عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی:
می خواهیم کار احزاب را در خیابان انجام دهیم/ تا زمانی که خود را حق بدانیم گفتوگو معنایی ندارد
عضو مجمع نمایندگان استان اذربایجان شرقی با بیان اینکه ضرورت انجام گفتوگوی ملی به شکل وسیع خیلی در جامعه ما احساس نمیشود، گفت: رسانهها به عنوان یکی از ارکان مهم دموکراسی، نقش و جایگاه ویژهای دارند که اگر بتوانند با حفظ امانت، وقایع جامعه را گزارش کنند، طبیعتا در شکل گیری اتفاقات مثبت اعم از گفت و گو، گردش آزاد اطلاعات و رساندن جامعه به فهم مشترک می توانند نقش موثری داشته باشند.
غلامرضا نوری قزلجه در خصوص ضرورت انجام گفت و گوی ملی، اظهار کرد: ابعاد انجام گفت و گوی ملی در جامعه متکثر ایرانی وسیع تر از بسیاری از جوامع دیگر است؛ چراکه جامعه ما در بحث قومیت ها، مذاهب، اقلیم و فرهنگها متکثر است؛ لذا در چنین جامعهای گفت و گوی ملی از ضروریات است و ضرورت انجام چنین کاری به شرایط امروز هم باز نمی گردد بلکه در هر شرایطی ایجاب می کند که به مباحث گفت و گوی ملی توجه ویژهای داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در کشور دو جریان وجود دارد که به شکل واگرا پیش می روند؛ یک جریان که همه چیز را خوبی می بیند و جریانی هم هست که بر عکس جریان اول، وضعیت را خوب نمی بیند؛ لذا در چنین شرایطی است که میتوان با گفت و گوی ملی یک جریان همگرا را مستقل از آن دو جریان واگرا ایجاد کرد. این گفتوگو و همگرایی هم پیش نیازهایی می خواهد و طوری باید تعریف شود که تکثر فرهنگی و جامعه متکثر ایرانی را پوشش دهد و من اعتقاد دارم عقلانیت، اخلاق، اندیشه و کرامت باید مبنا قرار بگیرد تا این جامعه متکثر را همگرا کند.
نوری ادامه داد: اما شاهد هستیم که مباحثی مبنا قرار گرفته است که همه جامعه در آن اتفاق نظر و اشتراک ندارند یک عده می گویند حق و روش همانی است که من می گویم و از مشروعیت بعضی مسایل استفاده می کنیم و میگوییم پس حقانیت هم همین است در حالی که این مساله برداشت شخصی ما است. درحالی که نباید عده، گروه و نحلهای این ادعا را داشته باشند که حق ما هستیم زیرا در این صورت دیگر گفت و گو معنایی پیدا نمی کند.
وی در خصوص پیش نیازهای انجام گفت و گوی ملی، گفت: اصلی ترین پیش نیاز این است که باید قبول کنیم ایرادهایی داریم که باید اصلاح شود. بنابراین همه کسانی که میخواهند جلودار این گفت و گو شوند باید این را در ذهن خود داشته باشند که همه افکار ما درست نیست و نیاز است که حرفهای یکدیگر را بشنویم و از بهترین آن تبعیت کنیم؛ اما متاسفانه خیلی ضرورت انجام گفت و گوی ملی به شکل وسیع در جامعه ما احساس نمیشود.
نوری با انتقاد از نبود احزاب قوی در کشور، گفت: یکی از مشکلات ما این است که احزاب سیاسی قوی نداریم و می خواهیم کار احزاب را در خیابان انجام دهیم و موضوعاتی که باید در محافل سیاسی، رسانه ها و احزاب مطرح و بررسی شود، متاسفانه این محافل خیلی محدود و کانالیزه شده است و باعث شده مردم حرف خود را در خیابان و بازار بزنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رسانه ها به عنوان یکی از ارکان مهم دموکراسی، نقش و جایگاه ویژهای دارند که اگر بتوانند با حفظ امانت، وقایع جامعه را گزارش کنند، طبیعتا در شکل گیری اتفاقات مثبت اعم از گفت و گو، گردش آزاد اطلاعات و رساندن جامعه به فهم مشترک نقش موثری خواهند داشت.