همه خبرها از استیضاح کرباسیان/ مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد در خانه ملت چه گفتند؟

اولین دستور کار امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بررسی استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی است.

همه خبرها از استیضاح کرباسیان/ مخالفان و موافقان استیضاح وزیر اقتصاد در خانه ملت چه گفتند؟

عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی نمایندگان سوال‌کننده از وزیر اقتصاد را اعلام کرد و قرار است، حسینعلی حاجی دلیگانی، هادی بهادری،هدایت‌الله خادمی، طیبه سیاووشی، عباس پاپی‌زاده،حسن نوروزی، صدیف بدری، ،شادمهر کاظم زاده،مجید کیانپور،علی ساری،قاسم جاسمی،مهرداد لاهوتی و الیاس حضرتی از وزیر اقتصاد سئوال بپرسند.

هم اکنون نمایندگان موافق و مخالف استیضاح در حال سخنرانی هستند.
موافق استیضاح کرباسیان/ حاجی دلیگانی: رکود تورمی کمر تولیدکنندگان، کسبه و بازاریان را شکسته است

نماینده ­نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رکود تورمی کمر تولیدکنندگان، کسبه و بازاریان را شکسته است، گفت: به رغم قول های داده شده از طرف وزیر اقتصاد، وضعیت معیشتی مردم بدتر شده است.
حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی خطاب به وی افزود: یک سال از زمان رأی اعتماد مجلس به شما و ارائه برنامه کاری شما با شعار آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت براساس ماده 206 آیین نامه داخلی گذشته است، اما در این یک سال چه بر سر اقتصاد و معیشت مردم آمد؟
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت زندگی کارگران، کشاورزان، معلمان، رانندگان در یک سال وزارت شما چگونه بود؟ امروز باید از کدام مشکل اقتصادی صحبت کرد؛ از گرانی افسارگسیخته و بی حساب و کتاب در حوزه مواد غذایی و خوراکی مردم، مسکن، اجاره بها، خودرو، ارز، عدم شفافیت در اقتصاد یا خروج سرمایه های هزاران میلیاردی؟ از کدام باید صحبت کرد؟
وی با بیان اینکه رکود تورمی کمر تولیدکننده، کسبه و بازاریان را شکسته است، تصریح کرد: آقای وزیر؛ یادتان هست در سال گذشته در برنامه ای که به مجلس ارائه کردید مهار کردن تورم افسارگسیخته را از دستاوردهای دولت یازدهم دانستید و بیان کردید رشد منفی اقتصاد در این دولت مثبت شده است و مهار کردن تورم در کنار احیای رشد اقتصادی سبب التهاب زدایی از اقتصاد شده است و دیگر شاهد نوسانات شدید در بازار کالا، خدمات و ارز نیستیم؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در سال گذشته به زعم گفته های وزیر اقتصاد ثبات و آرامش نسبی در اقتصاد حاکم شده بود، تورم افسارگسیخته که برخی زمان ها از مرز 40 درصد عبور می کرد، پس از 26 سال در سال 95 تک رقمی شده بود؛ براساس آمار ارائه شده توسط آقای کرباسیان تورم گروه‌های خوراکی و آشامیدنی‌ها از 41.7 درصد در سال 92 به 8.2 درصد در سال 95 رسیده و با توجه به اهمیت این گروه در سبد هزینه خانوار وضعیت معیشتی دهک های پایین درآمدی در سال های اخیر و پیش از وزارت شما در دولت یازدهم بهبود پیدا کرده است.
حاجی دلیگانی با اشاره به صحبت‌های وزیر اقتصاد در سال 96 عنوان کرد: شما درباره دستاوردهای دولت یازدهم در برنامه خود اعلام کردید به گواه ارزیابان مستقل بین‌المللی و گزارش‌های جهانی در شاخص‌هایی مانند فضای کسب و کار، نوآوری، کارآفرینی، شادی و کیفیت زندگی بهبود داشتیم، برای مثال گفتید 38 پله در شاخص نوآوری و 32 پله در شاخص بهبود فضای کسب و کار پیشرفت کردیم و مدعی شدید ایران از گروه کشورهای با ریسک بالا خارج شده و درجه کشور ما از 7 به 6 کاهش یافته است و جایگاه بین‌المللی کشور نیز در شاخص آزادی اقتصادی 13 پله و در فلاکت اقتصادی 15 رتبه بهبود یافته است.
وی ادامه داد: آقای کرباسیان از زمانی که شما وزیر شدید دلار از 3800 تومان به 12 هزار تومان، متوسط قیمت یک مترمربع مسکن با حداقل 65 درصد افزایش به متری 8 میلیون رسیده است. روزانه یک هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور افزودید و بالاترین میزان نقدینگی کشور یعنی 1.6 تریلیون تومان را تجربه کردیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد اقتصادی در دوران وزارت آقای کرباسیان 3 تا 4 درصد کاهش داشته است، یادآور شد: نرخ تورم نقطه به نقطه نشان می‌دهد در خرداد ماه تورم به 13.7 رسیده یعنی 95 درصد افزایش قیمت داشته‌ایم؛ این رشد در برخی زیربخش‌ها که در معیشت مردم اثر بسیار دارد قابل توجه است.
این نماینده مردم در مجلس دهم بیان کرد: شاخص قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها هر ماه حدود 9 درصد رشد داشته است، در یک سالی که وزیر شدید رتبه بهبودی فضای کسب و کار ایران 4 رتبه سقوط داشته، قیمت خودرو 40تا 50 درصد افزایش داشته، قیمت یک سکه از یک میلیون و 200 تومان به بالای 4 میلیون تومان رسیده است.
عضو فراکسیون ولایی مجلس با بیان اینکه سفره مردم از مرز کوچک شدن به مرحله نامرئی شدن رسیده است، گفت: قدرت خرید مردم را حدود 50 درصد کاهش دادید و مردم فقیر را فقیرتر و متوسط را ندارتر کردید. گوشت کیلویی 70 تومان با سفره‌های مردم بیگانه است؛ نقش شما در تهیه و ابلاغ بسته اول ارزی چه بود، اگر نقشی داشتید بر چه اساسی مفاد آن را تهیه کردید، چرا پس از 4 ماه که این بسته زیان های بسیار برای کشور به بار آورد بسته دیگر را ارائه کردید و اگر نقشی نداشتید چه وزیر اقتصادی هستید؟
موافق استیضاح / نماینده ارومیه: لباس اقتصاد به تن کرباسیان نمی آید

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه با وصله و پینه کابینه درست نمی شود، گفت: وزارت اقتصاد توان هماهنگی تیم اقتصادی دولت را ندارد.
سید هادی بهادری در نشست علنی امروز در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد خطاب به رئیس جمهور گفت: شان وزارت اقتصاد در کابینه به هماهنگ کننده چند اداره تقلیل پیدا کرد، انتظار داشتیم یک اقتصاددان در راس وزارت اقتصاد باشد اما متاسفانه به بحث تخصص در اقتصاد توجه نشده است، این در حالی است که هرجا از افراد متخصص استفاده نشده آسیب دیدیم.
به اندازه فوتبال برای اقتصاد ارزش قائل نشدیم
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به اندازه فوتبال برای اقتصاد ارزش قائل نشدیم، افزود: در فوتبال به دلیل نبود مربی خوب از خارج کشور به دنبال متخصص می گردیم اما در اقتصاد این موضوع مورد بی توجهی واقع شده است.
با وصله و پینه کابینه درست نمی شود
وی خطاب به رئیس جمهور با انتقاد از اینکه با وصله و پینه کابینه درست نمی شود، ادامه داد: وزارت اقتصاد توان هماهنگی تیم اقتصادی دولت را ندارد؛ اقتصاد کشور تئوری ندارد و وزیر اقتصاد نمی تواند تئوری پردازی و سیاست های اقتصادی دولت را تبیین کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به کرباسیان گفت: شما چرا وقتی خودتان بر این باور بودید که اقتصاد کلان نمی‌دانید پیشنهاد تصدی وزارت را قبول کردید؟ چرا در اردیبهشت ماه استعفاء ندادید؟ چرا حتی یک عذرخواهی از ملت نکردید؟ آیا نمی دانید مردم در چه فشار اقتصادی هستند.
بهادری با تاکید بر اینکه مهم ترین مسئله امروز مردم گرانی و بیکاری است، خطاب به وزیر افزود: آیا می دانید ریشه بیکاری و گرانی در وزارتخانه شماست؟ می دانید اگر می توانستید این دارایی ها و نقدینگی کلان کشور را درست هدایت کنید گرانی ها اتفاق نمی افتاد، آیا می دانید واحدهای تولیدی و اصناف و بازار یا توسط بانک ها گرفتار شدند یا توسط اداره دارایی و مالیاتی، آیا می دانید بانک ها با تحمیل عقود یک جامعه فقط در سود تولیدی ها شریک هستند و در ضرر آن ها را به سمت ممنوع الخروجی، زندان و مصادره اموال هدایت می کنند، آیا می دانید چه بروکراسی هایی در بانک های شما حاکم است؟
کسانی 3 هزار سکه خریدند و مالیات نمی دهند اما بقال سرکوچه باید مالیات پرداخت کند
وی ادامه داد: آیا می دانید برای یک تولیدی یک یا دو سال طول می کشد سرمایه در گردش داده شود؟ آیا می دانید هنوز بند و تبصره 16 بودجه 97 که براساس آن جرائم تاخیرکنندگان بخشیده می شود هنوز بعد از گذشت 5 ماه با فرصت 6 ماهه اجرا نشده است؟ آیا می دانید گمرک شما باعث شده تلمباری از محصولات کشور ما در گمرکات خراب شود. متاسفانه کسانی 3 هزار سکه خریدند و مالیات نمی دهند اما بقال سرکوچه باید مالیات پرداخت کند، آیا می دانید چه درصدی از تولیدکنندگان در زندان هستند، آیا می دانید کسی که سال ها برای واحد تولیدی خود زحمت کشیده، واحدش مصادره شده است؟ آیا می دانید عدالت مالیاتی وجود ندارد.
آقای کرباسیان؛ لباس وزارت اقتصاد به تنتان نمی آید
بهادری خطاب به کرباسیان با بیان اینکه شما انسان خوش برخورد و خوش منشی هستید اما لباس وزارت اقتصاد به تنتان نمی آید، یادآور شد: شما نه توان هماهنگی تیم اقتصادی را دارید و نه سیاستگذاری اقتصادی را می دانید، شما می توانید مدیر اقتصادی خوبی باشید اما نمی توانید وزیر اقتصاد خوبی باشید.
باید برای شرایط سخت تر و اقتصاد مقاومتی آماده شویم
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: هنوز تحریم ها شروع نشده و با این وضعیت بحرانی مواجه هستیم باید برای شرایط سخت تر و اقتصاد مقاومتی آماده شویم؛ از نمایندگان تقاضا دارم با رأی به استیضاح فرصت دهیم از نخبگان اقتصادی و متخصصان برای مدیریت این وزارتخانه مهم استفاده شود.
موافق استیضاح کرباسیان/ خادمی: کرباسیان برنامه ای برای ساماندهی مشکلات اقتصادی ندارد

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی از نبود راهبرد در وزارت اقتصاد برای پیشبرد اقتصاد کشور انتقاد کرد.
هدایت الله خادمی در موافقت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: امیدواریم امروز بتوانیم از زبان مردم شریف ایران سخن بگوییم؛ سخن از پدران شرمنده، سخن از جوانان بیکار، سخن از تبعیض، سخن از رانت، سخن از فساد و سخن از سوء مدیریت؛ بنابراین مخاطب تمام این سخنان شما نمایندگان ملت هستید.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با ذکر چند سوال تصریح کرد: آیا وضعیت اقتصادی مردم را نمی‌بینیم؟ آیا صدای مستمندان و مستضعفان را نمی شنویم؟ مگر ما در میان مردم نیستیم و کنار قشرهای جامعه زندگی نمی کنیم؟ چگونه است که در این اوضاع بد اقتصادی زندگی توده مردم تحت فشار و دشوارتر شده ولی برای برخی بهتر و شیرین تر شده است؟ چه کسی پاسخگوی تمام این سوالات است؟
وی ادامه است: درست است که پاسخگوی تمام این سوالات و مشکلات شخص رئیس جمهور است اما وزیری که از بانک ها تا بیمه ها، از گمرکات تا وضع مالیات، از مناطق آزاد تا غیره در مجموعه مدیریت خود دارد، اگر از ایشان نپرسیم پس از چه کسی باید پرسید؟
عضو کمیسیون انرژی در مجلس دهم تصریح کرد: جناب آقای کرباسیان! یکی از ده ها وظیفه وزارت اقتصاد تنظیم سیاست های اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در اجرای آنهاست که متاسفانه هیچ کدام انجام نمی شود.
وی افزود: متاسفانه ایشان در یک سال گذشته هیچ استراتژی برای پیشبرد اقتصاد کشور نداشتند و برنامه ای برای اداره امور اجرایی و مدیریتی وزارتخانه و سازمان های تابعه خود ارائه نکردند. انتصابات بسیار ضعیف، امکان اداره مجموعه مهم وزارت اقتصاد و امور دارایی را با مشکل رو به رو کرده و نفس این وزارتخانه را گرفته است.
خادمی بیان کرد: نبود دانش و انگیزه، ناهمگونی مدیریتی، اراده جزیره ای و ملوک الطوایفی وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان های تابعه را دچار مشکل کرد که آثار آن را می توان در وضعیت اقتصادی و ارزی کشور دید.
موافق استیضاح کرباسیان/ رحیمی جهان آبادی: فساد در گمرک یکی از دلایل اصلی استیضاح وزیر اقتصاد

نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فساد در گمرک و ناتوانی در مدیریت اقتصادی کشور از جمله دلایل اصلی استیضاح وزیر اقتصاد است، گفت: مردم زیر فشار اقتصادی در حال خرد شدن هستند.
جلیل رحیمی جهان آبادی در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: به عنوان یک اصلاح طلب، حامی دولت و حامی آقای روحانی و فردی که از دولت تدبیر و امید حمایت می کند، اینجا ایستاده ام. من فردی هستم که همچنان از دولت حمایت می کنم و دولت تدبیر و امید را شایسته خدمت به مردم می دانم، اما خواهان استیضاح وزیر اقتصاد هستم، البته معتقدم نه آقای کرباسیان مقصر است، نه ترامپ و نه آقای روحانی و نه هیچ فرد دیگری؛ مقصر ما هستیم که پشت این دیوارهای سیمانی صدای ضجه مردم و ملت ایران را نمی شنویم.
نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما مقصریم که به جای شنیدن صدای درد و رنج مردم، چشم و گوش بسته از برخی وزرای دولت حمایت می کنیم. ما مقصریم که توجیهات غیرمنطقی و غیرعقلانی وزارت اقتصاد را در مواردی همچون ناکارآمدی، ضعف مدیریتی، فساد در گمرک و ناتوانی در مدیریت بازار ارز هر روز می شنویم اما همچنان با توجیهات غیرمنطقی اقدامات آنها را تایید می کنیم.
وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد ناتوان در مدیریت اقتصادی است، افزود: آقای کرباسیان نه مدیری است که اقتصاد کلان بداند و نه مدیری است که کشور را مطابق با اقتصاد کلان اداره کند و نه حتی مدیری که بتواند بر زیرمجموعه خود تسلط و مدیریت داشته باشد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه 40 نفر از نمایندگان مجلس استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کرده اند، ادامه داد: فساد در گمرک، اصلی ترین دلیل این استیضاح است. باید پرسید مقصر فساد در سامانه گمرکی چه کسی است؟ بارها به آقای عسگری و آقای کرباسیان در جایگاه رئیس فراکسیون مرزنشینان موضوع و مشکلات را مطرح کردم و گفتم که شرکت های مرزی در فشار شدید اقتصادی به سر می برند و مشکلات گمرکی مردم را زمین گیر کرده است، اما نه تلاشی برای تغییر شرایط در گمرک دیده می شود و نه در وزارت اقتصاد و البته امیدی هم برای بهبود اوضاع وجود ندارد.
رحیمی جهان آبادی مطرح کرد: معتقدم یا وزیری را نباید برای استیضاح به مجلس کشاند یا اگر به مجلس آمد، بدون نگاه جناحی، سیاسی و حب و بغض به دولت از حقوق ملت دفاع کنیم، زیرا مردم در زیر فشار اقتصادی در حال خرد شدن هستند.
موافق استیضاح کرباسیان/ پاپی زاده: سیاست‌های پولی وزیر اقتصاد موجب کاهش ثروت عمومی و کاهش بی سابقه ارزش پول ملی شد
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که سیاست های وزارت اقتصاد در مسیر اولویت های کشور نیست.
عباس پاپی زاده در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: همکاران گرامی برنامه اقتصادی اعلامی دولت اقتصاد اجتماعی و مردم محور بود در حالی که عملکرد واقعی دولت کاملا برخلاف برنامه اعلامی است، به طوری که سیاست های پولی و مالی دولت و وزیر اقتصاد موجب کاهش ثروت عمومی، کاهش بی سابقه ارزش پول ملی و دارایی های مردم، کاهش تولید، افزایش بیکاری تورم و افزایش رکود بی سابقه شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: با وجود تصویب قانون بهبود محیط کسب و کار توسط مجلس، دولت به جای جهت گیری نقدینگی به سوی تولید، آن را به سمت پیش فروش سکه و ارز و التهاب آفرینی در بازار سوق داد و همین تصمیم اشتباه دولت موجب شد عده ای معدود به قیمت ویرانی اقتصاد کشور به ثروت های نجومی باد آورده دست پیدا کنند.
نماینده مردم دزفول در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: کانون زلزله اقتصادی اخیر سیاست های پولی و مالی دولت بوده است، افزایش 3.3 دهم برابری نقدینگی، افزایش دو برابری پایه پولی کشور، شکستن رکود، افزایش چندین برابری بدهی دولت به بانک مرکزی و استقراض مداوم از اتفاقات ناگوار اقتصادی سال های اخیر است.
وی بیان داشت: کدام یک از تغییرات چندین برابری وخانمان سوز شاخص های اقتصادی ذکر شده ناشی از تحریم ها بوده است، متاسفانه ناکارآمدی و بی برنامگی متولیان اقتصادی در سایه و تاریکی تحریم ها پنهان می شود، در حالی که می دانیم خسارت اقتصادی وارد شده به مردم به خصوص محرومان، کارمندان، کارگران و کشاورزان تماما ناشی از تصمیمات اقتصادی دولت است.
این نماینده مجلس دهم عنوان کرد: این اقدامات اشتباه باعث ایجاد شرایط غبار آلود و مسموم در فضای اقتصادی کشور شده است تا افراد رانت خوار و فرصت طلب از اشتباهات مهلک تیم اقتصادی جهت غارت اموال و دارایی های مردم استفاده کند به طوری که افراد خاص یک شبه به ثروت نجومی دست پیدا می کند اما میلیون ها نفر ازآحاد مردم ایران به خاک سیاه نشسته اند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دهم افزود: جناب آقای کرباسیان، بی ثباتی در سیاست های مالی و پولی شما و تیم اقتصادی دولت موجب شده شاخص درجه اعتبار بانک مرکزی کاهش بی سابقه و تاریخی داشته باشد که علاوه بر ایجاد بی‌اعتمادی موجب عدم اطمینان مردم و بنگاه های اقتصادی شده است.
پاپی زاده در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد گفت: چرا وزرات اقتصاد، بانک مرکزی را با تصمیم ناصحیح خود بانک های غیردولتی به مسابقه افزایش نرخ سود ترغیب کرد که در نهایت باعث رشد بی سابقه نقدینگی به حدود هزار و 600هزار میلیارد تومان رسید و سونامی نقدینگی حوزه مختلف اقتصاد را یکی پس از دیگری نابود کرد.
وی خطاب به وزیر ادامه داد: انحراف مسیر توسعه کشور از اقتصاد تولید محور به اقتصاد رانت محور، تضعیف بخش خصوصی مولد، غیر مردمی شدن اقتصاد و تشدید رکورد، کاهش سطح درآمد و معشیت مردم به خصوص جامعه زحمت کش کارگران، کشاورزان و معلمان، کاهش بی سابقه ارزش پول ملی و تسلط به چیرگی سه ضلعی اقتصادی نامولد سفته بازی، دلالی، ربا خواری بر اقتصاد ایران حاصل وزارت جنابعالی است.
این نماینده مجلس عنوان کرد: نه تنها رویکرد علمی در تصمیمات دولت وجود ندارد، بلکه پایداری و هماهنگی سیاست های اقتصادی در دولت از جمله در وزارت اقتصاد وجود ندارد، متاسفانه دولت از همان ابتدا نیز به توصیه های مکرر متخصصان کارشناسان اقتصادی کشور بی توجه بود، همه می دانیم برآیند سیاست های وزارت اقتصاد در مسیر اولویت های کشور نیست، عملکرد اقتصادی دولت در جهت بهبود معشیت و رفاه و محرومان و گسترش فعالیت و فرصت های شغلی نیست.
پاپی زاده بیان داشت: متاسفانه در دوران وزارت کرباسیان، برای اجرایی شدن مهمترین دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر بهبود وضعیت معشیت مردم و رفع بیکاری با تکیه بر توان و ظرفیت داخلی در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی هیچ اقدام عملی صورت نگرفت، وزیر اقتصاد مردم انتظار داشتند در جهت امنیت اقتصادی و دفاع از حقوق مردم و برخورد قاطع با اخلالگران اقتصادی و بازگشت ثروت های نجومی نامشروع ناشی از نوسانات ارز، سکه و واردات به نفع مردم و قشر کم درآمد جامعه گام بردارید ولی متاسفانه تیم اقتصادی دولت اسناد مالی و بازرگانی خرید و فروش واردات کالا، خودروهای خارجی و نهادهای کشاورزی را که به ارز دولتی دست یافته بودند در اختیار دستگاه قضایی نداده است که بزرگ ترین مانع با متخلفان و احقاق حق مردم و شفافیت اقتصادی است.
وی گفت: آقای وزیر شما عضو شورای اقتصاد کشور هستید، ظلمی که این شورا به بخش کشاورزی زد هیچ کس نزد، چرا شورای اقتصاد برخلاف قانون از افزایش قیمت تضمینی گندم کشاورزان جلوگیری کرد در حالی که قیمت های خودروهای بی کیفیت داخلی که قاتل جان مردم شده اند به راحتی افزایش می دهید، امروز مردم ناچارند خودروی بی کیفیت پراید را به قیمت 35 میلیون تومان خریداری کنند، آیا این بی عدالتی نیست؟
عضو کیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: چرا صدای کشاورزان زحمت کش که ستون فقرات اقتصاد مقاومتی کشور هستند را نمی شنوید در حالی که ندای گوش خراش لابی خودروسازان بی کیفیت را به سرعت اجابت می کنید، آقای کرباسیان در حالی که در چند ماه گذشته قیمت مسکن بیش از 40 درصدافزایش داشته، خودرو تا 300 درصد و مواد غذایی تا 100 درصد افزایش قیمت داشته چگونه است که نرخ تورم کشور را 8.7 درصد اعلام می کنید صداقت شما و تیم اقتصادی دولت در مقابل مردم کجاست؟
وی ادامه داد: در بحث جذب سرمایه گذاری خارجی بر خلاف وعده های داده شده اتفاقات تحقیرکننده ای برای ملت ایران افتاد، به دلیل قراردادهای غیراصولی و یکطرفه و عدم دریافت تضامنی لازم از کشورهای خارجی در روزهای اخیر متاسفانه شاهد خروج یکطرفه آنها از کشور و به سخره گرفتن دولت و قوانین کشور توسط کشورهای خارجی بوده ایم.
این نماینده مجلس خطاب به وزیر گفت: آقای وزیر چرا دردوران جنابعالی شفافیت اقتصادی و کسب وکارهای ارزی و ریالی و مبارزه فراگیر با فساد و رانت خواری صورت نگرفت، فقط در یک فقره قاچاق از کمرگ بیش از هزار کانتینر ظروف شیشه ای قاچاق شده است چرا شما با به کارگیری افراد دو تابعیتی که خانواده آنها در خارج از کشور به سر می برند اعتراض نکرده اید، مگر در جنگ اقتصادی نیستیم؟ چرا افرادی که تابعیت امریکا ، کانادا و اروپا دارند و دل در گرو تامین منافع کشورهای مذکور را دارند به عنوان فرماندهان اقتصادی کشور منسوب کرده اید؟ چرا با بی تدبیری تمام حدود 20 میلیاد دلار ارز و حدود 60 تن طلای کشور به حراج گذاشته شد؟ مسئول حراست از ذخایر کشور چه کسی است؟
پاپی زاده در ادامه موافقت خود را استیضاح کرباسیان عنوان کرد: کدام یک از 20 پروژه اقتصادی بزرگ شما که به مجلس وعده دادید عملیاتی شد؟ سرنوشت قانون بهبود کسب و کار چه شد؟ احیا و اصلاح نظام بانکی کشور چه شد؟ اصلاح صندوق بازنشستگی کشور به کجا رسید؟ وعده اقتصاد در اتاق شیشه ای به کجا رسید؟ و سرنوشت مدیریت بدهی های دولت چه شد؟
وی بیان داشت: هر جای دنیا این تورم افسارگسیخته و زلزله اقتصادی رخ می داد مدیران اقتصادی آن قبول مسئولیت و استعفا می کردند اما ظاهرا فرهنگ پذیرش مسئولیت و عذرخواهی از مردم در مسئولان کشور وجود ندارد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: همکاران هزینه سنگین ویرانی اقتصادی ایران و خسارت مردم مظلوم ناشی از تصمیمات و راهبردهای ناصحیح و نادرست اقتصادی دولت است، مردم انتظار دارند مجلس با استفاده از ابزار نظارتی و وظیفه شرعی و قانونی خود در جهت اصلاح امور و معشیت مردم عمل و امروز بر تصمیم عادلانه خود فضا برای اصلاح تیم اقتصادی دولت فراهم کند.
موافق استیضاح کرباسیان/ کاظم زاده: انتقاد از حجم بالای نقدینگی سرگردان

نماینده مردم دهلران، آبدانان و بدره در مجلس شورای اسلامی گفت: حال اقتصاد کشور خوب نیست و در تب می سوزد.
شادمهر کاظم زاده در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: کشور در معرض جنگ اقتصادی تمام عیار قرار گرفته است و امریکایی ها در اتاق جنگشان علیه جمهوری اسلامی نقشه طراحی می کنند و در سالروز کودتای ننگین 28 مرداد، ستاد اقدام تحریم تشکیل می شود و در روز استکبار، روز تحریم کامل مطرح می شود. اما در مقابل اتاق جنگ اقتصادی امریکایی ها، در ایران اتاق اقتصادی مقابله با تحریم چه می کند؟
نماینده مردم دهلران، آبدانان و بدره در مجلس شورای اسلامی افزود: تاکنون پاتک اقتصادی علیه اقدامات امریکا چه بوده است؟ متاسفانه 60 تن از ذخایر طلای کشور در قالب پیش فروش سکه فروخته شد، سوال این است که ذخایر ارزی کشور به چه صورتی به این وضعیت دچار شده است؟ کاهش دستوری نرخ سود بانکی و افزایش نقدینگی باعث شده است تبعاتی به همراه داشته باشد که مردم تبعات آن را با گوشت و خون حس کنند.
وی ادامه داد: اتاق جنگ اقتصادی کابینه نیازمند افراد متخصص و باهوش است. کاهش قدرت مردم، کوچک شدن سفره مردم و افزایش فقر می تواند آسیب های اعتقادی به همراه داشته باشد. امام موسی کاظم (ع) می فرماید که به حاکمان سفارش می کنیم که مردم را فقیر نسازند، زیرا نتیجه آن به کفر می انجامد.
کاظم زاده ادامه داد: آقای کرباسیان در زمانی که متولی وزارت اقتصاد شدند، برنامه های خوبی را اعلام کردند و نمایندگان به برنامه های کرباسیان رأی اعتماد دادند، اما در یک سال گذشته وی چه اقدامی انجام داده است؟ بازار ارز آرامش ندارد، آیا آرامش اقتصادی که در برنامه های وی بیان می شد، همین وضعیت کنونی است؟ بنده زبان دولت نیستم، که دلار را به صورت دستوری تعیین قیمت کنم.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی باید عملکرد مستقلی داشته باشد، اینکه وزیر اقتصاد اعلام کرده است من کاره ای نیستم! و بانک مرکزی نرخ ارز را تعیین می کند! صحیح نیست، چرا که این وزارتخانه مسئول تنظیم سیاست های اقتصادی و مالی کشور است و باید وزیر اقتصاد به مانند نخ تسبیح در تیم اقتصادی انسجام ایجاد کند.
نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حجم بالای نقدینگی سرگردان در کشور گفت: سرمایه گذاران به دنبال فضای امن برای سرمایه گذاری هستند، حال از وزیر اقتصاد سوال می کنم برای هدایت نقدینگی ها چه اقدامی انجام داده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: نوسانات ارزی کشور در حالی اتفاق می افتد که ایران از ظرفیت ها و امکانات اقتصادی خوبی برخوردار است و این التهابات قابل توجیه نیست، عدم رعایت شایسته سالاری و عمل نکردن به سیاست های اقتصاد مقاومتی و عدم استفاده از نخبگان باعث التهابات شده است.
وی گفت: اینکه مطرح می شود هزینه تغییرات در مدیریت اقتصادی از جیب مجلس پرداخت می شود، به فرض صحت موضوع مذکور باید گفت که برای مردم باید هر هزینه ای پرداخت شود. اینکه گفته می شود کرباسیان تصمیم ساز اقتصادی نیست، به فرض صحت موضوع مذکور باید گفت که ما وزیر بی اختیار نمی خواهیم، آیا حفظ منصب تا این اندازه ارزش دارد؟
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس از استیضاح به عنوان آخرین اهرم نظارتی استفاده می کند و نباید فراموش کرد نمایندگان در دو مرحله تقاضای تغییرات در تیم اقتصادی دولت را با امضای بیش از 180 امضای نمایندگان به رئیس جمهور تقدیم کردند و تذکرات زیادی را در این باره در مجلس بیان کردند، اما آیا اتفاقی افتاد؟
کاظم زاده خطاب به وزیر اقتصاد ادامه داد: پر واضح است که حال اقتصاد کشور خوب نیست و در تب می سوزد، به طور مثال یکی از همکاران نماینده به بنده گفت که دیروز یک شخص به دفترش مراجعه کرده و تقاضای 5000 تومان بابت هزینه شام شب داشته است! چرا جوانان کشور در شرایط اقتصادی موجود برای دریافت یک وام کم بهره باید مجبور باشند، دو سال دوندگی داشته باشند؟ چرا در شرایط مذکور وزیر اقتصاد اعلام می کند مشکل اقتصادی در کشور وجود ندارد؟
موافق استیضاح کرباسیان/ نوروزی: ارزش ۱۰۰ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسیده است

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه مردم ۴.۵ برابر افت کرده یعنی ۱۰۰ هزار تومان ۲۵ هزار تومان شده است.
حسن نوروزی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان ضمن تبریک هفته دولت و اعیاد ماه ذی حجه، گفت: در ماده 3 برنامه ششم توسعه مواردی که وزارت اقتصاد باید به منظور دستیابی به رشد اقتصادی متوسط سالانه 8 درصد و ضریب جینی 34 صدم درصد در سال پایانی برنامه اهداف کمی، کلان و بخش های اقتصادی به آن عمل کند، آمده است.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی افزود: تولید ناخالص داخلی 8 درصد، تولید سرانه 6.7 درصد، بهره وری کل عوامل تولید 2.8 درصد، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص 31.4 درصد در متوسط سالانه، هزینه های مصرفی 5 درصد، صادرات غیرنفتی، کالا و خدمات بدون میعانات گازی 31.7 درصد، واردات کل 16.9 درصد، نقدینگی 7 دهم درصد، نرخ تورم در متوسط برنامه 8.8 درصد و نرخ بیکاری در متوسط برنامه 10.2 درصد لحاظ شده است.
وی خطاب به کرباسیان ادامه داد: آیا این برنامه که دو سال از تصویب آن می گذرد اجرایی شده است، اگر انجام شده دقیقا اعلام شود که متوسط رشد سالانه چه بوده و وزارت اقتصاد در این باره چه کرده است.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی با طرح سوالی از کرباسیان با بیان اینکه مقدار نقدینگی در برابر تولید ناخالص داخلی، کالا و خدمات چه میزان است، یادآور شد: از ابتدای دولت یازدهم نقدینگی 350 هزار میلیارد تومان بود که در سال 1395، هزار و 500 هزار میلیارد تومان یعنی 3.5 برابر شد و در پایان سال 96، هزار و 600 میلیارد تومان یعنی نقدینگی 4 برابر از تولید ناخالص بیشتر است.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته تولید و خدمات آن ها 2.5 برابر نقدینگی است، افزود: در کشورهای در حال توسعه این آمار یک و نیم برابر است که اگر کشوری نقدینگی و تولید و خدمات به مرز یک برسد یعنی یک برابر شود یعنی این کشور ورشکسته شده است.
نوروزی با تاکید بر اینکه در حال حاضر آمار نقدینگی 4.5 برابر تولید و خدمات است، ادامه داد: به این ترتیب یعنی جیب مردم خالی شده است و سرمایه مردم 4.5 برابر افت کرده است یعنی 100 هزار تومان 25 هزار تومان شده است.
وی اظهار داشت: زمانی که چنین اتفاقی رخ می دهد سرمایه سرگردان شده و به سمت بازار دلار، طلا و مسکن روا نمی شود و تورم را رقم می زند.
این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به کرباسیان افزود: وزیر امور اقتصادی و دارایی توضیح دهد که نسبت به مهار تورم، ایجاد تولید و خدمات در برابر تورم چه اقدامی انجام داده است.
وی با بیان اینکه در ماده 21 برنامه ششم توسعه دولت موظف شده در جهت توسعه فعالیت های صنعت بیمه و بهبود محیط کسب وکار و گسترش بخش غیردولتی اقدامات لازم را انجام دهد، ادامه داد: در این قانون آمده که براساس قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی سهام دولت در شرکت های بیمه در دو سال نخست اجرای برنامه از طریق عرضه سهام در بازار سرمایه و سازمان خصوصی سازی به بخش غیردولتی واگذار شود.
نوروزی با تاکید بر اینکه براساس گزارش کمیسیون ویژه تولید ملی 20 درصد قانون یاد شده اجرا شده است، تصریح کرد: این در حالی است که دفتر پایش و بهبود محیط کسب و کار در معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
وی خطاب به کرباسیان افزود: وزیر اقتصاد نسبت به بهبود محیط کسب و کار، واگذار کردن بنگاه های دولتی چه اقدامی انجام داده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مهم ترین مشکل مبارزه با قاچاق عدم تمکین گمرک به قانون تبادل اطلاعات صحیح به سایر دستگاه هاست، ادامه داد: وزیر اقتصاد پیش از این مسئول گمرک کشور بود که اگر 10 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شود 30 میلیارد دلار به تولید ضربه می زند که مشکل قاچاق و گمرک این است که براساس ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق تمام دستگاه ها باید از طریق سامانه جامع تبادل اطلاعات انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه از 5 سال گذشته مجوزها از 23 دستگاه به جز گمرک استعلام می شد، یادآور شد: برای هر گمرک سامانه جداگانه ای وجود دارد که سه ماه قبل که نیروی انتظامی یک محموله قاچاق هزار خودرو را کشف و رسانه ای کرد عنوان کردند که اشتباه صورت گرفته و اطلاعات با تاخیر آمده است.
نوروزی با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی نپذیرفت که سامانه خود را با سامانه سایر دستگاه ها یکی کند، افزود: در گزارش های قاچاق خودرو تناقضات عجیبی وجود دارد و این رویه غلط ادامه دارد که براساس اطلاعات واصله 70 درصد قاچاق کشور از مبادی رسمی وارد می شود که وزیر اقتصاد مسئول آن است.
وی تاکید کرد: عدم همکاری گمرک در تبادل اطلاعات، موازی کاری گمرک در راه اندازی سامانه شناسه کالا، عدم ارائه اطلاعات کالاهای گمرکی به سازمان راهداری، تاخیر بسیار بالای عملیاتی و بر خط کردن سامانه جامع گمرک از دیگر ایرادات گمرک است.
سخنگوی هیات رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در سه ماه نخست سال جاری 6000 میلیارد تومان به مسافران خارجی ارز پرداخت شده است اما مشخص نیست که چه میزان به تولیدکنندگان ارز پرداخت شده است.
موافق استیضاح کرباسیان/ بدری: سیاست های اقتصادی اعتماد عمومی جامعه را خدشه دار کرد

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست های اقتصادی دولت نه تنها کمکی به حل مشکلات اقتصادی نکرد بلکه با افزایش دامنه بحران اعتماد عمومی جامعه را خدشه دار کرد.
صدیف بدری در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی، اظهار داشت: یکی از مهم ترین وظایف آقای کرباسیان به عنوان وزیر اقتصاد تنظیم سیاست های اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در اجرای آنهاست، با توجه به سیاست های ضد و نقیض و عملکرد نامطلوب دولت در قبال بحران های اقتصادی و ارزی پیش آمده در ماه های اخیر شما چه نمره ای به خود در این زمینه می دهید.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیا جز این است که سیاست های مختلف اعمالی ازجانب دولت که شما تنظیم کننده سیاست های اقتصادی آن هستید، نه تنها کمکی به حل مشکلات اقتصادی و مالی در ماه های اخیر نکرد بلکه با تشدید مسأله و افزایش دامنه بحران اعتماد عمومی جامعه را خدشه دار کرد، گفت: تغییر و تحولات نامتعارف اقتصادی و نوسانات شدید و افسارگسیخته قیمتی به ویژه در بخش ارز، طلا و سکه ثبات اقتصاد کشور را به صورت جدی تهدید می کند و عملکرد نامطلوب شما در این وزارتخانه بر دامنه تهدیدات افزوده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واضح است بخش عمده مشکلات فعلی ناشی از مشکلات مدیریت بوده و تیم اقتصادی دولت که شما نیز جزو افرادی هستید که بر صدر آن تکیه زدند به دلیل ناهماهنگی و عدم عمل به وظایف قانونی مقصر است، ادامه داد: ایجاد شفافیت همه جانبه اقتصادی در اتاق شیشه ای از برنامه های اعلامی شما برای تصدی وزارت اقتصاد بود که همکاران من در مجلس به برنامه های شما رأی اعتماد دادند.
وی افزود: روند ثبت سفارش گسترده محصولات وارداتی اغلب غیرضروری و با ارز دولتی و چندین برابر سال های گذشته که کشور شرایط عادی خود را داشت چندین میلیارد دلار دولتی اختصاص داده شد به واردات که همچنان گزارش شفافی در خصوص آن ارائه نشده در کدامین گوشه اتاق شیشه ای شما پنهان شده است که مردم و نمایندگان از مشاهده آن عاجز هستند؟
بدری با تاکید بر اینکه در شرایطی که افق پیش رو وضعیت سخت تری را از لحاظ تامین ارز نشان می دهد، تیم اقتصادی دولت با مدیریت نسنجیده ارز موجود را به جای استفاده حساب شده و دقیق در بخش تولید و تامین کالاهای اساسی مردم به واردات گوشی آیفون و خودروهای لوکس اختصاص داده است، عنوان کرد: دولت به جای عذرخواهی، جبران مافات و برگرداندن پول بیت المال از چنگال رانت خواران و سودجویان به صورت کاملا منفعلانه خواستار فروش این محصولات لوکس با ارز 4200 تومانی است که همانند سایر توصیه های دولتی هیچ نتیجه ای نداشته است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه آقای کرباسیان شما کجای این معادلات تاسف برانگیز قرار دارید، اگر توان مدیریت فضا را نداشتید بهتر بود با مشاهده این همه سوء مدیریت و تعرض به حقوق مردم شخصا استعفا می کردید، تصریح کرد: اکنون که توان مدیریت فضای اقتصادی کشور را ندارید و در مقابل سوء مدیریت های رخ داده عافیت طلبی را پیشه کرده اید مجلس به نمایندگی از ملت ایران شما را استیضاح می کند تا بلکه افقی امیدوارکننده تر برای اقتصاد کشور ترسیم شود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مهم ترین برنامه هایی که شما برای رأی اعتماد ارائه کردید نقش آفرینی و تقویت ثبات ارزش پول ملی کشور بود، شما به عنوان یکی از مسئولان حوزه اقتصاد چه برآوردی از ارزش پول ملی در ماه های اخیر دارید، ادامه داد: اگر قضاوت کنید و به جای فرافکنی با واقعیات ملموس جامعه مواجه شوید اقرار می کنید پول ملی کشور در ماه های اخیر به میزان قابل توجهی ارزش خود را از دست داده و ظاهرا برنامه های شما در حفظ و تقویت ثبات ارزش پول کشور نه تنها به ثمر ننشسته بلکه تاثیر سوء خود را بر این حوزه گذاشته است.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر اکنون از قطار اقتصاد کشور پیاده نشوید بعید نیست پول ملی به سیر نزولی ارزش خود ادامه دهد، عنوان کرد: افت ارزش پول ملی بیشترین فشار را به دهک های پایینی جامعه وارد می کند، افسوس که در شرایط فعلی طبقه متوسط جامعه نیز با کاهش قدرت خرید و فشارهای بی سابقه روبه روست.
وی با اشاره به اینکه سوء مدیریت در مجموعه تحت نظر شما بخش تولید را در وضعیت وخیمی قرار داده است، اضافه کرد: عدم تامین ارز برای مواد اولیه واحدهای تولیدی و ترخیص تجهیزات از گمرک، کارگاه های تولیدی کشور را در آستانه ورشکستگی قرار داده است، ایجاد سامانه نیما از همان ابتدا ناکارآمدی خود را نشان داد چرا که تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرد که در افزایش افسارگسیخته قیمت کالاها از یک سو و کمبود برخی از کالاها از سوی دیگر مشهود است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه طبیعی است در وضعیت موجود علاوه بر مشکلات ناشی از نرخ تورم و گران شدن کالاهای مصرفی روند صادرات کشور نیز با اختلالات جدی مواجه شده است، اظهار داشت: با توجه به موارد ذکر شده و وضعیت نامناسب معیشتی مردم، گرانی های اخیر، سوءمدیریت در اختصاص ارز دولتی، مشکلات روبه گسترش بخش تولیدی و کاهش شدید ارزش پول ملی از نمایندگان درخواست می کنم که به استیضاح آقای کرباسیان رأی مثبت دهند تا شاید از ادامه روند نابسامان موجود جلوگیری و تغییرات اساسی در مدیریت اقتصاد کشور حاصل شود.
موافق استیضاح کرباسیان/ جاسمی: تبدیل پول رایج کشور به بی‌ارزش‌ترین پول دنیا
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با یادآوری وضعیت معیشتی مردم و نرخ واقعی ۲۰۰ درصدی تورم در کشور، بر استیضاح وزیر اقتصاد تاکید کرد.
سیدقاسم جاسمی در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: زمانی که ترامپ از برجام خارج شد و تصمیماتی جدید در ایالات متحده امریکا اتخاذ کرد، جنگ اقتصادی علیه ایران از مهم ترین تصمیمات وی بود لذا ما بر اساس مقتضیات و برنامه‌ها باید خود را برای جنگ تمام عیار علیه دشمن آماده کنیم.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: خون مردم را در شیشه کردید لذا هم‌اکنون زمان مقابله با امریکاست. در جنگ اقتصادی که در رأس آن وزیر اقتصاد قرار گرفته باید طوری خود را آماده کنیم که خسارات کمتر شود. در مدت اخیر با شرایط و جمعیت 80 میلیونی خسارات جبران ناپذیری به مردم عزیز ایرانی اسلامی وارد شده است.
وی افزود: آقای کرباسیان با اقداماتی که شما انجام دادید و کارهای در دستور وزارت اقتصاد، ثروتمندان غنی‌تر و افراد مستضعف ضعیف‌تر شدند، وضعیت معیشت مردم هم سخت و دشوار و نگران کننده است. با حضور در حوزه‌های انتخابیه متوجه شدیم که افراد متوسط به بالا هم نگران وضعیت کنونی و در رنج هستند.
جاسمی با بیان اینکه سفره‌های مردم روز به روز خالی‌تر می‌شود، گفت: شما بر اساس شعار تدبیر و امید، امید مردم را ناامید کردید و زمینه ناامیدی را هم در کشور بسط دادید. این گناه نابخشودنی است زیرا از خطر قرمزها عبور کردید.
وی یادآور شد: شمادر یک سالی که در مسند وزارت اقتصاد و دارایی قرار گرفتید، منبابع و دارایی که در طول 40 سال انقلاب و در دولت یازدهم به دست آمده بود را به تاراج دادید و پول ایران را بعد از ونزوئلا بی‌ارزش‌ترین پول بین کشورها تبدیل کردید.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با ااشره به آمار نرخ تورم 20 درصدی اعلام شده است، گفت: بر اساس آمارهای واقعی نرخ تورم بیش از 200 درصد است، اقتصاد در مناطق زلزله‌زده وضعیت اسفبار مردم را نگران کننده‌تر کرده است، امروز نیز زلزله 6.1 دهم ریشتر در کرمانشاه زلزله آمده اما منابعی که شما در اختیار مردم گذاشتید حتی هزینه میل گرد و سیمان آنها برای ساخت خانه‌هایشان را نمی‌دهد.
جاسمی معتقد است: دولت هر روز فربه‌تر و بزرگ‌تر شده اما جیب مردم خالی‌تر از روز گذشته است. حال آنکه حضرت امام خمینی(ره) فرمودند: یک تار موی کوخ نشینان به کاخ نشینان ارجح است.
وی افزود: از زمانی که شما در مسند وزارت اقتصاد و دارایی قرار گرفتید، میزان فساد در گمرکات به ویژه در گمرکات غرب کشور افزایش یافته است، متاسفانه افرادی در گمرک غرب کشور قرار گرفتند که در زمان جنگ تحمیلی یک تیر هم شلیک نکردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: یکی از مشکلات دیگر در واگذاری بخش‌های دولتی به خصوصی است که هم اکنون با شرایط پیش آمده، بزرگ ترین ظلم‌ها در حال رخ دادن است.
موافق استیضاح کرباسیان/ ساری: فروش اموال بانک‌ها شق القمر نیست
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر اقتصاد از مبارزه با فساد می گوید ولی نمی گوید با کدام فساد مبارزه می‌کند یا باید مبارزه کند.
علی ساری در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی، اظهار داشت: آقای کرباسیان شما به عنوان کارگزار نظام و دولت موظف بودید که اقتصاد را به گونه‌ای اداره کنید تا کشور با یک توئیت و تهدید دچار مشکل نشود یا در صورت وقوع بحران تصمیمی نصف و نیمه را برای کنترل اتخاذ می‌کردید، کرباسیان تنها دو بار در جلسات شورای پول و اعتبار حضور پیدا کرده و اساسا به دلیل عدم تسلط به اظهار نظر در خصوص مسائل مطرح شده تخصصی در این جلسات، غایب بوده آیا این شخص شایسته وزارت است؟
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وزیر اقتصاد یک روز پس از اعلام وصول استیضاح خود متنی را منتشر کرده و گفته است در مجلس درباره مبارزه با فساد و دستاوردهایش حرف می‌زند، کرباسیان در آن متن گفته من واگذاری های متعدد را انجام داده‌ام که همه آنها در بخش خصوصی باقی بود، وی به خوبی می داند که بزرگ ترین واگذاری دوران تصدی ایشان، فروختن بیمه البرز بود، آیا واقعا این بیمه به بخش خصوصی واقعی واگذار شد؟ وقتی در آن ماجرا موج مخالفت را دیدید، چرا نام خریدار را اعلام نکرده است و در آخر نیز مشخص نشد که چگونه سر و ته ماجرا را به هم آورده‌اید.
وی افزود: آقای کرباسیان در همان دستاوردهای چند خطی گفته است که 6000 میلیارد تومان از اموال مازاد بانک‌ها را فروخته است، آیا در وضعیتی که بازار ملک نزدیک به 50 درصد افزایش قیمت داشته و از آن طرف نیز قیمت پایه اموال بانک‌ها چند ده درصد کاهش داشته، آیا فروش این اموال شق القمر است؟
ساری ادامه داد: آقای کرباسیان ای کاش می‌گفتید شبکه بانک های دولتی به ویژه بانک ملی به ریاست آقای حسین زاده چه میزان اموال مازاد دارند و شما در آن بازار داغ با ارزان فروشی چه نسبتی از اموال مازاد را فروخته‌اید؟ اگر شما واقعا مصلح نظام بانکی هستید، املاک مازاد بانک‌ها فقط بخش کوچکی از اموال آن است، توضیح دهید با 135 هزار میلیارد تومان مطالبات معوق چه کرده‌اید؟ آیا خبر دارید که زیان انتظاری بانک‌ها از رقم نجومی 500 هزار میلیارد تومان فراتر رفته است و به زعم برخی به 700 میلیارد تومان رسیده است، کدام سیاست را برای آن جرا کرده‌اید؟
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: آیا می دانید که نسبت زیان انتظاری شبکه بانکی به تولید ناخالص داخلی از 50 درصد بالاتر رفته است؟ آقای کرباسیان البته که من شما را انسان متشخصی می‌دانم و مطمئن هستم که درکی از این شاخص‌ها ندارید، قطعا خودتان استعفا می‌داید بهتر بود.
وی افزود: تمام مشکلات ارزی و بانکی را به گردن بانک مرکزی انداختید و وقتی که دیدید افکار عمومی به درستی دربرابر رئیس بانک مرکزی گارد گرفته‌اند، به جای کار اساسی سعی کردید، در حاشیه امن قرار بگیرید. آقای سیف به درستی و به حق برکنار شد و شما نیز باید برکنار شوید، زیرا مجلس در این شرایط بر نمی‌تابید که افرادی بر مسند تصمیم گیری کشور بنشینند که آسیب های بزرگی را به اقتصاد کشور بزنند.
ساری اظهار داشت: حتما در جریان هستید که 11 شهریورماه، دقیقا 7 روز دیگر سررسید سپرده‌های بلند مدت 15 درصدی است، می‌دانید حجم نقدینگی به هزار و 500 و 30 هزار میلیارد تومان رسیده است و به طرز شفگت انگیزی برای اولین بار از تولید ناخالص ملی پیشی گرفته است.
وی گفت: وزیر اقتصاد از مبارزه با فساد می گوید ولی نمی گوید با کدام فساد مبارزه می‌کند یا باید مبارزه کند، آقای وزیر شما از کدام لایحه اقتصادی دفاع کرده‌اید، آیا از لایحه FATF دفاع کرده‌اید، وزیر اقتصاد مدام از لایحه بودجه سال 97 گلایه دارد ولی نمی‌گوید که ایشان در جلسات هیئت دولت چه مواضعی را اتخاذ کرده است.
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی افزود: آقای کرباسیان در خصوص دلار 4200 تومانی مصاحبه کرده و گفته‌اید این دلارها فراوان است، لطفا به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس توضیح دهید که این دلار برای چه کسانی موجود است؟ لازم است دوباره اضافه کنم که در همین ماجرای ارزی چندصد هزار نفر را به خاک سیاه را نشانده‌اید، نرخ تورم را دو رقمی کرده و چوب حراج به منابع ذخایر دلاری و طلای کشور زده‌اید. 38 میلیارد دلار را بدون ذره‌ای تاثیر به بازار تزریق کردید و بعدا یادتان آمده است که از وارد کننده ما به التفاوت بگیرید.
موافق استیضاح کرباسیان/ امینی: مردم قوت لایموتشان را به خطر افتاده می‌بینند

نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جامعه در مسیر دو قطبی شدن "فقیر فقیرتر" و "غنی غنی تر" قرار گرفته است، گفت: متاسفانه دایره فقر و محرومیت در ماه های اخیر گسترده تر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، سلام امینی در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: شرایط نامطلوب اقتصادی موجب شد تا نمایندگان وادار به طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی شوند.
نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استیضاح کنندگان امروز، در واقع همان رای دهندگان سال گذشته به آقای کرباسیان هستند، اظهار داشت: خوب می دانیم که وزارت امور اقتصادی و دارایی تنها مسبب شرایط کنونی نیست اما نظاره گر بودن تیم اقتصادی دولت، خصوصا وزارتخانه مذکور و شخص کرباسچیان برایمان سوال برانگیز است.
وی با اشاره به اینکه آثار شوم شرایط بد اقتصادی امروز بر کسی پوشیده نیست، ادامه داد: همه آحاد جامعه خصوصا اشخاص آسیب پذیر و طبقات مختلف اجتماعی بیشتر از همه گرانی را حس می کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: دایره فقر و محرومیت در یک سال گذشته به خصوص در ماه های اخیر گسترده تر شده و به جای اینکه طبقات پایین و دهک های زیرین به دهک های بالا ارتقا یابند، متاسفانه این روند بالعکس شده است و دهک های متوسط سقوط به سمت دهک ها و لایه های پایین جامعه دارند.
امینی گفت: در واقع می توان اذعان کرد ضریب جینی به واحد کامل نزدیک تر می شود و قیمت اجناس و کالاهای مورد نیاز جامعه حداقل دوبرابر و واقعا تا سه برابر افزایش یافته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جامعه تورم 100 تا 200 درصدی را تجربه می کند، تصریح کرد: در مقابل درآمد جامعه رشد آنچنانی نداشته است و به عنوان شاخص می توان به افزایش حقوق کارکندان دولت در همان حد 10 الی 12 درصدی اشاره کرد.
نماینده مردم ایلام، ایوان و چرداول در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این اوضاع و احوال فقط درصد کمی بهره مند شدند و یک شبه راه هزاران ساله را طی کرده اند اما درصد بالایی از جمعیت جامعه که به نان و پنیر قانع بودند متاسفانه قوت لایموتشان را به خطر افتاده می بینند.
وی با اشاره به اینکه خیلی از خانواده ها در حال از هم پاشیدگی است و سکه های مهریه امروزه آب و تاب بیشتری پیدا کرده و پرونده های قضایی زیادی در حال شکل گیری است، ادامه داد: خرید مسکن به ویژه برای جوانان به رویا تبدیل شده و دارایی مردم به میزان سقوط ریال در برابر ارزهای خارجی و مسکوکات طلا و نقره تبدیل در جیبشان سقوط کرده؛ به عبارتی اگر هزار تومان در جیبشان داشتند ارزش آن به کمتر از نصف رسیده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه مشکل خیلی از سپرده گذاران همچنان لاینحل باقی مانده است، افزود: بر اساس سخنان رهبر انقلاب مالیات در کشور از ضعفا، کارمندان، کارگران و تازه کاران گرفته می شود اما سرمایه گذاران کلان از نظر پرداخت مالیات در بیشتر موارد در مصونیت کامل هستند.
امینی با اشاره به اینکه جامعه در مسیر دو قطبی شدن فقیر فقیرتر و غنی غنی تر قرار گرفته است، گفت: مردم روزانه منتظر هستند هر لحظه از اختلاس و فساد اقتصادی خبر جدید دریافت کنند و این در حالیست که چه کسی پاسخگوی چنین شرایط و اوضاعی است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موارد مذکور نتیجه سیاست های اقتصادی است و اوضاع بغرنج اقتصادی جامعه است، تصریح کرد: بنابراین باید به استیضاح رای داده شود؛ در غیر این صورت تایید خواهیم کرد مشکلات اقتصادی وجود ندارد.
موافق استیضاح کرباسیان/ کیان‌پور: نقدینگی افسارگسیخته در کشور حاصل سود بانکی روزانه ۷۶۰هزار میلیارد تومانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت اقتصاد مسئولیت بانک مرکزی را رها کرده و باعث شده است سیاست‌های غلط این بانک اوضاع اقتصادی جامعه را بر هم بزند.
مجید کیان‌پور در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تبریک هفته دولت به عنوان موافق این استیضاح افزود: همواره حامی سیاست های خردمندانه دولت بوده و هستیم اما به نظر می رسد سیاست های متفاوت و لحظه ای در اقتصاد ایران سبب آشفتگی در اقتصاد و بازار شده به طوری که بخشنامه های متعدد و متفاوت بدون داشتن هدف مشخص موجب تزلزل در اقتصاد و سردرگمی مردم در کشور شده است.
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: یک روز کالا با دلار 4200 تومانی ثبت سفارش می شود و روز بعد می گویند موضوع منتفی است؛ یک روز صرافی ها مجاز هستند و روز دیگر برای خرید و فروش ارز غیرمجاز می شوند لذا به جای اصلاح رویه با پاک کردن صورت مسأله به دنبال اخذ مابه التفاوت کالا با قیمت بازار ثانویه هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در این شرایط کاهش ارزش پول ملی و از بین رفتن دارایی مردم را شاهد خواهیم بود، عنوان کرد: حجم انبوه کالا در گمرک و عدم ترخیص کالاها را داریم اما روز به روز از ارزش پول ملی کم می شود و هیچ مسئولی در قوه مجریه پاسخگو نیستند و همه موضوع را به نفر دیگری حواله می دهند.
کیان پور ادامه داد: وزیر معتقد است که این موضوع ربطی به وزیر ندارد؛ رئیس جمهور و بانک مرکزی هم مسئولیت نمی پذیرد در حالی که تمام سیاست های غلط بانک مرکزی ظرف سه ماه گذشته ارزش پول کشور را به بیش از یک سوم کاهش داده است.
این نماینده مردم در مجلس با ابراز تأسف از عدم اقدام برای نقدینگی افسارگسیخته کشور اظهار داشت: متأسفانه بانک ها پول بدون پشتوانه خلق می کنند و سودهای 23، 27 و 28 درصد می دهند که معنایی ندارد و باعث شده سود پول های بانکی روزانه 760 هزار میلیارد تومان باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه وزیر اقتصاد می گوید روی بانک مرکزی تسلط ندارد در حالی که رئیس این بانک با پیشنهاد وی انتخاب می شود، ابراز داشت: ما معمار اقتصاد هستیم از این رو نباید بی تفاوت باشیم؛ طرح جامع مالیاتی درست اجرا نمی شود و تمام موانع موجود و گلوگاه ها شناسایی و رفع نمی شود همچنین به گزارش های دیوان محاسبات و بازرسی توجه نشده و به گمرک توجه نمی شود که قسمت زیادی از قاچاق کالا از طریق گمرک کشور است اما با متخلفان برخورد نمی شود.
کیان پور افزود: اخلالگران اقتصادی حاصل سوءتدبیر مسئولان بی تدبیری هستند که در قوه مجریه سبب ایجاد رانت برای آنهایی شده اند که شبانه به اطلاعات دسترسی داشتند و توانستند ثبت سفارش انجام دهند؛ تمام این موارد در جهت کسب درآمد برای دولت است که باعث شده فقرا فقیرتر و اغنیا ثروتمندتر شوند.
عضو فراکسیون مستقلین مجلس ادامه داد: تا چند ماه پیش هنگام خرید مواد غذایی تاریخ تولید و انقضای اجناس را کنترل می کردیم اما در حال حاضر قیمت کالا را هر روز کنترل می کنیم که چند درصد افزایش یافته است از این رو تورم ارقامی نیست که دولت می گوید و تورم امسال تک رقمی نیست و رقمی بیش از 50 درصد را تجربه می کند.
وی اضافه کرد: آقای وزیر سری به بازار بزنید تا ببینید گزارش هایی که به شما می دهند با واقعیت یکی نیست و کالاهایی که با ارز ارتباط مستقیم دارد به شدت افزایش قیمت داشته است؛ 30 میلیارد دلار خانگی، 12 میلیارد دلار کالا در انبارها چه معنایی دارد که باعث شده مردم به اقتصاد کشور بی اعتماد شوند و همه می دانند فردا همه چیز گران تر می شود از این رو هیچ چیز مهم تر از جلب اعتماد مردم به اقتصاد کشور نیست.
کیان پور در ادامه با بیان اینکه ارز صادرات پتروشیمی پیگیری نمی شود، عنوان کرد: نیمی از این ارز هنوز به سامانه ها تزریق نشده و پاسخ شفافی نیز داده نمی شود اما وزارت اقتصاد توانست سکه یک میلیون تومانی را به 4 میلیون تومان و دلار 3800 تومانی را به 12 هزار تومان برسانید، قیمت مسکن را حداقل 80 درصد افزایش دهد و قیمت خودروی داخلی در بازار غیررسمی حداقل دو برابر شده است که جای خدا قوت به وزارت اقتصاد دارد!
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: آمار منتشر شده در خصوص تورم نه تنها درست نیست بلکه به صورت طنزگونه با واقعیات جاری جریان اقتصاد جامعه مغایرت دارد و تأکید بر مطلوب بودن وضع اقتصاد در برهه کنونی نمک پاشیدن بر زخم مردم است در حالی که هیچ تلاشی در جهت تسکین آلام مردم در حوزه اقتصادی نمی شود.
کرباسیان در صحن علنی مجلس: بدعهدی نظام سلطه سبب مشکلات اقتصادی فعلی شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه مشکلات به وجود آمده ناشی از ضعف ساختارهای درونی نیست، گفت: آثار تحریم‌ها در کشورهای همسایه بسیار مخرب‌تر از کشور ما بود.
مسعود کرباسیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوالات نمایندگان و در دفاع از عملکرد خود در جلسه استیضاح، افزود: خوشحالم که امروز عملکرد یک ساله خود و بخش اقتصاد کشور را توضیح خواهم داد؛ بنده هیچ زمانی نگفتم فقط در دایره مسئولیت‌های خود پاسخ خواهم داد. من به عنوان یک عضو دولت حتی در خصوص مسائلی که در حیطه وظایفم نباشد توضیحاتی را به نمایندگان ارائه می‌کنم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با ابراز تأسف از وقوع زلزله شب گذشته روستای تازه آباد در کرمانشاه گفت: امیدوارم کمترین خسارت جانی و مالی در این زلزله به وجود آمده باشد، همینجا به بیمه مرکزی دستور می‌دهم تمام تلاش خود را همانند زلزله گذشته این استان برای رفع مشکلات مردم انجام دهد.
وی با بیان اینکه در بهترین زمان ممکن در هفته دولت گزارش‌های خود را به نمایندگان ارائه می‌کنم، تصریح کرد: برخی از مسائلی که نمایندگان در سوالات خود مطرح کردند جزو موارد استیضاح نبود اما به احترام مجلس به همه این سوالات و موارد پاسخ خواهم داد و ناچارم برای توضیحات بیشتر آمار و ارقام لازم را مطرح کنم.
کرباسیان تأکید کرد: تنوع سوال‌های نمایندگان بسیار است و سعی می‌کنم هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارم، در این بین حدود 7 سوال مربوط به اداره امور اقتصاد کشور و سیاست‌های اقتصادی، تقویت توان تولید ملی بود که به طور حتم برخی از این سوال‌ها مربوط به مأموریت و وظایف دستگاه‌های بسیاری است اما خود را موظف به پاسخگویی به آنها می‌دانم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در صورت عدم وقوع حوادث غیرمترقبه امروز می‌توانستیم روند رو به بهبود حوزه اقتصاد را ملاحظه کنیم، گفت: من به عنوان وزیر دولت به تک تک نمایندگان حق می‌دهم نگران وضعیت اقتصادی کشور باشند. می‌دانم سفره‌های مردم با برخی آمارهای اقتصادی تناسبی ندارد بنابراین با نهایت صداقت مطالبات مردم را محترم می‌شمارم.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری وضعیت اقتصادی تحت تأثیر اثرات روانی تحریم و سوء استفاده‌های داخلی دچار نوسان شد، افزود: باید میان برخی مشکلات به وجود آمده تفکیک قائل شد. متأسفانه در شرایط فعلی به جای اینکه توان خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذاریم باید با حمله‌های اقتصادی دست و پنجه نرم کنیم.
کرباسیان با بیان اینکه برخی از مشکلات به وجود آمده در حوزه اقتصاد برون‌زاست و تحت کنترل دولت نیست، تصریح کرد: همچنین برخی دیگر از مشکلات به وجود آمده ناشی از آسیب‌های ساختاری نیست بلکه بدعهدی‌ نظام سلطه سبب ایجاد چنین شرایطی شده است البته که نمی‌توان انتظار داشت مسائل به وجود آمده در طول یک سال گذشته به راحتی حل و فصل شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه مشکلات به وجود آمده در کشور ما برای کشورهای دیگر همسایه به وجود آمد، گفت: آثار تحریم در این کشورها به مراتب مخرب‌تر از کشور ما بود، بدیهی است که اگر منسجم‌تر عمل می‌کردیم تلاطم کمتری را امروز شاهد بودیم، رشد تولید ناخالص داخلی در سال 96 برابر 3.7 درصد بود که این میزان در حال حاضر پیشرفت داشته است.
وی با اشاره به اینکه آمارها در این حوزه طبق گزارش‌های موسسات بین‌المللی است، افزود: نرخ رشد تشکیل سرمایه ناخالص پس از مدت‌ها مثبت شد که این روند نیز حاکی از پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه اقتصاد است.
ادامه جلسه علنی مجلس برای رسیدگی به استیضاح وزیر اقتصاد

نمایندگان مردم در خانه ملت با ادامه جلسه علنی برای ایراد صحبت‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی و رأی‌گیری استیضاح موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی، با ادامه جلسه صحن علنی برای ایراد صحبت‌های وزیر اقتصاد و رأی‌گیری استیضاح موافقت کردند.
علی لاریجانی در توضیح این رأی‌گیری گفت: جلسات صحن بر اساس قانون آیین‌نامه 4 ساعت است اما برای ایراد صحبت‌های وزیر اقتصاد و رأی‌گیری استیضاح نیاز است تا برای ادامه جلسه رأی‌گیری شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: با موافقت نمایندگان جلسه ادامه خواهد داشت تا آقای کرباسیان صحبت‌های خود را مطرح کند و رأی‌گیری انجام شود.
مخالف استیضاح کرباسیان/ پزشکیان: امریکا تلاش می‌کند تمام راه‌ها‌ را برای رشد اقتصادی ایران ببندد

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران هم اکنون در شرایط جنگی است، گفت: آیا کشور حال جنگی به خود گرفته و اعلام شده که ایران در حال جنگ است؟
مسعود پزشکیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با استیضاح مسعود کرباسیان افزود: بنده کارشناس نیستم و ارتباطی با آقای کرباسیان ندارم اما شرایط ایجاب می‌کند که در وضعیت کنونی در مخالفت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی صحبت کنم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از نمایندگان مطلبی را درباره خانواده بنده عنوان کرد و سپس از بیان این مطلب ابراز ناراحتی کرد که لازم است نکاتی در این باره عنوان کنم.
وی با قرائت این شعر "گر صید خدا شوی ز غم رسته شوی / ور در صفت خویش روی بسته شوی/ می دان که وجود تو حجاب ره توست/ با خود منشین که هر زمان خسته شوی" ادامه داد: بنده به عنوان یک ایرانی و شخصی که در این کشور زندگی می‌کند تا آنجا که توانسته‌ام با تمام وجود برای حل مسائل کشور تلاش می‌کنم و از لحاظ علمی از هیچ سهمیه‌ای استفاده نکرده و در امتحانات برد در تمام کشور نفر دوم آزمون کتبی شده‌ام.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از زمانی که جراح قلب شده‌ام از هیچ بیماری پولی دریافت نکرده‌ام، یادآور شد: تاکنون هیچ زد و بندی با هیچ شخصی نداشته‌ام و زندگی خود و فرزندانم شفاف است و می‌توانم در صدا و سیما و فضای مجازی کم و کیف زندگی بنده را پخش کنند تا همگان متوجه شرایط زندگی بنده شوند.
وی با تأکید بر اینکه سعی کردم با تمام وجود برای کشور و انقلاب و مردم کار کنم، افزود: تلاش کردم علم و مدرک خود را در استخدام مردم قرار دهم نه اینکه برای زد و بندهای سیاسی، جناحی و دسته‌ای صرف کنم.
پزشکیان با بیان اینکه فرزندان بنده چیزی ندارند و آنچه در اختیارشان است از جانب من به آنها واگذار شده است، ادامه داد: در عرض سه سال که از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کنار رفتم به اندازه 30 سال به حسابم پول واریز شد البته برای واریز این پول عمل جراحی انجام داده‌ام.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به شعر "محتسب، مستی به ره دید و گریبانش گرفت/ مست گفت ای دوست، این پیراهن است، افسار نیست/ گفت مستی، زان سبب افتان و خیزان می روی/ گفت: جرم راه رفتن نیست، ره هموار نیست"، اظهار داشت: ایران در برابر بزرگ ترین اقتصاد دنیا ایستاده است و امریکا کشور کوچکی نیست و بزرگ ترین قدرت اقتصادی جهان است.
وی با بیان اینکه بزرگ ترین قدرت اقتصادی دنیا هم اکنون با تمام وجود به صحنه آمده است و می‌خواهد ایران را زمینگیر کند، افزود: علاوه بر امریکا، عربستان سعودی که توسط افرادی که به سفارت این کشور در ایران تعرض کردند جری شده، میلیاردها دلار هزینه می‌کند تا اقتصاد ایران را زمینگیر کند و در این راستا تکلیف اسرائیل نیز روشن است.
پزشکیان ادامه داد: ایران در مقابل چنین قدرتی که با تمام قدرت برای زمینگیر کردن ما تلاش می‌کند ایستاده است و می‌خواهد بگوید که وزیر اقتصاد مقصر است در حالی که امریکا برنامه‌ریزی و تلاش می‌کند تا تمام راه‌ها‌ برای رشد اقتصادی ایران را ببندد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران هم اکنون در شرایط جنگی است، تصریح کرد: آیا کشور حال جنگی به خود گرفته است؟ آیا اعلام شده که ایران در حال جنگ است؟ خیر در حالی که زمانی که عراق دو بمب در ایران فرود آورد تمام کشور متوجه شد و حالت جنگی به خود گرفت. همه مسئولیت‌پذیر شدند و هر تصمیمی که از ستاد جنگ اتخاذ می‌شد همه موظف به اطاعت بودند و کسی دیگری را محاکمه نمی‌کرد.
مخالف استیضاح کرباسیان/ سلیمانی: کرباسیان تجربه لازم برای مدیریت اقتصادی را دارد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در دفاع از وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: کرباسیان کارنامه و تجربه مناسبی برای مدیریت اقتصادی کشور دارد.
حسن سلیمانی نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: برای اینکه مطلب روشن شود که ما در استیضاح به موجب قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس چه کاری انجام می دهیم و چه مناسبتی بین مفهوم رفتاری مجلس با معنی استیضاح و کاربرد آن است، اجازه می خواهم این مطلب را از نظر مباحث لغوی توضیح دهم.
نماینده مردم کنگاور، هریسن و صحنه در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: استیضاح از باب استفعال مصدر است و یعنی طلب کردن و توضیح دادن و روشن کردن ولی عزیزان قانون اساسی نویس در اصل 82 گفته اند نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند در مواردی که لازم می دانند هیأت وزیران یا هر یک از وزیران را استیضاح کند، در قانون گفته نشده است که چه موردی، برای چه امری، در چه جهتی، بلکه عنوان شده مواردی که صلاح می دانند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: در آیین نامه داخلی بخشی از این مفهوم تعریف و تعبیر شده است، در آنجا گفته شده است که استیضاح با ذکر و موارد صریح باشد، یعنی صراحت بیان مهم است، در تبصره ذیل ماده 226 آیین نامه داخلی برای استیضاح کنندگان ممنوعیتی قائل شده است به این ترتیب که استیضاح کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلایل و توضیحات خود موضوعات دیگری را که مورد به استیضاح مربوط نیست مورد بحث قرار دهند.
وی گفت: بنابراین ذکر توضیحات و جزییات در ممنوعیت آمده است، بالاخره باید این توضیحات و استدلال به طریقه اولا در مورد وجود داشته باشد، یعنی صرف کلیات مطلب نیست، اما فهم عمومی از استیضاح و عمل به رویه که شده این است که از نظر نتیجه گفته می شود عدم اعتماد به رای گذاشته می شود، قانونگذار از استیضاح بیان کرده است یعنی در حقیقت ذکر عدم بقای استیضاح کنندگان بر اعتماد به وزیر مربوط است، بنابراین استیضاح کنندگان تلاش می کند با صراحت گفتار و امکان تاثیرگذاری برای تبدیل دیگرانی که این عمل را امضا نکردند قبول کنند استیضاح به معنای توانایی در انجام وظیفه است، تلاش می کنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: استیضاح کنندگان در 17 بند موضوعات استیضاح را بیان کرده اند که در توجه به مفاد و موضوعی که ذکر کردند، بند 1، 13 و 9 تقریبا یک موضوع است، عدم توانایی در تدوین سیاست اقتصادی، عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاست ها و برنامه های اجرایی واقتصادی و عدم تقدیم و اجرای سیاست های اقتصادی، در سه بند از سیاست اقتصادی صحبت کرده اند.
سلیمانی در ادامه دفاع از وزیر اقتصاد بیان داشت: در بندهای 2 و 5 به ناتوانی در اداره امور اقتصادی و عدم تدبیر لازم در سیاست های اقتصاد اشاره شده است، باید دید این ناتوانیی چه تفاوتی دارد؟ این عنوان یکی است. در بند سه عدم اعمال تکالیف عموم در حوزه بانکی مورد تاکید شده است، درامور بانک ها بر اساسی قانون عملیات بانکی یا تعیین مدیریت بانک ها بر اساس بانک های دولتی چه اختیاراتی برای وزیر وجود دارد که اختیارات را اعمال نکرده که پاسخگو باشد.
وی گفت: استیضاح کنندگان به عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی و اقشار کم درآمد وارد است و دلالان و رانت خواران و صاحبان درآمدهای کلان از دادن مالیات فرار می کنند، اشاره دارند، دراین زمینه قانون مالیات های مستقیم و غیر مستقیم ترتیبی اتخاذ کرده است که مسئولیت وزیر فقط اعمال ماده 251 مکرر است چز آن اختیاراتی در مقررات مالیاتی ندارد و باقی موارد در اختیار سازمان امور مالیاتی است.
این نماینده مجلس افزود: در رابطه با محور 7 یعنی نابسامانی افزایش قیمت ها و تورم افسارگسیخته در اقتصادی، باید گفت مسئولیت وزارت اقتصاد بر اساس قانون تشکیل وزارت اقتصاد و دارایی در رابطه قیمت گذاری و تورم کجا است؟ چه مسئولیتی در قیمت گذاری دارد؟ به موجب قانون بودجه و برنامه کجا وزارت اقتصاد را مسئول قیمت گذاری کردیم؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ومحاسبات مجلس بیان داشت: تکالیف در اقتصادی آزاد برای واگذاری به بخش خصوصی به صورت غیر کنترل دولتی است و ضوابط قیمت که توسط شورای اقتصاد تعیین می شود نه وزیر اقتصاد.
وی با اشاره به محور عدم توجه به اقتصاد مقاومتی، توضیح داد: مخاطب اقتصاد مقاومتی دولت است یا وزیر اقتصاد؟ سران قوا است یا وزیر اقتصاد؟
این نماینده مجلس تاکید کرد: برای پولشویی مرکزی قرار داده ایم کل نظارت بر عملیات اقتصادی و عملیات مالی را بر عهده دارد غیر از آن جایی دیگر تعیین نشده که اختیار رصد بر معاملات را داشته باشد در زمینه عدم توانایی درافزایش ثروت عمومی، باید گفت مسئولیت تولید ثروت برای عموم مردم با مجموعه دولت و مجلس در وضع قوانین است.
سلیمانی عنوان کرد: بنابراین از این عناوین روشن شد عده ای معتقد هستند وزیر توانایی اداره امور اقتصادی کشور را ندارد اما این عناوین به توانایی و قابلیت ایشان بر نمی گردد، توانایی ایشان از نظر اداره مدیریت و سطح تحصیلات در رابطه با شخص کرباسیان و مسئولانی که با او همراهی دارند بر می گردد.
وی گفت: وزیر از نظر شرایط شخصی متولد 1335 است، با اتمام تحصیلات در سال 1361 در قائم مقامی معاون اقتصاد و بازرگانی و مدیر کل بین المللی و قراردادهای وزارت صنایع سنگین مشغول به کار می شود، از سال 1361 تا سال 1368 در عنوان معاونت اقتصادی و بازرگانی وزارت صنایع سنگین کار می کند، این فردی که می گویم قابلیت مدیریت برای اعمال مقررات اقتصادی ندارد، تجربه دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در سال های 1368 تا سال 1389 هم به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت بازرگانی، معاون بازرگانی خارجی، معاون بازرگانی در وزارت نفت، معاون بازرگانی داخلی در وزارت بازرگانی، معاون وزیر و رییس کل گمرک در وزارت اقتصاد، معاونت خدمات شهری در شهرداری تهران خدمت کرده است، بنابراین طول مدت خدمت مدیریت است.
سلیمانی بیان داشت: از سال 1392 تا سال 1396 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک بود از تجربه لازم در بخش های مدیریت مختلف اقتصادی و بازرگانی فعالیت داشته و دارای تجربه است.
کرباسیان در بخش دوم دفاعیات خود: دولت از بنگاهداری خارج می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: جدایی دولت از بنگاهداری یکی از تصمیمات مهم در ستاد شورای هماهنگی سران قواست.
مسعود کرباسیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به موارد مطرح شده از جانب نمایندگان گفت: سعی می‌کنم خیلی خلاصه موارد را توضیح دهم چون نمایندگان برای طرح سوالات خود از من وقت زیادی را اختصاص دادند.
وی با اشاره به اینکه در جلسات وزارت اقتصاد ناظران مجلس نیز حضور دارند، افزود: در خصوص کشت و صنعت مغان باید تأکید کرد در هیأت واگذاری اصل44 قیمت‌گذاری می‌شود بنابراین در این هیئت قیمت‌گذاری‌ها انجام می‌شود.
کرباسیان تأکید کرد: بنده به عنوان یک عضو از هیأت واگذاری اصل 44 تأکید می‌کنم که دولت باید از بنگاهداری دست برداشته و دولت در بنگا‌داری ناتوان است؛ خواهش می‌کنم بحث بنگاهداری را رها کنید.
وی با بیان اینکه باید جوابگوی عملکرد سیستم اقتصادی باشم، تصریح کرد: از 4 روش تعیین قیمت شده و دولت باید از بنگاهداری خارج شود؛ به طور حتم این مسأله به صلاح مملکت خواهد بود و من متعهد به اجرای اصل 44 خواهم بود، خوب نیست مقام معظم رهبری تأکید کند که اصل انقلابی 44 به میزان مورد نظر من اجرایی نیست.
کرباسیان در خصوص موارد مطرح شده در خصوص مشکلات ارزی گفت: در شرایط حساسی هستیم، ترکیه فقط تعرفه را عوض کرد و در این بین 30درصد ارزش پول ملی آن کاهش پیدا کرد، روسیه تحریم و فروش نفت آن محدود شد، با وجود این باید دید که در چند روز گذشته ارزش پولی ملی آن به چه میزان کاهش یافته است.
وی با اشاره به تشکیل دو ستاد شورای هماهنگی سران قوا و ستاد تدابیر مقابله با تحریم افزود: در جلسات ستاد شورای هماهنگی سران قوا و مقابله با تحریم تصمیمات قابل قبولی برای رهایی از این مشکلات اتخاذ می‌شود؛ مجلس باید کمک کند این گردنه سخت را پشت سر بگذاریم. در خصوص نقدینگی نیز باید گفت که در زمان آغاز به کار من در وزارت اقتصاد میزان نقدینگی هزار و500 هزار میلیارد تومان بود بنابراین افزایش آن به پای من نیست.

آغاز رأی گیری طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی

رأی گیری برای استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
علی لاریجانی در نشست علنی امروز یکشنبه (4 شهریور) مجلس شورای اسلامی بعد از استماع اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی و مخالفان و موافقان طرح استیضاح، گفت: از حضور نمایندگان دولت که در صحن علنی مجلس حضور یافتند؛ همچنین نمایندگان مخالف و موافق نیز به ایراد سخنانی پرداختند، تشکر می کنم.
سپس نمایندگان مجلس در جایگاه خود برای آغاز رأی گیری مستقر شدند و نمایندگان دولت نیز جلسه را بر اساس آیین نامه داخلی مجلس ترک کردند.
اعلام وصول دو طرح و چهار سوال

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، دو طرح و چهار سوال از وزرای مختلف را اعلام وصول کرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز ( یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده را به این شرح قرائت کرد:
- طرح الحاق یک بند به ماده 55 قانون مدیریت خدمات کشوری؛
- طرح سپرده ارزی در بانک های عامل؛
- سوال ملی نصرالله پژمانفر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عدم نظارت بر سامانه های vod و عملکرد ضعیف بنیاد ملی بازی های رایانه ای؛
- سوال ملی نصرالله پژمانفر از وزیر کشور درخصوص تقلب در صدور ویزای اربعین توسط چند شرکت غیرقانونی؛
- سوال حبیب الله دهمرده از وزیر کشور درباره تقسیم استان های سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و اصفهان؛
- سوال ملی محمدحسین فرهنگی از وزیر کشور درخصوص دخالت مسئولان وزارت کشور در انتخاب دهیاران و شهرداران.
قاضی پور در اخطار قانون اساسی؛ سران قوا حق دخالت در امور فرماندهان نظامی و انتظامی را ندارند
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: طبق قانون، سران قوا حق دخالت در امور مربوط به عزل و نصب فرماندهان نظامی و انتظامی را ندارند.
نادر قاضی‌پور در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی، در اخطار قانون اساسی بند 110 در خصوص اختیارات و وظایف رهبری در قبول نصب و عزل و قبول استعفای فرماندهان نظامی و انتظامی، گفت: طبق قانون اساسی امور مربوط به نیروهای مسلح جزو اختیارات و وظایف رهبری است و قوای سه‌گانه مجاز به دخالت در کار فرماندهان نظامی و انتظامی نیستند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا ریاست جمهوری گاه و بیگاه در این امور دخالت می‌کند که باعث بروز اختلاف می‌گردد و بار امنیتی ایجاد می‌کند؟ در حالی که رئیس جمهور حافظ قانون اساسی است؛ پس چرا تخلف می‌کند و عملاً به قانون اساسی آسیب می‌رساند؟
وی گفت: علت این امر چیست؟ آیا ایشان می‌خواهد فرمانده کل قوا باشد؟ یک بار تجربه بنی صدر کافی بود؛ در هیچ جای دنیا انتخاب مقامات نظامی و انتظامی با رأی مردم صورت نمی‌گیرد پس چرا رئیس جمهور سخن از انتخاب فرماندهان نظامی با رأی مستقیم و غیرمستقیم مردم می‌کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانون اساسی این اختیارات را به مقام معظم رهبری داده است لذا از ریاست مجلس تقاضا می‌شود که در جلسه سران قوا در این خصوص به رئیس جمهور محترم تذکرات لازم داده شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با وارد دانستن این اخطار گفت: طبق قانون اساسی این اختیارات از آن رهبر بوده و کاملاً روشن و مشخص است.

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • کریمیان
    0

    مجلس بازی موش گربه را در میارد الکی به خودتان زحمت ندین وزیر استیضاح نمی شود چون اصلاح طلب است اکثر نماینده ها هم هم گروه وزیر هستند

    نظرات شما -
    • حجت
      0

      ای کاش زودتر این امر مهم انجام شده بود ولی با یک گل بهار نمیشود باید فکر بهتری بهال این مردم بیچاره کرد خداوند بحال ما رحمکند با این دولت