خبرفوری بررسی می‌کند؛

کرسی ریاست مجلس در سال پایانی نصیب کدام جریان سیاسی می‌شود؟/ اصلاح‌طلبان باز هم به عارف اعتماد می‌کنند

انتخابات دوره پایانی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ۷ خرداد برگزار می‌شود.

کرسی ریاست مجلس در سال پایانی نصیب کدام جریان سیاسی می‌شود؟/ اصلاح‌طلبان باز هم به عارف اعتماد می‌کنند

به گزارش خبرنگار سیاسی سایت خبر فوری ، انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در سال پایانی مجلس دهم ۷ خرداد برگزار می‌شود و بسیاری از چهره‌ها و کارشناسان سیاسی علی لاریجانی را گزینه مجدد ریاست مجلس معرفی می‌کنند و این در ‌حالی است که هنوز ۳ فراکسیون سیاسی مجلس یعنی فراکسیون امید، مستقلین و نمایندگان ولایی درباره انتخابات هیئت رئیسه مجلس به صورت رسمی صحبتی را مطرح نکردند، اما بدون شک اینکه کدام جریان سیاسی کرسی‌های هیئت رئیسه را در سال آخر مجلس فتح می‌کند نکته مهمی است که نمی‌توان آن را بدون اهمیت دانست.

در نگاهی اجمالی روند انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در دوره دهم را مورد بررسی قرار دادیم.

شکست سنگین عارف از لاریجانی

۸ خرداد ۹۵ مجلس دهم با پیروزی لیست ائتلافی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو رسما آغاز به کار کرد و از همان روزهای ابتدایی مسئله ریاست محمدرضا عارف بر کرسی مجلس دهم مطرح شد، گمانه‌زنی که به واقعیت پیوست و دو چهره اصولگرا و اصلاح‌طلب مجلس برای کسب کرسی ریاست مجلس وارد عمل شدند اما برخلاف باور بسیاری از چهره‌های سیاسی که عارف را رئیس آینده مجلس می‌دانستند علی لاریجانی با کسب ۱۷۳ رای به عنوان رئیس موقت مجلس انتخاب شد.

علی‌رغم شکست سنگین اصلاح‌طلبان در کرسی ریاست مجلس آنها در کرسی نواب حائز برتری شدند و مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان دو عضو شاخص فراکسیون امید بر حاج‌بابایی و محمد دهقان غلبه کردند.

همچنین در جایگاه دبیران و ناظران مجلس نیز اصلاح‌طلبان با کسب رای بیشتر فاتح انتخابات هئیت رئیسه مجلس شدند.

کواکبیان هم حریف لاریجانی نشد

بعد از انتخابات هیئت رئیسه موقت و پیروزی علی لاریجانی، اولین دوره انتخابات هئیت رئیسه در سال اول برگزار شد و علی‌رغم اینکه مصطفی کواکبیان مدعی کناره‌گیری از این انتخابات بود اما رقابت بین وی و علی لاریجانی برای تصدی ریاست مجلس برگزار و در نهایت لاریجانی با کسب ۲۳۷ رای در مقابل ۱۱ رای کواکبیان بر کرسی ریاست مجلس تکیه زد اما در ترکیب هیئت رئیسه بازهم فراکسیون امید توانست برنده میدان باشد.

در این دوره از انتخابات محمد قسیم عثمانی به عنوان نماینده اهل تسن مجلس شورای اسلامی توانست در لیست ناظران در هیئت رئیسه مجلس حضور پیدا کند.

کلاه بزرگ اصولگرایان بر سر امیدی‌ها

در سال دوم انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با توافق نهایی ۳ فراکسیون سیاسی مجلس علی لاریجانی بدون اینکه رقیبی داشته باشد بر کرسی ریاست مجلس تکیه زد اما در سایر کرسی‌های مجلس برخلاف توافقی که میان فراکسیون‌های مجلس صورت گرفته بود دو فراکسیون نمایندگان ولایی و مستقلین به صورت جدا اسامی مدنظر خود را برای حضور در ترکیب هیئت رئیسه اعلام کردند و این در حالی بود که فراکسیون امید یک روز مانده به انتخابات وارد کاراز رقابت شد و در لیست پیشنهادی خود برای اولین بار از یک نماینده زن یعنی فریده اولادقباد نام برد اما برنامه‌ریزی دیرهنگام امیدی‌ها نتیجه جز شکست برای آنها در پی نداشت و در واقع در این دوره فراکسیون امید به جز پیروزی در انتخابات نواب رئیس مجلس در ترکیب هئیت رئیسه شکست سنگینی را از اصولگرایان و مستقلین مجلس دریافت کرد.

اصولگرایان به داد لاریجانی رسیدند

در سال سوم انتخابات هیئت رئیسه مجلس فراکسیون امید به زعم شکست سنگین در دوره قبل این‌بار با هوشیاری بیشتری وارد عمل شد و عارف را به عنوان گزینه موردنظرشان برای این انتخابات معرفی کردند.

در این دوره فراکسیون نمایندگان ولایی نیز با معرفی حمیدرضا حاج‌بابایی برای تصدی کرسی ریاست مجلس فضای سختی را بر انتخابات حاکم کردند روندی که سبب شد تا در انتخابات نفس‌گیر میان حاج‌بابایی، لاریجانی و عارف برگزار شد و این بار برخلاف دوره‌های قبل علی لاریجانی با کسب آرای کمتر در جایگاه دوم قرار گرفت از این رو اصولگرایان برای فرار از شکست دست به کار شدند و حاج‌بابایی با انصراف از انتخابات ریاست مجلس سبب شد تا علی لاریجانی بازهم بر کرسی ریاست قوه‌مقننه تکیه بزند.

اصلاح‌طلبان علی‌رغم شکست در کسب کرسی ریاست در دوره سوم در جایگاه هیئت رئیسه نقش پررنگی را داشتند و توانستند شکست دوره پیش را جبران کنند.

راند آخر

انتخابات هیئت رئیسه بدون شک در سال پایانی مجلس از اهمیت بسیاری برخوردار بود از این رو قطعا باید منتظر بمانیم و ببنیم که چه تدبیری از سوی فراکسیون‌های سیاسی مجلس برای این دور از انتخابات رقم می‌خورد هرچند که بازهم چهره‌های سیاسی از حضور عارف و لاریجانی در این دوره از انتخابات سخن می‌گویند.

28

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    0

    بهبودی اوضاع به تغییر سبک و کمک نیروهای تازه نفس نیاز دارد --- اگر وفا داران به نظام و کشور و دلسوزان اوضاع مردم در سعی خود برای بهبودی اوضاع کشور جدی هستند می باید بفکر جایگزین بهتر برای همه ی انتخابات بویژه در میان جوانان منطق گرای عدالت پسند فرهیخته و نخبه ی دانشمند انقلابی منضیط کشور و وفا دار به مردم باشند. نخبگان خودی قدیمی در تار و پود داد و ستدهای شخصی و خانوادگی و قومی خود را گرفتار کرده و حیثیت انقلابی آنان نزد اکثریت مردم رنگ باخته است و توان پیشبرد کشور و تامین و تضمین خواسته های بحق مردمی را تا حدود زیادی از دست داده اند و تکیه ی کلی مجدد به این نخبگان به نظر نمی رسد اوضاع کشور را بهبود بخشد. اصرار بر تدوین قوانین و ضوابط علمی که بتوانند روشمندانه با برنامه ریزیهای علمی کار آمد حد اکثر نیازها توسعه ی کشور و حد اکثر نیازهای زندگی مردم را با تکیه به امکانات و نیروهای کلان موجود درونی تامین و تضمین کنند باید گزینه ی اول نظام برای عبور از اوضاع نابسامان رایج و قرار دادن کشور روی قلتک بهروزی باشد . بی توجهی یا صهل انگاری نسبت به این ضرورتها بعلت پیامدهای شوم دراز مدتی که باخود داشته اند مسئولیت وفاداران به نظام و مردم را در شتاب بخشیدن به حرکت ضروری به سوی تغییر نظام مند بهینه سازی اوضاع چند برابر می سازد. تردیدی نیست که بهبودی اوضاع به تغییر سبک برنامه ها با کمک نیروهای علم گرای وفادار تازه نفس نیاز مبرم دارد. اصول گرا و اصلاح طلب و جناحهای کوچک وابسته یا پیرو این دو جناح در زمینه ی ضرورت خدمت پیوسته به منافع مشروع مردم که صاحبان اصلی کشور و ثروتهای آنند و در زمینه ی تامین و تضمین نیازهای ضروری زندگی مردم که بشود با ارقام و آمار محسوس به آن اشاره و افتخار کرد در طول این چهل سال متاسفانه نتوانسته اند در افکار عمومی و شاید حتی نزد میلیونها مردم انقلابی رتبه قبولی خود را حفظ نمایند.

  • تنها
    0

    فکر نکنم دیگه به کسی برسه اصلاح طلب .اصولگرا دیگه تمومه ماجرا

  • رضا مهدوی
    0

    سلام

  • دل شکستگان مردم
    0

    حال مردم چگونه است؟؟؟!!! --- ده ها میلیون انسانهای خدا پرست انقلابی شهید داده ی درد مند و رنج دیده ی ایران اسلامی به بدرقه و پیشواز مسئولان ریا کاری که با اصرار بر شماتت و تمسخر و خود بر تر بینی و رانت خواری و لابی گری و پیوسته آب به آسیاب دشمن ریختن ، روی زخمهای شش ساله ی اقشار گوناگون مردم با نشانه گرفتن دین و همه ی ارزشهای آنان رقص و پایکوبی می کردند هرگز نخواهند رفت و بجز نثار لعن و نفرین برای این مسئولان دشمن پسند پیشکش دیگری ندارند و فردای قیامت در محضر خداوند قهار از این ریاکاران خدا نشناس گذشت نخواهند کرد.

  • ممل
    0

    گور بابای هر دو گروه اما بگذارند سال آخر این عارف هم به نوایی برسه، تا همه بفهمند اصلاح طلبان چقدر بدترند