کریمی: اعمال سیاستهای حذفی در نظام مدیریتی، سم مهلکی برای کشور است
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: انحصارطلبی و اعمال سیاستهای حذفی در نظام مدیریتی کشور، سم مهلکی در شرایط کنونی است.
علی اکبر کریمی در جلسه شورای اداری استان مرکزی با تاکید بر اینکه شرایط کلی حاکم بر اقتصاد کشور به ویژه در بحث بودجه، مشابه سال ١٣٩١ است و از این رو باید با همدلی و همکاری همه ارکان از این شرایط سخت عبور کنیم به بازنگری در بودجه کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب لایجه بودجه کشور مورد بازنگری قرار گرفت و سقف منابع عمومی بودجه از ۴۴۰ هزار میلیارد تومان به ۴۰۷ هزار میلیارد تومان کاهش یافت.
وی به بازنگری در صندوق توسعه ملی نیز اشاره کرد و افزود: در ابتدا میزان واریزی به صندوق حدود ۱۰ درصد پیشبینی شده بود که در لایحه جدید به ۲۰ درصد افزایش یافت، همچنین تقویت بنیه دفاعی کشور و کلیت لایحه مبتنی بر مقابله با تحریمها و شرایط خاصی که در سال آینده میتواند پیشروی کشور باشد از دیگر موارد بازنگری در بودجه بود که منجر به کاهش سقف منابع عمومی شد.
این نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به رشد ۹ درصدی میزان منابع عمومی پیشبینی شده در بودجه کشور نسبت به سال گذشته، بیان کرد: این میزان رشد در اجزای بودجه که بیشتر در اعتبارات هزینهای است صورت گرفته که البته اجتنابناپذیر است. در خصوص اعتبارات تملک سرمایهای نیز رقمی که پیشبینی شده، معادل ۶۲ هزار میلیارد تومان است که دقیقا مشابه سال قبل بوده و رشد آن صفر است. رقم اعتبارات تملک دارایی نیز قریب به ۱۸.۸ درصد کاهش یافته که نشانگر عدم اتکای بودجه به اوراق مشارکت است.
وی به کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی اشاره کرد و افزود: در سال گذشته بالغ بر ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفتی صورت گرفته که امسال به ۱.۵ میلیون بشکه با قیمت هر بشکه ۵۴ دلار کاهش پیدا کرده است.
کریمی به کاهش درآمدهای ارزی بودجه نیز اشاره کرد و گفت: مجموع درآمدهای ارزی بودجه به ۳۳.۱ میلیارد دلار است که سهم صندوق ۶.۶ میلیارد دلار، سهم وزارت نفت ۴.۸ میلیارد دلار و سهم دولت ۲۱.۷ میلیارد دلار خواهد شد.
وی ادامه داد: در مجموع بودجهای که کشور در سال ۹۸ از آن برخوردار خواهد شد، سهم آن از GDP (تولید ناخالص داخلی) از ۱۴ درصد به ۱۲ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. به گفته کارشناسان بزرگترین موتور محرکه اقتصاد ملی برای رشد بودجه دولت و هزینههایی که در اقتصاد کشور انجام میگیرد، است، از این رو کاهش این میزان سهم تبعاتی را بر روی نرخ رشد برجای خواهد گذاشت.
وی گفت: عملکرد بودجهای دولت در ۶ ماه نخست امسال تاکیدی بر این ادعاست و باید اقداماتی صورت گیرد تا از این شرایط دشوار عبور کرد و قطعا رمز نجات کشور و عبور از این گذرگاه سخت، پایبندی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که محوریترین نکته آن اتکای به توانمندیهای داخلی در حوزه تولید و در حوزه سرمایههای انسانی است.
وی افزود: با همت و تلاش مضاعف تمام ارکان نظام و دولت در کشور به راحتی میتوان با تحریمها مقابله کرد و راهکارهای مناسبی نیز در این زمینه وجود دارد که همت و تلاش مضاعف میطلبد.
کریمی اظهار کرد: ارزیابیهایی بعمل آمده در سطح کشور است بیانگر آن است که مجموع آثار تحریمها در کشور بیشتر از حدود ٢٠ درصد نیست و ٨٠ درصد مشکلات موجود ناشی از مشکلات ساختاری موجود است که در دهههای گذشته شکل گرفته، همچنین متاثر از ضعف، ناکارآمدی و سوء مدیریت است که برای جبران این ضعف و ناکارآمدی نیاز به تلاش بیشتر است.
عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت در ادامه تقویت انسجام ملی و هر حرکتی که بتواند وحدت بین اقشار مختلف مردم و مسئولان و نیز وحدت بین مسئولان در قوای مختلف را تقویت کند را ضرورت فعلی کشور در شرایط کنونی دانست و افزود: رفتار تبعیضآمیز در جامعه میتواند آثار زیانباری به همراه داشته باشد. در شرایط موجود نیاز است از تمامی ظرفیتهای مدیریتی کشور استفاده شود و انحصارطلبی و اعمال سیاستهای حذفی در نظام مدیریتی کشور، سم مهلکی برای شرایط کنونی است.
وی ادامه داد: متاسفانه در کشور و در استان مرکزی مشاهده میشود که با اصرار زیاد از یک طیف خاص مدیران گزینش میشوند و عملا استعدادها و توانمندیهایی که در سایر اشخاص و مدیران وجود دارد، نادیده گرفته میشود و به گونهای محروم کردن استان و کشور از چنین ظرفیتهایی است. در شرایطی که نیاز به این خدمات در سطوح مختلف مدیریتی مشاهده میشود نباید چنین رویهای را شاهد باشیم.
کریمی به آثار سوئی که رفتار تبعیض آمیز در جامعه برجای میگذارد تاکید کرد و افزود: مردم از مشکلات خسته نخواهند شد همانطور که در ۴۰ سال انقلاب در صحنه بودند و با وجود همه مشکلات هیچگاه خسته نشدند، اما آنچه که مردم را خسته میکند تبعیض و ناعدالتی در رفتارهاست.
وی در ادامه به فرا رسیدن ۲۰ دیماه سالروز شهادت بزرگ مرد تاریخ ایران امیر کبیر اشاره کرد و از او به عنوان بزرگترین مفاخر و مشاهیر استان مرکزی یاد کرد و افزود: به فرموده مقام معظم رهبری، کشور به فعالیتهایی از جنس اقدامات امیرکبیر نیاز دارد. او در طول سه سال صدارت اقدامات بزرگ ساختاری انجام داد.
کریمی در ادامه با اشاره به در پیش دهه مبارک فجر خواستار ارائه کارنامه مدیران دستگاههای اجرایی در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی شد و افزود: دشمن به دنبال ناچیز جلوه دادن دستاوردهای نظام اسلامی است و سیاهنمایی از وضعیت کشور برنامه اصلی دشمن است تا فضای یاس و ناامیدی در جامعه رواج یابد.
منبع: ایسنا
15