اختصاصی خبر فوری؛

درآمدها و هزینه‌های دولت در سال ۹۸ چقدر است؟/ هشتاد و یک هزار میلیارد تومان کمک رفاهی دولت به صندوق بازنشستگان / سهم نفت از بودجه عمومی کشور چقدر است؟

ما باید تعامل جهانی را در دستور کار خود قرار دهیم به سمت خود تحریمی اقتصادی نرویم.

درآمدها و هزینه‌های دولت در سال ۹۸ چقدر است؟/ هشتاد و یک هزار میلیارد تومان کمک رفاهی دولت به صندوق بازنشستگان / سهم نفت از بودجه عمومی کشور چقدر است؟

مهدی پازوکی مشاور اقتصادی معاونت زیر بنایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در گفتگو با خبرنگار خبر فوری در مورد بودجه نهایی سال ۹۸ و میزان درآمدها و مخارج دولت گفت: بودجه دولت وپیشنهاد دولت در لایحه برای افزایش حقوق ۲۰درصد بوده است که این به نسبت درآمدهای کشور پیش بینی شده بود، در حال حاضر درآمدهای دولت در بودجه چهارصد و هفت هزار میلیارد تومان است که از این مقدار دویست وهشت هزار میلیارد تومان آن درآمدهای غیر نفتی است، صد و چهل وهشت هزار میلیارد تومان آن واگذاری دارایی‌های مالی است که از این صد و چهل و هشت هزار میلیارد، صد و چهل و دو هزار میلیارد آن فروش نفت و فرآورده های نفتی است.

وی ادامه داد: در واقع 35 درصد بودجه عمومی دولت را نفت تشکیل می دهد و پنجاه و یک هزار میلیارد تومان هم فروش اوراق مشارکت و اقساط خزانه اسلامی است که اینها منابع درآمدی دولت است.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران در ادامه در مورد هزینه های دولت گفت: بودجه جاری ومخارج دولت در سال 98، سیصد و بیست هزار میلیارد تومان است و این رقم شامل حقوق کل کارمندان دولت، یارانه ها، کمک‌های رفاهی دولت وکمک به صندوق‌های بازنشستگی است.

وی خاطرنشان کرد: حدود 81 هزار میلیارد تومان، دولت در سال 98 قرار است به صندوق بازنشستگان کشوری و لشگری کمک رفاهی کند، همچنین در بخش بودجه عمرانی دولت همانند سال 97 و با رشدی صفر درصد همان شصت و دو هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی در مورد امکان کمبود بودجه در سال آینده با وجود تحریمها و افزایش فشارها در بخش اقتصادی گفت: لایحه درآمدهای نفتی در سال 97، صد و یک هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال آینده به صد و چهل و دو هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که تحقق آن البته کمی مشکل است، اگر تحریم ها برداشته شود این رقم تحقق پیدا خواهد کرد و شاید هم بیشتر ولی اگر به همین منوال بماند ممکن است در تحقق درآمدهای نفتی دچار مشکل شویم.

پازوکی ادامه داد: یکی دیگر از منابع دولت چیزی حدود صد و پنجاه و چهارهزار میلیارد تومان شامل مالیات است ، با در نظرگرفتن فشارهای اقتصادی یکی از راهکارها می تواند جلوگیری دولت از فرارهای مالیاتی باشد و معافیت های مالیاتی را هم به صفر کاهش دهد.

وی افزود: مخارج دولت را به هیچ عنوان نمی توان کم کرد، مانند حقوق معلمان و کارمندان، بناباین باید سعی کنیم با استفاده از تجارب بشری، دستاورهای کشورهای توسعه یافته و با استفاده از تکنولوژی اطلاعات، گستره مالیاتی را افزایش دهیم.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: من با افزایش نرخ مالیات مخالف هستم؛ افزایش مالیات، رکود را بر اقتصاد ایران تشدید می کند و این نرخ مالیات نباید افزایش پیدا کند ولی باید از طرف دیگر فرارهای مالیاتی را از بین برد .

وی در پایان در مورد راهکارهای جلوگیری از کمبود بودجه در سال آینده گفت: ما باید تعامل جهانی را در دستور کار خود قرار دهیم به سمت خود تحریمی نرویم؛ تولید کنندگان و کالاهای ایرانی به بازارهای صادراتی نیاز دارند و ما باید با استانداردهای بالاتر، تولید ملی را افزایش دهیم که هم مقرون به صرفه باشد هم بتوانیم بازارهای منطقه ای را به دست آوریم.

43

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید