رئیس مرکز پژوهشهای مجلس:
۱۵۰ هزار میلیارد تومان به دلیل لغو سهمیهبندی بنزین خسارت دیدیم / ۱۹۰۰ پرونده قاچاق نفت
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به دلیل لغو سهمیهبندی بنزین خسارت دیدیم، در حالی که میتوانستیم از سهمیهبندی بنزین در جهت سازندگی کشور استفاده کنیم، اما از آن بهره نبردیم.
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس صبح امروز (سهشنبه ۲۵ شهریور ۹۹) پس از گزارش بیژن زنگنه وزیر نفت به مجلس اظهار داشت: ما باور داریم که ایران تحریمپذیر نیست و ما میتوانیم از شرایط فعلی یک فرصت طلایی بسازیم و کشور را در جهت پیشرفت و آبادانی و رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی بهرهمند کنیم.
یادآوری خسارت صدها میلیارد دلاری به زنگنه
وی خطاب به زنگنه افزود: آقای زنگنه! ما خسارتهای جدی را دیدیم که نیاز به دقت دارد و این خسارتها بیش از صدها میلیارد دلار است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در صحن علنی پارلمان تأکید کرد: خسارتهای متعددی که ما در این حوزه دیدهایم بخشی از آن عدم الانفع است و بخش دیگر آن خسارتهای جدی مستقیمی است که ما از آن برخوردار شدهایم؛ یکی از خسارتهای ما در حوزه قراردادهای نفت و گاز ما است. کرسنت، توتال، استات اویل، قرارداد با ترکمنستان، بوتاش و... شرایطی است که به ما تحمیل شد و عدم الانفع برخی از این قراردادها دهها میلیارد دلار است و جرائمی که پرداخت کردیم معلوم و بخشی از آن مشخص نیست.
کاهلی در توسعه میادین مشترک
زاکانی با تأکید بر این که در توسعه میادین مشترک، کاهلی صورت گرفته است، گفت: میدان فرزاد بی در یک شرایطی به سر میبرد که عربستان عملا یکهتازی میکند، در مورد پارس جنوبی طی ۷ سال ۳۵ میلیارد دلار عدم الانفع به دلیل سیاست غلطی که اعمال شد داشتیم.
ترجیح زنگنه واگذاری قراردادها به شرکت خارجی بود
وی در مورد تحقیر توان دفاعی گفت: ترجیح جناب آقای زنگنه و دوستانشان در شرایط متوازن نیز واگذاری قراردادهای نفتی به شرکتهای خارجی بود و البته آثار و تبعات اعتماد به این شرکتها بر ما معلوم شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به گاز فلر گفت: سالانه یک میلیارد دلار در این زمینه عدم الانفع، آلایندگی داریم.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این که ما بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به دلیل لغو سهمیهبندی بنزین خسارت دیدیم، گفت: ما میتوانستیم از سهمیهبندی بنزین در جهت سازندگی کشور استفاده کنیم، اما از آن بهره نبردیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به فاصله ایجاد شده در حوزه بهینهسازی با سیاستهای برنامه ششم توسعه گفت: اقداماتی باید در دستور کار وزارت نفت قرار گیرد، از جمله تنوع فروش نفت خام، احداث ذخیرهسازها، ناظر به گاز طبیعی و میعانات، احداث پالایشگاه به ویژه پتروپالایشگاهها، تجدیدنظر در عدم دقت در حوزه ظرفیتهای داخلی. در این مورد آخر ضررهای بسیاری دیدیم، وزارت نفت میتواند روزانه تا ۵۰ هزار بشکه میعانات را تبدیل به نفتا کند و در بازار مصرف به فروش برساند و ارز مورد نیاز را به کشور برگرداند، اما این کار صورت نمیگیرد.
وی افزود: مشکل بعد ناظر به قراردادهایی است که اخیراً بسته شده مثل فاز چهارم ستاره خلیج فارس که البته زمین آن هنوز تحویل داده نشده است. آقای وزیر اصرار به قرارداد سیراف دارد در حالی که در سیراف نسبت به ستاره خلیج فارس سه برابر زمان به خود اختصاص میدهد و قیمت خلیج فارس نیز یک دوم آن خواهد بود.
انتقال خط لوله گاز به عمان در دستور کار قرار گیرد
زاکانی با بیان اینکه انتقال خط لوله گاز به عمان از دیگر کارهایی است که وزارت نفت باید در دستور کار قرار دهد، گفت: وزیر نفت باید نسبت به ایجاد دیپلماسی انرژی دقت لازم را داشته باشد به خصوص در ارتباط با پاکستان باید تجدیدنظر کند.
۱۹۰۰ پرونده قاچاق سازمان یافته نفت
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر نفت سلسله کارهایی را نیز نباید انجام دهد و به اعتقاد مرکز پژوهشهای مجلس تجدیدنظری باید در ارتباط با اولویتها صورت گیرد از جمله ایجاد انحصار در فروش که به مشکل جدی تبدیل شده یا فساد در فروش نفت خام، متأسفانه با قاچاق سازمان یافته شده با ۱۹۰۰ پرونده مواجهیم.
هشدار درباره تحمیل قطع نفت و گاز تا دو سال آینده به دلیل رویکرد زنگنه
وی اظهار کرد: فعال کردن بخش داخلی صنعت نیز از جمله کارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد، متأسفانه آقای وزیر اشکال راهبردی در سالهای ۸۲ و ۹۷ به سیستم وارد کرده است، ما حدود ۶۰۰ ماشین دوار بالای ۴ هزار اسب بخار و ۱۱ هزار زیر ۴ هزار اسب بخار داریم، آقای وزیر در سال ۸۲ و ۹۷ اعلام کرد که این ماشینها حق تعمیر ندارند و باید برونسپاری شوند. ما برای تعمیر و استفاده مجدد از این ماشینها دو سال زمان نیاز داریم و با نگاه آقای وزیر تا دو سال آینده اگر اقدامی صورت نگیرد قطع نفت و گاز به کشور تحمیل میشود.
زاکانی ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر ناظر بر معماری تولید پتروشیمی در کشور است، در این حوزه سیاستهای غلطی اعمال شده که مشکل آفرین خواهد شد.
وی پیشنهاد کرد: ابعاد مختلف این حوزه در محیط کارشناسی باید بررسی شود و پیشنهاد اصلاحی به وزیر نفت و کمیسیون انرژی ارائه شود بنابراین پیشنهاد ما تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان کمیسیون انرژی و نمایندگان وزیر نفت و مرکز پژوهشها است تا طی ۱۰ روز ابعاد ماجرا را بررسی و پیشنهاد عملیاتی مورد تفاهم را به مجلس تقدیم کنیم.
منبع: خبرگزاری دانشجو
66
این خیانات باید بصورت کتاب چاپ بشود ودر اختیار مردم قرار بگیرد چون حافظه مردم ضعیف است ،
ماهی را هروقت از اب بگیری تازه است ، حالا این کار را بکن اخوی
کدوم کار رو اخوی؟؟ سهمیه بندی بنزین؟؟ خود روحانی انجامش داده. الان ما که 30 لیتر بیشتر در ماه نداریم. این دعواها سیاسیه. ایشون فک میکنه با بیان این حرف ها مثل بازی کامپیوتری میره مرحله بعد. آقا انتخابات مجلس تموم شد دیگه. اگه ضررهای دیگه که با تند روی در بعضی کارها خوردیم حساب کنید چند برابره
زاکانی از داماد مدیرت چه خبر
اینحا ایران است. اینجا دکل نفتی رو قورت میدن و دوتا قلپ پپسی هم روش. آب از آب تکون نمیخوره. اینجا سرزمینیست که تمام قانونهای نوشته شده و نوشته نشده را براحتی دور میزنن.
با سلام. آقای زاکانی پنیر و کره را کوپنی کن.امثال شماها هستند که از رانت و غیره استفاده میکنند.از مجلس یازدهم چه خبر؟با رفع موانع اقتصادی به مجلس رفتید دلار را به مرز ۲۷هزار تومان رساندید.بابا یک نگاهی به مردم داشته باشید.
خوبه نتونستین بخورین
آقای روحانی کلاه رو بالاتر بینداز. آقای مصری با نظام سلامت جیب هارو خالی کرد. آقای نعمت زاده با حسو کد اقتصادی ودرج قیمت آقای ربیعی تأمین اجتمایی وکمک هدفمند. آقای صیف طلاهای مملکت با آن پیش فروش سکه آقای آخوندی مسکن را به باد داد. آقای زنگنه هم که اینگونه. رییس برنامه وبودجه هم تا دید اوضاع خرابتر شده سریع از سخن گویی دولت استعفا داد قدرش را بدان که ایران رانیازمندان خطاب می کرد ودچار همان بلا هم شد
برادر ارزشی شما با همین حرف ها رای آوردی دیگه . بسه. خرابه؟؟ برو درستش کن
متاسفانه هرکی حرفی بزنه فورا دوستان جبهه می گیرن
از نمایندگان 2 درصدی نباید انتظار معجزه داشت