افزود: همانطور که مشاهده می شود، مهاجرت به خارج از کشور نیز با سختگیریهایی صورت میگیرد به طوری که کشورهای خارجی برای پذیرش مهاجر، ضریب هوشی افراد را می سنجند تا نسلهای بعدیشان را نوابغ تشکیل دهند.
رضوی تصریح کرد: این اتفاق در مهاجرتهای داخلی نیز می افتد به طوری که فرد یا گروه مهاجر به طور قطع توانایی مالی مناسبی دارد و میتواند در مازندران سرمایهگذاریهای خود را ادامه دهد، در این صورت، ممکن است با این سرمایهگذاری، زمینه تسلط بر افراد استان را نیز ایجاد کند و بدین ترتیب فرهنگ استانهای دیگر بر مازندران غالب میشود و این امر تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر فرهنگ، پوشش و گویش در شهرستان نکا و یا آمل تاثیر پذیرفتگی کمتری نسبت به شهرهای نوشهر و چالوس دارد و این مهم به دلیل حضور مسافران بیشمار و یا مهاجرت ها بوده که موجب غالب شدن فرهنگ افراد غیر بومی بر مردمان برخی شهرهای استان است.
وی گفت: همچنین در مورد منابع طبیعی همچون دریا و جنگل، مردم بومی مازندران دغدغه هایی دارند که در مهاجران کمتر دیده شده است.
منبع: ایسنا
10